PDA

View Full Version : studio samo za 2ch mastering

Reinhardt
21-05-2008, 09:37 PM
dali neko moze preporuciti posten mastering studio izvana,
radi se o gitarskoj zestokoj mjuzi

svi prijedlozi dobrodoshli:)

dvuckovic
21-05-2008, 10:49 PM
Fabrika 13, Novo Mesto, Slovenija. Trazi Bobana, sjajan mastering inzinjer, i ono sto je bitno za tebe, covjek je heavy gitarista, tako da ce sa skapira muziku.

http://www.fabrika13mastering.net/en/

Dexxy
21-05-2008, 11:37 PM
Da..oni su super. I nisu skupi..

Koshpa
22-05-2008, 12:41 AM
dali neko moze preporuciti posten mastering studio izvana,
radi se o gitarskoj zestokoj mjuzi

svi prijedlozi dobrodoshli:)

Ovo je ono sto tebi treba! http://www.imperialmastering.com/

LACKY
22-05-2008, 01:58 AM
Daj ti to DVuckovicu. Nista gore nego vani.

Reinhardt
22-05-2008, 11:47 AM
svaka cast ljudi, vec sam ocekivo pitanja ono: a sto to neuradish sam, popravi to u mixu, masteringom nista ne postizes bez dobrog mixa..
(sa mixom sam prezadovoljan)

dakle, meni treba par svjezih usiju, iskusnih, rockerski nastrojenih,
za osnovo niveliranje, limiting, fade in out.. i ostala sranja za pripremu
umnozavanja..

za sada je fabrika(slo) i imperial mastering(usa) u igri..

ajmo josh prijedloga

kVu
28-05-2008, 03:12 AM
Fabrika 13, Novo Mesto, Slovenija. Trazi Bobana, sjajan mastering inzinjer, i ono sto je bitno za tebe, covjek je heavy gitarista, tako da ce sa skapira muziku.

http://www.fabrika13mastering.net/en/
jes' al' ono... 200+ jura po pesmi... mada je dobra stvar sto mozes da ga drndas i da mu trazis popravke dok ne budes zadovoljan

Ogi
28-05-2008, 09:59 AM
Donesi kod mene...

sRce
28-05-2008, 04:50 PM
Ako svetske face rade tamo, sto nebi i ti... cena mislim da je 180e po pesmi..

www.sterling-sound.com

Reinhardt
28-05-2008, 11:30 PM
Ako svetske face rade tamo, sto nebi i ti... cena mislim da je 180e po pesmi..

www.sterling-sound.com (http://www.sterling-sound.com)

otkuda ti to?

sRce
29-05-2008, 12:03 AM
otkuda ti to?

sta ?

Arthur
29-05-2008, 03:31 AM
otkuda ti to?
mislim da su momci iz sterlinga zapravo napisalo deo moderne istorije sto se masteringa tice

sRce
29-05-2008, 04:46 AM
mozda je decko mislio na cenu...

HeatMan
29-05-2008, 05:23 PM
pa verovatno.. poshto mi je 180 eura.. hmm.. smeshno.. :)

Arthur
29-05-2008, 08:45 PM
nije, pale su cene preko jako. Mislim da je engleski Metropolis nesto tipa 150e za pesmu

Reinhardt
29-05-2008, 09:59 PM
mozda je decko mislio na cenu...

e pa srculence moje..:D

pitanje je ustvari: gdje njih nadje (googlanjem ili osobnim iskustvom), otkuda ti cijena, zasto si njih preporucio i tako to... klasika

sRce
30-05-2008, 04:04 AM
Pa prike udji na site pa ce ti biti jasnije. Prvo ces da primetis Madonnu, Bon Jovi, Rihana,... pa tako sve redom ono sto gledamo na MTV-u... eto zbog toga sam ih preporucio... to je kao kad kupujes nov mercedes... nema sta da gledas ...sednes i vozis.. a za cenu sam cuo... nadam se da nisam pogresio. :da:

pozz

kVu
30-05-2008, 12:58 PM
Pa prike udji na site pa ce ti biti jasnije. Prvo ces da primetis Madonnu, Bon Jovi, Rihana,... pa tako sve redom ono sto gledamo na MTV-u... eto zbog toga sam ih preporucio... to je kao kad kupujes nov mercedes... nema sta da gledas ...sednes i vozis.. a za cenu sam cuo... nadam se da nisam pogresio. :da:

pozz
ma nije bas to tako... to ti je after hour mastering, sto znaci da verovatno to ne rade ti likovi (tom coyne, chris athens) vec neko drugi, pa oni to samo posle overe i aminuju... i ne ispadne uvek bas do jaja... kako ti se zalomi... ako ti se ne svidi, moras opet da platis za isto

a slovenac je isto super i sa njim imas super komunikaciju i ono sto sam vec rekao da je jako bitno... mozes da mu trazis prepravke dok ne budes zadovoljan

a imas i domacih varijanti, mnooogo jeftinijih... al tu vec moras da se malo vise ukljucis i poznajes materiju ;)

pozdrav

Bitch
30-05-2008, 08:37 PM
ma nije bas to tako... to ti je after hour mastering....

a imas i domacih varijanti, mnooogo jeftinijih... al tu vec moras da se malo vise ukljucis i poznajes materiju ;)

pozdrav

:wink: :D

sRce
30-05-2008, 08:37 PM
Mi za nas, a svet za svet

LACKY
30-05-2008, 10:01 PM
Pa sad' ste dosli do onoga sto ja napisah u trecem postu.

Braca
30-05-2008, 10:19 PM
ja bih se prvo uverio da je to dobro sto si uradio, pa ako jeste onda zasluzuje mastering, ne ocekuj previse, znam za situacije da se nekima vise svidja original od masteringa koji je radio bob ludwig ( a njega postujem jaako), na kraju Ogy je lepo napisao da odneses njemu, ja bio tamo i siguran sam da je to dobar mastering studio, jedino sto je srpski, a procitao sam da je Leb i sol masterovao u N Sadu zvuci odlicno, prema tome ako vec trosis onda trosi u Srbiji

dawid
31-05-2008, 12:40 PM
kupujmo domacje :wink:

Reinhardt
06-06-2008, 02:34 PM
ja bih se prvo uverio da je to dobro sto si uradio, pa ako jeste onda zasluzuje mastering, ne ocekuj previse, znam za situacije da se nekima vise svidja original od masteringa koji je radio bob ludwig ( a njega postujem jaako), na kraju Ogy je lepo napisao da odneses njemu, ja bio tamo i siguran sam da je to dobar mastering studio, jedino sto je srpski, a procitao sam da je Leb i sol masterovao u N Sadu zvuci odlicno, prema tome ako vec trosis onda trosi u Srbiji

slazem se sa tobom..

mada, mastering je puno vishe..
i trziste takvih usluga je danas ogromno,
sto zbog primamljivosti brze love (nema muke sa procesom snimanja/raspolozenjem "umjetnika"), sto zbog realno dostupacnih alata za mastering (nema pulta, tj. svu svoju materijalnu, financijsku snagu ulazete u 2 kanala)..

p.s.josh prijedloga!!