PDA

View Full Version : Fender Power Jazz Bass

FrankoPanko
14-06-2008, 04:24 PM
Moja (potpuno) nova igracka! Fender deluxe power jazz bass, alnico magneti i Fishman piezo bridge - vrlo mocna kombinacija! :):grin::da:

Tiki the Boyler
14-06-2008, 05:40 PM
To je Mexico?
Kako si zadovoljan? I mene je zaintrigirala ta kombinacija!

allegrosteva
15-06-2008, 10:16 AM
HOCU I JA HOCU I JA!!!
Probao sam jednom i odusevio sam se.Kolko te izasao novaca?
Da li postoji petozicana varijanta?
Da li piezo ima zaseban preamp ?

FrankoPanko
15-06-2008, 02:15 PM
Meksikanac je- i to najskuplji! U Hrvatskoj dodje 8500 Kuna (cca 1150 eura), a s popustom na cash i clanstvo u Hrvatskoj glazbenoj uniji dobije se popust od 15 posto, znaci, za oko 1000 eura. Ne znam da li postoji 5-zicana verzija,, mislim da ne, a i ne treba. Imam Yamahu sa 5 zica, a petu opalim mozda tri-cetiri puta na cijeloj svirci! Piezo ima svoj aktivni preamp napajan baterijom jer postoji jos i boja tona za njega, dok je ostatak pasiva kao u normalnog jazz basa. Radio sam i usporedbu sa americkim jazz basom (koji kosta 1250 eura) i vjerujte, NEMA NIKAKVIH RAZLIKA U ZVUKU I IZRADI!!! Razlika je samo u korist meksikanca jer ima piezo i time se otvaraju sasvim novi vidici. :)

Shot
16-06-2008, 03:25 AM
super! super!

al usput... pa koja ti je to sad mikseta!!
jel otisao mackie?

FrankoPanko
16-06-2008, 07:06 AM
Otisao Mackie prije dva tjedna!:) Ovo je, u medjuvremenu, 16- kanalni (modularni) Soundcraft Delta 200, jos kojih mjesec dana dok ne stigne veliki Soundcraft 1600! :D

allegrosteva
16-06-2008, 03:44 PM
Franko ajde molim te ako te ne mrzi zakaci neki mp3 ili mi baci na mejl uporedio bih ga sa mojim basom.Ako mozes odsviraj bilosta drekt u zv.kartu u dve varijante 100%piezo 100% bridge i 75 % neck i drugu varijantu gde je sve pojacano do kraja.Prsti i slap
Jel postoji jos neki j bass da ima piezo?Hocu da uzmem jos jedan bass,obozavam fender j (naravno)jedino sta me sprecava da ga uzmem je sto sam navikao na piezo pisk-up u bridge-u
Hvala unapred

FrankoPanko
16-06-2008, 11:10 PM
Evo, nesto sam ti izbavuljo na brzinu :banghead: samo da cujes ton. Slap i nije neki jer ja nisam basista (egzibicionista) nego gitarista.
Prvi fajl je sve na ful osim ton od pieza je na sredini. Drugi fajl je slap sa svim potovima na ful. Treci je 75 posto neck, a bridge i piezo na ful (ton od pieza je na sredini).
Sve je snimljeno preko mojeg diy preampa flat, direkt u konverter, a kasnije sam samo normalizirao signal. Slap zvuci malo tanko jer sam dosta morao stisati preamp, jbga.

allegrosteva
17-06-2008, 09:04 AM
Puno hvala Franko