PDA

View Full Version : iphone 3G

lesha
11-06-2008, 12:32 AM
Phone, iPod, and Internet in one fast 3G device. Starting at $199.

http://www.apple.com/iphone/

http://images.apple.com/iphone/home/images/hero20080609.png

LACKY
11-06-2008, 12:49 AM
Da vidim kad ce kod nas da dodje.

slowstar
11-06-2008, 01:18 AM
oko 15-og jula, preko VIP/VODAFONE ce biti u ponudi, ali naravno, pod "zelenaskim" uslovima, zato najbolje, ko dolazi iz U.S.A. nek ponese...

Shot
11-06-2008, 02:17 AM
Procitao sam tu kod nas u HR prije nekog vremena intervju sa direktorom T-Mobilea. Pitali su ga za iPhone i hoce li ga biti u ponudi. On je rekao da hoce, ali da prvo moraju otvoriti iTunes servis. Fora je da Apple uopce ne dozvoljava prodaju iPhonea telekom kompanijama u zemljama u kojima nema otvoren iTunes.

LACKY
11-06-2008, 03:36 AM
Pa To, Mi Uopste Nismo Na Spisku Zemalja Gde Ce Se Prodavati. A Inace U Celom Svetu Ce Ici Na Foru, Ugovor Na 2 Godine Itd.

HeatMan
11-06-2008, 03:54 AM
ma jes.. 200 dolara.. nemoguce.. ovaj stari je bio skuplji... ipod je skuplji...

lesha
11-06-2008, 06:44 AM
ma jes.. 200 dolara.. nemoguce.. ovaj stari je bio skuplji... ipod je skuplji...

ipak je moguce :wink:

Max
11-06-2008, 09:05 AM

Skroz je moguce , u stvari kupujes I phone kao kartu ..... a posle ti naplacuju usluge skuplje nego do sada .... tako da zapravo i nije jeftinije

Svejedno , Slowstar ce ga kupiti :)

Pozdrav

Maiv
11-06-2008, 09:27 AM
Zast se ljudi toliko loze na taj iphone:confused:

Ipod je i ovak i onak bezveze i nepodnosim ga naravno zbog cijele price sa itunes, prenosom podataka itd. Ako se pod 3g misli na video-telefoniju to je isto beskorisno (imao sam u austriji 3g telefon i obavio 2 video poziva iz zezancije u godinu dana) a net ko net - ima ga i na boljim spravama.

Meni se cini da ce oni sa svojim dizajnom i marketingom nabiti gadan monopol na te sve uredjaje a onda cemo lagano svi ...:banghead:

LACKY
11-06-2008, 12:02 PM
Pa loze se iz vise razloga, od design-a pa do OS-a koji je neverovatan.
Iskren da budem neverovatan je.

Tribal_kg
11-06-2008, 12:14 PM
Nisam se previse informisao o iPhone-u ali, da je lep-lep je. :D

Maiv
11-06-2008, 01:42 PM
Da je lijep s tim se i ja slazem:D a os nisam vidio ali vjerujem zbog tradicije:wink:
Meni se sam ne svidjaju te njihove restrikcije koje su poceli uvoditi prek tog ipoda.

slowstar
11-06-2008, 02:10 PM
Skroz je moguce , u stvari kupujes I phone kao kartu ..... a posle ti naplacuju usluge skuplje nego do sada .... tako da zapravo i nije jeftinije

Pozdrav

Ne, nego cu ga dobiti, donece mi ga krajem jula moja kuma iz L.A.
i pored svakojakog "anti elitistickog" pljuvanja po svemu sto je izaslo iz APPLE INC,
morate priznati da je veoma lep, i da mu je ekran najbolji koji sam video na mobilnom, kao i da muzika sa njega (kao i sa iPODa) zvuci bolje nego na BILO KOM drugom mp3 plejeru, pogotovo sto cu ja slusati samo WAVE, a ne komprimovane fajlove kao mp3 ili AAC. na 16-ak GIGA koliko ima iPHONE, komotno staje vise od 15 mojih omiljenih CDova BEZ KOMPRESIJE, kao i ostale informacije koje su mi eventualno potrebne.Inace, kome nije jasno sta su APPLE proizvodi, savetujem sledece:
Neka uzme BILO KOJI portabl mp3 plejer, i jako dobre slusalice za isti, kao na primer Sennheiser PX 100, i "ubaci" neki mp3 na njega, a pod istim uslovima i na BILO KOJI mp3 plejer iz iPOD serije, pa neka uporedi na istim slusalicama - bice veoma iznenadjen koliko je APPLE bolji...
P.S. koristio sam par dana jedan iPHONE (postojeci model) koji je OVDE u Beogradu dekodiran, i mogu reci da iako "nelegalan" radi veoma dobro, cak i ima bolji prijem i zvuk od moje verne NOKIE 6300 (ajd' dobro, 3X je skuplji, znam, znam...)

Bitch
11-06-2008, 02:17 PM
i pored svakojakog "anti elitistickog" pljuvanja po svemu sto je izaslo iz APPLE INC,
morate priznati da je veoma lep, i da mu je ekran najbolji koji sam video na mobilnom, kao i da muzika sa njega (kao i sa iPODa) zvuci bolje nego na BILO KOM drugom mp3 plejeru, pogotovo sto cu ja slusati samo WAVE, a ne komprimovane fajlove kao mp3 ili AAC. na 16-ak GIGA koliko ima iPHONE, komotno staje vise od 15 mojih omiljenih CDova BEZ KOMPRESIJE, kao i ostale informacije koje su mi eventualno potrebne.Inace, kome nije jasno sta su APPLE proizvodi, savetujem sledece:
Neka uzme BILO KOJI portabl mp3 plejer, i jako dobre slusalice za isti, kao na primer Sennheiser PX 100, i "ubaci" neki mp3 na njega, a pod istim uslovima i na BILO KOJI mp3 plejer iz iPOD serije, pa neka uporedi na istim slusalicama - bice veoma iznenadjen koliko je APPLE bolji...
P.S. koristio sam par dana jedan iPHONE (postojeci model) koji je OVDE u Beogradu dekodiran, i mogu reci da iako "nelegalan" radi veoma dobro, cak i ima bolji prijem i zvuk od moje verne NOKIE 6300 (ajd' dobro, 3X je skuplji, znam, znam...)

radi super nema sta. Treba samo biti oprezan sa softverima, ja sam svoj vec jednom flesnuo (srecom lako je, ima super softver za to). I ja sam svoj dobio, jer da sam ga kupio, a da se desio ovakav price drop za kratko vreme, bacio bih bombu na Apple :D

Max
11-06-2008, 03:16 PM

Evo ga jedan na gajbi , a i drugi stize verovatno pre kraja jula , tu je i mac book pro 17 wide .... ali opet .... to su samo mashine .... i ako se iznerviram , lete koz prozor kao i svake druge mashine ;)

Pozdrav

Max
11-06-2008, 03:19 PM

.... samolaskanje ?

Kakav elitizam ..... spravice , gadgeti , djubrenca ..... ne dao bog da mi to upravlja zivotom ili jos bolje da tetoviram jabukicu na chelo :(

To treba prepustiti deci .....

Pozdrav

DaBear
11-06-2008, 03:44 PM
koliko sam cuo, novi iPhone je od plastike, a onaj stari je bio metalni (koliko znam) jel tako?
tu je i deo odgovora zasto je toliko jeftiniji....

Max
11-06-2008, 03:47 PM
koliko sam cuo, novi iPhone je od plastike, a onaj stari je bio metalni (koliko znam) jel tako?
tu je i deo odgovora zasto je toliko jeftiniji....

Mozda si u pravu .... ali ja sam na SKY cuo da je jednostavno fora da se zaradjuje na servisima .....

Pozdrav

SumAnuT
11-06-2008, 06:28 PM

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

cucko
11-06-2008, 08:21 PM
@slowstar

Za zna S.Jobs koliko ga hvalite, dao bi vam smesta penziju...:)

milos
11-06-2008, 08:58 PM
Verujem ja da je to dobro (mislim na ceo Mac koncept) pa cu da uradim jedan sneak-peak u OSX86 Leoparda :grin:

lesha
11-06-2008, 08:59 PM
donosi li ko ovaj novi?

DaBear
11-06-2008, 09:43 PM
donosi li ko ovaj novi?

u radnjama tek od 11-og Jula.

lesha
11-06-2008, 10:01 PM
znam, samo pitam unapred :)

slowstar
12-06-2008, 12:28 AM
znam, samo pitam unapred :)

Vidi dole u M. Gorkog, znas vec, ljudi su "obavesteni"
Ja se mome pokloncicu nadam u drugoj polovini jula, posto pre SIGURNO ne moze.

slowstar
12-06-2008, 12:33 AM
@slowstar

Da zna S.Jobs koliko ga hvalite, dao bi vam smesta penziju...:)

Eh, ta penzija....do nje....ko ziv, ko mrtav...(obzirom na visinu iste, pre ovo drugo, zar ne?)

Tomislav
12-06-2008, 06:36 AM
iPhone mi se uopće ne sviđa... Probao sam iPod touch, to mi nije loše.

master29
09-07-2008, 03:48 AM
danas mi stiglo na meil.pa pogledajte:wink:

http://www.apple.com/iphone/buy/?cid=CDM-US-iPhone-C0006998-125556&Email_PageName=C0006998-125556&Email_OID=279532&cp=125556&sr=em

submaster
09-07-2008, 08:53 AM
kakv je zvuk?isti kao i pod?
i na kojim mrezam ce raditi kod nas ?
jel mora da se prepravlja nesto ,softverski ,da bi radio?

citao sam negde kako je bracni par iz usa poneo svoje ajfonove na letovanje,
van granica usa..i posto su bili ukljuceni...tarifirali su im se svi servisi ali po roming tarifi tako da kad su se vratili samo sto nisu popadali kad su videli racun...par hiljada dolara su ih cepnuli...

Bitch
09-07-2008, 09:13 AM
kakv je zvuk?isti kao i pod?
i na kojim mrezam ce raditi kod nas ?
jel mora da se prepravlja nesto ,softverski ,da bi radio?

citao sam negde kako je bracni par iz usa poneo svoje ajfonove na letovanje,
van granica usa..i posto su bili ukljuceni...tarifirali su im se svi servisi ali po roming tarifi tako da kad su se vratili samo sto nisu popadali kad su videli racun...par hiljada dolara su ih cepnuli...

> Settings > Phone > Data Roaming > stavis na OFF i miran si.
Mora da se hakne softver da bi full radio kod nas, sve ostalo je isto (imas slot za SIM karticu, stavis i vozis).

Tomislav
09-07-2008, 10:48 AM
Meni stigao N95 8gb. Ne bih mjenjao nizašta.

Dexxy
09-07-2008, 03:54 PM
Ja imam 8gb stari model...Sto se tice novog modela nisam nesto preterano odusevljen. jeste da ima GPS i 3G (koji je kod nas jos uvek u test fazi), ceo je plastican i krhkiji od starog. Instalirao sam u kuci wi-fi i radi mi sve extra... verzija 1.1.4.

Bitch
09-07-2008, 03:57 PM
Ja imam 8gb stari model...Sto se tice novog modela nisam nesto preterano odusevljen. jeste da ima GPS i 3G (koji je kod nas jos uvek u test fazi), ceo je plastican i krhkiji od starog. Instalirao sam u kuci wi-fi i radi mi sve extra... verzija 1.1.4.

ma da. aluminium rulez :D

sRce
09-07-2008, 04:18 PM
Moj kum se pali na novitete i pre neki dan mu je stigo iz Miami-ja onaj 16gb... 500$ je tamo... lepo sve... nadrkano... ali ono je teska taraba za nosenje... glomazno, tesko...jos mu stoji u nekoj gumenoj futroli...

p.s. nisam za te kombinacije... sto manji mobilni to je manja muka...

p.s.2. ...jos imam negde Nokiu 6310i... analogija...ali otkida...

Dexxy
09-07-2008, 04:23 PM
Stvar navike. Ja sada kad vidim mali tel, bez (makar) symbian-a....mali ekran...to je bre za mene teska analogija :) (u elektronskom svetu)...

boggy
09-07-2008, 06:16 PM
...

p.s.2. ...jos imam negde Nokiu 6310i... analogija...ali otkida...
:rotfl: :rolleyes:

Nokia 1600 (ja), Nokia 3510i (Zorica)

pozdrav

bogi

p.s. e da, imamo i sluzbeni e61 za kucanje poruka. :da:

SHIVA
09-07-2008, 07:06 PM
Mene fascinira recimo nemoguchnost da napravish "reply to SMS" kojeg chitash... jednostavno nema tu inache korisnu opciju. Nemoguchnost pojachavanja i stishavanja zvona takodjer ne razumijem!?!?

Mozhda ove nove verzije imaju to rjesheno, ali sve skupa doima se kao "vidi kako sam fora i radim sve osim onoga shto telefon zapravo treba raditi" :)

sRce
09-07-2008, 07:11 PM
Mene fascinira recimo nemoguchnost da napravish "reply to SMS" kojeg chitash... jednostavno nema tu inache korisnu opciju. Nemoguchnost pojachavanja i stishavanja zvona takodjer ne razumijem!?!?

Mozhda ove nove verzije imaju to rjesheno, ali sve skupa doima se kao "vidi kako sam fora i radim sve osim onoga shto telefon zapravo treba raditi" :)

Bravo shiva... nisam znao za to... onda je ceo taj telefon zapravo fora... :rolleyes:

Bitch
09-07-2008, 07:14 PM

...? pa sve to moze na prvoj verziji..? :confused:

lesha
09-07-2008, 08:04 PM
ja sam prvi pljuvao iphone dok ga nisam uzeo u ruke..

Dexxy
09-07-2008, 08:33 PM

Za reply instaliras iSms a zvono se moze stisati naravno....Sve moze bre...:wink:

slowstar
10-07-2008, 12:32 AM
ja sam prvi pljuvao iphone dok ga nisam uzeo u ruke..

Na ovu konstataciju nemam komentar, sve je jasno, zato molim i ostale, narocito kritikante, da uzmu isti u ruke i malo se poigraju, kazace im se samo...

P.S. odakle konstatacija da ne moze "reply" u SMS prozoru?
Odakle ideja da ne moze da se pojacava/stisava?
Jedini problem za koji sam cuo je malo otezana komunikacija preko Bluetooth-a sa drugim telefonima, dok sa sluskama i sa kompjuterima radi perfektno.
Sve zavisi naravno, kako je "otkljucan"!!

master29
11-07-2008, 07:46 PM
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=38159403