PDA

View Full Version : Mozda nekog zanima

grada27
02-06-2008, 10:36 PM
Wienerberger POROTHERM opeka je visoko kvalitetna i vi?estruko nagrađivana opeka koja zadovoljava stroge kriterije građevinske proizvodnje. Proizvodi se od gline, pijeska i piljevine

ZVUČNO IZOLACIJSKA OPEKA

Na tr?i?tu ne postoji proizvod ni pribli?nih svojstava. Opečni element koji, ako su ?upljine ispunjene te?kim mortom, daje zvučnu izolaciju od 54 dB. Kao nosivi zid mo?e se koristiti samo ako se ?upljine u potpunosti ispune mortom.

dawid
03-06-2008, 04:21 PM
Wienerberger POROTHERM opeka je visoko kvalitetna i višestruko nagrađivana opeka koja zadovoljava stroge kriterije građevinske proizvodnje. Proizvodi se od gline, pijeska i piljevine

ZVUČNO IZOLACIJSKA OPEKA

Na tržištu ne postoji proizvod ni približnih svojstava. Opečni element koji, ako su šupljine ispunjene teškim mortom, daje zvučnu izolaciju od 54 dB. Kao nosivi zid može se koristiti samo ako se šupljine u potpunosti ispune mortom.
a sta je mort?

RokStudio
03-06-2008, 04:33 PM
mort je verovatno engl. mortar, tj. malter

dawid
03-06-2008, 04:43 PM
mort je verovatno engl. mortar, tj. malter
aaaaa...
pa to onda nije problem :)

grada27
03-06-2008, 05:13 PM
Jos efikasnija izolacija je sa kvarcnim peskom,ali i skuplja varijanta,ja se spremam tako nesto da uradim, jos da saznam dimenzije tog bloka,kad i ako zavrsim kazacu utiske I koliko je izolovana buka :rolleyes:

http://www.beodom.com/sr/partners/wienerberger
mozda, ustvari ovde bi trebalo da imaju te blokove

OFF
03-06-2008, 07:49 PM
Ja ne uspevam da im nadjem cene. Koliko je ovo skuplje od konvencionalnih materijala za zidanje (cigla, blokovi.....?)

"7"
03-06-2008, 08:06 PM
Ne znam za ove "akusticne" blokove ali... moj stric je, kad je pravio kucu, unutrasnje zidove zidao obicnom ciglom... i nista, apsolutno nista se ne cuje kroz njih. Muzika mora bas da se pojaca da bi se nesto malo culo sa druge strane zida... savrseno...
... a moj cale pravio kucu od blokova :banghead: ... cujem sta gledaju na tv-u iznad mene... u celoj kuci cujem kad se pusti voda... :banghead: ... ma katastrofa... zato malo sredjujem da ubijem te nesrecne "efekte"...

... cigla je majka, a i najjeftinija je od drugih dobrih resenja... evo po oglasima stalno neko nesto rusi i trazi nekog ko ce da odnese ciglu :wink: , jos hoce i da plate:wink: 8-) ...

Pozz

OFF
03-06-2008, 09:12 PM
Jeste, ali je rad sa ciglom najskuplji.