View Full Version : spl vitalizer MKII tube?
?to mislite o toj spravici? ...Ovako...imam nekakvo improvizirano (cini mi se rucno izradjeno) mikrofonsko(lampa?ko) predpojacalo...planiram si uzeti focusriteov liquid mix...ali mi fali ono ne?to ćime bi ubio hladnocu digitalije...e sad...malo mi poma?e to predpojaćalo, ali njega smijem koristiti samo na par kanala, jer dodaje dosta ?uma (+ toplinu koju volim), a kad to zbroji? puta(?ta ja znam) 5...ne valja...razmi?ljao sam o nekom kompresoru limiteru, pa da to koristim za mastering...ali cini mi se da je ovaj vitalizer ba? to ?to mi treba...?to će na kraju svega cijelu snimku o?iviti (?to mu i samo ime znaći :-)....da li se varam....
Varas se.Mislim da bi prvo trebao da promenis to predpojacalo ako vec unosi toliko suma.Kupis neki dsp (uad npr),promenis muzicku kartu ako ima lose konvertore pa tek onda razmisljas o kombinovanju analognih i digitalnih sprava u mix-u i masteringu ako i dalje budes mislio da ti je to potrebno.Pozdrav
Za toplinu, ugalj, drva, neka TA pec...
haha...pa karta mi je m-audio firewire18\16
a sad...ne znam...trebam jos nekih odgora da izvucem neki zakljucak...:-)
Ma sve ti krece od predpojacala!
Ja sam imao prije jedno predpojacalo s kompresorom koje je naizgled lijepo radilo ali je imalo negdje otraga, daleko u pozadini, neki zujkavi shum. Kad sam to promijenio i uzeo bolje pretpojacalo (lampas, iako to nije toliko bitno) sve mi se promijenilo! Stvar je u tome da u startu sirovina pocne zvucati bolje, a to vodi do lakseg i kreativnijeg mixa (manje se koncentriras na eliminiranje ruznoca a vise na oblikovanje zvuka). I onda final treba manje dotjerivanja. Krenuo sam od totalno groznih mikseva za koje sam mislio da su pristojni, da bi sad dosao do toga da mi miksevima ne treba nista u masteringu nego malo posvjetljavanja na 5khz i limitiranja na zeljenu glasnocu. Fuckas sve te enhancere, vitalizere i slicne. Oni od govna rade pitu. Treba ti u startu da ne bude govno. A to je sve u rukama predpojacala.
Ispast ce da ga opet reklamiram, ali FrankoPanko (nas clan foruma) iz Kraljevice radi sjajne preampe i to za jako povoljne novce. Vidi s njim da ti nesto slozi. Pa da vidis onda topline i jasnoce u miksu!!
Pa sad ide leto, treba da nadjes nesto sto ce da te hladi... :D
"toplina" nema veze sa lampom ili uredjajem, vec sa izvorom zvuka koji snimas.
Ajde slikovito....
Da li si video vruc led? Nisi, zato sto se to protivi njegovoj prirodi. Dakle led je hladan i nista ga ne moze uciniti toplim.
Isto tako kada snimis vokal, on je takav kakav je. Gitara, bass... Trazis resenje tamo gde ga nema.
Ti si vec imao, cini mi se jedan nastup gde si hteo da trosis pare da bi provlacio kanale "kroz analogiju"?
Batali sve i skoncentrisi se na sustinu.
Bitno je "koga" snimas, a ne "cime". Ako negde imas problem, to je na samom pocetku, a ne na kraju ;)
Naravno, potreban ti je pristojan preamp, bez suma i izoblicenja, ali sustina je i dalje da zvuk ne pravi sprava, vec onaj koga snimas. Tebi treba samo validan input da to prikaze verodostojno, jer sto rece Shot, nema pite od govana ;)
e super...super informacije...to se cijeni...shvatio sam sve...i totalno znam što mi je ćiniti...a dobra mi je informacija za ovog lika sa predpojaćala...i istina je sve o piti i govnima...
clusterchord
26-05-2008, 05:23 PM
Oni od govna rade pitu. Treba ti u startu da ne bude govno. A to je sve u rukama Mandu?ića Vuka
:D dobro zboris.
nego Shot, kad smo vec kod toga, koje ti sad preampe koristis od FrankaPanka, i za sto ih preferiras?
Od njega imam samo jedan, onaj dvokanalni lampas. Njega mi je sad nedavno sredio da zvuci jos bolje nego prije i uglavnom kroz njega vucem overhead od bubnja. Vecinu stvari snimam na UA 2-610 jer se volim igrat sa omjerom ulaznog i izlaznog gaina pa malo ofarbat stvari. A na FrankoPankovom preampu nema odabira ulaznog gaina (znaci, prije ulaska u preamp). Sad sam jos uzeo dva LolaAudio preampa koja moram rackirat. Ma zapravo sam ja dosta lijen oko promjene preampa. Imam i na Allen&Heath-u strahovito dobre preampe al kako mi je taj pult zatrpan i dobrim dijelom nije spojen onda to uvijek preskacem. I Tridenta imam s dobrim preampima al mi je to malo previse sterilno pa ih samo u nuzdi koristim...
Evo izabrao sam neke spravice koje su u?le u u?i krug :-)...Trebam va?e savjete....I?ao bi do milju eura najvi?e...u glavi imam onu spiku :"kolko para, tolko muzike"...u tu kategoriju ulaze SPL gain station1, SPL Chanel one, TL Audio Ivory 5051...e sad uzimajući u obzir da je gainstation1 samo preamp bez eq i compresora...predpostavljam da je to i najkvalitetnije...po?to je cijena chanel onea i audio ivory-ja slićna gain stationu...jedino(slijep sam:-))mi ne pa?e u dizajn taj gain station....e sad da li bi ja vi?e dobio sa ovim chanel stripovima koji imaju i eq i compresor ili samo sa preampom koji je u istoj cijeni....audio ivory mi isto dosta upada u oći, jer kasnije planiram kupiti njihov stereo eq i stereo kompresor, pa ga koristiti u masteringu.......razumijete moje dileme?....mo?da je dobro imati na pochetku lanca dobar preamp, dobar kompresor i dobar eq, ili je bolje imati odlichan preamp...pa onda naknadno(kad god to bilo...za 5 godina) kupiti jo? odlićan eq i odlićan kompresor)...a znam isto tako da neke sprave ne ocijenjuje samo cijena, već ono ?to ti se svidja uhu....pa su mi isto tako zapele za oko(ne uho...nisam ih cuo:-)) ART Pro Channel, ART gold, , , Focusrite TwinTrak Pro, M-Audio Tampa, ?to mislite o svemu tomu....Hvala
Zaboravi na Ivory na masteringu .....
Najbolje je da kupis dobar preamp .....
Pitanje .... a koji mikrofon ces da koristis ???
Pozdrav
mikrofone?...svakakve...sm57 za gitare, akgD112 za bas, Se electronic 2200a za vox...za bubanj, neki glavni...mo?da od snera sm57 ili prostorni Seelectronic 2200a bi terao kroz taj preamp???? a ????
mikrofone?...svakakve...sm57 za gitare, akgD112 za bas, Se electronic 2200a za vox...za bubanj, neki glavni...možda od snera sm57 ili prostorni Seelectronic 2200a bi terao kroz taj preamp???? a ????
A ako teras sner na UA .... na sta ces da teras ostale mikrofone ???
U svakom slucaju razleces se bespotrebno ...... pricas o hladnosti digitalije a koristis se 2200 ....
Lepo skupi pare .... kupi konkretan mikrofon i UA 610 i nemoj mnogo da razmisljas .....
.... i da ...neces imati problema sa hladnocom i toplotom ;)
Pozdrav
dobar je 2200a za ovo ?to ja snimam...?to god snimam, vokal bude u zadnjem planu(njihove ?elje)...metal, punk, hardcore, alternativa....najbitnija mi je toplina gitara.......odlućio sam se....svi imaju svoja neka mi?ljenja, pa sam i ja izvuko svoje....imam ovo rućno lampa?ko predpojaćalo...kupim gainstation1...na to stavim snare gornji i donji...kupim jo? onaj dodatak za karticu 8 preampova...kak se zove...mmmm...ma ono za m-audio...oktava...ma ne oktava to je jedan...ono..uglavnom...e to i to bude sve super....a ak ne valja...prodam...hehe...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.