PDA

View Full Version : kontrola monitora

gricko
23-06-2008, 04:51 PM
Evo dvoumim se izmedju Presonus Monitor Station-a i Big Knob-a... Cijena je gotovo ista. Ako neko moze malo da pomogne neka pomogne :)

vivoband
23-06-2008, 05:16 PM
Osim sto imam problem da odaberem monitore,to je jos jedan problem koji me ceka....Oko istih stvari bih se i ja dvoumio.... Mozda pre mackie,cini mi se upotrebljivijim....verno cu pratiti ovu temu jer me bas zanima sta ce drugi da kazu

double
23-06-2008, 05:23 PM
Evo dvoumim se izmedju Presonus Monitor Station-a i Big Knob-a... Cijena je gotovo ista. Ako neko moze malo da pomogne neka pomogne :)

Presonus, naravno.
Jedno 14 puta bolji od one kante

Max
23-06-2008, 05:36 PM
Presonus, naravno.

Merio si ???

Pozdrav

Oggy
23-06-2008, 07:14 PM
Presonus, naravno.

Mozes da okacis neki svoj rad u promociju da cujemo malo razliku kada se mixa na necem sto je 14 puta bolje... :)

Studiokoka013
23-06-2008, 07:32 PM
Uzmi Spl on je bolji od svih sem Crane song pozdrav.

lesha
23-06-2008, 07:51 PM
nemate pojma, m-patch 2 je zakon! :D

double
23-06-2008, 09:52 PM
Mozes da okacis neki svoj rad u promociju da cujemo malo razliku kada se mixa na necem sto je 14 puta bolje... :)

Na tome se ne mixa, dru?e.
Na tome slu?a? koliko lo?e si smiksao

Oggy
23-06-2008, 10:00 PM
Na tome se ne mixa, dru?e.
Na tome slu?a? koliko lo?e si smiksao

Mozda...
Ali kada neko izjavi ovako nesto, onda je najprikladnije da poseti temu "Ko je ko na Rumskom", pa da se prvo predstavi da znamo o kome se radi i koliko ovakve pretenciozne izjave zaista imaju tezinu.
Zatim ode do "Promocije radova" i okaci nesto sto je "dobro smixano", pa onda mozemo da razmenjujemo misljenja.
Ovde se mahom svi znamo, pa je red, posto si nov da ipak imamo neku predstavu sa kime pricamo, zar ne? :)

double
23-06-2008, 10:07 PM
Merio si ???

Pozdrav

Brojku sam zaokru?io na 14.
Ustvari je točna cifra 13,788.
Mjerenje je vr?eno u strogo kontroliranim uvjetima u oxygen free sobi, na temperaturi od -34 stupnja Celzija.
Big Knob se čak na toj temperaturi uspio zagrijati toliko da je bilo nemoguće primiti knob i sti?ati slu?anje.
Morali smo staviti vatu za u?i i isključiti struju.
Kori?tena je Audiosonic Special Edition Military Spec vata za u?i koja se inače koristi prilikom ispaljivanja vojnih satelita u svemir.

Max
23-06-2008, 10:30 PM
Brojku sam zaokru?io na 14.
Ustvari je točna cifra 13,788.
Mjerenje je vr?eno u strogo kontroliranim uvjetima u oxygen free sobi, na temperaturi od -34 stupnja Celzija.
Big Knob se čak na toj temperaturi uspio zagrijati toliko da je bilo nemoguće primiti knob i sti?ati slu?anje.
Morali smo staviti vatu za u?i i isključiti struju.
Kori?tena je Audiosonic Special Edition Military Spec vata za u?i koja se inače koristi prilikom ispaljivanja vojnih satelita u svemir.

Pretpostavio sam ..... sve preko 13.5 je cisto lupetanje .....

U stvari .... sve sto pises je cisto lupetanje ;)

Pozdrav

Reinhardt
23-06-2008, 10:31 PM
u vezi tih kontrolera..
na kuzim
ako vec nemamo pult koji bi to rijeshavao, nije li najbolja ideja
izraditi, ili dati nekom da to izradi (potenciometar+selektor)

jer ne vidim razlog zashto ikakav AKTIVNI uredjaj stavljati u monitoring lanac,
koji u svakom slucaju izoblicuje(degradira) signal, htjeli mi to ili ne

stvarno mi nije jasna zelja za bespotrebnim, konstantnim bacanjem para na nove "fency" sprave, koje se svako malo pojave i "nemozemo bez njih"

vjerujem da svako od nas zna nekog ko barata ok sa lemilicom,
pa njemu fino klopa&cuga, u trgovini kupit djelove i on to polemi za 15min..:da:

Max
23-06-2008, 10:36 PM
stvarno mi nije jasna zelja za bespotrebnim, konstantnim bacanjem para na nove "fency" sprave, koje se svako malo pojave i "nemozemo bez njih"

vjerujem da svako od nas zna nekog ko barata ok sa lemilicom,
pa njemu fino klopa&cuga, u trgovini kupit djelove i on to polemi za 15min..:da:

http://www.musiciansfriend.com/product/SMPro-Audio-MPatch-Passive-Volume-Control?sku=180202&src=3SOSWXXA

.... fora je da mozes i da prebacujes i sa vise od jednog para monitora, i da imas mozda par ulaza , da imas mute i mono ..... jos ako je tu i pad ...... veselju nikad kraja .....

Pozdrav

lesha
23-06-2008, 11:16 PM
http://www.smproaudio.com/index.php?option=content&task=view&id=25

novija verzija, takodje pasivna.

kejkz
23-06-2008, 11:21 PM
Dobra vam je ta droga za slusanje, dajte malo i meni, da u tim vojnim uslovima osetim nesto, mirnodopski mi ne prijaju nikako, nista ne cujem kako valja. Mora biti da je zbog vrucine!

Oggy
23-06-2008, 11:24 PM
nista ne cujem kako valja. Mora biti da je zbog vrucine!

Ne, nego zbog vojnih satelita :)
Ali nije frka...
Ima da kupis onu "Audiosonic Special Edition Military" vatu za usi i onda sve cujes 13,788 puta bolje :wink:

kejkz
23-06-2008, 11:43 PM
Ako ima u apoteki, kupicu sutra odma', da me ne boli glava.
Mada, kad smo vec kod brojeva, mislio sam da je pi zlatan, kad ono ispade neki drugi. Moracu revidirati svoje stavove i nahodjenja, nema druge.

Reinhardt
24-06-2008, 12:01 PM
http://www.musiciansfriend.com/product/SMPro-Audio-MPatch-Passive-Volume-Control?sku=180202&src=3SOSWXXA

.... fora je da mozes i da prebacujes i sa vise od jednog para monitora, i da imas mozda par ulaza , da imas mute i mono ..... jos ako je tu i pad ...... veselju nikad kraja .....

Pozdrav

ok, i dalje sam za DIY varijantu (sebi sam dao izraditi, mada imam daw kontroler)

u svakom slucaju sam za analognu, pasivnu atenuaciju kad je u pitanju manitoring,
mada to je moja stara skola, nemora se nekom sviditi:)

Max
24-06-2008, 02:14 PM
ok, i dalje sam za DIY varijantu (sebi sam dao izraditi, mada imam daw kontroler)

u svakom slucaju sam za analognu, pasivnu atenuaciju kad je u pitanju manitoring,
mada to je moja stara skola, nemora se nekom sviditi:)

Jesi li uopste pogledao link ????

Pozdrav

Reinhardt
24-06-2008, 05:31 PM
@max, pa to je to, samo smpro koristi jeftinije komponente
pa sam zato i predlozio (naglasio) DIY varijantu

ciao