View Full Version : SB Audigy 4 & Microphone Recording
Marqes
26-05-2008, 03:43 AM
Imam Audigy 4 [CC00]i ACID Pro 6! setup mi je ovakav 2-3 godine, medjutim primetio sam da pri snimanju vokala ( neboj te se, niste me nigde culi : ) ACID koristi Microsoft sound maper koji snima zvuk sa malo kasnjenja i sto je bitnije ne daje mi ''input monitor'' opciju kada naoruzam traku za snimanje!!!
I ja se mislim lako cu, u ACIDu odem u Options/Preferences/Audio device(tab) i promenim Microsoft Sound Maper u Creative ASIO ili SB Audigy 4 [CC00] i ispostavi se da dobijem ''input monitor'' opciju ali ne mogu da podesim da default audio recording device bude MIC-IN nego neki razni analogni mixevi!!!
I u tome i jeste problem jer necu da u konzoli (surround mixeru u slucaju audigyja) ukljucim mikrofon da bi se cuo u acidu!!! Zeleo bi da cujem neke efekte direktno dok mi se traka snima ili je naoruzana a i da snimljen materijal ima sto manju latenciju!!!
Hvala vam za sve sto sam do sada saznao od vas a hvala i za ovo unapred i izvinite ako sam bio preopsiran, samo sam zeleo da budem sto jasniji!
Marqes
26-05-2008, 03:53 PM
Molim vas ljudi, tolke godine koristim glupi M$ sound maper i neiskoriscavam solidnu karticu, siguran sam da neko zna o cemu pricam, uostalom tolika masinerija!!
Ocajan sam!!! POMOC!!! :banghead:
Arthur
26-05-2008, 04:16 PM
www.kxproject.com
tamo imas drajvere za SB kartice koji su ASIO, i mozes stosta zanimljivo uraditi sa njima, izmedju ostalog, i efekte u realtime-u.
Marqes
26-05-2008, 05:57 PM
Hvala Arture ali izgleda da kX driver ne podzava moju Audigy 4 [CC00]
na sajtu pise da se sa kX-om moze postici skoro neogranicen broj puteva signala i to je sjajno ali ja mislim da mi moze pomoci neko ko koristi ACID Pro i zna cake u programu :wink: a po mogucstvu da ima neku Cretive zvucnu!!!
Neke stvari u zivotu su logicne ali mi nije jasno da ne mogu da izaberem za recording device npr mic-in ili line-in nego analog mix, L/R mix i mix RC?!??!?!:confused:
ACIDasi znam da vas je malo ali molim vas.........:shock:
Marqes
26-05-2008, 06:05 PM
Uzgred ovo je moja kartica (http://asia.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=205&product=14103&nav=1) :da:
Arthur
27-05-2008, 11:02 AM
ja sam nekad koristio ACID sa obicnim Live-om, preko KXa cuda radio. Pokusaj ti ipak da instaliras te drajvere, pa javi rezultate, cisto sumnjam da su ukinuli podsrku za novije karte.
Arthur
27-05-2008, 03:35 PM
dobra ideja !
Tribal_kg
27-05-2008, 05:19 PM
Moj Audigy 2 je imao svoje ASIO drajvere.. Zasto bi instalirao asio4all jer sigurno ima vec Asio drajver? :confused:
Marqes
27-05-2008, 06:37 PM
Ok, najverovatnije cu probati kX drivera ali pre toga evo nekoliko slika da malo pojasnim!!
Prve dve slike su sa E-MU-ovog sajta i objasnjavaju podesavanja za ACID Pro:
1. Prvo se odabere E-MU ASIO:
http://i32.tinypic.com/rckmu1.jpg
2. A zatim se za RECORD DEVICE izabere neki Microfone-In ili Line-In, sto je i logicno i o cemu ja sanjam:( http://i26.tinypic.com/rlcnpi.png
A druge dve slike su moja nelogicna situacija:banghead:
1. Prvo izaberem Creative ASIO umesto M$ Sound MApera
http://i25.tinypic.com/5ug5te.jpg
2. I onda dolazim do jedne od najnelogicnijih situacija u zivotu,umesto da za Recording Device mogu da izaberem Microfone-In ili Line-In, ja dobijem ovo - gomilu raznih mixeva:
http://i29.tinypic.com/2zo9oq0.jpg
Iako Creative ''pravi'' obe kartice znam da je razlika izmedju njih velika ali Audigy nije neka krsina i ima j@#$%i Microfone-In i Line-In!!!:banghead:
Znam da sam dosadan ali ovo me izludjuje i ako nemozete da pomognete barem prokomentarisite,ili cu malo da se nasmejem ili da dobijem jos neku ideju!!!
Arthur
28-05-2008, 11:34 AM
a jesi li probao one donje opcije ispod Crative asio - ono SB Audigy 4 {00} pa da vidis sta ti onda nudi?
Marqes
28-05-2008, 09:34 PM
jesam probo,sve je isto(osim 24/96 koji je sa samo jednim mix kanalom, valjda zbog puno bit i herca)!!!
ljudi jel neko ima ovakav problem??? pomagajte!!!
Palo mi napamet nesto!! zvucnici su mi namesteni na 5.1 a sa tri 3.5 mm jack-a izlazi 3xstereo (glavni monitori,slusalice za vokale i pomocni zvucnici)
da nema ovo mozda veze sa zauzimanjem nekih kanala za snimanje??
Arthur
29-05-2008, 03:28 AM
ne bi trebalo. Ono sto tebe muci je jednostavno nefleksibilnost postojecih drajvera. Ili probaj sa nekom alternativom (asio4all, KX projekt), ili se lepo otvori jedno 90ak eura prvu pristojnu zvucnu kartu za svoje potrebe ;)
Marqes
29-05-2008, 11:01 PM
Ma pretpostavio sam da raspored zvucnika nema veze ali kad je covek bolestan(pu pu pu) proba sve makar se jos vise razboleo! nesto slicno mi se desilo sa kX drajverim - popravili su moj problem sa microfonom,mogu da izaberem mic in itd, ali se vidi tj cuje da ih je neko sa strane ''sklepao'', pojavili su mi se puckanja u VST instrumentima a oce da poskoce i u svakodnevom slusanju mp3 fajlova a posebno je iritantan ''puk'' na levom kanalu u ACIDu!!! ASIO4ALL jos nisam probao ali mi se svidja sto se oni za razliku od kX-a ne mesaju sa originalnim ASIO drajverima,tako da cu njih da testiram sledece!!!
Preporuci mi neku ok karticu,do 100 evra nije previse ako je covek miran i naravno hvala ti na ljudskosti:)
Arthur
30-05-2008, 12:10 PM
pucketanja su najcesce simptom premalog buffera kartice, tojest osnovne latencije. Ako nadjes negde podesavanje toga, probaj da povecas vrednost. Sto se zvucnih tice, za tu kintu do oko 10k dinara kod nas moze da se nadje par stvari, moj savet ti je M-audiophile 2496, ja sam ga prosle godine nesto rabio usput, a kosto me je nesto preko 9k dinara u radnji.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.