PDA

View Full Version : Powercore X 8 problem

vly
05-06-2008, 12:56 PM
Doneo sam Powercore X 8 u studio sa namerom da ga kupim,i nesto se cudno desava.
Imam dosta vece ocitavanje cpu kompa:shock: nego sto bih ocekivao od hostovanja tako skupe sprave sa 8 dsp,a na sve to nagle skokove istog cpu:confused:

Da li neko ima slicna iskustva sa ovom spravom?

Neko setovanje koje ne znam?

Na postojecoj FW kartici imam tri porta,jedan za FF800,drugi za eksterni hard i treci za X8.Da li to moze tako ili on zahteva poseban FW port?

Pozdrav.

dvuckovic
05-06-2008, 01:15 PM
Stavi na poseban, pa probaj. Ili probaj da iskljucis druge periferije (taj hard disk), pa vidji sto se desava.

Oggy
05-06-2008, 01:44 PM
Bilo je 100 puta vec reci o tome.
Poco trazi poseban FW port, ako se ne varam, po mogucnosti TI, ali uradi search, pa ces naci tacno sta i kako treba :wink:

btw, nisam siguran ni koliko je pametno da FF i HD budu na istom portu...
Jedino ako ti je to backup disk, pa ga palis samo na kraju dana da bekapujes podatke....
Mozda gresim.

vly
05-06-2008, 03:06 PM
Stavi na poseban, pa probaj. Ili probaj da iskljucis druge periferije (taj hard disk), pa vidji sto se desava.

Probacu,tnx

vly
05-06-2008, 03:17 PM
Bilo je 100 puta vec reci o tome.
Poco trazi poseban FW port, ako se ne varam, po mogucnosti TI, ali uradi search, pa ces naci tacno sta i kako treba :wink:

btw, nisam siguran ni koliko je pametno da FF i HD budu na istom portu...
Jedino ako ti je to backup disk, pa ga palis samo na kraju dana da bekapujes podatke....
Mozda gresim.

Pichio sam search,ima svasta korisno,ali ne nadjoh cpu koji skakuche:banghead: ...

Probacu sutra kad budem imao vremena i na lapcu,gde nemam nista drugo prikacheno preko FW a i TI je kontroler...

btw,mislio sam o tome pre nego sto sam ih tako zakacio(mislim na FF i HD) i bio spreman da uzmem jos jednu FW karticu, ali nemam problema u radu ni jednog ni drugog...(ako smo se razumeli,ja sam ih vezao na 1 FW karticu koja ima 3 ulaza,nisam ih sacuvaj Boze vezao lancano jedan kroz drugi:wink: )

Mislim da cu posle probe i na lapcu biti malo pametniji.

Tnx

Oggy
05-06-2008, 03:29 PM
Pa na razlicite nacine se manifestuje to negodovanje poco-a kada deli FW port. Sustina je da trazi poseban.
A ono za FF i HD mi je malo cudno zato sto je u prirodi HD-a da kada radi, pokusava da iskoristi ceo bandwidth, pa sam zato malo skeptican oko deljenja grane sa bilo cime. Ako ti radi, onda super.

STUDIOTON
05-06-2008, 05:44 PM
obavezno poseban FW i radice

vly
05-06-2008, 08:34 PM
obavezno poseban FW i radice

Ocigledno mi to ne gine,jer svi tvrde da je do toga.

Sutra idem da kupim jos jedan FW,el zna neko slucajno gde u BG ima TI FW?

Tnx,Ivane

Cadaverous
05-06-2008, 11:18 PM
Pozdrav,

biću slobodan da se ukljucim. Imao sam sličan problem, a momci pre mene govore tačno. Ponoviću moje iskustvo od pre mesec dana:

MAC PRO, koji imam, ima oba FW400 porta na jednoj grani i oba FW800 porta na drugoj grani.
Dok su i Digi003 i TC bili prikaceni za oba FW400 porta, dakle na istu granu, TC je pravio nenormalne probleme - delay kompenzacija je definitivno prestala da postoji, a i ja sam primetio da mi je signalizacija opterecenosti procesora skakutala ponekad ...

Iskopčao sam TC iz FW400 konektora i prikačio ga drugim kablom (imao sam adaptaciju) na port FW800, a on je na drugoj grani.

Tada je sve proradilo kako treba ...

vly
06-06-2008, 12:37 AM
[QUOTE=Cadaverous;207426]Pozdrav,

biću slobodan da se ukljucim. Imao sam sličan problem, a momci pre mene govore tačno. Ponoviću moje iskustvo od pre mesec dana:

MAC PRO, koji imam, ima oba FW400 porta na jednoj grani i oba FW800 porta na drugoj grani.
Dok su i Digi003 i TC bili prikaceni za oba FW400 porta, dakle na istu granu, TC je pravio nenormalne probleme - delay kompenzacija je definitivno prestala da postoji, a i ja sam primetio da mi je signalizacija opterecenosti procesora skakutala ponekad ...

Iskopčao sam TC iz FW400 konektora i prikačio ga drugim kablom (imao sam adaptaciju) na port FW800, a on je na drugoj grani.

Tada je sve proradilo kako treba ...[/QUOTE

Poslusacu pomoc publike :wink:

Hvala svima,javljam rezultate, kad instaliram novu FW.

voomighty
06-06-2008, 02:12 PM
uu imao sam i ja dosta frke sa FW .. nigde nisam mogao da nadjem odgovarajuci TI chipset za moju M-audio karticu pise da radi ISKLJUCIVO sa TI chipom... medjutim nijedan TI chipset on NONAME proizvodjaca nije hteo da radi... U DESK computers sam uzeo NEC chipset fw i sve je proradilo savrseno... takodje jos jedan clan ovog foruma moze da posvedoci da mu je audio komponenta porradila sa ovim FW... mislim da u 29. nov kod pancevcca ima i da je nesto do 800 din

pozdrav