PDA

View Full Version : virtuoz na akustocnoj gitari

coolic
03-06-2008, 07:33 PM
Hm..valjda sam sad shvatio :) ako je ovo mesto gde se moze dobiti iskreno misljenje o sopstvenoj autorskoj muzici..:))) http://www.myspace.com/sixstringsandthepieceofwood Svakako, svako dobronamerno misljenje nam je vise nego dobro doslo!!!

Braca
03-06-2008, 07:58 PM
bravo, svidja mi se. U salsi se malo gubite u ritmu, predpostavljam da je zbog ritam masine, nezgodan je to ritam, ali sve u svemu samo napred

coolic
03-06-2008, 08:45 PM
THNX!!!! Hm...poslusam salsu..fakat malo "ljulja"...mada i jeste malo ideja da pliva... thnx, uopste ne mogu objektivno da poslusam ...tako da apsolutno prihvatam primedbu :)

Lag
03-06-2008, 09:25 PM
sachekaj mesec dana i pusti opet...
bicesh objektivan :)

master29
04-06-2008, 01:15 AM
Izvini sta je ovde virtuozno?Ok su ti ideje ali je to daleko od virtuoznog.Mnogo ti se vuce sve,kasni.Izgleda ko jeftina kucna produkcija pored silnog pokusaja editovanja gitare.Sorry moje misljenje ali ako hoces da cujes sta je virtuozno poslusaj sledece linkove.Nazalost devojka ne pise da je virtouz:wink:

http://www.youtube.com/watch?v=98y0Q7nLGWk

http://www.youtube.com/watch?v=r2BOApUvFpw&feature=related

Izvini,ne bih .ali naslov mi bode oci:)

HeatMan
04-06-2008, 01:57 AM
chitash novine? :) gledash bilborde?

naslovi su tu da te privuku.

ispod svega je sranje.. mada ponekad i bude i neshto dobro i zanimljivo.. nazalost, nisam preslushao pa ne mogu reci da li je dobro ili ne.. javicu sutra kad budem bio pri brzem netu.. ako se setim.. :)

master29
04-06-2008, 02:04 AM
chitash novine? :) gledash bilborde?

naslovi su tu da te privuku.

ispod svega je sranje.. mada ponekad i bude i neshto dobro i zanimljivo.. nazalost, nisam preslushao pa ne mogu reci da li je dobro ili ne.. javicu sutra kad budem bio pri brzem netu.. ako se setim.. :)

Pazzi virtouz pa to ni Paganini nije za sebe govorio.Colicu pusti druge da te hvale,glupo je kad sam to radis,bodes oci ljudima pogotovo sto na Rumskom ima i te kakvih gitarista.A ti lepi zovi me sutra da idemo kod MIceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Oggy
04-06-2008, 02:46 AM
Pozdrav Rasho! :)

Ognjen (Lejla, BVZ...)

coolic
04-06-2008, 07:40 AM
uuuu...super...mislio da niko nece odgovoriti...a svakako...iskljucivo iskreno misljenje mi i treba :)

Btw....mozda mala razlika u terminologiji (virtuozno), ali i dalje bih ovo sviranje nazvao tako...

HeatMan
04-06-2008, 09:09 AM
Pazzi virtouz pa to ni Paganini nije za sebe govorio.Colicu pusti druge da te hvale,glupo je kad sam to radis,bodes oci ljudima pogotovo sto na Rumskom ima i te kakvih gitarista.A ti lepi zovi me sutra da idemo kod MIceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

kog bre mice? hahah.. aj cimaj me kad se dignesh (kad vidish ovo) ja sam od 4 u studiju na nekim pregovorima, pa mozete da svrnete ako hocete taman da zavrshimo ono napokon..

Marko_Charvel
04-06-2008, 11:46 AM
Muzika mi je ok prijatna je uglavnom za slu?anje.Za produkcij nisam trenutno kompetentan da komentari?em.Ali kao nekome ko svira gitaru ne svidja mi se preterano kako čovek svira.Čudi me da neko ko navodno ( po onome ?to pi?e na myspace-u ) svira toliko dugo i osvaja nagrade svira tako trapavo i sa jasnim gre?kama.

Eto to je moje mi?ljenje

opustenzy
04-06-2008, 01:32 PM
http://www.youtube.com/watch?v=ro74JmWGJu0

master29
04-06-2008, 02:47 PM
uuuu...super...mislio da niko nece odgovoriti...a svakako...iskljucivo iskreno misljenje mi i treba :)

Btw....mozda mala razlika u terminologiji (virtuozno), ali i dalje bih ovo sviranje nazvao tako...

Coolicu,nista zlonamerno nije problem u svirci,ti mozes svirati najgore ili najbolje.Samo napises "ej ljudi sta mislite"pa dobijes neke blaze odgovore.Npr "ma ok je to ili nije ok"A ti postujes "Virtuoz na akusticnoj gitari"i sta onda ljudi ocekuju,nekog ubicu koji je poput Malmstina,Pako de lusije itd,odu na tvoj profil i ono bar po mom ukusu cist corak mnogo daleko od svega toga.Jbg ako sam na brzaka permutovao slova(5h ujutro) ne znaci da isto to nisam mislio.Pozz nemoj da se ljutis to je moje misljenje.

opustenzy
04-06-2008, 02:58 PM
Pod. 1. ako nekog pitas za misljenje ne smes da se ljutis makar bilo i najgore na svetu. odnosi se na rasu. Pod. 2. Rasa (coollic) nije decko zlonameran. Znamo se bar 15 godina. Zaista je osvajao nagrade i svirao koncerte. Cak smo se i zajedno takmicili nekoliko puta. Jednostavno rasa na ovom svom cd-u nije mogao da se pokaze kao gitarista sto mu i nije bila namera. Sto se tice ove muzike lepa je ali ko god da ti je pomagao u iznosenju ideja nije dovonljno dobro uradio svoj posao. Gitare su jako lose smiksane. Ali sta sad, znas za ubuduce. Ljudi koji ce da kupuju nisu picajzle.

Max
04-06-2008, 03:56 PM
Ha ha ha ..... naterali ste me da poslusam ....

Ok ..... tesko je govoriti da li je neko virtuozan ili nije , kad ovde nema niceg odsviranog na virtuozan nacin ..... mozda decko kad sedne kuci izuva etide , ali ovde mu mozda nije data sansa da pokaze sve sto zna

drugo .... i ono sto meni zaista smeta je potpuni nedostatak groova ... narocito u " Papazjaniji " mora se jako paziti na groove kada se programira sedmica .....

Mada , nedostatak goove a je inace boljka klasicara ....

Snimak mi se cini generalno cist ( slusam na hi fi uredjaju od 150 e ) , ali je produkcija ( odabir semplova , programing , reverbi ) prilicno " naivna " ... to je nekako najblize onome sto mislim .....

Sto se mene tice , kada bih pravio ovakav projekat , dao bih decku prostora da pokaze svoju virtuoznost , i verovatno dao nekome da isproducira , da bi rezultat bio reprezentativniji .....

Mada , sa druge strane ...... nije ni toliko djubre .... kako se cesto moze naci na Rumskom ...... kako je , tako je ..... bar je zavrseno :)

Pozdrav

balthazaar
04-06-2008, 04:10 PM
Šta da kažem.....fina muzika...nije loše...

xaxaaxax al meni je najzanimljivije ovo kako je kralj sam sebe proglasio za virtuoza...c c c c...pa nije li to na nama da zaključimo? Super je svirka...al onda bi po toj logici svaki svirač klasične gitare (koji bilo šta umije) bio virtuoz!!!! Vrtiguz!

postoji osrednje sviranje (sviruckanje) - taj sam ;)

postoji dobro sviranje - malo mi fali

postiji vrhunsko sviranje

e, onda tek ide virtouz...kad nadmaši vrhunsko sviranje! A, ovo što ovdje čujem ide od dobrog ka vrhunskom...

coolic
04-06-2008, 10:01 PM
uf...aj ovako...ni zrno bilo kakave ljutnje nema, ali je osnovni problem ipak nesporazum...

Post, odnosno nick ne pripada Rashi, sviracu, vec meni, koji sam sa njim radio kompozicije, aranzmane i celu produkciju...tako da nije covek sam sebe nazvao virtuozom, vec sam to ucinio ja..i potpuno stojim iza toga. Svakako da to jeste imalo odredjenu nameru da privuce paznju (nije li osnovni problem svakog ko se bavi muzikom u ovo vreme preplavljenosti svim mogucim tipovime izuzetno kvalitetne muzike upravo kako da privuce paznju) ali ta paznja nije privucena nici laznim, vec malo predimenzioniranim stanjem onog sto jeste. Da li je Rasha vrhunski gitarista, nema smisla raspravljati, kao npr da li je Nemanja Vidic vrhunski fudbaler...tako da oko toga..virtuoz.... zaista je nedovoljno jasno napisano da nije potpisnik taj isti gitarista...i tu je greska moja...

CD kako neko reche, nije pravljen kao promocija "sta sve covek moze sa gitarom", pokusali smo tek na pojedinim mestima to da pokazemo..

Sve u svemu, iskreno, ocekivao sam malo drugaciji odziv...odprilike kao u prvom dobijenom odgovoru, gde je covek vrlo jasno dao primedbu da se salsa malo gubi u ritmu, i zaista hvala na tome....to je konkretna primedba, koji apsolutno mozemo da uvazimo, da o njoj razmislimo..i sad mogu reci da je covek u pravu..i mislim d je to svrha postojanja rumskog...
Ni slucajno nije bila ideja da se bilo ko bilo cime hvali, vec da sto veci broj ljudi muziku poslusa, i da neko svoje objektivno vidjenje iste... Primdbe ili sugestije tipa.." ja bih gitaru panovao ovako..ovu bih povukao ovamo i stavio ovakav i ovakav reverb"...su ono sto sam ocekivao i sto smo smatrali za korisno.....i sto bi neki sledeci rad mozda podiglo na visi nivo sto je i nama osnovni cilj...

Svakako nam i dalje znaci svako misljenje, posebno ako je iskreno, ma kakvo ono bilo..ovo bez ikakvog uvijanja i pakovanja

Velik pozdrav...i nije takticka igra, zaista HVALA na odvojenom vremenu za slusanje...

coolic
04-06-2008, 10:25 PM
e, da...Max...vrlo konkretna i dobra je primedba za naivne semplove...jesu..priznajem..(da ne duzim u objasnjavanju, svakako bih i ja voleo da su bili malo originalniji, ali stvar koju pamtim kao obavezno za nesto sledece)

Zaista hvala....

HeatMan
05-06-2008, 11:24 AM
eo poslushao.. lepo choek svira ali nishta virtuozno.. eto to bi bilo sve shto se tiche komentara, poshto su vec sve rekli ljudi...

aj poz.. :)