View Full Version : Pomoć oko opreme!
Hammond
19-06-2008, 02:01 PM
Pozdrav svima!
Pomoć mi treba oko studijske opreme,naime nešto bi menjao (prodao pa dokupio),znači cilj mi je da osvežim studio,svaki predlog mi je dobrodošao!
Evo spiska opreme:
Sto za miksanje muzike:
Soundcraft 600,dodatni mikser Alesis studio 12 R,Reverb-Roland R 880-Lexikon RXP 1
Zvučnici:Yamaha NS-10M Studio,JBL-Control 5,Tanoy-2x 1000W
Klavijature:
Oberheim Four voice,Korg M1,Roland D-50,Hammond XK-3,PPG Processor key board FD,Mellotron,Mini moog,Hammond C3
Zvučne karte:
Motu 241/0,Motu 2408
Sempleri i moduli:
Emax,Nort Rack 3,Yamaha Motif-Rack,Solid State Logic-Duende,Roland PG-1000,Roland R8,Roland Super JX Kurzweil 1500 RX,Emagic Unitor 8 i Akai-sempler
Računar:
Macintosh G4
I jedan Neumman!
Arthur
20-06-2008, 12:33 AM
tesko ti mozemo pomoci ukoliko ni sam ne znas sta te muci.
S.a.m.u.e.l
20-06-2008, 02:01 AM
Pozdrav svima!
Pomoć mi treba oko studijske opreme,naime ne?to bi menjao (prodao pa dokupio),znači cilj mi je da osve?im studio,svaki predlog mi je dobrodo?ao!
Evo spiska opreme:
Sto za miksanje muzike:
Soundcraft 600,dodatni mikser Alesis studio 12 R,Reverb-Roland R 880-Lexikon RXP 1
Zvučnici:Yamaha NS-10M Studio,JBL-Control 5,Tanoy-2x 1000W
Klavijature:
Oberheim Four voice,Korg M1,Roland D-50,Hammond XK-3,PPG Processor key board FD,Mellotron,Mini moog,Hammond C3
Zvučne karte:
Motu 241/0,Motu 2408
Sempleri i moduli:
Emax,Nort Rack 3,Yamaha Motif-Rack,Solid State Logic-Duende,Roland PG-1000,Roland R8,Roland Super JX Kurzweil 1500 RX,Emagic Unitor 8 i Akai-sempler
Računar:
Macintosh G4
I jedan Neumman!
Mozda jos kakvo dobro predpojacalo, i ukoliko si zadovoljan kako ti soba svira i G4 radi - a di ces vise..? :)
Pozdrav
lesha
20-06-2008, 07:15 AM
pokloni mi minimoog, ionako imas visak sintisajzera :D
DADDY Z
20-06-2008, 07:27 AM
moja preporuka je da samo upgrade-uješ taj G4,tj. da ga menjaš za nešto jače i eventualno da zameniš JBL control 5 nekim novijim (modernijim) monitorima...
Hammond
20-06-2008, 08:27 AM
Greškom ubacih Hammonda i Mini moog-a,od njih se ne rastajem ni za živu glavu!DADDY Z i ja sam tako razmišljao za JBL!G4 me služi odlično!Soundcraft-a mi možda zamenio,želja mi je TL Audio M4 ili možda jeftinija varijanta Yamaha MG32/14FX!
Koliko vredi taj Soundcraft?
Synclavier
20-06-2008, 11:57 PM
Po mom skromnom misljenju, ako ti je Soundcraft u ispravnom stanju nikako ga ne menjaj ni za TLA M4 ni za Yamahu MG32!! Osim sto je velikim delom prevara, ne znam ni sta bi zaista mogao da radis sa npr. 24 tube kanala, ako se to uopste tako moze nazvati jer se lampa na kanalu "mesa" samo u eq deo (ne u preamp kako se navodi u specifikacijama). Mislim da bi sebi samo suzio manevarski prostor u mix-u. Sprava je definitivno navlaka za novopecene ljubitelje "toplog lampaskog vintage" zvuka, i nemoj nasesti na reklamnu kampanju oko njega. Bolje uzmi 2ch tube preamp/channel strip i dopuni zvucni arsenal. Yamaha MG32 je zvucno dve klase ispod tvog miksera, eventualno malo lepse izgleda. Cak u u poredjenju sa tvojim Alesisom (radio sam na 24ch verziji) je inferioran.
Koliko vidim "visak" bi mogao biti XK-3 pored C3, ali ako radis i live onda ima opravdanja da ga zadrzis. Takodje i Kurzweil K1500RX nije nesto od starih sprava sto bi trebalo cuvati po svaku cenu, Emax i dalje moze i dalje da ima svoju foru ako radis muziku gde ti treba, uslovno receno, malo "prljaviji i deblji" zvuk 12-bit semplera...
Cestitke na "dobrim komadima" opreme:) , pozdrav.
Synclavier
21-06-2008, 12:28 AM
Eh, da, zaboravih i ovo... Vidim da ti se u spisku opreme pojavljuje i PPG Processor Keyboard FD, pa me zanima kako ga koristis? U tvom spisku ne vidim neki Wave 2.x, Waveterm A/B, EVU i sl. za sta bi mogao da ga koristis kao master kontroler i za sample dump. Posto nema MIDI vec koristi tzv. PPG BUS ne mozes ga koristiti sa ostalim spravama. Eventualno, ostaje ti opcija da ga koristis samo za playback onboard zvukova (koliko se secam i dirka je veoma dobra), ali je steta nemati bar Waveterm... Ja sam se ranije bas "lozio" na ovaj sistem i imao nameru da otkupim ceo sistem od dragog nam pokojnog:cry: (neka mu je laka zemlja) kolege Laze Ristovskog, ali me je neko pretekao; znam samo da je deo sistema zavrsio u HR... Dakle, ako mozes dopuni sistem, ja bih to isto uradio da sam na tvom mestu.
slowstar
21-06-2008, 02:41 AM
Predocen spisak je maltene 90% Lazine opreme, a posto je Oberheim FVS 4 veoma redak, predpostavljam da se zaista i radi o nekadasnjoj Lazinoj opremi (ja sa mu prodao OBERHEIM, koji je jedan od PRVIH koji su uopste proizvedeni, radi se o probnoj seriji)
Bilo bi zanimljivo "propratiti" kako je oprema zavrsila, ako je uopste zavrsila...
Mada, iskreno govoreci, bez preteranog "idolopoklonstva" prema starudijama, ipak se radi uglavnom o starinama, cija je upotrebna vrednost danas, u najmanju ruku sumnjiva, ukoliko se ne radi o ljudima koji su malcice "nastrani" (ne u uvredljivom smislu) po pitanju tih starina, kao sto su Roginator, Don Solaris, i jos po neko...
Synclavier
22-06-2008, 01:12 AM
Da, i ja sam (kada sam video spisak opreme) prvo pomislio isto sto i slowstar, ali reko' da ne prejudiciram stvari... Kako god, ima tu jos uvek veoma upotrebljivih, a, naravno, i nekih manje upotrebljivih masina. No, svakako, radi se o spravama od klase, tako da se istinskom ljubitelju moze oprostiti i poneki fetish:grin: . Takodje, nisam preterani ljubitelj starudija (mada je to sada veoma pomodna stvar), ali neke sprave su ipak vanvremenske i kao takve uvek upotrebljive. Voleo bih i da nam sam hammond prenese svoje utiske, cime je najzadovoljniji, a sta bi menjao. Pametan mix novih i starih masina moze biti jako produkciono oruzje (naravno, samo u rukama Mandusica Vuka:wink: ).
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.