PDA

View Full Version : Lexicon pcm91 vs VSS3

psionic
25-05-2008, 03:40 PM
Nije u redu da zakljucavate temu sa konstatacijom da sam glup i da sam se edukovao usput. Kad zavrsite VETS, pa kad budete razumeli jezik kojim govorim, moci cete samnom da diskutujete o tome - ovako - smatrajte sebe obicnim zanatlijama. Na sve sto kazem odgovarate uvredama. Posteno. Kad ne umete bolje.

I da, kad se uporedim sa vama - divim se sebi, koliko god da se ubedacim kad mi ne ide.

:mad:

Nisam naisao na forum sa nadmenijim i arogantnijim clanovima... Nije ni cudo kakva nam je muzika.

Eto pa me sad banujte kolko hocete, nije da ce mi biti posebno zao zbog toga.

Max
25-05-2008, 03:52 PM
Pa vidis da su svi odustali od polemike sa tobom , jer lupetas kao Maxim po diviziji .

Ima jedan dobar vic :

Vozi Mujo shvapskim autoputem ..... i na radiju cuje hitnu obavest: " Ljudi pazite jedan idiot vozi suprotnom trakom po autoputu !!!!! "

A mujo kaze : " Sta jedan ?!?!?! MA hiljadu i jedan vidi ih !!!!"

Pozdrav

psionic
25-05-2008, 04:11 PM
Dobar vic...

Max
25-05-2008, 04:16 PM
I dalje ne shvatam sta sam pogresno rekao...

Pa evo , moja teorija je da u skupim reverbima rade mali patuljci ( jednom cak mislim i da sam video jednog ) e sad .... tih patuljaka nema mnogo , pa zato ti reverbi ne mogu da se prave u velikom broju .....

Lupam ... je l' da .... ?

E , pa tako nekako :)

A ti si se u svojoj teoriji uhvatio za 2 od 5 - 6 cinilaca i na osnovu toga napravio teoriju koja nema smisla .... a kad ti se kaze da procitas nesto stiva i upoznas se sa svim aspektima koji uticu na rezultat , ti neces , nego i dalje teras po svome .....

Pa kako onda ocekujes da ti neko pomogne ili da se ukljuci u diskusiju sa tobom ???

Coveka mozes nauciti samo onoliko koliko je spreman da nauci ....

Pozdrav

psionic
25-05-2008, 04:35 PM
@Max
Dobro, editovao sam post od kako si ga ti citao, ocigledno smo obojca online... Sad sam samo rekao - Dobar vic.

Sta reci drugo... Ja kazem jedno - odmah paljba. Dobro, malo se ispravim - opet paljba. Pa sta onda da kazem ? Sto se citanja stiva tice - pa dokle da citam, citao sam 4 godine. Rekao sam se da mi se ne svidja zvuk MPX-1 - opet zamalo da dobijem batine. Nisam ja smislio onu teoriju.

I kako me neko naziva glupakom, samo ako kaze - ma nemas pojma - lupas. Niko se nije ni potrudio da mi bilo sta objasni ili da udje u bilo koju raspravu. A ne mrzi ih da napisu neku uvredu.

Procitaj zadnje u sticky temi koja se isto ovako zove i reci mi tacno gde sam pogresio ? Ako hoces, naravno... Ne bih ZAISTA vise nikog da nerviram, ako neces, zavrsavajmo ovo, zakljucavajte, banujte i radite sta hocete, samo necu da se polemika zavrsi uvredom na moju adresu.

Max
25-05-2008, 04:42 PM
.... Kad zavrsite VETS, pa kad budete razumeli jezik kojim govorim, moci cete samnom da diskutujete o tome - ovako - smatrajte sebe obicnim zanatlijama. Na sve sto kazem odgovarate uvredama. Posteno. Kad ne umete bolje.

Pa evo , odgovorio si sam sebi ... sve znas , ne treba ti pomoc :)

A s' obzirom da je tebi sve jasno , onda je tvoja muzika verovatno mnogo bolja .... mozda ne bi bilo lose da je cujemo ?

Ziveo !!!

Pozdrav

psionic
25-05-2008, 04:53 PM
Takvo ste mi vi misljenje stvorili o vama...

Ajde molim te procitaj taj moj zadnji post i reci mi sta nije u redu, makar da mi dokazes dokle seze moje neznanje - ne ono od pre, sad ovo na kraju.

Inace ja radim u pozoristu i nemam mnogo toga za pustanje... Radim uzivo. ( gostovanja, Budva, usnimavanje nekih glasova - radio sam sa Zoranom Simjanovicem, Ivanom Brkljacicem... ) A radio sam na Indy, samo sto to nije nesto sa cime bih se hvalio jer je 'gazda' rekao da poskidam sve efekte i da suvo i nesmixano odnesemo u pink studio na mix. Dakle to nije moj mix, ali neke melodije jesu - kao i korekcija glasa, pakovanje zivih instrumenata... mada ovde nije o tome rec.

Nesto sto sam ovde rekao, je bilo u afektu, ali kad mi izazivate afektnu situaciju, sta cu :)

pozz

psionic
25-05-2008, 05:01 PM
samo jos da dodam... Radim i na odrzavanju sve te opreme koju imamo, tako da sam popravljao EQ Samsonite i mixer Soundcraft K1. Znaci - otprilike moras znati kako radi ako mislis da popravis...

Moritz
25-05-2008, 05:15 PM
Vidi, svako ovde ima svoje stavove koje brani na ovaj ili onaj nacin i zato ovaj forumi postoji - RAZMENA MISLJENJA.

E , kada se neki clan uzjoguni kao sada na primer ti, onda postanemo prilicno kratkih zivaca sto se moze primetiti, ne zbog toga sto neko ne zna ( jer svi mi ne znamo sve o produkciji niti cemo ikada) vec zbog nacina na koji iznosi svoje stavove a da pri tome uopste ne vidi sebe ( kao sto je Max izneo u vicu o Muji) .

Prilicno drsko i aroganto iznosis zvoje stavove pri tome ne znajuci koliko i sta sve znaju ljudi koji su usli u diskusiju sa tobom, e to je stvar koja ovde jako kvari nasu komunikaciju sa tobom :wink:.

U onom nabrajanju su izneo prilican broj polu tacnih ili potpuno ne tacnih informacija sa stavom da je apsolutno tako i nikako drugacije ( barem se takav zakljucak namece), tako da nista drugo ne preostaje nego da zaobidjemo raspravu u sirokom luku i zavrsimo dsikusiju.

E, da si malo vise studirao literaturu i manje se hvalio sa VETS ( to mi je kao neko merilo znanja u zivotu? ) i da si manje arogantno izneo stav "Kad zavrsite VETS, pa kad budete razumeli jezik kojim govorim, moci cete samnom da diskutujete o tome - ovako - smatrajte sebe obicnim zanatlijama." onda bi mogli da diskutujemo, da li razumes sta pokusavam da kazem?

Moritz
25-05-2008, 05:19 PM
samo jos da dodam... Radim i na odrzavanju sve te opreme koju imamo, tako da sam popravljao EQ Samsonite i mixer Soundcraft K1. Znaci - otprilike moras znati kako radi ako mislis da popravis...

Zidar ce da ti nazida katedralu ako treba samo mu daj osnovne smernice, ali to ne govori da je on Arhitekta.

I ja sam popravaljao gomilu sintova i semplera pa ne znaci da sam kvalifikovani graditelj istih niti da sam inzenjer kojem treba da se klanjaju, koja poenta?
Mi ovde pricamo o Reverbima i algoritmima istih , ne o servisiranju mikseta :wink:

psionic
25-05-2008, 05:48 PM
Zidar ce da ti nazida katedralu ako treba samo mu daj osnovne smernice, ali to ne govori da je on Arhitekta

Apsolutno...

Ali ja sam hteo da kazem da ako nesto servisiras, moras i da znas kako radi, zar ne ? (zavisno od kvara, npr. svako ce umeti da zameni gumice na klavijaturi , ali ne i da zameni neki chip i sl) Osim toga ja sam i pravio EQove i kompresore, kao i mixete. Sta je sad tu arogantno ? Nisu to bili neki Lexiconi i Soundcrafti, ali dovoljno da covek prakticno nauci kako to radi.

Pitanje: Sta tacno od onih cinjenica koje sam izneo nije tacno ? I zasto arogantno ? Pa ja sam se trudio najiskrenije da to bude onako u duhu rasprave... Ukrasio smajlijima... Bas nisam insistirao na necemu toliko da to ode u aroganciju... Bar mi se cini. Mozda ja ne umem s recima...

Takodje ni vi ne znate kakvog ja znanja i iskustva imam... Dakle to je obostrano. Samo zato sto sam 'junior member' ne znaci da sam nov u ovome... Naprotiv.

I tako... Mozemo do 101 i nazad. Ako neko ne kaze konkretno gde sam to ispao glup u pogledu cinjenica koje sam izneo neka se ne javlja i neka me ne vredja. Ukazite mi na moje neznanje ako vec hocete diskusiju. Ja nikog ni jednom reciju pre ovoga nisam napao niti slicno... Ali opet, mozda ne umem s recima bas najbolje, kao sto rekoh...

pozz

Arthur
25-05-2008, 06:27 PM
Slusaj, ukoliko ti sam ne shvatas sta nije u redu sa tobom i tvojim nastupom na ovom forumu (a verovatno se ne zaustavlja tu), iako ti je pola foruma pokusalo to objasniti, na manje ili vise grub nacin, onda si realno, u problemu, koji mi ne zelimo da resavamo, niti nas se tice. Poslednji put te u ime Rumskog foruma opominjem da obratis paznju na aroganciju, i flagratno krsenje moderatorske odluke da se tema koju si usrao, zakljuca. Ja ovu zakljucavam, i na bilo koji pomen o tome sa tvoje strane, bice sankcija, tako da, ti, iskreno, savetujem da se okanes, i promuvas se malko okolo po forumu, ima tu nekih lepih i tebi sigurno korisnijih nacina trosenja vremena.
Toliko.