View Full Version : Snimanje trombona i trube
HeatMan
11-06-2008, 03:27 AM
imam jako malu gluvu sobu, 2w 1.6l i 2.4h... imam par mikrofona na raspolaganju trenutno, pa koju postavku predlazete za ova dva instrumenta? prvi mi je put, a ne bih previshe da se oslanjam na uho ovaj put.. tj, prvo by the book pa onda cu da ga hvatam oduhativno.. :)
mikrofoni:
gemini mkII
akg c3000b
behringer (neki merni shatro, al kapiram da moze fin efekat da se izvuche sa njim, poshto je sav sicushan i nikakav)
Re20
i neka fenderova kopija sm57mice..
eto.. aj javnite do subote, tad imam snimanje..
zanr je jazz hop i rnb..
znachi, zelim da zvuchi onako vintage da se chuje pljuca, al da ne ubijem, pritom, zvuk u potpunosti.. da ima one jazzy dinamike.. uhhh.. ako me kapirate.. kompresor bih koristio shto manje.. :)
poz
Javi se , dacu ti mikrofone ......
Pozdrav
Bitch
11-06-2008, 11:18 AM
imam jako malu gluvu sobu, 2w 1.6l i 2.4h... imam par mikrofona na raspolaganju trenutno, pa koju postavku predlazete za ova dva instrumenta? prvi mi je put, a ne bih previshe da se oslanjam na uho ovaj put.. tj, prvo by the book pa onda cu da ga hvatam oduhativno.. :)
mikrofoni:
gemini mkII
akg c3000b
behringer (neki merni shatro, al kapiram da moze fin efekat da se izvuche sa njim, poshto je sav sicushan i nikakav)
Re20
i neka fenderova kopija sm57mice..
eto.. aj javnite do subote, tad imam snimanje..
zanr je jazz hop i rnb..
znachi, zelim da zvuchi onako vintage da se chuje pljuca, al da ne ubijem, pritom, zvuk u potpunosti.. da ima one jazzy dinamike.. uhhh.. ako me kapirate.. kompresor bih koristio shto manje.. :)
poz
RE20, plug and play :) od ostalog mozes sta oces, nista spectacular.
Mada ja sam veliki fan lampe na brass instrumentima, a SE gemini mk2 nisam slusao, mozda iznenadi :)
...ne idi preblizu sa majkom, i to je to.
pozzz, i ako te ne mrzi okaci koji raf mix kad zavrsis :)
spidermusic
11-06-2008, 03:01 PM
Mozes probati sa svojim Gemini MK2, samo ga dovoljno odmakni. RE 20 radi posao. Snimaja sa oba mikrofona, pa odaberi koji ti vise odgovara.
Sennheiser MD421 je dobar za duvace. Javi se. Imam jedan takav koji bi ti mogao pomoci.
master29
11-06-2008, 03:24 PM
Mozes probati sa svojim Gemini MK2, samo ga dovoljno odmakni. RE 20 radi posao. Snimaja sa oba mikrofona, pa odaberi koji ti vise odgovara.
Sennheiser MD421 je dobar za duvace. Javi se. Imam jedan takav koji bi ti mogao pomoci.
Ala delite te mikrofone:rotfl::rotfl::rotfl: Dajte i meni koji.Sale razdaljina za duvace je od 20-30 cm od mic.Snimaj ih sa svim raspolozivim mikrofonima,gledaj da prodju kroz neki dobar preamp.Nema tu niceg spec,najveci problem ces imati ako su osrednji sviraci sa njihovom svirkom,jer obavezno imaju onaj falsh sto bode po mozgu.
Ala delite te mikrofone:rotfl::rotfl::rotfl: Dajte i meni koji.Sale razdaljina za duvace je od 20-30 cm od mic.Snimaj ih sa svim raspolozivim mikrofonima,gledaj da prodju kroz neki dobar preamp.Nema tu niceg spec,najveci problem ces imati ako su osrednji sviraci sa njihovom svirkom,jer obavezno imaju onaj falsh sto bode po mozgu.
Ne bih bas tako olako .... :(
Pozdrav
master29
11-06-2008, 03:58 PM
Ne bih bas tako olako .... :(
Pozdrav
Dao mikrofone?
....razdaljina za duvace je od 20-30 cm od mic.Snimaj ih sa svim raspolozivim mikrofonima,gledaj da prodju kroz neki dobar preamp.Nema tu niceg spec,najveci problem ces imati ako su osrednji sviraci sa njihovom svirkom,jer obavezno imaju onaj falsh sto bode po mozgu.
Ne bih se slozio da nema niceg spec .... radi se o R n B , ne o etno pop muzici :(
Bar sam ja tako shvatio .....
Pozdrav
master29
11-06-2008, 04:12 PM
Ne bih se slozio da nema niceg spec .... radi se o R n B , ne o etno pop muzici :(
Bar sam ja tako shvatio .....
Pozdrav
Ja sam samo izneo,kako se tehnicki usnimava,bar su meni tako trazili kad sam radio neki film,nisam mislio na muzicki zanr.Izvino g.max sta je to R n B,prvi put cujem ja radim samo,kako ti rece etno pop muziku.E usput Sale dacu ti Solidtube to koriste narodnjaci,pa ako slucajno budes snimao nekog Sabana obrati se meni ovako mi je zao sto sam se ukljucio,max ce sve lepo da ti objasni.pozz
HeatMan
11-06-2008, 04:17 PM
uu ljudi hvala.. :) brzi ste, spider i max, chujemo se obavezno! ako budete mogli dodjite kad se bude snimalo da se zezamo malo.. iskreno, ovaj shto svira trombon kaze da je zavrshio srednju muzichku, pa kapiram da je dobar.. (a za trubacha ni on ne zna, pa ako znate nekog dobrog koji jeftino naplacuje usluge, bilo bi savrsheno)
elem, tromboni su mi uglavnom u pozadini.. a poshto mi treba neshto tipa "big band" (shto se trombona tiche) moracu da menjam mikrofonima pozicije i samog sviracha da mrdam po sobi da mi ne bi sluchajno ubo kontrafazu..
aj sad cu da vidim da vam okachim par stvari na kojima mi trebaju fino odsvirani zivi instrumenti.. pa da chujete stil..
poz
Bitch
11-06-2008, 04:19 PM
E usput dacu ti Solidtube to koriste narodnjaci
...btw, odlican mikrofon za duvace :)
Ja sam samo izneo,kako se tehnicki usnimava,bar su meni tako trazili kad sam radio neki film,nisam mislio na muzicki zanr.Izvino g.max sta je to R n B,prvi put cujem ja radim samo,kako ti rece etno pop muziku.E usput Sale dacu ti Solidtube to koriste narodnjaci,pa ako slucajno budes snimao nekog Sabana obrati se meni ovako mi je zao sto sam se ukljucio,max ce sve lepo da ti objasni.pozz
Ne znam sta si isprojektovao u glavi i ne zelim da budem deo toga .
Pozdrav
uu ljudi hvala.. :) brzi ste, spider i max, chujemo se obavezno! ako budete mogli dodjite kad se bude snimalo da se zezamo malo..
poz
Cuo sam se malopre sa Ivom , pa smo se nacelno dogovorili da svratite , da pocujemo to sto ste poceli ....
Pozdrav
master29
11-06-2008, 04:27 PM
Ne znam sta si isprojektovao u glavi i ne zelim da budem deo toga .
Pozdrav
Max,opusteno nista nisam isprojektovao,samo sam tehnicki hteo da pomognem.Kakva je razlika dal se svirao R n B ili Jazz ili bilo koji drugi pravac.Nisam napisao kako treba da sviraju nego kako da ih Sale usnimi,nista dalje.A ti se uvek sve povezes sa nekim folkom(kad sam ja u pitanju),ne razumem te ali uopste.
HeatMan
11-06-2008, 04:44 PM
ej! vas dvojca, spustite loptu.. pogotovo ti mire, verujem da max nije imao nameru da te isproziva niti da ospori tvoju profesionalnost...
ajte ljudi shta vam je..
master29
11-06-2008, 04:51 PM
...btw, odlican mikrofon za duvace :)
Boga mi koliko ih se samo naduvalo:wink:
master29
11-06-2008, 04:52 PM
ej! vas dvojca, spustite loptu.. pogotovo ti mire, verujem da max nije imao nameru da te isproziva niti da ospori tvoju profesionalnost...
ajte ljudi shta vam je..
Nista nisam rekao,samo sam tebi dao savet,.Pozz
HeatMan
11-06-2008, 05:52 PM
evo za ovako neshto mi treba
https://download.yousendit.com/E69878EF0FEB0A6F
max je chuo ovu prvu matricu, al nije prokomentarisao (za divno chudo) :) da su sintetichki tromboni.. :?
u drugoj bih podebljao samo sa pravom trubom ove semplove
u trecoj mi treba sve ponovo odsvirano.. :?
i u chetvrtoj.. nem pojma.. tu bih probao da uradim sekciju, poshto je jednostavno odsvirana cela deonica, ne verujem da bi bio problem i jednom trubachu..
evo za ovako neshto mi treba
https://download.yousendit.com/E69878EF0FEB0A6F
max je chuo ovu prvu matricu, al nije prokomentarisao (za divno chudo) :) da su sintetichki tromboni.. :?
u drugoj bih podebljao samo sa pravom trubom ove semplove
u trecoj mi treba sve ponovo odsvirano.. :?
i u chetvrtoj.. nem pojma.. tu bih probao da uradim sekciju, poshto je jednostavno odsvirana cela deonica, ne verujem da bi bio problem i jednom trubachu..
Prvu sam cuo preko mob telefona .... druge nisam :confused:
Pozdrav
HeatMan
11-06-2008, 11:26 PM
pa to sam i rekao.. :) :D
Prvu sam cuo preko mob telefona .... druge nisam :confused:
Pozdrav
Ha ha ha .... ja jesam jednom preko telefona pomogao drugaru da mixa stvar ..... i onda sam mu rekao .... tu gitaru stavi u stereo .... shire , shire ... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ali jos uvek preko mob telefona ne mogu da procenim da li je trombon sempl :)
Pozdrav
Ali jos uvek preko mob telefona ne mogu da procenim da li je trombom nempl :)
Pozdrav
Verovatno nije bio iPhone :rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.