View Full Version : Veceras POLICE na Uscu
LACKY
24-06-2008, 05:07 PM
Odoh na koncert, ide li jos neko?
Ajde posle o utiscima.
Upravo se vratio,i mogu samo da kazem JAO!!
Chiche izuvaju! Trojka koja zvuci kao tri benda zajedno,a i tek kad ih uzivo cujes,ukapiras koliko bendova je ceo svoj stil izgradilo na njihovim rifovima!
The Police,TNX!
master29
25-06-2008, 12:10 AM
Upravo se vratio,i mogu samo da kazem JAO!!
Chiche izuvaju! Trojka koja zvuci kao tri benda zajedno,a i tek kad ih uzivo cujes,ukapiras koliko bendova je ceo svoj stil izgradilo na njihovim rifovima!
The Police,TNX!
Zavidim vam:(
Arthur
25-06-2008, 12:16 AM
bio iz postovanja, nisam ih nikad aktivno slusao. Lepo odradjen posao, tu i tamo mi je smetalo nesto u samom live mix-u, al boze moj, bilo je i mnogo losijih koncerata i vecih zvezda. Veliki rispekt.
LACKY
25-06-2008, 01:05 AM
Ja ovo okacio, zato sto sam prvi album Police kupio kada je izasao.
Pa rekoh, da vidim sta ce te vi mladji da kazete!
Potpuno je prirodno da ljudi koji su zagazili u 6 i 7deceniju nemaju decacku energiju (mada se i to desilo na momente).
To sto se ja danas razumem u elektricnu energiju vise nego Nikola Tesla (u njegovo vreme, surfujem netom i imam mobilni), neumanjuje ni najmanje njegov doprinos covecanstvu. Cak sta vise (ili ti dapace)!
Drago mi je sto ima mladjih od mene koji kapiraju sustinu(da je tu ustvari mix potpuno nebitan).
bassystem
25-06-2008, 02:10 AM
imam samo jednu riječ "D O B O ?":)
LACKY
25-06-2008, 02:15 AM
Tuf, tuf, tuf, daje se na znanje!
Hvala basadzijo sto se javi, posle dugog samoizgnanstva.
Mene mučio hi-hatoš.
Mada tamo vidoh Kikoš i Mla-jangoš, pa me bi sramoš, kad čuh diskoš!
Mada sto mene sramoš, kada drugijeh nije!
Arthur
25-06-2008, 02:24 AM
je mix svakako nebitan u ovom slucaju. Da su veliki, i da su ogroman uticaj ostavili na istoriju, potpuno se slazem. Mnogo mi se dopalo pustanje Marley-a kao uvertire, nekako mi bilo onako, intimno. A da se odlicno drze za godiste, to je ubedljivo glavni utisak.
sto se "zamerki" tice, kad ih vec pomenuste, meni smetalo (bar tamo gde sam ja stajao, a to bilo nekih 4 metra ispred tonca), nepostojanje timpana, ubi se covek svirajuci, a sve negde nigde. Taj dobos je stvar ukusa, ja vise volim nize stimove i duze sustaine, al kontam da je ovo njegova zelja velika. A jes i hajhet, tojest, kompletan OH bio malko tisi neg sto bi ja voleo. Al zato glas, boja i mesto, fantasticno. Gitare uglavnom odlicne, i nesto mi je smetalo, neka rupa u bass-u, al kontam da je frajer tako malko stihijski to i svirao.
Mnogo energije, umece,i lepe muzike ipak su glavni utisci. I da, stvarno umeju da zazvuce na momente ko da ih ima 16 na bini a ne 3ica.
LACKY
25-06-2008, 02:26 AM
E to!
LACKY
25-06-2008, 02:51 AM
Evo od mene, snimak bulja, mobilni.
http://www.youtube.com/watch?v=S0ie8t84HYU
Bio, proveo se extra, odusevljen sam potpuno. Zvuce bolje i energicnije nego u "najboljim danima".
Na mestu gde sam stajao je sve bilo vise nego OK.
Sad sam ukapirao da uopste ne znam sta bih napisao, a da stvarno lici na onaj utisak koji sam imao sinoc.
Jedino sto mi je zamerka je "jedna pesma viska"... :)
Da je proslo bez nje, mogli bi reci da je koncert bio idealan :D
fipke
25-06-2008, 05:26 PM
Bruka!:rotfl: Ja sam i vise nego odusevljen. Veliki sam ljubitelj ranog perioda Police-a, imam sve albume, singlice i itd, tako da nisam ni bio u mogucnosti da se objektivno udaljim kao arthur jer sam nakon konstatacije da je sve manje vise odlicno - poceo da se njisem i divljam! (sto je vrlo retko za mene na velikim koncertima)
A pogotovo sto me je odusevilo ozvucenje. A? a? Gde vam je sada line array?
Clair Brothers svira cisti rokenrol!! a i mix pult i outboard? ANALOGIJAAAAAA!!! :rotfl::rotfl::rotfl:
bassystem
25-06-2008, 05:57 PM
čekajte ljudi, da se ne?to razumijemo: ja kad spomenuh DOBO? mislio sam samo da izrazim moje odu?evljenje zvukom istog, to je taj zvuk sa ploča....kad god bi ga udario ja sam skočio metar uvis....a bio sam u prvom redu i malo mi je falilo da preskočim ogradu pa nek ide ?ivot...
nego, koga zabole zvuk i bakrači...mi smo sinoć bili dio istorije (kako je pisalo u starim knjigama istorije, 6-ti razred:))) te kompozicije, svirka, energija.....mislim toga vi?e nema...meni je ono sinoć bio najbolji koncert u ?ivotu...samo da je malo du?e trajao
nego, samo se pitam kako je to izgledalo prije 30 god kad su bili na vrhu....leleeeeeeeeee
The Police je definitvino moj izbor za bend SVIH VREMENA...i tačka
alavuk
25-06-2008, 06:13 PM
------------------------------------------- ovol'ki minus za mene sto nisam prisustvovao sinocnjem koncertu
@ drAaagan
1.tehnasia te ceka :P
2. ne verujem da su bili nesto tehnicki bolji sad su matoriji i tehnicki / sviracki namazaniji nego onda ali dobro verujem da je bilo vise energije nego juce ali jbg nesto mora da prevagne
peter the great
25-06-2008, 06:50 PM
čekajte ljudi, da se ne?to razumijemo: ja kad spomenuh DOBO? mislio sam samo da izrazim moje odu?evljenje zvukom istog, to je taj zvuk sa ploča....kad god bi ga udario ja sam skočio metar uvis...
Uze mi recenicu iz usta! Dobos je bio strasan! Uopste, Koplend mi je bio najupecatljiviji, "nosio" je ceo bend.
Mitjovan
25-06-2008, 07:10 PM
Ubedljivo me je najvise odusevio Sting, koji je 99% stvari otpevao savrseno! Stvarno nisam ocekivao da tako dobro otpeva! :)
nego, koga zabole zvuk i bakrači...mi smo sinoć bili dio istorije (kako je pisalo u starim knjigama istorije, 6-ti razred:))) te kompozicije, svirka, energija.....mislim toga vi?e nema...meni je ono sinoć bio najbolji koncert u ?ivotu...samo da je malo du?e trajao
nego, samo se pitam kako je to izgledalo prije 30 god kad su bili na vrhu....leleeeeeeeeee
The Police je definitvino moj izbor za bend SVIH VREMENA...i tačka
Potpuno se slazem, nego sam ja jos uvek pod takvim utiskom da cak ne mogu ni da se radujem kako treba.
Ono sinoc je bilo..... UFFF... :)
bassystem
25-06-2008, 11:35 PM
mali oglas:
mijenjam ofucani "every breath..." za polovan "synchronicity"...mo?e i "synchronicity II"
bassystem
25-06-2008, 11:49 PM
@alavux
1. jel moguće da to jo? uvjek dr?i? za mene?? onda to moramo po hitno:)
2. ma koga briga za tehniku i mazanje: to su pjesme, svirka, textovi, rifovi,....pa i da su sinoć (ne daj bo?e) bili na aparatima, prisustvovali smo jednom stvarno velikom i originalnom performansu....jednostavno, nema vi?e takvih bendova. Ja sam dosta gledao njihove stare koncerte i jednostavno, fenomenalno mi je ?to sam do?ivio da ih vidim u?ivo, ma makar bili matori i vidno manje energični nego nekada...ali opet, to je bio savr?en koncert, svaka stvar, pokret, kre?endo, dekr..., slika, solo.....sve na svom mjestu...a da ne pričam o Stingu, koji je super svirao, skakao, pu?tao semplove, PJEVAO???? Ma mislim, ludilo....pjesme koje su preradili i prearan?irali...atmosvera neviđena, par tabla loopova, par sint semplova....ni?ta natrpano sve s mjerom....pa onda one slike djece, koje idu od tu?nih do veselih?? pa onda one animacije sa crvenim simbolima sa "ghost on the machine"...ma da nije ni?ta nego čuti i vidjeti u?ivo sve te andy-jeve rifove, stewartove prelaze, snarove i HH? Dobro, ja sam njih ba? puno volio i slu?ao kao klinac (mislim, prva TDK SA-90 CrO2 :) koju sam imao, bila je snimljena sa Dont stand, When world.....) tako da sam ja ipak malo subjektivan...ali ipak
ja sam sinoć bio odlijepio....jo? sam se vidio na njihovoj video pozadini:) eh da mi je to bilo snimit za avatar:grin:
Ladno nije bio Synhronicity...
http://www.youtube.com/watch?v=YSERf8I86rU
http://www.youtube.com/watch?v=251bboNSnCo
http://www.youtube.com/watch?v=deDXF6ijDbc
LACKY
26-06-2008, 01:05 AM
Gledao sam mnogo koncerata. Ali ovo je naj bitniji koncert u mom zivotu.
Zato sto sam napokon video ono od cega sam poceo., uzivo, sa onima koji su to poceli!
Mozda se dese posle i neki drugi, ali ovo je jedna celina, koja (posle 30 godina) mi potvrdjuje da sam kao klinac verovao u nesto sto ima vrednost.
alavuk
26-06-2008, 12:19 PM
@alavux
1. jel moguće da to još uvjek držiš za mene?? onda to moramo po hitno:)
DA! cuvam ja to jos :]]]] ovih dana sam nadam se nesto u gradu , pa ti se javljam dan ranije pa da se nadjemo negde
zvincic
26-06-2008, 11:57 PM
Jedino sto mi je zamerka je "jedna pesma viska"... :)
Da je proslo bez nje, mogli bi reci da je koncert bio idealan :D
ti stvarno mrzis taj pjesmuljak! :D:D:D
btw. s obzirom da je ovo njihova zadnja turneja uopce...tako mi je zao sto nisam uspio potegnut iz splita :banghead::ups::cry:
Pa jasam upravo i "potegao" iz Hrvatske na Police... :)
Nije ti bas opravdanje :)
Ilija Ilic
29-06-2008, 03:02 PM
Meni je bilo super, snimali smo kamerom pa kad izdvojim neke delove okacicu download:) Pozzz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.