Log in

View Full Version : Novi studio u Londonu

DaBear
16-06-2008, 10:08 PM
al se napreterivao covek !!!
Navodno, najbolji mix room u Londonu (sto se tice sprava!)

http://www.miloco.co.uk/studios/alphacentauri_floorplan.php

izgleda super, a tek spisak opreme ( na equipment )...:shock: :shock: :shock:

Rhino
16-06-2008, 10:20 PM
Vala bash... Kako se ovo uopste isplati???

DaBear
16-06-2008, 10:44 PM
Vala bash... Kako se ovo uopste isplati???

to je neki singer / songwriter zaradio pare (od necega) i napravio studio za svoju dusu, a onda dao Miloco studio kompleksu da ga menadzerisu! (oni vec imaju 10-ak studija u knjigama)..a pare nece NIKADA da vrati !!!:cry:

master29
17-06-2008, 01:03 PM
to je neki singer / songwriter zaradio pare (od necega) i napravio studio za svoju dusu, a onda dao Miloco studio kompleksu da ga menadzerisu! (oni vec imaju 10-ak studija u knjigama)..a pare nece NIKADA da vrati !!!:cry:

Fantastican dizajn,ufff mnogo para mu je otislo na opremu:confused:.

Miha Blaze
21-06-2008, 04:52 AM
:shock::shock::shock:

pa doooobro... jednog dana, bice rasprodaja, pa cu mozda i da kupim neku spravicu od njega :D :D :D

HeatMan
21-06-2008, 06:21 PM
pa ono.. ima dobre opreme.. ali vidim da je lik uzimao sve shto je popularno imati..

nishta specijalno, iskreno.. btw, ne kazem da ne bih znao shta sa tim da radim..

master29
22-06-2008, 03:35 PM
pa ono.. ima dobre opreme.. ali vidim da je lik uzimao sve shto je popularno imati..

nishta specijalno, iskreno.. btw, ne kazem da ne bih znao shta sa tim da radim..

uf,Sale ako ovo nije spec,sta je onda:confused:Milioni su ovde otisli

HeatMan
22-06-2008, 10:16 PM
pogledaj listing outboarda i mikrofona.. moze sve bolje od onoga shto imamo mi, ali od ovoga moze dosta bolje.. :)

elem, dodji vec jednom da te ne bih zadavio.. :)

master29
22-06-2008, 10:58 PM
pogledaj listing outboarda i mikrofona.. moze sve bolje od onoga shto imamo mi, ali od ovoga moze dosta bolje.. :)

elem, dodji vec jednom da te ne bih zadavio.. :)

Josh samo par dana da pozavrsavam neke remikse i TU SAAAAAMMMM.Dolazim obavezno pred kraj sled.nedelje da pijemo pivo:wink:

HeatMan
22-06-2008, 11:05 PM
ajd.. btw, ne znam shta cu sa pojachalom jebe me sve vishe iz dana u dan.. poshalji mi tog lika, il br.. jbg sorry, al ne mogu otvorim pm iz nekog razloga..

master29
22-06-2008, 11:11 PM
ajd.. btw, ne znam shta cu sa pojachalom jebe me sve vishe iz dana u dan.. poshalji mi tog lika, il br.. jbg sorry, al ne mogu otvorim pm iz nekog razloga..

Dao sam ti fonnnnnnn,sto ga nisi zvao do sad,ja sam mu rekao da ces zvatiiiiiii.:banghead::banghead:

slowstar
24-06-2008, 10:23 PM
Imam pitanjce:
Otkad je matori (G+ serija) SSL "najbolji mix"? - znamo najmanje 3 "astala" daleeeeko bolja od istog....
druga stvar: Apple MacPro 2x2.8 Quad-Core, 8GB RAM, NVidea 8800 GT 512MB, 300GB HD, 2x 500GB HD, 1x 1TB HD, AirPort, 30" display
Nista ne govorim, samo sam citirao (quote) vidim sve "vrvi" od P.C.

Moritz
24-06-2008, 10:49 PM
Imam pitanjce:
O...
druga stvar: Apple MacPro 2x2.8 Quad-Core, 8GB RAM, NVidea 8800 GT 512MB, 300GB HD, 2x 500GB HD, 1x 1TB HD, AirPort, 30" display

:shock::confused:....cemu vise?!

slowstar
24-06-2008, 11:25 PM
Ej, tek sada videh tvoj "potpis" ODLICAN JE!!!

Arthur
25-06-2008, 12:09 AM
ja bih jos jednom apelovo da na uvazenog starijeg kolegu slowstara da se suzdrzi od raspirivanja rasne mrznje izmedju jabucara i pogrdno nazvanih apotekara, ovo vec prerasta u problem.
a studio, da, lep je. I G je lep sto, ima svoju foru potpisanu na milionima ploca, pa je nekako stekao svoje ime, 'bem li ga kako .

master29
25-06-2008, 12:12 AM
ja bih jos jednom apelovo da na uvazenog starijeg kolegu slowstara da se suzdrzi od raspirivanja rasne mrznje izmedju jabucara i pogrdno nazvanih apotekara, ovo vec prerasta u problem.
a studio, da, lep je. I G je lep sto, ima svoju foru potpisanu na milionima ploca, pa je nekako stekao svoje ime, 'bem li ga kako .

jabucari vs apotekari:rotfl::rotfl::rotfl:boga mi vise ima apoteka nego jabuka,narod je hronicno bolestan.

LACKY
25-06-2008, 01:16 AM
Imam pitanjce:
Otkad je matori (G+ serija) SSL "najbolji mix"? - znamo najmanje 3 "astala" daleeeeko bolja od istog....
Slowstare, dali si hteo da kazes da znas najmanje 3 mladja ili bolja mixera od G+?
Iskren da budem, da sad pravim svoj studio, da imam popristojan budzet za mixer(polovan) upravo bih kupio taj!
To je zadnji ozbiljno napravljeni analogni mixer( a to su mi takodje potvrdili a i nalozili neki ljudi koji se u to jako dobro razumeju)!
Elem, i u Jaguar danas pakuju Bembare!
A ako mi je do Bembare, onda necu kupovati Jagur, nego Bembaru.

slowstar
25-06-2008, 02:46 AM
Nisam pominjao "mladje", samo bolje i prefinjenijeg zvuka, pa i sam znas za NEVE VR, a o 9091i da i ne govorimo, a i dan danas se radi naj, naj najbolji od svih po zvuku, a taj je NEVE 88R naprimer. Tu ne pominjem neke retke "ezoterije" kao sto su Focusrite Forte, kao i neke jedinstvene, izradjene samo u jednom ili dva komada. To sto bi ti kupio upravo taj, nije daleko ni od mog cisto teoretskog razmisjanja, ali pomenuto je kako je to mesto "Najbolji mix" u Londonu? Sta bi rekli oni majstori iz AIR LINDHURST na primer...

LACKY
25-06-2008, 02:49 AM
Da, e pored tih svih ja volim ovaj, sta da se radi, o zenama i mixerima je tesko raspravljati!

slowstar
25-06-2008, 02:59 AM
Nemoj da se zavaravamo, sto se "udaranja" (punch) tice tu je taj starkelja Car, ali ako ti treba malko prefinjeniji EQ, tu pocinju problemi, a resava ih onih divnih 12 i 14 khz na NEVE VR-u, jos lepse 9098i, ali ne rack, nego pravi AMEK, i kao sto i sam jako dobro znas divnih 12khz na TRIDENTu 80B sa kojim se cesto vidjas,zar ne? Zamisli mix kamernih gudaca snimljenih stereo Neumanom KM?? (koji li bese), kome se "baza" steluje sa "dvobankom" (sitnina),
ili jos bolje sa nekim DPA ili Schoeps stereo parom, i sad treba da im das malo "svile"
Zna se za sta se "vatas" - to je nekih 12-14 kila, ali na NEVE ili AMEKu, a ne na SSL, koji je sklon "hromiranju" i metaliziranju na tim ucestanostima, mada, priznajem, kada treba da se napravi sto Habic kaze "dobar pritisak" na bassu, sint bassu, i Kik drumu, tu SSL nema premca, pogotovo onaj majstor u sredini (G compressor)
Ajd' dosta sam gnjavio

LACKY
25-06-2008, 03:04 AM
E to, kamerne gudace sam snimao jednom za 20 godina, a udaranje i pritisak, vole mladi, pa za njima i stari. I svaki dan mi traze.
Ne gnjavis ti nikada, sem u retkim prilikama sa Steve Jobs-om.:)

Arthur
25-06-2008, 03:20 AM
ne tako retkim :mad:

Bitch
25-06-2008, 11:43 AM
ma G series rulez!! Da imam sve pare ovog sveta, opet kupio bi G seriju! ako mi bas zafali automatizacija, stavio bih pored njega euphonix system 5 i da vidis akcije :)
...stvar ukusa naravno, ali ipak je taj mixer legenda.

...au Slobo, pa mene isto zovu ljudi propagator Apple-a, ali ja sam naspram Vas igla u plastu sena :shock: :D :D

p.s. odlicno izgleda studio! potpuno moj fazon :D :D a da je isplativo, nije.
Ali boli ga dupe, makar covek uziva. Eh da je nama ovde Sokoj i cela garda sljakala kao preko, sad bi i ja attachovao ovakvu fotku svog studija, a tek mi je 25 godina (Slowstar bi verovatno kacio svoju regatu jahti, kao i kolekciju svih automobila koji su preko 500000 eur.) :( ali OK, zivimo tu gde zivimo... Bavimo se muzikom, pa ko zna, mozda nekog od nas 'usere' aranzman za strance :D sve je to lobby nema sta, ali ljudi stare, treba nove snage :)

pozzzz

Oggy
25-06-2008, 08:17 PM
Eh da je nama ovde Sokoj i cela garda sljakala kao preko, sad bi i ja attachovao ovakvu fotku svog studija, a tek mi je 25 godina (Slowstar bi verovatno kacio svoju regatu jahti, kao i kolekciju svih automobila koji su preko 500000 eur.) :(

Pravo da ti kazem Buzge, ja danas, samo sto nisam pao u nesvest, ali ne od vrucine....
Dobijem ti ja danas kovertu od Sokoja...
I mrzelo me da otvaram, jer uglavnom nesto smaraju, a retko kada pare... Mada je bilo par isplata u poslednjih pola godine koje u zbiru nisu bas zanemarljive, ali ajde...
odem na put, vratim se sa puta i reko "Daj da vidim sta 'oce, pa da se radi..."
Kad ono... :D
Necu govoriti sumu, ali je sve, samo ne mala :) 4-5 pesama gde sam u jednoj samo radio aranzman, a ostale su moje. A od te poslednje koju sam prijavio pre godinu i mozda vise sam uradio izmedju 20 i 30 pesama od kojih ni jednu nisam prijavio... Zato "sto mi je smaranje"... Konj (nadam se da se racuna i retroaktivno...) :)
Obecavam da cu to prvo uraditi kad se vrnem iz Budve :D
Zivela autorska prava!!! :rotfl:

slowstar
26-06-2008, 02:09 AM
Oggy, raduje me da si "otvorio" koverat, jeste lepse nego obicno, al' nista narocito...
I ja sam se malcice obradovao, tek da maaaalkice udobnije provedem letovanje u Grckoj, a BITCHu veliko hvala na lepim zeljama, i ja mu to zelim takodje, ali da bi se to pokrenulo sa mrtve tacke, neke ljude treba da skinemo, a bogami neke i da vratimo (mislim na SOKOJ) Ne znam koliko si upucen, ali je bilo malo "sjasi Kurta, da uzjasi Murta", namesto da se nesto ozbiljno preduzelo - vidi sta su nam uradili naprimer sa odnosom aranzmana i teksta...Osim toga Oggy, imao si i malo srece u smislu urednijih kosuljica, a to je lutrija jos uvek, a i moralo bi stosta da se menja u smislu definicije
STA JE TO ARANZMAN, da ne bude da dva loopa i jedan "skinut" bass lick ili fraza vrede k'o aranzman sa 24 linije za revijski orkestar...

LACKY
26-06-2008, 02:24 AM
Jeste Slowstare upravu si. Ali onda ce tekstopisci cija pesma ima vise reci ili ti slova da se zale, i traze vece pare. Pa ce na kraju de se tekst boduje po broju slova.I da nesirim dalje sa kompozitorima.
Pare(kako za autore tako i za izdavace i izvodjace) nepravi broj nota, slova ili instrumenata, nego hit koji se vrti, kakav god da jeste!

S.a.m.u.e.l
26-06-2008, 05:18 AM
Nisam pominjao "mladje", samo bolje i prefinjenijeg zvuka, pa i sam znas za NEVE VR, a o 9091i da i ne govorimo, a i dan danas se radi naj, naj najbolji od svih po zvuku, a taj je NEVE 88R naprimer. Tu ne pominjem neke retke "ezoterije" kao sto su Focusrite Forte, kao i neke jedinstvene, izradjene samo u jednom ili dva komada. To sto bi ti kupio upravo taj, nije daleko ni od mog cisto teoretskog razmisjanja, ali pomenuto je kako je to mesto "Najbolji mix" u Londonu? Sta bi rekli oni majstori iz AIR LINDHURST na primer...

Pozdrav drustvo..
Malo citam ove postove i pade mi na pamet, pa da pitam;
Jeli se ko od vas u praksi susretao sa recimo http://vintageking.com/Shop-New-Categories/Mic-Pre-w-EQ/Neve-1073-CH
ili http://vintageking.com/Neve-33609-J-D itd..
Kolika je razlika izmedju tih stvari kao hardvera , u odnosu na iste softverske?

Pozdrav

dvuckovic
26-06-2008, 07:51 AM
Velika.

slowstar
26-06-2008, 11:04 AM
E Dejo moj,
tesko je to ljudima objasniti, dok ne cuju direktno A/B komparaciju, sto se tesko izvodi, ali recimo razlika bi bila kao kad si napravio limunadu od 2-3 limuna, i poredio je sa "limonadom" od 1 kesice "limontusa" iz apoteke, onaj za zimnicu, ili recimo, uporedi jedenje Njeguskog prsuta, i gledanje u jako dobru fotografiju istoga, pa makar bilo i uz 'ladno Niksicko...
Gvozdje je gvozdje (hardware) i na zalost ili na srecu, kako ko shvata,
uvek ce to i ostati. Ne vazi to samo za Mic ampove ili kompresore, za mnoge mnoge uredjaje koje su pokusali da naprave u "soft" formatu.

dvuckovic
26-06-2008, 11:57 AM
Ma, covjek je pitao kakva je razlika izmedju Neve PREAMPA i softvera!

Velika, obzirom da nisam cuo da su napravili softverski preamp :)

DADDY Z
26-06-2008, 02:05 PM
:shock::confused:....cemu vise?!

Bolje ti malo pripazi !!!
Po?to si i ti sad član sekte,nemoj da se zamera? Slowstaru (on je ,uz Steve Jobs-a,sigurno jedan od uticajnijih poglavara u istoj pa mo?e da ti ukine support kad se najmanje nada?):rotfl: :D

S.a.m.u.e.l
27-06-2008, 02:26 AM
E Dejo moj,
tesko je to ljudima objasniti, dok ne cuju direktno A/B komparaciju, sto se tesko izvodi, ali recimo razlika bi bila kao kad si napravio limunadu od 2-3 limuna, i poredio je sa "limonadom" od 1 kesice "limontusa" iz apoteke, onaj za zimnicu, ili recimo, uporedi jedenje Njeguskog prsuta, i gledanje u jako dobru fotografiju istoga, pa makar bilo i uz 'ladno Niksicko...
Gvozdje je gvozdje (hardware) i na zalost ili na srecu, kako ko shvata,
uvek ce to i ostati. Ne vazi to samo za Mic ampove ili kompresore, za mnoge mnoge uredjaje koje su pokusali da naprave u "soft" formatu.

Ma nisam na gvozdje mislijo, vec na slusnu razliku? :)
I jos konkretnije; na pluginove sa UAD-a u odnosu na iste hardverske?

S.a.m.u.e.l
27-06-2008, 02:29 AM
Ma, covjek je pitao kakva je razlika izmedju Neve PREAMPA i softvera!

Velika, obzirom da nisam cuo da su napravili softverski preamp :)

aaahahaHHAAHAAhaaaaaaaa.... Vicast momak..
Mislijo si na ovaj 33609 ili?

Moritz
27-06-2008, 03:16 PM
Bolje ti malo pripazi !!!
Po?to si i ti sad član sekte,nemoj da se zamera? Slowstaru (on je ,uz Steve Jobs-a,sigurno jedan od uticajnijih poglavara u istoj pa mo?e da ti ukine support kad se najmanje nada?):rotfl: :D

Ma ne znam ja nista o tome 8-) .....
Vocka ko vocka, samo ne smesh puno da ih pojedesh da se ne bi usr--- :grin: