View Full Version : wind controlleri?
Ima li tko iskustava sa wind controllerima? Ja konkretno pikiram Akai ewi4000s ili yamahu wx5 pa me zanima ak netko ima da napise nest o tome.
Klarinetista
24-06-2008, 08:49 PM
Pa ja sam nesto pisao... Imam wx5+vl70m turbo. To je neprejebiva kombinacija
Heh super da netko ima. Mene zapravo ne zanima mogucnost oponasanja stvarnih instrumenata neg vise ovak kao kontroler za synthove. Kak to radi bez modula? Ja bi uzeo sam kontroler jer mi je ovak malo prevec para sa modulom. Isplati li se to?
Klarinetista
26-06-2008, 09:18 PM
Zavisi sta podrazumevas pod isplati? Sve moze da se isplati ako umes da to naplatis:) uzmi u obzir da je wx5 po prirodi digitalni sax kontroler pa samim tim je monofon instrument
mhtio sam pitati radi li to ok i bez modula? Znam da je monofon, ja sam saksofonist pa bih volio imat neki kontroler (osim keyboarda)koji mi je "pod prstima":D
Klarinetista
29-06-2008, 11:02 PM
Ja sviram klarinet, sopran, alt i tenor sax. Osecaj pri sviranju wx5 je isti kao kod bilo kog saksofona, ali su tasteri nepristojno meki pod prstima, cak sam razmisljao da sam nabudzim nasto da bi im malo otezao hod... kasnije sam se ipak navikao8-) EWI cak i nema tastere:banghead: ali zato ima sopstveni fm sint. ja sam probao ewi4000 kod Howartha u Londonu i nije mi se dopao na prvo sviranje
Si probao ewi4000? Mene je malo frka kod wx5 da ne polomim te tipke posto ljudi kazu da su mekane, kod ewi-ja je navodno jos zeznutije jer se prsti moraju drzat u zraku (kao kod klarineta donekle?):confused:
Kak je sa "piskovima" kod wx5? Kak cesto se to mora mijenjat, neda mi se kasnije davat jos brdo para na to:D
Klarinetista
30-06-2008, 11:56 PM
Ma sto se mene tice, verujem da nikada necu menjati ni trsku ni piflu (obadvoje je od plastike). Sto se mene tice, wx5 je mnogo ozbiljnija sprava i mnogo ozbiljnija IMITACIJA saksofona
E a gdje si uzeo wx5, s obzirom da je uopce nema na evropskom trzistu?:confused:
Klarinetista
03-07-2008, 09:15 PM
Wx5 sam uzeo nov kod Goje u Japanu, preko ebay, vl70 sam kupio polovan u Londonu, turbo chip sam narucio iz USA. Wx5 je bio 600$, vl je bio 300?, chip je bio 250 $
E hvala. Tu varijantu iz Japana prek ebaya sam i ja pikirao, treba jos malo para skupit :D
Klarinetista
04-07-2008, 09:21 PM
Nista nemoj da brines, ja sam od Goje kupio gomilu stvari koje je nemoguce naci u EU, sve je proslo bez problema
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.