PDA

View Full Version : Dzabe muzika u novinama

DaBear
31-05-2008, 08:05 PM
Ovde su totalno poludeli sa deljenjem mzke po novinama...nemislim na stotine bezveznih, besmislenih kompilacija neke dance / undergrond / jazz / ili stare muzike....nego NOVI albumi, velikih zvezda !!??

Bio je Prince...(1,5 miliona CD-a u novinama!!) , bio Mike Oldfield cevasta zvona, Status Quo, itd...

Prosle nedelje Paul McCatney - novi album !

Sutra - Genesis Greatest Hits, itd...

Pazaris nedeljne novine (koje ionako kostaju ?2) i dobijes CD (koji je u radnji bar ?9, ...
Ode sve u pm....

alavuk
31-05-2008, 08:12 PM
aj ripuj taj novi album od paul mccartney-a i taj best of genesis-a :)

silicon science
31-05-2008, 08:17 PM
Da znas da sve ode u PM...
Sad su me zvali na neki festival u Subotici, i sve super ali ako moze za dzabe:banghead: :banghead: :banghead: I nije frka ako neces, ima ko hoce. I uvek pricha kako se nema kesh, finansira se iz svog dzepa. Sve to stoji, ali svi oni na kraju uzmu kesh od karata i prodatog pica:banghead: Mozda je malo off topic ali se svodi na isto... Nikog ne zanima sto si ti ulozio hiljade evra u opremu i sto istu iznosis na binu i rizikujes da se nesto sjebe ili da te neki kreten gadja flasom i razbuca ti sve... :mad:

DaBear
31-05-2008, 09:13 PM
aj ripuj taj novi album od paul mccartney-a i taj best of genesis-a :)

Genesis cu da uzmem sutra (kad izadju novine !) a Paul McCartney..ha ha haha !!???
Pa sta ce ti to??? Nije electro ???:confused: :confused:
Pa njega slusaju samo babe i dede..(valjda)...

alavuk
31-05-2008, 09:19 PM
pa sta , ne slusam samo electro :) nisam zadrti elektronicar , dajte ljudi izbacite iz glave da slusam/sviruckam/produciram samo elektroniku 24h

a i babe stujardese koleginice i kancelarijske koleginice i dede piloti ce mi traziti ovo , to je sigurno ...

GRDI
31-05-2008, 09:38 PM
pa posto su nam trzista mala i piratstvo razvijeno do granice savrsenosti (mislim na cijeli prostor bivse juge) najbolji nacin za prodaju cda su definitivno novine...pa bar je to logicno...i na kraju krajeva to je dobro...jer ako napravis nesto sto valja postoji bar neki nacim da to prodas...a sto se tice loshih organizatora koji ne placaju...a jebiga...to je uvijek bilo tako...smisao svega je da na kraju ti postavljas njima uvjete a da su oni primoreni da te zovu...a svi znamo koliko treba vremena i rada da se dodje na taj nivo...zato dosta tuzakanja i brzo u studio napraviti hitove:)

GRDI
31-05-2008, 09:39 PM
ah sad sam skizio da si ti u UK! jel jesi?? pa i tamo je osta stvar:) samo jos vise ljudi tj. vise prodanih novina...

master29
31-05-2008, 10:42 PM
Znas i sam da tu ima puno sponzora i raznih ku..ca koji se reklamiraju na tom disku,dugo nema poreza trece novine se prodaju u mnogo vise primeraka i tako svi srecni.Disk je jeftin za izradu pa puta milion i vise,pa sponzori pa razni ku..i i palci.eto para.Sta oni rade a da ne profitiraju.Nema tu gubitka

master29
31-05-2008, 10:44 PM
A muzika je odavno u ku.cu kako ovde tako pocinjei preko .Rasprodaju se najaci studiji ti si nam poslao par linkova,zar to nije dovoljan prikaz surove sadasnjice.

DaBear
31-05-2008, 11:03 PM
Znas i sam da tu ima puno sponzora i raznih ku..ca koji se reklamiraju na tom disku,dugo nema poreza trece novine se prodaju u mnogo vise primeraka i tako svi srecni.Disk je jeftin za izradu pa puta milion i vise,pa sponzori pa razni ku..i i palci.eto para.Sta oni rade a da ne profitiraju.Nema tu gubitka

ma nema tu sponzora, sve je kao pravi CD...ali u principu svima dobro, iako plate mnogo manje disko kuci/artisti za te CDs.
Prince je dobio ?400.000 za 1,5 Miliona CD-a....posto on nokad ne proda vise od 100 soma u UK, ovih ?400 somica mu dodje ko da je prodao 400.000 diskova, pa je i on srecan...al je posle napunio O2 arenu 21 dan i tu ubio !!

Svi se malo izreklamiraju tu i na kocert uzmu pare.

Pre je bilo - koncert kao reklama za plocu, CD...a sad - ploca/CD reklama za koncert !!!

master29
31-05-2008, 11:07 PM
ma nema tu sponzora, sve je kao pravi CD...ali u principu svima dobro, iako plate mnogo manje disko kuci/artisti za te CDs.
Prince je dobio ?400.000 za 1,5 Miliona CD-a....posto on nokad ne proda vise od 100 soma u UK, ovih ?400 somica mu dodje ko da je prodao 400.000 diskova, pa je i on srecan...al je posle napunio O2 arenu 21 dan i tu ubio !!

Pre je bilo - koncert kao reklama za plocu, CD...a sad - ploca/CD reklama za koncert !!!

Pametni ljudi,znaju da uzmu pare,stani nema sponzora na omotu Cd-a?

Max
01-06-2008, 12:24 AM

Pa Prince je 91 punio Wembley arenu 20 puta .... sta je tu novo ???? :shock:

Pozdrav

DaBear
01-06-2008, 06:58 AM
@ Master - nema sponzora na omotu!! Novine (Mail On Sunday) plate iz svog dzepa za muziku, stampanje CD-a i reklamu !!

@ Max...90-ih su svi punili stadione ! A Prince -u nisu bas cvetale ruze zadnjih 7-8 godina..zar ne?

disco violence
01-06-2008, 09:37 AM
Meni je iskreno bezveze to sto neki proslavljeni bendovi dele muziku dzabe(preko neta), kao ono uzeli su dosta love i sada nedozvoljavaju mladim neproslavljenim bandovima da dodju do slusalaca, valjda se boje da im niko nece preslusati album ako ga budu naplacivali. Jbena situacija, ali kada pogledas koliko smo platili programe pomocu kojih radimo muziku ja i ne ocekujem neku lovu.

DaBear
01-06-2008, 04:04 PM
Meni je iskreno bezveze to sto neki proslavljeni bendovi dele muziku dzabe(preko neta), kao ono uzeli su dosta love i sada nedozvoljavaju mladim neproslavljenim bandovima da dodju do slusalaca, valjda se boje da im niko nece preslusati album ako ga budu naplacivali. Jbena situacija, ali kada pogledas koliko smo platili programe pomocu kojih radimo muziku ja i ne ocekujem neku lovu.

Dokle god ne zivis od muzike, nema sta da se brines!
Hobisti tu nema sta da izgube!!

kejkz
01-06-2008, 04:11 PM
Nema vi?e velike zarade od izdanja direktno, moraju se tra?iti alternativni kanali zarade, posredni.

Za sve su krivi kompjuteri i internet ;)

Reinhardt
01-06-2008, 04:25 PM
Za sve su krivi kompjuteri i internet ;)

na kraju krajeva i rumski..:rotfl::rotfl:

master29
01-06-2008, 04:40 PM
na kraju krajeva i rumski..:rotfl::rotfl:

Vidis dao si mi super ideju,e sad ako admini pristanu.Mos se naprave rumske novine pa svake nedelje po jedan disk da se poklanja.Ima dosta dobrog materijala ovde.Admini reagujte.Pozz

Arthur
01-06-2008, 05:41 PM
Vidis dao si mi super ideju,e sad ako admini pristanu.Mos se naprave rumske novine pa svake nedelje po jedan disk da se poklanja.Ima dosta dobrog materijala ovde.Admini reagujte.Pozz
njet

master29
01-06-2008, 06:11 PM
njet

Sto?Pa to bi super bilo.Cist biznis nista dalje.Zamisli Cd sa Tehnom,Rockom,Jazzom,Narodnom muzikom,Pop-om,D&B itd.Pa to niko nikad nije spojio.Al bi biloooooooo zajebano.:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl :

Rumska kompilacija No-1

silicon science
01-06-2008, 07:06 PM
Sto?Pa to bi super bilo.Cist biznis nista dalje.Zamisli Cd sa Tehnom,Rockom,Jazzom,Narodnom muzikom,Pop-om,D&B itd.Pa to niko nikad nije spojio.Al bi biloooooooo zajebano.:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl :

Rumska kompilacija No-1

Puk'o bi posle 1. broja, budi uveren u to

master29
01-06-2008, 07:45 PM
Puk'o bi posle 1. broja, budi uveren u to

Ne bih:):):):):):):):):)

silicon science
01-06-2008, 08:45 PM
Ne bih:):):):):):):):):)

Bi bi veruj mi. Godinama sam u tom poslu i ispratio sam "sahrane" puno, puno dobrih novina... Kad se jedan "Folk klub" jos uvek muchi da se probije na trziste, kako bi tek bilo sa tom papazjanijom...

puRe
01-06-2008, 11:09 PM
A i da sve uradimo, ne bi uspelo sa kompilacijom nikako.......setite se sta je bilo pre par godina kada je postojala slicna ideja :)

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15774&highlight=kompilacija

lesha
01-06-2008, 11:16 PM
eh, problem je bio oko pravnih detalja..

DaBear
02-06-2008, 08:28 AM
nema trzista kod nas za TAKVU vrstu kompilacije......na stranu pravni detalji !

Braca
02-06-2008, 09:10 AM
Ma ima trziste al mi ne znamo ocigledno, narodnjaci se bore i znaju ponesto. Kod nas je festival postao biznis, sto je potpuno idiotski, a ljudi koji se pale na to pristaju zbog navodne reklame, da je to dobro engleska bi imala festivala na hiljade. Mislim da ako je vec muzicki biznis po osnovu prodaja CD-a puko iz raznorznih dobropoznatih razloga, pametni bendovi rade koncerte i turneje pa se tu nakupi brdo para i ima smisla baviti se muzikom. Aj malo izracnajte stonsi kostaju 4 do 5 miliona dolara, puta 300 koncerata pa vidite koja je to kinta, i dalje je to najprofitabilniji posao, s tim sto je konkurencija ogromna.

LACKY
03-06-2008, 11:25 AM
Vracaro, ima nesto u cemu vi kaskate za nama. Pa Popovic tako poklanja muziku vec 3 godine.
Gupis Grand reviju i dobije besplatno 2 albuma na jednom Cd-u.
A zadnji colin Album je deljen kao poklon uz brojeve Mts-a.

master29
03-06-2008, 02:28 PM
Vracaro, ima nesto u cemu vi kaskate za nama. Pa Popovic tako poklanja muziku vec 3 godine.
\
Bas tako,ima neka novinska informacija,da je Grand dobar 250000e od revije

silicon science
03-06-2008, 03:12 PM
\
Bas tako,ima neka novinska informacija,da je Grand dobar 250000e od revije

Nema sanse da toliko para uzme po broju. Tiraz nije veci od 50.000 a pritom se ne proda vise od 30.000 komada, proverena informacija od strane ove agencije koja vodi statistiku. Glavna fora kod Grand revije je da se uvale ti CD-ovi koji se ne prodaju zato sto reciklaza istih kosta, a ovako ih on uvali i pritom uzme i neku lovu. 30.000 x 150 din (cena grand revije)= 450.000 din. i od toga oduzmi 150.000 din za troskove stampe i distribucije i ostane i ti 300.000 din ili ti 3.750 evra. Pa puta 12 iznosi 45.000 evra godisnje.250.000 evra moze samo da sanja...:wink:

DaBear
03-06-2008, 03:16 PM

ih, ko da neznam!!....bio neki "London Mix" CD svojevremeno sa nekim novinama tu....:rolleyes:

silicon science
03-06-2008, 03:22 PM
ih, ko da neznam!!....bio neki "London Mix" CD svojevremeno sa nekim novinama tu....:rolleyes:

Da, a ja sam radio dizajn cele novine i overavao stampu za omot od cd-a:wink: Pa mi smo u neku ruku kolege:rotfl: :rotfl: :rotfl:

silicon science
03-06-2008, 03:24 PM
A bio je i neki dizajner tamo u Londonu koji je crtao one tribale i odradio Cecin stajling

DaBear
03-06-2008, 03:33 PM
A bio je i neki dizajner tamo u Londonu koji je crtao one tribale i odradio Cecin stajling

da..Obrad! Evo sad radi samnom na jednom velikom TV projektu!
PS..za stajling ne znam..samo je radio grafiku....(koliko su mu dali da sam nesto radi..znas kako je!)

silicon science
03-06-2008, 03:46 PM
Da znam. Dobar je bio taj projekat, fino odradjen. Prvi tiraz je bio 100.000 hiljada i to je planulo pa smo dostampali jos 30.000 i sve se prodalo. Nezapamcen uspeh sto se novina tiche, barem ovde u Srbiji. Obrad je super dizajner, odlicno je odradio one postere, nema sta... A ja sam dobio nepunih 100 evra od moje firme za taj posao:banghead: :banghead: :banghead: Sta ces kad sam rob. Nadam se da si ti bolje novce uzeo:wink:

DaBear
03-06-2008, 07:08 PM
Da znam. Dobar je bio taj projekat, fino odradjen. Prvi tiraz je bio 100.000 hiljada i to je planulo pa smo dostampali jos 30.000 i sve se prodalo. Nezapamcen uspeh sto se novina tiche, barem ovde u Srbiji. Obrad je super dizajner, odlicno je odradio one postere, nema sta... A ja sam dobio nepunih 100 evra od moje firme za taj posao:banghead: :banghead: :banghead: Sta ces kad sam rob. Nadam se da si ti bolje novce uzeo:wink:

sad se bolje osecam kad vidim da su prodali 130.000 ! da me ne grize savest, svi su zaradili na kraju...

silicon science
03-06-2008, 07:47 PM
sad se bolje osecam kad vidim da su prodali 130.000 ! da me ne grize savest, svi su zaradili na kraju...

Jesu sem mene:banghead: :banghead: :( :mad: