PDA

View Full Version : Pomagajte!

boom.trass
20-06-2008, 03:04 AM
Posedujem Fender stratocaster (Japan `89) sa Kahler-ovom kobilicom. Ne pitajte kako, ali ostao sam bez nekih delova sa kobilice.:banghead: Da li imate ideju, gde bih mogao da potrazim originalne Kahler delove? Ima li smisla da mi neki alatnicar napravi to? Legura je u pitanju kod Kahler-a, ne znam koliko ce uticati na tonsku karakteristiku gitare, ako se to napravi od nekog drugog materijala, celika npr.?
U pitanju je model sa slike, a delovi koji nedostaju su oni koji se nalaze u sredini. Oslonac zice je na njima. Nedostaju mi 4 komada (G, D, A, E).:(

NABIM
30-06-2008, 10:19 PM
imam ja neke delove sa originalnog floyda,trebalo bi da odgovaraju. 0641872507 pa cimni da vidimo jel moze da se namesti

HeatMan
01-07-2008, 05:23 AM
kako choveche?

NABIM
01-07-2008, 09:54 AM
Koliko sam skontao problem su ove male kockice koje pritiskaju zice a one su istog promera kao i na originalnom floydu.

boom.trass
01-07-2008, 12:45 PM
Pardon...Nisu u pitanju delovi koji se nalaze u sredini, vec oni do magneta, kroz koje prolazi imbus shraf.
S`vremena na vreme tremolo nosim kod jednog drugara na ciscenje. On mi to raznim specijama pocisti i bude kao novo. Covek je po profesiji `pushkar`, bavi se odrzavanjem oruzja, proizvodnjom delova za iste i vazi za dobrog majstora.
Korozija je veliki neprijatelj tih delova i ako se puno svira, sto je kod mene slucaj, potrebno je redovnije odrzavanje. Covek mi je predlozio da se ti srednji delovi bromiraju, znaci da budu mat crni, na sta sam pristao.
Medjutim...Previdelo se da delovi (kojih vise nema) nisu od celika, kao ostali, vec od neke legure, koja se takoreci istopila u postupku bromiranja.:(
NABIM, hvala kao da si mi pomogao! Na zalost, to su jedini delovi koji se razlikuju kod Kahler-a i originalnog Floyd Rose-a. Pokusao sam i sa Schaller-om, ali ne vredi.
U medjuvremenu je majstor Kvarish, napravio te delove od celika, nosio sam ih(ovoga puta) na hromiranje i danas treba da ih pokupim, pa da vidimo na sta to lici, da li ce gitara da kotira i da li ce i koliko materijal uticati na zvuk.
Veliki problem je bio naci ureznicu za inbus shraf sa levim navojem i to, po Inchnom standardu, kako bi bar iskoristili originalne srafove. Nismo je nasli, na zalost. Odradjeno je sa novim srafovima i desnim ureznicama po nasem (mm) standardu.
Nekad, tako malo treba, da covek samom sebi zakomplikuje zivot.

crazy milojko
06-08-2008, 10:52 PM
nema od toga nista
bice razlike u zvuku
kod bilo koje kobilice se menja ili sve ili nista
ja cu bas ovih dana da vidim sa alatnicarem koliko ce da me kosta ses' sedla od titanijuma za moj hofner 176 (45 dina star) :D
najbolje kupi originalan i to pro (dosta je nizi i moze i stakato da se odsvira) flojd ros ...

ace
14-10-2008, 07:38 AM
.