PDA

View Full Version : E-MU 1212 prekida

sRce
25-05-2008, 04:04 AM
Doticna karta mi prekida u radu sa Cubase-om kao kada je procesor preopterecen, a on stoji na 50-60% . Latencija je podesena na 52 milisekunde tako da to nije problem... :( imam instaliran najnoviji driver sa njihovog site-a...

Jel se to desavalo nekom or not ??? ili ima neki trik ?

p.s. Oggy ako se javljas.. za informaciju imam ucitan onaj tvoj session sto si postavio skoro... mada i bez njega isto prekida.

...setih se... oce nekad i u windowsu da prekida zvuk... bice da je driver...:mad:

Oggy
25-05-2008, 04:06 AM
Ne javljam se... Meni je crkao Emu pre par nedelja... :D

lesha
26-05-2008, 05:07 PM
1212m ?

pogledaj kad ti se to desi koliko je opterecenje u task manageru.

goran ns
28-05-2008, 07:21 AM
Da ne postavljam novu temu, ako ne smetam!
I meni isto krcka i prekida doticna kartica.
Doduse opterecenje sa jedno 30ch i sve ostalo uz to.
Mislio sam da je memorija, povecam je na 2Gb, medjutim isto.
A kako prkida?
Lacencija stoji na primer na 10ms, pocne da krcka, ja iskljucim i ponovo ukljucim istu
latenciju i ono sve radi, neko vreme pa ponovo.
I tako dosadi!
Procesor mi je Barton XP2500.
Sta moze biti problem?

lesha
28-05-2008, 09:43 AM
povecaj latenciju na 20ms

milos
13-01-2009, 08:52 AM
I ja prijavljujem ovaj problem ,doduse sa emu 0404 karticom.
Bss kao sto sRce kaze, oko 50% kada mi je zauzece u Nuendu 3.2( i Cubaseu zadnja verzija) a u task manageru oba jezgra 23-30% ,Nintendo krcka i stuca.
Pomislio sam da nije do SP3 pa sam instalirao cist win sa SP2 i isti problem...
Povecavanje latencije ne pomaze.Drajveri su ovi zadnji sa Emu -ovog sajta.
EDIT:
Vec se dogadjalo ovo,secam se ali nisam koristio Nuendo vec neko vreme pa otuda post.
http://rumski.com/forum/showthread.php?t=23733&highlight=0404

Sada imam E7300 OC na 3,33 Ghz

dawid
13-01-2009, 08:49 PM
Ne javljam se... Meni je crkao Emu pre par nedelja... :D
I meni dok crko pre par nedelja na emu 1820. Zavera :D

shigumicu
13-01-2009, 09:53 PM
Doticna karta mi prekida u radu sa Cubase-om kao kada je procesor preopterecen, a on stoji na 50-60% . Latencija je podesena na 52 milisekunde tako da to nije problem... :( imam instaliran najnoviji driver sa njihovog site-a...

Jel se to desavalo nekom or not ??? ili ima neki trik ?

p.s. Oggy ako se javljas.. za informaciju imam ucitan onaj tvoj session sto si postavio skoro... mada i bez njega isto prekida.

...setih se... oce nekad i u windowsu da prekida zvuk... bice da je driver...:mad:

Nisi trebao da postavljas Oggy-jev session - zato ti je i crkla kartica :D.

Sala mala, a sad ozbiljno 8-) (ovo vazi i za ostale sa tim problemom). Moj drugar je takodje pre par meseci uzimao 1212m i imao identican problem. Povremeno mu se culo krckanje dok radi u nuendu. Kada restartuje nuendo ili promeni latenciju krckanje privremeno prestane, a potom opet pocinje. Puckanje se povremeno culo i dok bi slusao muziku. Karticu smo stavili kod mene u racunar i tamo se culo puckanje, dok bi moja kartica (takodje 1212m stara verzija kod njega radila perfektno). Ispostavilo se da je kartica neispravna. Zamenio je karticu, takodje 1212m i problem je i sa njom bio identican. Na kraju je i tu karticu vratio i uzeo rme dsp 9632. Mislim da ove novije 1212m imaju neku falinku, jer je stvarno veliki broj prituzbi na njih. Na zalost, najverovatnije da je i kod vas uzrok neispravna kartica, ali ne mogu da tvrdim 100%, voleo bih da gresim :(.

sRce
14-01-2009, 03:16 AM
Meni i dalje zna ponekad da prekida u playback-u... bilo dal' je Cubase ili obican player...
U zadnje vreme nesto nema... da kucnem u drvo... mada osecam da ce da napipa asfalt od terase ako pocne da zeza... :rolleyes:

alfom
14-01-2009, 07:02 PM
Sve sto ste napisali i meni se dogadja otkako sam je kupio (i pokajao se). Nema sta nisam radio, ali uvijek isto. Najgore od svega je sto jedan projekt odradi bez problema, a u drugom ne gura niti jedan trak bez problema. Zato sam pomislio da nesto ne stima izmedju njenih drivera, SX-a, Quick-a, ...
Imam 3 GB RAM, sistem (XP) dobro radi, novi EMU driveri. Iako su iz Creative priznali da im dosadašnji driveri nisu 'valjali', ne vidim šta su novo napravili.
Ali, moram reći da je jedno vrijeme sve šljakalo kako treba - bez ijednog incidenta, pa sam se čak i pohvalio time na forumu.
Izgleda da proljev samo promjeni agregatno stanje kad prođe malo vremena - ništa više.

zlobisha
14-01-2009, 08:53 PM
Ja sam svoju 1212m menjao za terratec phase 22. Toliko... :Plazi:

milos
15-01-2009, 08:25 AM
Proradilo je, reinstaliranjem drajvera i povecavanjem latencije.
Ako mi je opterecenost oba jezgra u taskmanageru do 25% mogu da prezivim sa 10ms bez krckanja, 25% do 60% moram da se prilagodjavam sa 20ms ili 100ms jer 50ms ne daje efekat.
Vracam se na Live za kompoziciju i skiciranje, mnogo bolje je optimizovan od Kobasa - napucam ga do 70% i mogu da radim sa 10ms latencijom :shock:
Jedino ostaje onaj MIT O SOUND ENGINEU :D:wink:

kejkz
15-01-2009, 09:17 AM
nema to veze sa kjubejzom, ociglegno su u pitanju lose optimizovani drajveri.

lesha
15-01-2009, 09:50 AM
normalno je da sto je optereceniji projekat da latencija treba da se poveca, ne znam cemu uopste zabuna..

kejkz
15-01-2009, 10:34 AM
hehe, mozda sa Emu-om :) Kod Lynx-a i RME-a to ne vazi... za ostale ne znam... do 95% opterecenja ne moras menjati latencu... provereno licno!

derossi
17-12-2009, 11:27 AM
Odnedavno imam ovu karticu pa me zanima da li je neko uspeo da resi ovu vrstu problema i kako, i da li je neko probao sa kx drajverima ? Vredi li uopste instalirati kx drajvere?

kejkz
17-12-2009, 11:31 AM
kx drajveri nisu pravljeni za emu seriju, samo za live! i slicne derivate, tako da ne instaliraj taj drajver, nece raditi. Ovaj problem nisam imao prilike videti licno, mada je mozda vezan za optimizaciju samog sistema za zvuk. Pre nekog vremena sam se malo vratio na rad sa muzikom na pc-u, te sam skapirao da se sistem stvarno mora prilicno podesiti da bi sve radilo. Za pocetak, probaj ovaj softver da vidis sta ti on pokazuje, ima li kasnjenja koja su uzrokovana drugim komponentama u sistemu:
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml

derossi
17-12-2009, 11:46 AM
hvala na brzom odgovoru,evo zbog cega sam pitao za kx : kX-Projects driver release 3542 adds support for E-mu E-DSP audio cards [0404, 1010, 1212, 1616, 1820, including 1616 CardBus].
Sto se tice ovog softvera, u njemu se vrednosti koje dobijam krecu od 24 do 36-7

kejkz
17-12-2009, 12:42 PM
Hm, vidis, to nisam znao, ovo je i za mene novost, hvala ti na obavestenju o tome. Onda mozes probati, nisam naravno siguran, niti sam mogu probati da li ce to raditi, ali ako si iole vican kompjuterima i ne mrzi te, probaj pa nam javi svoje utiske, mislim da ce biti dosta zainteresovanih za tvoje nalaze.

Hvala jos jednom na informaciji, nadam se da ces otkriti jos nesto korisno.