PDA

View Full Version : Windows VISTA 64 bitna verzija: koji softveri rade na tome ?

MrHeavy
21-05-2008, 04:35 PM
Pozdrav svima,

mo?e li se napraviti neki spisak ?ta od poznatijih i dobrih audio softvera za

MULTITRACK RECORDING (vi?ekanalno snimanje) i postprodukciju / mastering / editovanje WAV fajlova

sada MO?E pouzdano da funkcioni?e na WINDOWS VISTA 64 bitna verzija ?

HVALA VELIKO !!!

---
MrHeavy

Danny Lou
22-05-2008, 10:35 AM
e ovako da ti odmah jedan prijateljski savjet dam. odjebi win64 bilo koji, sve sam varijante probao i ni u jednoj nije dao nikakvih rezultata samo novih i nepoznatih i nerjesivih problema. ne moze ti raditi sistem koji nema podrsku softversku i tacka.
to je generalni problem jer se softver za razliku od hardvera godinama nije mijenjao. dok se ne napisu novi kodovi nece biti nekih velikih unapredjenja.
pozdrav! :)

p.s.

batali i uzmi xp sp2, radi kao svicarski sat :wink:

LACKY
22-05-2008, 12:58 PM
Pa ja se nesto igram zadnje vreme sa Viastom 64. Meni se to strasno dopada kako to radi.
Cackam sa Nendom 4 (mada i 3 radi) i instalisao sam nekolicinu plugova.
Za sada nemam problema, uz ogradu da nekoristim Vst instrumente, samo dinamike fx i eq.

Dexxy
22-05-2008, 03:02 PM
Pa ja se nesto igram zadnje vreme sa Viastom 64. Meni se to strasno dopada kako to radi.
Cackam sa Nendom 4 (mada i 3 radi) i instalisao sam nekolicinu plugova.
Za sada nemam problema, uz ogradu da nekoristim Vst instrumente, samo dinamike fx i eq.

Lako je tebi kad imas pravu verziju :wink:

MrHeavy
22-05-2008, 03:44 PM
LACKY,
kakvi su ti utisci u vezi Nuendo 3 na Vista 64-bit, ako može malo opširnije ?
Šta sve može da radi... plug-inovi, Direct X, VST, ... ako možeš neke konkretne primere... Ima li KRAHIRANJA, ili radi kao "sat" ?

Kažu da Cakewalk Sonar 7 sa 7.0.1 updateom može da radi na Vista 64-bit... ?

Da li neko već koristi Sonar 7.0.1 na Vista 64 ?
Ili bilo šta slično tome... Magix Samplitide 10 Pro, Adobe Audition, itd.

HVALA SVIMA koji odgovaraju na ovoj temi !

---
MrHeavy

Boston, MA (October 16, 2007) — Cakewalk, the world's leading developer of powerful and easy to use products for music creation and recording, today announces availability of a free update for SONAR 7 Producer Edition and SONAR 7 Studio Edition. The 7.0.1 updates for both Windows XP and native Vista (32-bit and x64) versions of SONAR 7 Producer Edition and SONAR 7 Studio Edition are available as free downloads for registered SONAR 7 customers at www.cakewalk.com (http://www.cakewalk.com/support/kb/kb20071015.asp).

psionic
23-05-2008, 12:21 AM
Ja koristim Cakewalk sonar 7.02 ali na visti 32. On navodno ima 64bit podrsku i preporucio bih ga kao jedan od retkih dostupnih za rad u 64bit. Cubase 4 nemam, ali bi i on sa skorasnjim updateoivma trebalo da radi. Sve je to u nekoj ranoj fazi....

...ali 64bit ti omogucava da iskoristis 128 GB Rama... Ako puno pluginova koristis za zvuke - tipa BFD, Bass Trilogy, Atmosphere... to bi trebalo da pomogne sistemu da progleda. Ja se nisam oprobao jer mi audio hardver nema drajvere za 64bit.

Pazi za taj Cubase/Nuendo 3 jer Win64xp ima folder 'program files 32' - da li ti programi rade kako treba ili u nekom 'compatibility' modu i sta to znaci - nemam pojma, samo znam da i program mora da bude pisan za 64 magistralu kao i za podrsku > 2GB... Sve je to u pizdu...

Pozdrav, podeli iskustva ako se odlucis za sonar 7.02

LACKY
23-05-2008, 03:53 AM
Pa Nuendo 4 ima poseban instaler za 64 bita.
Nemam sada vremena napisacu vise ovih dana.

MrHeavy
23-05-2008, 12:00 PM
Pozdrav,

evo nađoh ne?to u vezi Sonara 7.02

http://forum.cakewalk.com/printable.asp?m=1338965

ka?u da radi na VISTA 64, ali da neki VSTovi krahiraju/zajebavaju

npr. IK Multimedia SampleTank i neki Steinbergovi VSTovi...

Ali, u osnovi RADI, ?to je za početak dobro !

Ko ima 64-bitni ASIO drajver za hardware kartu (audio interface)
taj je onda CAR CAREVA.
---
Do sada sam radio na Sonar 6.2.1 na Windows XPu 32 bita,
ali zbog VISTE 64 moraću da koristim i Sonar 7.02.

---
Mr Heavy

psionic
23-05-2008, 05:16 PM
M-Audio hardver kao ima neke 64bit drajvere... Dodje mi da bacim ovog Creamwarea - ionako je star 100 godina i da predjem na M-Audio... M-Audio imam na poslu i prilicno sam zadovoljan njime.