View Full Version : jeste li provalili
balthazaar
24-05-2008, 11:04 PM
Jeste li provalili da je ovaj skorašnji hit " American Boy " od Estelle i Kanye West-a ima mahom pozajmljene elemente melodije pjevanja od pjesme Johna Legenda - Heaven?
roginator
24-05-2008, 11:56 PM
i dosta ideja i soundova od jamiroquai-ja...
o da , ali song je bomba
mada je text zestoka kuruza ali vozi ;)
balthazaar
25-05-2008, 03:10 PM
[QUOTE=roginator;205539
o da , ali song je bomba
mada je text zestoka kuruza ali vozi ;)[/QUOTE]
u potpunosti se slažem!
HeatMan
26-05-2008, 07:26 PM
hahahah.. stvarno bih voleo da mi neko objasni kako su sve te pesme bombe.. da napravimo temu o mainstreamu i da shvatim zashto meni nishta (od gomile stvari koje ljudi vole) ne ide u ushi.. ovu pesmu, recimo, sam chuo tako shto su mi doshli ortaci i u fazonu..
"jao sale vidi shta smo chuli na bet-u" i upalili youtube... iz mog pogleda su shvatili da je vreme da ga i ugase.. :?
meni je classic sa primom na beatu mngo bolja pesma, al i ona opet ima gomilu gluposti koje jedva varim..
SumAnuT
27-05-2008, 12:55 AM
Vari travu, brate.
HeatMan
27-05-2008, 02:03 AM
nema.. granichari rade dobro ovih dana.. blokovska ce tek na leto.. :)
balthazaar
27-05-2008, 10:57 AM
hahahah.. stvarno bih voleo da mi neko objasni kako su sve te pesme bombe.. da napravimo temu o mainstreamu i da shvatim zashto meni nishta (od gomile stvari koje ljudi vole) ne ide u ushi..
Pa, brate....mislim da ti ja mogu objasniti....lako... to je zato što se dopadnu ljudima Eto zato...sad, ja ili ti možemo da imamo drugačiji ukus, ali onda shvatiš da smo ja ili ti ili Pero sa takvim drugačijim ukusom manjina i da je vrlo lako da ono što se sviđa meni , tebi ili Peru -neće biti "bomba" za ostale...Tako onda naučiš da praviš granicu između onoga što se tebi intimno dopada i što intimno osjećaš i voliš i nečega što ti se prosto onako svidi, bude ti prijatno u trenutnku i zabavi te...Ja se lično već par godina trudim da sve, ali baš sve predrasude u vezi muzike razbijem kod sebe (uključujući tu i narodnjake) Tako da muziku klasifikujem po raspoloženjima i i trenutcimma slušanja...kad oću da kontempliram i najdublje doživljavam muziku - tada slušam jedno, kad npr. oću prosto da upotpunim jedan lijep i sunčan dan - tada slušam drugo...kad hoću da zaspem, kad oću da mi je muzika podloga dok radim nešto drugo, kad tražim neko svoje postojeće raspoloženje ili emociju u muzici, kad mi muzika sama izazove neko raspoloženje ili emociju... i tako dalje...a kad oću da se malo osjetim kao dio raje i da gucnem, tada može i narodnjak (i da se zapjeva ;) koj mi pri srcu leži :))...zato za muziku ne treba da postoje granice i podjele...jasno je da postoje kvalitetnija i manje kvalitenija muzika, dublja i površnija....al sve je muzika i svaka ima svoju svrhu...
evo npr..
okupi se neko društvo različitih profila i interesovanja...pije se i dođe do toga da se nešto zapjeva ili odsvira.....nešto mi ne ide da se počne "shine on you crazy diamond" ;) ili da svi počnu u glas da repuju versove neke moje ili tvoje omiljene rep pjesme ;) ...tada je prirodno da krene neka narodnjačka klasika...Ja bih npr bez oklijevanja počeo ;)
Sreo sam je u malom kafiću... itd itd ;) Bio sam ja ne nekim okupljanjima "prezirača" narodnjaka i počinjao "sreo sam je u malom kafiću"....a oni me gledali onako sa podsmijehom ;) A, ne znaju, (bez lažne skromnosti) da tu muziku koju oni smatraju "kvalitetnom i posebnom" možda i bolje poznajem, pa čak i sviram :)
HeatMan
27-05-2008, 01:17 PM
ma sve ja tebe balti kapiram.. u potpunosti, i sve si ti upravu.. i ja sam takav, samo shto ne pevamo narodnjake nikad, jer nisam u takvom drushtvu.. nego ili repujemo omiljene pesme, ili dohvatimo gitaru pa pevamo azrine/balasheviceve hitove il neshto od bijelog dugmeta, chorbe i smaka.. i to ne zato shto sam birao drushtvo po muzichkom ukusu.. to su uglavnom sve ljudi koji su tu uz mene ceo zivot, al jbg.. isti su nam ukusi, i kapiramo se skroz.. kad uhvatim gitaru, svi znaju da je prva "poljubi me" a druga "usne vrele vishnje".. al, eto, jbg na ozbiljnom forumu - ozbiljni ljudi - uglavnom neozbiljna muzika.. zato sam se zabrinuo.. ono, jbt.. mozda sam ja prso.. mozda to treba tako.. ne znam.. :?
Pa i treba tako...jbga,muzika ne treba da se svidi samo meni i tebi,nego i drugima...u cemu je poenta da napravis pesmu koja se ne dopada nikome,ili jako malom krugu ljudi...sam sebi da je pevas i uzivas u tome...:grin: :grin: I jos nesto...i to sto je komercijala...pa to je sjajno!!!ljudi pevaju,slusaju,svidja im se...pa i Mozzart je svojevremeno bio isto sto i Timbaland sada,e a Timbaland je zao i naopak a Mozzart je do jaja...surova je istina da se muzika pravi da bi se prodavala(u svakom smislu) i to nije od juce i od iTunes-a...jedino kome priznajem da peva za svoju dusu i iz ljubavi su domacice i majstori...svako ko je stao na binu,stao je da bi nesto dobio,zato sto nesto ocekuje,jer da nije tako i da to radi za svoju dusu,ostao bi u svojoj sobi...sad sam se setio price Lake sa evrovizije...satro mu smeta popularnost i ne bi voleo zbog toga da pobedi...?!?! pa kog se djavola onda prijavio za evroviziju???:))))
btw.Slazem se da ova stvar rastura...
SumAnuT
28-05-2008, 12:22 AM
Jedno je kada neko izbaci nesto iz glave sto nije cuto do sada i to postane popularno, a drugo je kada neko kopira vec oprobane recepte iz kuhinje zvane komercijala. Ne kazem da za ovo drugo ne treba tehnicko umece, ali ne mogu da postujem jednako obe kategorije, jer ova prva ukljucuje inventivnost, radi cega ja i slusam muziku, a od cega je ova druga kategorija operisana.
HeatMan
28-05-2008, 02:24 AM
timbaland mocart? khm.. :?
...pa i Mozzart je svojevremeno bio isto sto i Timbaland sada,e a Timbaland je zao i naopak a Mozzart je do jaja......
Hajde objasni ovo .... zbunio sam se .....
Pozdrav
balthazaar
29-05-2008, 12:07 PM
Ma, ljudi muzika je čudo...najjača magija ;) i ovo kad se kaže muzika za "svoju dušu"... pa, i tu ima nekog vida "interesa"...ja npr. radim "za svoju dušu" jer mojoj duši prija i godi taj trenutak stvaranja, sviranja, pjevanja, dakle pruža ti sam čin zadovoljstvo, a još veće zadovoljstvo je u slučaju da to što uradiš može nekom drugom da pruži zadovoljstvo! Sad, što spletom raznih okolnosti, nečija muzika postanje poznata široj publici , nečija ne...ne znači uopšte da je jedna ili druga manje vrijedna...Jedino što meni smeta kod muzike je kad je muzika ništa drugo nego sretstvo za sticanje para , dakle kad se radi samo i samo radi profita, a smeta mi i kad se radi samo pod izgovorom da bi bila "drugačija" i "dublja"...tu imaš dvije krajnosti - onaj najljigaviji neki pop i onaj neki duboki eksperiment - eto onaj neki jazz sa beskonacnim improvizacijama i slicno..Najbolja je zlatna sredina - da ima ljubavi prema muzici i što da se ne računa na neku eventualnu korist od te muzike...? Najgore su krajnosti...e, u tome ja vidim razlog te čuvene "krize" u modernoj muzici o kojoj se često priča i diskutuje...mora i muzičar od nečega da živi ! I muzičar mora da pije i jede! Mada, zanimljivo je da su često uspijevali kako komercijalno, tako i sa ove "dubinske" strane neki ljudi kojima uopšte to nije bio cilj - nego su prosto svirali da bi svirali! Pravilo je da nema pravila...završavam kako sam i počeo - muzika je čudo! ;)
P.S.
Privilegovani su oni koji osim muzičke imaju još poneku vještinu od koje mogu da žive - pa, onda stvarjau rasterećeno, pa šta bude - bude!
Ze mene je muzika jedan od najboljih ljekova protiv dosade - penicilin za dosadu! Tako da u krajnjoj liniji - ne moraš niti pare da zaradiš, niti da si slavan - ako voliš da praviš i stvaraš muziku - ti si izliječen od opake bolesti - od dosade!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.