Log in

View Full Version : preamp: FMR Vs ART

eka-nika
01-07-2008, 07:19 AM
Pozdrav svima.Imam dilemu koji preamp uzeti.Slusao sam dosta reci hvale o
ART MPA DIGITAL GOLD TUBE PRE ili FMR RNP.Trenutno sam u Americi i mogu odmah kupiti, ali dilema je koji...Vasa iskustva , predlozi , sugestije.Znaci iskljucivo izmedju ova dva preampa

Gulanfer
01-07-2008, 09:33 AM
Pa kad si vec tamo, odi u prodavnicu i probaj oba , jedan pored drugog i odluci sam... ne vredi da ti drugi predlazu to je stvar licnog izbora i konacne primene , a samo ti znas za cega ces ga koristiti i sta hoces da izvuces iz njega.... probaj kad si vec tamo i iskoristi to sto je dolar "slab" :)

eka-nika
01-07-2008, 03:14 PM
Ma nisam bas u blizini , a i online su mnogo bolje ponude jeftinije se nadje , pa sam mislio ako je neko vec radio da kaze svoje iskustvo sa ovim spravama.Prvenstveno mi treba za vokal

OFF
01-07-2008, 08:28 PM
ART je all in one sprava, jos uz to i jeftini tube...... nisam probao ni jedno ni drugo, ali po logici stvari i po prici ljudi sa neta FMR bi prebalo da je bolji preamp. Ja imam njihov RNC i uvek se iznova zacudim kako takvo govance moze tako da radi

Gulanfer
02-07-2008, 02:52 PM
Neznam kako radi MPA digital , mada sam se davno mislio oko njega i na kraju uzeo ART Prochannel ( pre+comp+eq ) i to meni radi samo za bass gitaru , vokal ne bih ubo u to. I to sa EQ obavezno bypassovanim ( los je do bola ) ... Ako je izbor izmedju ta dva preampa onda ja preporucujem RNP ( imam i njega i preamp je po meni puno bolji za vokal nego od ART Prochanela....
Ako ti ovo ista znaci...

Bitch
02-07-2008, 02:59 PM
mislim da ART nema sta da trazi pored FMR. Sve sto sam probao od ART-a mi se nije svidelo. Subjektivno.

@OFF
...matora ne hvalis se da imas RNC! kad si pazario? :)

eka-nika
02-07-2008, 04:12 PM
nisam probao ni ja ni jedan ni drugi ali puno je reci hvale na forumima o FMR i cena od 480 $ koju sam dobio u radnji mislim da je ok.Ja radim na E-mu 1212m i imam Rode NTK , a trazim neki preamp iskljucivo za vokal i uglavnom za pop muziku znaci vazna mi je toplina i sirina preampa.Nadam se da je FMR upravo takav

Max
02-07-2008, 04:17 PM
nisam probao ni ja ni jedan ni drugi ali puno je reci hvale na forumima o FMR i cena od 480 $ koju sam dobio u radnji mislim da je ok.Ja radim na E-mu 1212m i imam Rode NTK , a trazim neki preamp iskljucivo za vokal i uglavnom za pop muziku znaci vazna mi je toplina i sirina preampa.Nadam se da je FMR upravo takav

Nije ..... ali je cist i ima dovoljno gaina .....

Pozdrav

OFF
02-07-2008, 09:04 PM
mislim da ART nema sta da trazi pored FMR. Sve sto sam probao od ART-a mi se nije svidelo. Subjektivno.

@OFF
...matora ne hvalis se da imas RNC! kad si pazario? :)

Stigao sa Violetom u paketu:)

Sirotinjska sprava, ali odlicna:wink:

slowstar
04-07-2008, 12:38 PM
Video svojim ocima kako sa istim (RNP) snimaju simfonijski orkestar, doduse bili su jako ozbiljni mikrofoni,(ili Earthworks ili DPA, lice, a bili visoko, tako da nisam siguran) rezultat nisam cuo, ali ako neko snima ozbiljnu muziku sa tim preampima...mislim da je dovoljna preporuka.

idekius
05-07-2008, 11:24 AM
FMR je jedna zajebana i mala porodichna firmica... isto tako hvale i RNC, a kazu da je dobar i RNLA. Max moze da kaze nesto vise o njima, posto ih je kupio...

goasia
07-07-2008, 07:28 PM
uzgred , prodaje li neko u Srbiji FMR?
zastupa li neko ili je Thomann najblizi ?

gojko88
30-08-2008, 08:09 PM
uzgred , prodaje li neko u Srbiji FMR?
zastupa li neko ili je Thomann najblizi ?

Ovo i mene izuzetno zanima, umnogome bi olak?alo... U principu, ne bi bilo nikakvih problema sa poručivanjem od Thomanna kada mi na?i derači ne bi uzeli 150? na carinske tro?kove.