PDA

View Full Version : Sequencer?

Nyo
19-05-2008, 07:55 PM
Alo, novi sam ovdi, pa bi bilo red da se predstavim prije pitanja. Nikola sam iz Istre, radim glazbu na pc-u oko 6-7 godina. Najvi?e me zanima Jazz i njegove kombinacije sa heavy experimentalnom elektronikom i debelim bass linijama. Počeo sam u fruity loops-u i nakon 2 godine sam se prebacio na reason čiji sam korisnik do danas. Pa evo otuda i pitanje. Jako bi se htio prebacit na neki drugi software jer mi je u Reasonu zvuk katastrofalan i pre "jednostaničan" koliko god se ja trudio a njegov sequencer za slaganje beatova mi je odlican jer mogu manipulirat sa svakim djelićem sempla bio o pitch, gate, sample start itd a to isto ne mogu pronaći u drugim programima koje sam probao. Ableton-ov mi je pre jednostavan, a u cubaseu ako se ne varam niti ne postoji.

Moje pitanje je koji prog jo? ima kvalitetan sequencer i dobar zvuk ii da li je moguće kvalitetu zvuka pobolj?ati u reasonu?

Pozdrav

lesha
19-05-2008, 09:49 PM
zasto ne bi koristio rewire kad si vec navikao na reason?

redroom
19-05-2008, 09:56 PM
nastavi koristit Reason kad si vec navikao u njemu radit, s time da u Reasonu totalno odje*es njegov Mixer - koji je jednostavno los i ima uzasno malo headrooma - i sve kanale iz instrumenata koje koristis u Reasonu ustekavas direktno u Hardware Interface i preko ReWirea ubacujes u Cubase
kreni tako i cut ces u startu razliku, ako zapnes javi :)

submaster
19-05-2008, 10:44 PM
mozes raditi gde pozelish...samo racunaj,da mix radis negde drugde ...cuvaj audio u sto vecoj rezoluciji...
24bit/44.1Khz sasvim dovoljno,bar za mene..
onda mixaj gde god imas pristupa.. ka sto boljoj opremi..najbolje bi bilo desk sa outboard efektima...
otkud znas gde ti se moze ukazati prilika...mozes recimo mixati i na mac-u u logicu ..nova 8ca ima sjajan comp i reverb...
naravno za sve ovo je preduslov kvalitetan montoring..

alavuk
20-05-2008, 12:05 AM
naravno za sve ovo je preduslov kvalitetan montoring..

upravo tako !

Rhino
20-05-2008, 01:52 AM
Eto... Sve su ljudi rekli:)

Tribal_kg
20-05-2008, 09:16 AM
Kad smo vec kod ove teme.. Kako najbezbolnije exportovati trake iz Reasona? Kad kazem najbezbolnije, mislim na najbrzi nacin, da ne moram svaku posebno da exportujem. Iz FL-a sam lako izvozio trake na dalji mix u Nuendu posto ima opciju Split mixer tracks pri exportu.
Kontam da bi verovatno mogao da povezem sve trake u ReWire pa da ih snimim u Nuendu ali nisam siguran posto nisam bas puno koristio ReWire..

milos
20-05-2008, 01:05 PM
Ableton-ov mi je pre jednostavan, a u cubaseu ako se ne varam niti ne postoji.

Live 7 ima rex2 podrsku tako da ti to dodatno olaksava stvari....
Sta podrazumevas da je pre jednostavno kod Livea?

Maiv
20-05-2008, 01:40 PM
Mene isto zanima taj komentar za live:shock:

Ja radim u Liveu i mogu ga preporuciti (svatko svoga konja...), mislim da je savim ucinkovit za to sto tebi treba. Super funkcionira i sa rewireom (reason) iako to nekak zadnje vrijeme izbjegavam. Ak to nisu dost opcije u liveu za beatove koristi uz njega NI battery ili tak nest.

HeatMan
20-05-2008, 06:41 PM
Kad smo vec kod ove teme.. Kako najbezbolnije exportovati trake iz Reasona? Kad kazem najbezbolnije, mislim na najbrzi nacin, da ne moram svaku posebno da exportujem. Iz FL-a sam lako izvozio trake na dalji mix u Nuendu posto ima opciju Split mixer tracks pri exportu.
Kontam da bi verovatno mogao da povezem sve trake u ReWire pa da ih snimim u Nuendu ali nisam siguran posto nisam bas puno koristio ReWire..

ne, kod fl-a eksport razdvojenih traka nije nikako bezbedan.. fl ima neki bug u sebi, i guta semplove.. najosetnije je kod kicka koji umesto da se chujem tup chuje se uump.. i kod ostalih instrumenata, al kod kicka se najvishe oseti..

Tribal_kg
20-05-2008, 07:51 PM
Ma fruity sam sveo na minimum bas iz tog razloga sto cujem razliku u zvuku. Samo sam naveo primer.

Nyo
21-05-2008, 07:31 PM
Hvala na odgovorima ekipo.
@ Redroom: Za taj način rada (Hardware interface > Cubase) da li je audition dostojna zamjena cubaseu.
Pitam jer sam iskreno cubase tek počeo učit a u auditionu radim dosta pa bi mo?da radje preko njega i?ao..
Btw: od pluginova koristim waves pa me zanimaju va?e preporuke za ne?to slično ali kvalitetnije jer mi wavesov reverb dosta puta zaledi komp a i comp mi nekako ne pa?e? Hvala Unaprijed.
Btw 2 :wink: : Ovaj forum je ludilo za svakog zaljubljenika u stvaranje glazbe, neznam kako ga nosam prije otkrio..

Poz

milos
21-05-2008, 07:38 PM
Sto se tice reverba , probaj IK CSR (Classic Studio Reverb ) i naravno neizostavni Altiverb :):wink:
Za compressor pogledaj novi EMI Chandler, zatim Sonnox Dynamics,Waves API 2500....

psionic
23-05-2008, 12:13 AM
FL guta zvuk jer mu se cesto razlikuju preview i rendering kvalitet... Ima tamo u audio settings...