View Full Version : Ko je radio..
HeatMan
24-06-2008, 12:51 PM
..pesmu "Flojd"? ko je vlasnik? ili kompozitor? ili bilo shta.. zelim da dodjem u kontakt sa njim, poshto vec 5 godina imam zelju da je obradim..
tachnije, samo melodiju da uzmem (ali ne da semplujem)..
hvala
dvuckovic
24-06-2008, 01:03 PM
Mislim da je Zoran Simjanovic, ali cika Sloba ce znati tacno.
balthazaar
24-06-2008, 01:05 PM
Dado Topić je pjevao...moguće da je on i autor... on je mudar, hrabar, a? Vozi kako treba....
balthazaar
24-06-2008, 01:08 PM
Sloba je učestvovao sigurno kao klavijaturista
sad ko je autor pjesme...
master29
24-06-2008, 01:08 PM
Zoran Simjanovic sigurno je radio Flojda,pozz
balthazaar
24-06-2008, 01:11 PM
Ja sam ovo našao na netu
...Meni je ova ploča mnogo zanimljivija jer pokazuje još jednu saradnju jezgra Kornijevaca Bojana Hreljca, Josipa Bočeka i Vladimira Furduja, sa saradnicima Slobodanom Markovićem ina klavijaturama i pevačima Dadom Topićem, Sladjanom Milošević, Oliverom Dragojevićem kao i LABORATORIJOM ZVUKA...
Zoran se ne pominje nigdje...mada ne mora da znači da je tačno
master29
24-06-2008, 01:12 PM
Ja sam ovo našao na netu
...Meni je ova ploča mnogo zanimljivija jer pokazuje još jednu saradnju jezgra Kornijevaca Bojana Hreljca, Josipa Bočeka i Vladimira Furduja, sa saradnicima Slobodanom Markovićem ina klavijaturama i pevačima Dadom Topićem, Sladjanom Milošević, Oliverom Dragojevićem kao i LABORATORIJOM ZVUKA...
Zoran se ne pominje nigdje...mada ne mora da znači da je tačno
Zoran Simjanovic http://www.mascom.rs/mascomrecords.htm
alavuk
24-06-2008, 01:14 PM
da , zoran simjanovic je kompletan autor
sad gledam spisak pesama , nisam znao da je i radio za balkan express muziku , maramice markize hehehehehe
balthazaar
24-06-2008, 01:15 PM
ma vjerovatno da jes...tj gotovo sigurno..
balthazaar
24-06-2008, 01:17 PM
da , zoran simjanovic je kompletan autor
sad gledam spisak pesama , nisam znao da je i radio za balkan express muziku , maramice markize hehehehehe
uuu brate...koja bogata lista kultnh melodija
poštovanje za Zorana...znao sam da je radio dosta, al ovoliko kultnih melodija!!! Veeeeeeeliki majstor skidam kapu, padam ničice :)
Heat, mene bi malo bilo sramota takvog majstora da pitam za bilo šta ;) eeeee kako nemamo takvog gosta foruma...
master29
24-06-2008, 01:21 PM
E,sad Sale poznavajuci doticnog gospodina(Njegovu biznis crtu i temperament)Sloba moze da potvrdi,tesko ti se pise,xaxaxaxa Trazice ti mnogo para za Flojdica:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
silicon science
24-06-2008, 01:23 PM
..pesmu "Flojd"? ko je vlasnik? ili kompozitor? ili bilo shta.. zelim da dodjem u kontakt sa njim, poshto vec 5 godina imam zelju da je obradim..
tachnije, samo melodiju da uzmem (ali ne da semplujem)..
hvala
Koshtace ce to, sigurno, ako uopste i dozvoli. Da ne spominjemo da je pesma i dan danas HIT i da se "prava na melodiju" ne poklanjaju tek tako:wink:
HeatMan
24-06-2008, 01:24 PM
uuu brate...koja bogata lista kultnh melodija
poštovanje za Zorana...znao sam da je radio dosta, al ovoliko kultnih melodija!!! Veeeeeeeliki majstor skidam kapu, padam ničice :)
Heat, mene bi malo bilo sramota takvog majstora da pitam za bilo šta ;) eeeee kako nemamo takvog gosta foruma...
iskreno, nadao sam se da ima sloba neke veze sa time.. ali nisam ochekivao da je zoran radio i to... mislim, znam za balkan ekspres i sve.. al i ovo.. sad mi trulo.. al bash ono.. imam tekst i sve, i bash sam hteo da pozovem trubache gudache.. da odradim rep/elektro obradu.. :?
HeatMan
24-06-2008, 01:25 PM
jbg.. znam da je ogi radivojevic pre neko vreme obradio tu pesmu.. mada chuo sam je samo live.. ako moze ogi, mogu valjda i ja... jedan BJ da padne i pustice me valjda..
HeatMan
Koshtace ce to, sigurno, ako uopste i dozvoli. Da ne spominjemo da je pesma i dan danas HIT i da se "prava na melodiju" ne poklanjaju tek tako:wink:
dobro sam dete.. mozda mi i pokloni.. :)
:banghead:
alavuk
cudi me sto simjanovic ne juri nastica za pomenuta prava ...
silicon science
24-06-2008, 01:30 PM
dobro sam dete.. mozda mi i pokloni.. :)
:banghead:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: Pazi, nije iskljuceno... Postanu ljudi sentimentalni godinama... Uvek je mozes Live raditi, to ti niko ne brani, ali da se pojavi na cd-ju i tako to... Tesko
master29
24-06-2008, 01:44 PM
cudi me sto simjanovic ne juri nastica za pomenuta prava ...
Mozda nije u toku,posto se ne bavi tom vrstom muzike,ali ako se ukljuci na rumski nastic je prsaoooooo:D
Sale,ne verujem da mozes proci bez para samim tim sto hoces originalni tekst da promenis,koliko sam razumeo a onda nije to to.Pitanje je dal ce dozvoliti,drugo covek je u veoma ozbiljnim igrama(Filmski studio,itd itd.).Moj ti je savet da bez dozvole nista ne radis,jer autorska prava ne zastarevaju i moze da te tuzi kad se najmanje budes nadao.Pozz
HeatMan
24-06-2008, 01:56 PM
ubio si mi nadu... :?
a ako se uradi spot sa tom pesmom? :) moze li da me tuzi za to? ne mora da bude na albumu.. al imam jednu bash suludusuludu ideju..
da prozivim flojda u pesmi. s tim shto bi refren ishao malo izmenjen, ali bi ribe pevale "salliery" :)
a nisam ni mislio bilo shta bez dozvole da radim... zato i pitam da znam
edit: djus je semplovao "djuskaj" od bobana petrovica, i prilichno sam siguran da nije ochistio prava.. :? ne znam, ali imam utisak da takva sranja prolaze u srbiji..
silicon science
24-06-2008, 02:06 PM
Djus ima srece sto Boban nije to provalio, a koliko sam citao, chovek je na svojoj jahti i plovi po svetu, je*e mu se za Srbiju...
HeatMan
24-06-2008, 02:14 PM
eto taman hint slobi da ga tuzi... hihihi
master29
24-06-2008, 02:28 PM
eto taman hint slobi da ga tuzi... hihihi
Ako cuje na jahti pesmu ode djus u ku..c:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
alavuk
24-06-2008, 02:33 PM
bice , djuskaj djuse sa metlom na mojoj jahti ... :]
master29
24-06-2008, 04:53 PM
bice , djuskaj djuse sa metlom na mojoj jahti ... :]
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:Zamisli Boban svira trubu a Djus cisti na tonskoj probi,mogli bi i spot da urade:rotfl::rotfl::rotfl:Super ti ova.........
alavuk
24-06-2008, 06:19 PM
mislio sam na bobana petrovica ne na bobana markovica :)
master29
24-06-2008, 07:22 PM
mislio sam na bobana petrovica ne na bobana markovica :)
Ufff sorry,sto nisi napisao Bob,ovako mi skrenule misli:confused::confused:Onda josh gore mora maloj Ani da cisti studio,znas li da imaju svoj studio i da ona ima par cd-ova izbacenih preko,dobro se kotira.Pozz
alavuk
24-06-2008, 10:17 PM
njegova cerka ??? da znam ...
master29
24-06-2008, 10:20 PM
njegova cerka ??? da znam ...
Valjda je njegova:confused:jednino ako je nije usvojio:D
alavuk
24-06-2008, 10:31 PM
Ima tri ćerke, od kojih je najstarija Ana Ann, buduća članica engleskog parlamenta i vlasnica velikih hitova na ostrvskim top listama.
www.mascom.rs
master29
24-06-2008, 10:40 PM
Ima tri ćerke, od kojih je najstarija Ana Ann, buduća članica engleskog parlamenta i vlasnica velikih hitova na ostrvskim top listama.
www.mascom.rs (http://www.mascom.rs)
Na nju sam mislio,lepo sam rekao umalo da me zbunish:confused:
Zaboravih,za mene ja mala:-)
HeatMan
24-06-2008, 11:15 PM
tatina cerka.. do jaja.. eee da sam ja take krvi.. meni cale ima dodira sa muzikom kolko i ja sa vojnim operacijama u checheniji.. jedino ga izvlachi shto je krenuo na ETF na radiotehniku i akustiku.. al je ubrzo preshao na smer sa kompjuterima.. dupe jedno od choveka.. :)
master29
24-06-2008, 11:18 PM
tatina cerka.. do jaja.. eee da sam ja take krvi.. meni cale ima dodira sa muzikom kolko i ja sa vojnim operacijama u checheniji.. jedino ga izvlachi shto je krenuo na ETF na radiotehniku i akustiku.. al je ubrzo preshao na smer sa kompjuterima.. dupe jedno od choveka.. :)
Eto odakle ti dar za tehnologiju,savremenu komunikaciju i ostalo:D:D:DPosle tata ne valja,sram te bilo:D:D:D
slowstar
24-06-2008, 11:36 PM
Sloba je učestvovao sigurno kao klavijaturista
sad ko je autor pjesme...
Jesam, tacno, bio sam klavijaturista i jos ponesto, ali nije bitno, tacno je da je autor muzike Simke (Zoran Simjanovic) a takodje je autor i balade "Zasto?"
koju je pevao Oliver Dragojevic. "omakne" se njemu zaista poneka lepa melodija, ili tema.
Ako se dobro secam, tu sam svirao OBERHEIM FVS 4, ARP OMNI, i mozda clavinet D6, ako se u matrici cuje, ne secam se, a snimio je Tahir Durkalic u studiju V PGP RTS, ne znam cak ni godinu....
HeatMan
24-06-2008, 11:45 PM
imao sam utisak da je arp u pitanju.. hvala na infou..
btw, da li je teshko doci u kontakt sa njim? i da li mislite da bi mogao da pruzi "prava" za obradu (presviravanje pesme, bukvalno) meni..
eto, ja tu pesmu stvarno mnogo volim, i voleo bih da kompoziciji dodam neki noviji sound, ali da glavna tema ostane ta.. samo shto bih dodao synthove i gitaru itd itb.. :)
bez problema bih se odrekao kinte koju bi donela pesma.. mislim da nije bash sve u kinti, neshto je i u muzici.. najiskrenije..
balthazaar
25-06-2008, 09:49 AM
heat , ja ti nisam reko da mi je to ujak? :P
Oš da ti završim?
silicon science
25-06-2008, 10:30 AM
imao sam utisak da je arp u pitanju.. hvala na infou..
Skontao si po zvuku da je Arp:confused:
HeatMan
25-06-2008, 02:52 PM
kunem ti se da mi je bash pao na pamet arp kad sam chuo synth.. dodushe, sad kad sam "omatorio"..
@balti: zavrshi ti meni neshto drugo.. :)
DaBear
25-06-2008, 04:44 PM
www.mascom.rs (http://www.mascom.rs)
Odakle vadite ove podatke ? .....?
Vlasnica koliko i kojih hitova..?
Imala je jedan singl "Ride" bio na 24-om mestu glavne UK single top liste (nije lose s'obziriom da je sam izdao plocu na njegovom labelu u Engleskoj!)
Znam, jer sam ja radio glavni club remix (SE16 Full Vocal Club Mix)...
Posle par godina, pronadjem stvar od Aliyah koju su poplasili 100% !!!
Druge pesme su prdnule u chabar! Za baladu ih zamalo Beckam nije tuzio jer su ga stavili u spot a nisu ga pitali. A drugi singl (Blacksmith radio) nista nije uradio....
Za parlament, doduse nista ne znam...sve je moguce u ovoj zemlji !!!
alavuk
25-06-2008, 05:04 PM
ja sam naveo ispod teksta izvor ... tako da se obrati mascomu :)
jbg.. znam da je ogi radivojevic pre neko vreme obradio tu pesmu.. mada chuo sam je samo live.. ako moze ogi, mogu valjda i ja... jedan BJ da padne i pustice me valjda..
Onda bi morao da znas i da sam tu pesmu pevao na koncertu filmske muzike, u okviru Filmskog festivala u Nisu - nikakve veze to sa obradjivanjem nema. A samo "live" si i mogao da je cujes...
I da dopunim Slobu - tekst je napisala Marina Tucakovic...
p.s.
Nisam bas razumeo ovo sa BJ...
alavuk
27-06-2008, 07:59 PM
blow job ::]]]]]
blow job ::]]]]]
to razumem, nego ne razumem da li je kolega mislio da sam i ja TAKO "dobio dozvolu" da otpevam pesmu gospodina Simjanovica...:confused:
alavuk
27-06-2008, 10:06 PM
Quote:
Originally Posted by HeatMan http://www.rumski.com/forum/images/rupro/buttons/viewpost.gif (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=209208#post209208)
jbg.. znam da je ogi radivojevic pre neko vreme obradio tu pesmu.. mada chuo sam je samo live.. ako moze ogi, mogu valjda i ja... jedan BJ da padne i pustice me valjda.. mislim da je ovo malo naglas razmisljao :]
HeatMan
28-06-2008, 02:35 PM
nemoj da se tripujesh ogi.. nisam te prozivao..
nego jednostavno, kapiram da je Zoran chovek u godinama.. tako da mi prvo na pamet pada pribegavanje najstarijem zanatu.. :) bar shto se tiche mene.. :)
ipak jedno je "kolega" od 20 godina, a drugo je Ogi Radivojevic.. ako me kapirash..? :)
Definitivno Zoran Simjanovic "Simke",genijalac za filmsku muziku (ima li neko da se ne seca teme "Grlom u jagode") mozete ga naci ovih dana na fakultetu FDU gde predaje osnove notnog pisma,a i muzicke oblike!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.