View Full Version : Pomoć oko studio setupa
didovzub
08-06-2008, 04:56 PM
evo ovako,skupilo se ne?to para,dakle oko 50k kn.
Po?to se glazbom bavim zaista dugi niz godina,bilo je poku?aja nekakvog home recording studia,ali imam osjećaj da sam prerastao kućne obime.
Mje znanje o studio hardwareu je na razini home recordinga,pa bih volio kad bi mi mogli ponudit neke varijante koje bi bile u okviru ovih 50k kn..
dakle audio interface,konverteri,moniroti,i sve potrebne stvari,izuzev,računala,stalaka,mikorfona....
Hvala unaprijed
Procitaj malo po forumu .... pricalo se jako mnogo puta o toj temi
.......
Sigurno ces naci najbolje resenje , a bez bespotrebnog ponavljanja
Dobro dosao na forum !!!
Pozdrav
Tiki the Boyler
09-06-2008, 09:27 AM
Kakvim prostorom raspolažeš?
I šta konkretno planiraš raditi?
Dobrodošao...
didovzub
09-06-2008, 09:53 AM
dakle PC snimanje,imam izoliranu prostoriju,znači re?iju i sobu za vokale,odvojenu staklom koje je nepropusno za zvuk,msilim da je taj dio,dakle akustike,odrađen po?etno.
Planiram raditi semi-pro snimke,ako je moguće dobiti semi-pro kvalitetu za taj novčani rang,koji bi i?le dalje na produkciju u jedan puno etabliraniji studio tu u hrvatsku.
Razmi?ljao samo za audio interfejs izabrati Tascam DM3200 i onda na njega ?to mi treba od predpojačala,konvertera itd...
16 kanal mi je i vi?e nego dovljono...sad kontam da vi mo?ete slo?iti vrhunku kombinaciju za te novce,pa ono,molim za pomoć...
MOzda bi ti ovo moglo pomoci oko odabira kartice ili da ti bar smanji izbor pa onda pitaj za tocno odredjeni model:
http://www.tweakheadz.com/soundcards_for_the_home_studio.htm
imas usporedbe pci, firewire, usb kartica...
milos
09-06-2008, 02:33 PM
1.RME Fireface 800
2.Monitori su subjektivna stvar, mozda neki Adam P11a/22a....
master29
09-06-2008, 03:04 PM
1.RME Fireface 800
2.Monitori su subjektivna stvar, mozda neki Adam P11a/22a....
Sve je subjektivna stvar,naleteces na 1000 razlicitih odgovora,meni se svidja Genelec nekom drugom Adam trecem Dynaudio,ja volim puno hardvera neko ih uopste nevoli,Neko voli digitaliju neko analogiju neko opet sve to zajedno.Mislim da imas puno,puno odgovora na Rumskom samo ih malo potrazi pa donesi zakljucak onakav kakav najbolje odgovara tvom setupu.S'tim da dok ne probas sprave ne mozes doneti nikakav zakljucak jer teorija je jedno a praksa sasvim nesto drugo.Pozz
milos
09-06-2008, 03:28 PM
Sve je subjektivna stvar,naleteces na 1000 razlicitih odgovora,meni se svidja Genelec nekom drugom Adam trecem Dynaudio,ja volim puno hardvera neko ih uopste nevoli,Neko voli digitaliju neko analogiju neko opet sve to zajedno.Mislim da imas puno,puno odgovora na Rumskom samo ih malo potrazi pa donesi zakljucak onakav kakav najbolje odgovara tvom setupu.S'tim da dok ne probas sprave ne mozes doneti nikakav zakljucak jer teorija je jedno a praksa sasvim nesto drugo.Pozz
Upravo to !!!8-)
Za RME ni ne mora covek da razmislja, odlican je odnos cena/ performanse, kvalitet konvertora i preampa...
Dok je za monitore i sve ostalo druga prica ....
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.