Log in

View Full Version : G5... G4???

Kal-el
02-07-2008, 05:42 AM
Od opreme imam:

888 I/O Digidesign 2x
882 I/O Digidesign
Apogee Big Ban 192 Master digital clock
Mix core card
mix farm card
d24 audio card
Mac G5, mac OS X

Pitanje je zasto ne mogu da ucitam ni jednu kartu? Da li znaci da, posto u uputstvu pise da je moj setup kompatibilan sa mac OS X i Mac G4, moram da imam G4? Postoji li neka caka sve instaliram na moj G5?
Sve sam lepo povezao i spakovao! (proverio sam ribbon kabl i sve konekcije vise puta)
Ako ne, koju konfiguraciju G4 mi preporucujete za pro tools 6.1?
Hvala!

Studiokoka013
02-07-2008, 07:50 AM
Samo neke G5 masine sa pravim pci slotom su kompatibilne sa starim protools karticama sve ostale sa PCI-X karticama nisu.

Moras imati instaliran Panther OSX i Protools TDM 6.4 neznam tacno koje verzije za navedene ali pogledaj na digidesign sajtu user forum.

DaBear
02-07-2008, 09:32 AM
evo ovde sve pise....G5 nije kompatibilan sa PT Mix sistemom...

http://archive.digidesign.com/compato/osx/jag/mix/

nadji neku dual G4, ima ih za dzabe..samo nemoj da ocekujes puno od sistema. Ukoliko nemas mnogo DSP kartica, brzo se potrosi dsp...

alavuk
02-07-2008, 01:33 PM
kupi pc :]]]]]]]]]]] ne zelim da flame-ujem ali stvarno ... mozda je to i resenje

Bitch
02-07-2008, 02:14 PM
kupi pc :]]]]]]]]]]] ne zelim da flame-ujem ali stvarno ... mozda je to i resenje

to resenje? ni u ludilu :D dual G4 i vozi. Nisam u zivotu video da neko tera 888 na PC, mislim da protools ni nema softver za PC koji to tera

DaBear
02-07-2008, 02:16 PM

PTools Mix sistem nije nikad dobro radio sa PCjem. Tek sad su ga namestili kako treba..Ja teram moj stari Mix sistem sa G4 dupli 400 Mhz (!!!) ali imam Core plus 4 DSP kartice.. i sve radi, tona pluginova..
Tu G4 samo crta screen ! Ne radi nikakav processing...

Kal-el
02-07-2008, 09:17 PM
evo ovde sve pise....G5 nije kompatibilan sa PT Mix sistemom...

http://archive.digidesign.com/compato/osx/jag/mix/

nadji neku dual G4, ima ih za dzabe..samo nemoj da ocekujes puno od sistema. Ukoliko nemas mnogo DSP kartica, brzo se potrosi dsp...

Sta da ocekujem sa 2 DSP kartice? Ja cu se uglavnom baviti mixanjem audia sa ne toliko plugin-ova koliko sa koriscenjem outboard opreme. Mozda bih ponekad koristio neke VST instrumente, osim toga samo po neki kompresor ili eq na kanalu + automatizacija...Nadam se da necu imati problema...

slowstar
02-10-2008, 04:08 AM

Molim uvazene clanove foruma da POGRESNIM savetima ne dovode ljude u nedoumicu, na primer:
Koji bre Mercedes, kupis Daciu Logan, i nema sta da mislis!!!!

(valjda mogu makar to da kazem, mnogo ste me prepadali i ucutkivali u mojoj borbi za istinu, pa se sada plasim da se uopste pojavim, ali nisam mogao da pfredjem preko navodjenja na lose....)

Everbeatz
02-10-2008, 11:16 AM
slazem se sa tim da je Mercedes=PC..

puRe
02-10-2008, 01:35 PM
OSX = Mercedes
Windows = Dacia

nema veze bio G4/G5/Mac Pro/Hackint0sh... :)

Everbeatz
02-10-2008, 02:20 PM
moguce, ali ja mislim suprotno...drugo je biti emotivno vezan za Mac koji platis toliko pa imati takvo misljenje:)

idekius
03-10-2008, 12:56 AM
Molim samo bez flame-ovanja... Nekoliko postova je izbrisano zbog flame-a, molim za razumevanje i nadam se da necete ici dalje...

Zaboravite da sam ovo napisao, i nazad na temu ;) :beer:

milos
03-10-2008, 08:51 AM
OSX = Mercedes
Windows = Dacia

nema veze bio G4/G5/Mac Pro/Hackint0sh... :)
Cenim 8-)
Moje licno misljenje da dobro sklepan Hackintosh jako lepo radi i moja preporuka za Logic nostalgicare koji su zadnji put probali Logic 5 na PC ...
Cak i PCI UAD-1 radi na njemu :)

Everbeatz
03-10-2008, 09:47 AM
Pa to je nekako i sustina - OS X trazi dongle, a to je poprilicno skupi Mac za koji ja nisam nasao da je 5x bolji jer mu je toliko veca cena od PC-a maltene..:)

puRe
03-10-2008, 10:52 AM
moguce, ali ja mislim suprotno...drugo je biti emotivno vezan za Mac koji platis toliko pa imati takvo misljenje:)

to i jeste moja poenta...znam dosta ljudi koji su na svoju postojecu masinu instalirali OSX i dele misljenje da je to "Mercedes"....

samo ne znam kakva je njihova emotivna vezanost tu...

@milos:
tako je....sad je jos ta procedura instalacije maksimalno olaksana...

Everbeatz
03-10-2008, 11:06 AM
Dobro, mislio sam da pricamo o PC ili Mac, a ne o operativnim sistemima

mada, i jedan i drugi OS imaju svoje "probleme" - ni tu nisam uveren da je u praksi OS X vs Win bas takva razlika

idekius
03-10-2008, 12:22 PM
Slazem se, samo iz jednog razloga... :rude:

Organski ne podnosim Mercedesa, ochima ne mogu da ga vidim, mislim da je to auto za dzibere, od miloste ga zovem "Ljaksemobil"... :rotfl:

Za te pare postoje automobili sa mnogo vishe stila ;)

Sto se mac-a tiche.. na koji model Mercedesa tachno mislite? Pretpostavljam na onaj "123" 200 D? 8-)

RetroMan
03-10-2008, 02:24 PM
nadji neku dual G4...
Drugi procesor donosi poboljsanje od samo 15 - 20%, na tim masinama, a ako sam dobro razumeo covekove potrebe, njemu sa Mix sistemom od 3 kartice drugi procesor nece znaciti apsolutno nista. Ja sam imao (i jos uvek imam) G3 na 300 MHz, sa 192 MB RAMa i (za ono vreme) ogromim HDom od 8 GB, i to je sve super radilo (sa 4 SCSI diska na 10000 RPM u externom kucistu - za snimanje). Znaci da ce bilo koji G4 raditi bez greske, zato bolje neka gleda da uzme neki G4 koji ima 4 (vecinom imaju 3) PCI slota, da moze da doda jos jednu Mix Farm karticu, koja ce mnogo vise znaciti nego dual procesor, a takodje se da naci za dz.

RM