View Full Version : Dino Merlin 2008 Ispocetka
iatros
15-06-2008, 11:35 PM
Jel neko vec cuo novi album Dine Merlina? Komentari? Generalno mi se na prvo slusanje svidja! Prva numera "Ispocetka" vuce mnogo na trenutno aktualni hiphop fazon! "Dabogda" zanimljiv hibrid! "Deset mladja", radio vec znate ko :wink:, dobra! Inace mnogo "bosanski" ofarban, ali otom potom! Pozdrav!
DaBear
16-06-2008, 12:49 PM
Jel neko vec cuo novi album Dine Merlina? Komentari? Generalno mi se na prvo slusanje svidja! Prva numera "Ispocetka" vuce mnogo na trenutno aktualni hiphop fazon! "Dabogda" zanimljiv hibrid! "Deset mladja", radio vec znate ko :wink:, dobra! Inace mnogo "bosanski" ofarban, ali otom potom! Pozdrav!
Ok je...ima nekih cudnih (i jakih !) reverba na par stvari...ne znam ko je radio. ali zvuci kao da je radjeno u dva (ili vise) studija...
trebao sam ja da mixam ceo album, al se nesto zakomplikovalo na kraju, pa nista ne ispade ot toga !!
Inace, on je i hteo da bude za domace podneblje..pa tu i prodaje ploce!
treba da bude pitko za raju!
iatros
16-06-2008, 01:48 PM
Ok je...ima nekih cudnih (i jakih !) reverba na par stvari...ne znam ko je radio. ali zvuci kao da je radjeno u dva (ili vise) studija...
trebao sam ja da mixam ceo album, al se nesto zakomplikovalo na kraju, pa nista ne ispade ot toga !!
Inace, on je i hteo da bude za domace podneblje..pa tu i prodaje ploce!
treba da bude pitko za raju!
Reverbi, da upravu si, "Individualizam" pliva u reverbu!
eterno
16-06-2008, 06:34 PM
Medju brojnim suradnicima su: Vlado Dzihan, Zvonimir Dusper, Tomo in der Mulen, Niksa Bratos, Baby Dooks, Mahir Sarihodzic, Mahir Beat House, Dino Sukalo, Janez Krizaj, Edo i Vilko Zanki, Srdjan Kurpjel, Enes Tvrtkovic, Djani Pervan, te pjevaci koji se kao gosti pojavljuju na albumu - Hari Varesanovic, Eldin Huseinbegovic, Toni Cetinski i, nakon dvadeset godina ponovo, Vesna Zmijanac. Album je nastajao u cetrnaest studija, u osam zemalja. (sa dinomerlin.net)
master29
17-06-2008, 01:06 PM
Medju brojnim suradnicima su: Vlado Dzihan, Zvonimir Dusper, Tomo in der Mulen, Niksa Bratos, Baby Dooks, Mahir Sarihodzic, Mahir Beat House, Dino Sukalo, Janez Krizaj, Edo i Vilko Zanki, Srdjan Kurpjel, Enes Tvrtkovic, Djani Pervan, te pjevaci koji se kao gosti pojavljuju na albumu - Hari Varesanovic, Eldin Huseinbegovic, Toni Cetinski i, nakon dvadeset godina ponovo, Vesna Zmijanac. Album je nastajao u cetrnaest studija, u osam zemalja. (sa dinomerlin.net)
Meni je super,minimalizovano a mocno.Bas kako treba,sto se tice komercijalnog zvuka koji im je bio verovatno reper celog projekta.Komercijalno.moze da se svira.Pun pogodak
Ilija Ilic
18-06-2008, 05:54 PM
Meni se dopada ceo album!
gregor z
19-06-2008, 08:38 AM
sve pesme su se radile u najmanje dva studia sa dva različita producenta ili mixera......ja sam radio Had?ija produkciju, mix i dio aran?mana do kraja, a Da bog da kčeri nisam zavr?io jer je Dino odlučio da če upotrijebit verziju koja je sad na albumu . Moja verzija Had?ije nije zavr?ila na albumu..... verovatno je bila malo premoderna :D .......inače je to bila veoma dobra saradnja....Dino je jedan najboljih pevača u ovim prostorima.....meni je album dobro napravljen i mislim da če bit uspje?an.....
master29
19-06-2008, 02:32 PM
sve pesme su se radile u najmanje dva studia sa dva različita producenta ili mixera......ja sam radio Had?ija produkciju, mix i dio aran?mana do kraja, a Da bog da kčeri nisam zavr?io jer je Dino odlučio da če upotrijebit verziju koja je sad na albumu . Moja verzija Had?ije nije zavr?ila na albumu..... verovatno je bila malo premoderna :D .......inače je to bila veoma dobra saradnja....Dino je jedan najboljih pevača u ovim prostorima.....meni je album dobro napravljen i mislim da če bit uspje?an.....
Dino je sve samo nije dobar pevac:wink:Na svim drugim poljima je mnogo produktivniji i bolji.pozz:D
DaBear
19-06-2008, 03:26 PM
sve pesme su se radile u najmanje dva studia sa dva razli?ita producenta ili mixera......ja sam radio Had?ija produkciju, mix i dio aran?mana do kraja, a Da bog da k?eri nisam zavr?io jer je Dino odlu?io da ?e upotrijebit verziju koja je sad na albumu . Moja verzija Had?ije nije zavr?ila na albumu..... verovatno je bila malo premoderna :D .......ina?e je to bila veoma dobra saradnja....Dino je jedan najboljih peva?a u ovim prostorima.....meni je album dobro napravljen i mislim da ?e bit uspje?an.....
Jesi dobio pare za produkciju / programiranje IAKO ti se nije verzija nasla na ploci?
double
23-06-2008, 12:06 AM
Pa tko?
iatros
23-06-2008, 06:32 PM
Pa tko?
AteljeTrag!
AteljeTrag!
Perun se ne hvali :)
Pozdrav
double
23-06-2008, 09:49 PM
Perun se ne hvali :)
Pozdrav
Bogami ne bi se ni ja s tim hvalio.
Ubjedljivo najgora produkcija na albumu
Opet anonimne prozivke?
Atelje "Trag" su barem radili pesmu koja se nasla na albumu Dina Merlina. Iskren da budem, nisam je cuo, ali nisam cuo ni ko si ti, pa da sebi dajes za pravo ovakve prozivke.
Sta si ti radio, kad si tako kritican prema drugima?
Jos uvek cekam da se predstavis, kako sam te vec zamolio u onoj drugoj temi, pa da nastavimo razgovor.
Mozda se zaista ispostavi da si neko ko ce svima da nam pokaze kako se radi posao i iskreno, to i prizeljkujem, pa da svi ponesto naucimo od tebe :wink:
ma bre cist trol ....... eliminisite :)
Pozdrav
iatros
24-06-2008, 05:53 AM
Poslusaj ponovo album ispocetka!:wink:
master29
24-06-2008, 10:33 AM
Imas pravo na svoje misljenje,to je lepo.....glupo bi bilo svima da se svidi.Ali moze da ti se ne svidi pesma,tekst ali o produkciji pricati je vrlo diskutabilno pogotovo na ovakav nacin.Ljudi rade provereno,vrhunski su znalci svoga posla i ja do sada nisam cuo da im je nesto od svega sto su radili ispalo lose,a boga mi mnogo su radili.Pozz:wink:
double
24-06-2008, 03:11 PM
Imas pravo na svoje misljenje,to je lepo.....glupo bi bilo svima da se svidi.Ali moze da ti se ne svidi pesma,tekst ali o produkciji pricati je vrlo diskutabilno pogotovo na ovakav nacin.Ljudi rade provereno,vrhunski su znalci svoga posla i ja do sada nisam cuo da im je nesto od svega sto su radili ispalo lose,a boga mi mnogo su radili.Pozz:wink:
Zašto mi se ne može ne svidjeti produkcija?
Zašto je pričati o produkciji diskutabilno?
Upravo suprotno.
Diskutabilno je pričati o tekstu ili melodiji jer to je čisto stvar ukusa.
Produkcija nije stvar ukusa.
Ili je dobro napravljeno ili je loše ili je osrednje.
Meni je ovo loše napravljeno, i to je sve.
Ne sumnjam da su ljudi radili dobro neke druge stvari.
Ali ovo im je loše
master29
24-06-2008, 04:49 PM
Zašto mi se ne može ne svidjeti produkcija?
Zašto je pričati o produkciji diskutabilno?
Upravo suprotno.
Diskutabilno je pričati o tekstu ili melodiji jer to je čisto stvar ukusa.
Produkcija nije stvar ukusa.
Ili je dobro napravljeno ili je loše ili je osrednje.
Meni je ovo loše napravljeno, i to je sve.
Ne sumnjam da su ljudi radili dobro neke druge stvari.
Ali ovo im je loše
Kazi mi sta ti konkretno smeta?Odabir boja,panorame,izbor pratecih,kako je isproducirano pevanje,aranzman,mastering....itd....itd????Kad pricamo o produkciji onda moras da budes konkretan a ne "ne svidja mi se produkcija".Mora da postoji nesto u tome sto ti se ne svidja.Siroka je to stvra.Sta bi ti promenio itd.....Ovako mi malo bezveze konstatacija,Pitanje dali ti znas bolje,ako znas imas promociju radova pa okaci neki rad da svi poslusamo.Ja verujem samo onima koji su bolji od proverenih majstora,sto za Peruna tvrdim,jer se covek dokazao.Ja kao profesionalac u ovom poslu mislim da je odlicno odradio svoj posao.Pozz
master29
24-06-2008, 04:52 PM
Bash su teske ove reci,ali covek uvek krece onom starom poslovicom"Nije bitno sta se kaze,nego ko kaze"Pitanje za tebe Znash li bolje??????
Tomislav
24-06-2008, 05:06 PM
Neznam zasto se ocekuje da netko tko zeli prokomentirat produkciju odmah bude potkovan milijunom albuma iza sebe... Glazba se radi većinski za laike (barem mislim) pa samim tim imaju pravo dati komentar. Ili slikovito: neznam peći pizzu, ali znam kad valja.
master29
24-06-2008, 05:13 PM
Neznam zasto se ocekuje da netko tko zeli prokomentirat produkciju odmah bude potkovan milijunom albuma iza sebe... Glazba se radi većinski za laike (barem mislim) pa samim tim imaju pravo dati komentar. Ili slikovito: neznam peći pizzu, ali znam kad valja.
Al,moras da znas zasto ti se svidja ta pica kad te neko pita ti kazes"Ima na njoj sunke,kackavalja,kecapa,kulena itd"Zbog toga mi se svidja,"ne volim jesti picu sa tunjevinom itd....itd.To je konkretan odgovor,s'tim da nevidim kakve veze to ima sa muzikom na bilo koji nacin cak i metaforicki,jedna je stvar kad laicki ocenjujes pesmu(svako ima pravo da mu se svidi ili ne)a sasvim druga kad ocenjujes njenu srz,samu produkciju,tu moras biti potkovan i argumentovano odgovoriti pa kazes ovako"Ovo je moj rad,slusajte kako se to radi,a ne kao vi sto radite"Pozz
DaBear
24-06-2008, 05:27 PM
Alo,.... najbitnije je da se produkcija svidela Dini Merlinu ('oce frajer da izvoljeva..i zna sta hoce)...i da je platio tu produkciju / aranzman!
On je najmerodavniji tu (njegova je ploca..?), a kome se svidja ili ne ..ne mora da kupi plocu! Ok?
Tomislav
24-06-2008, 08:19 PM
On je najmerodavniji tu (njegova je ploca..?), a kome se svidja ili ne ..ne mora da kupi plocu! Ok?
:)
Jes'.
double
24-06-2008, 10:10 PM
Alo,.... najbitnije je da se produkcija svidela Dini Merlinu ('oce frajer da izvoljeva..i zna sta hoce)...i da je platio tu produkciju / aranzman!
Alo, ovo nije tema "?to su veće glasine i la?i Merlin i Atelje nam je miliji i dra?i".
Niti nije tema "Kupite ploču Dine Merlina jer je super a vi kojima nije nemojte".
Tema je novi album Merlina i komentari na isti.
Pa ne komentiram Trevora Horna i nisam rekao da je Seal lo?e produciran pa ste svi skočili.
Činjenica je da većina albuma zvuči rastrgano i nepovezano a u toj 10 mlađa to mi dolazi najvi?e do izra?aja.
Ne zna se ko pije ko plaća.
Prvo 2 minute samog dosadnog vokala bez ičega osim lo?eg klavira, onda nekakvi jadni prelazi na jadnom bubnju,onda nekakva turska tema, onda opet strofa gdje vokal i mix nemaju nikakve veze jedni s drugima, onda sve stane pa stoji 30 sekundi dok nekakvi prateči pjevaju temu pa onda uđe solo na na gitari iz Behringer V-ampa.
?ali Bo?e pjesme jer nije lo?a
master29
24-06-2008, 10:42 PM
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1_7TQR3fvEQ&hl=en"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1_7TQR3fvEQ&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="344"></embed></object>
Samo mi objasni sta ti ovde nije jasno,i sta to nije na mestu?
LACKY
25-06-2008, 01:33 AM
Sa mnogima sam se svadjao, sa mnogima raspravljao. Ali nikada do sad nisam komentariso tudje radove. Necu ni sada, ne zato sto nebih imao sta da kazem, vec zato sto mi je to princip.
Ono sto zelim da kazem je sledece!
Neko ko se bavi odredjenim poslom 25 godina, i pri tome je uspesan, a kako vreme prolazi sve uspesniji, nije za jednokratnu petparacku analizu.
Ovo nemoze da se vaze kao slike sa naslovne starne Skandala, dali lepse gace ima Dara ili Goga Sekulic.
Svi vi koji napadate, i branite, sacekaj te da vam se slegne!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.