PDA

View Full Version : Evo napokon nesto ozbiljno...

kVu
19-06-2008, 03:47 AM
http://rapidshare.com/files/123472307/Petar_Nisic_-_Prokleta_Ne_Bila.mp3.html

svi komentari za sve dobrodosli :)

dobar deo aranzmana, sva usnimavanja, mix i mastering sam radio ja... sve ITB

inace ne znam u koji zanr ovo da svrstam... pop-folk bla bla...

pa udrite :)

pozdrav!

Lag
19-06-2008, 10:30 AM
ju
do jaja ovo zvuchi

milanCHE
19-06-2008, 10:44 AM
na ovim kevinim kantama od desktop kutija(čitaj:krntija)se sve kristalno jasno čuje,instrumenti,vokal(i),dubina,panorame....z vuči mi vrlo dobro odradjeno.svaka čast za ceo posao.ako budeš raspolozen,baci i neki tehn.podatak,kad budes imao vremena
pozdrav

SumAnuT
19-06-2008, 11:54 AM
Ja slusam na laptopu i jedina zamerka mi je mozda malo previse reverba, pri pocetku, posle kada se zakuva ne cuje se toliko, ostalo je sve super :)

Bravo :)

OFF
19-06-2008, 01:25 PM
Ja imam malo zamerki na izbor boja u midi delu... Mix je ok, osim sto mozda za nijansu moze da bude otvoreniji u gornjim srednjim.... i naravno, sibilanti na vokalu su malo cudni (z pogotovo).
Onaj woodwind (kaval sta li vec na uvodu), ne znam odakle ste ga vukli, ali meni posle Yamahinog VL-a sve zvuci malo plasticno. I da, najveca zamerka - refren, fali jedan instrument tipa dist gitare ili necega sto ce malo da podigne (dobri prateci ili sta vec.....).

Generalno, lepo.

kVu
19-06-2008, 10:30 PM
na ovim kevinim kantama od desktop kutija(čitaj:krntija)se sve kristalno jasno čuje,instrumenti,vokal(i),dubina,panorame....z vuči mi vrlo dobro odradjeno.svaka čast za ceo posao.ako bude? raspolozen,baci i neki tehn.podatak,kad budes imao vremena
pozdrav
vokali snimani sa u87, neve 9098i preamp, avalon 747 (kompresija)
akustare - 414 zlatni (nova verzija), ista kombinacija preampa i komp
bass svirao jedan cenjeni clan foruma ciji se nick zavrsava sa system :)
a ima i svi credits u id3 tagu mp3-jke
mixano u PT M-Powered, tu je direktno na master kanalu uradjen i mastering i bounce-ovano na 2 kanala

i tako... vokal sam namerno malo zalozio, tako mi se svidelo i mislim da nije greska sto tako zvuci... za bubanj i bass je bilo prostora da budu jos deblji, ali mi se nekako najvise svidelo ovako.. malo old skul

eto.. pitaj ako te jos nesto interesuje :)

pozdrav

OFF
19-06-2008, 10:40 PM
mixano u PT M-Powered, tu je direktno na master kanalu uradjen i mastering i bounce-ovano na 2 kanala

i tako... vokal sam namerno malo zalozio, tako mi se svidelo i mislim da nije greska sto tako zvuci... za bubanj i bass je bilo prostora da budu jos deblji, ali mi se nekako najvise svidelo ovako.. malo old skul

pozdrav

a one duvaljke?

kVu
19-06-2008, 10:44 PM
one su iz RA.. malo otvoren hi end i to je to.. meni super zvuce

OFF
19-06-2008, 11:05 PM
Ne znam, ja sam se navikao na ove sa motifa, tacnije VL expansion.....

kVu
19-06-2008, 11:16 PM
eh sad.. to je zato sto nije traj bifor baj :)))))

salim se naravno

pozzz

milanCHE
20-06-2008, 11:38 AM

pozdrav

super ulazna linija,sad sam preslusao i na dobrim kutijama-kristalno zvuci.a i vidi se trud.ovo bez problema moze u etar.poz

google
20-06-2008, 06:20 PM
one su iz RA.. malo otvoren hi end i to je to.. meni super zvuce

Ne mogu da skinem fajl. :banghead:

Miha Blaze
21-06-2008, 04:28 AM
meni je ovo odlicno!!!

kao sto bi neko rekao sve je tako kristalno!!! svaka "primedba" bi imala veze sa ukusom a to je licna stvar ;)

stvarno super zvuci, eto sto bi OFF rekao neka elektrika u refrenu mozda malko fali, al meni je sve jaaako odmereno i deluje mi jako strpljivo izmiksano ;)

samo jedno pitanje imam: reverbi su mozda za powercorea ili cega? ako nije frka da napises koji je reverb odakle ;)

pozdrav!

zmaj
22-06-2008, 01:03 AM
Moguce je da tripujem,ali sa basom se nesto cudno desava na pocetku...ritmicki se raspada i ne ide mi uz pevanje:confused:

Inace,sve cisto smiksano,super!

kVu
24-06-2008, 11:18 PM
meni je ovo odlicno!!!

kao sto bi neko rekao sve je tako kristalno!!! svaka "primedba" bi imala veze sa ukusom a to je licna stvar ;)

stvarno super zvuci, eto sto bi OFF rekao neka elektrika u refrenu mozda malko fali, al meni je sve jaaako odmereno i deluje mi jako strpljivo izmiksano ;)

samo jedno pitanje imam: reverbi su mozda za powercorea ili cega? ako nije frka da napises koji je reverb odakle ;)

pozdrav!
hvala!

reverb je CSR, ali sam ga budzio duuugo dugo dok nisam dobio nesto da je ok i da nije retko i jeftino.. :)

@zmaj

da, bas tako.. i raspada se, al' meni je to imalo neki smek dok sam radio pa nisam pomerao.. al' ako ti zvuci kao greska onda sam se lose istripovao :)

sad cu da bacim i na yousendit link da mogu da skinu i ostali :)))

master29
24-06-2008, 11:26 PM
Odlicno,sve na mestu sve pohvale.Jedina ali minimalna zamerka je to sto "b korus" sam po sebi trzi neke harmonske blokove,mislim da je terca malo za ovakav uzlet.Sve u svemu tehincki 10.Ko peva pesmu?

master29
24-06-2008, 11:31 PM
Odlicno,sve na mestu sve pohvale.Jedina ali minimalna zamerka je to sto "b korus" sam po sebi trzi neke harmonske blokove,mislim da je terca malo za ovakav uzlet.Sve u svemu tehincki 10.Ko peva pesmu?

Evo slusam drugi put,ekstra ideja,pesma cist hittttttt,fale mi samo ti bekovi u refrenu pogotovo u sekundi,mrak:wink:

kVu
24-06-2008, 11:43 PM
u pravu si potpuno.. ali nije bilo vremena i na kraju smo uzeli najgore resenje, devojku koja nikad nije pevala ozbiljno pratece vokale... a bile su u planu hrvatice al se nesto izjalovilo.. :)

inace lik koji peva je moj ortak iz detinjstva, super muzicar.. tezgari vec 10ak godina.. moze se reci da smo arr uradili 50-50

hvala za "kritike", pozdrav! :)

kVu
24-06-2008, 11:47 PM
evo i drugog linka

http://download.yousendit.com/2BAED290234D9A02

OFF
24-06-2008, 11:52 PM
inace lik koji peva je moj ortak iz detinjstva, super muzicar.. tezgari vec 10ak godina.. moze se reci da smo arr uradili 50-50

hvala za "kritike", pozdrav! :)

Onaj Petar? :) :D

Dobro peva, ozbiljno

kVu
24-06-2008, 11:54 PM
Onaj Petar? :) :D

Dobro peva, ozbiljno
taj... :)

ima nesto i do producenta :D:D:D

master29
24-06-2008, 11:57 PM
taj... :)

ima nesto i do producenta :D:D:D

Ima mnogo do producenta:D:D:Dmozda i vise nego do interpretatora.pozz

zlobisha
10-12-2008, 08:33 PM
Ja sam svirao gitareeeeee... Nja nja njanjanja... :rotfl:

alfom
10-12-2008, 08:47 PM
Ihaj ! Kako bi ovo otpjevao Halid Muslimović :rotfl:.

Ma zna? Vuče da se ?alim :).

Bravisimo - jo? jednom:jupi:. Svaka čast.

p.s. na svakom snimku će neko naći neku zamjerku : 100000000000000 ljudi 100000000000000 ćudi.

zlobisha
10-12-2008, 08:50 PM

Olo?u jedan... :grin:

kVu
12-12-2008, 03:50 AM
Olo?u jedan... :grin:
a izvinte, zlobisha je ravnopravni clan :P

HeatMan
12-12-2008, 04:44 AM
ohoho.. pa ja ovo nisam chuo..

bacam koment chim skinem

poz

HeatMan
12-12-2008, 06:18 AM
evo ovako..

prvo: malo si preterao sa melodyneom na pochetku.. ili shta si vec radio chudno mu se preklapa glas na prelazu u note, neprirodno.. mada, ume tako da zazvuchi vokal ponekad..

aranzmanski mi se svidja.. mozda bih dobosh malo istakao kada krene "jacha" deonica.. kad nije rimshot nego full on.. idi jbt.. ne mogu da sklopim rechenicu.. mrtav sam..

tekst mi se nimalo ne svidja.. mislim da ovako neshto moze mnogo bolje da se uradi.. da kazem, prosek je.. a to shto je prosek jadan, to je problem ljudi koji pishu tekstove.. i samih izvodjacha koji ih kupuju, jebi ga.. (a ako je sam napisao tekst, mora pod hitno da uradi neshto originalnije i dublje) IMHO naravno..

elem, tvoj deo posla je super odradjen.. a gitaru ni ne chujem.. hihihi.. :)

jel ste sa ovim bili na pan festu?

kVu
13-12-2008, 05:32 PM
evo ovako..

prvo: malo si preterao sa melodyneom na pochetku.. ili shta si vec radio chudno mu se preklapa glas na prelazu u note, neprirodno.. mada, ume tako da zazvuchi vokal ponekad..

aranzmanski mi se svidja.. mozda bih dobosh malo istakao kada krene "jacha" deonica.. kad nije rimshot nego full on.. idi jbt.. ne mogu da sklopim rechenicu.. mrtav sam..

tekst mi se nimalo ne svidja.. mislim da ovako neshto moze mnogo bolje da se uradi.. da kazem, prosek je.. a to shto je prosek jadan, to je problem ljudi koji pishu tekstove.. i samih izvodjacha koji ih kupuju, jebi ga.. (a ako je sam napisao tekst, mora pod hitno da uradi neshto originalnije i dublje) IMHO naravno..

elem, tvoj deo posla je super odradjen.. a gitaru ni ne chujem.. hihihi.. :)

jel ste sa ovim bili na pan festu?
nije melodyne odnosno tune, takav mu je vokal... i ja sam se nervirao sto je takav i znam na koje mesto mislis.. ostalo ne zelim da komentarisem jer to nije moj posao (nije on pisao tekst inace), ali za ono sto jeste zahvaljujem :)

u pravu si i za dobos, ali on je jednostavno takav, mekan... ne dobijas nista samo dizanjem reglera... mozda je bilo resenje da se izdvoje ti prelazi i uradi poseban filter (recimo boost negde izmedju 1-4khz) al' kad imas 80 kanala pred sobom i softversko sabiranje onda ti je samo bitno da nije jeftino i da moze da se slusa... mogle su gitare jos gore da idu... al jbg sad... :))

pozdrav!

opustenzy
13-12-2008, 07:08 PM
Pesma je stvarno super, apsolutno sve je super ali ovo ispadanje iz ritma bas gitare stvarno smeta.

zlobisha
14-12-2008, 02:22 PM
a izvinte, zlobisha je ravnopravni clan :P

Znao sam ja da si ti fin mladić.. Samo kad hoće?... :wink: