Log in

View Full Version : Odnos sa klijentima

idekius
19-05-2008, 10:49 AM
Mislim da je ovo pravo pitanje za tebe, posto si ti "gost" kojega karakterise da vrlo cesto radi za druge i to dugi niz godina (placeni ubica :) ).
Dakle, pravi studijski zanatlija i upravo zato sam se sa odusevljenjem slozio da ti budes "gost", jer se to nekako i najvise uklapa u temu foruma.
Isto tako se nadam da cemo ovde videti i Deju Vuckovica, Peru Kaludjerovica i druge "vladare iz senke", tacnije one koji su krivi kad pesma ne valja, a kada je super, onda je zasluzan autor :)

Svi mi dobro znamo koliko ljudi umeju da rade lose svojoj sopstvenoj pesmi tako sto dodju u studio i krenu producentu, mix majstoru, ili kome vec... da dele savete, ubedjeni da najbolje znaju sta je dobro za njihovu pesmu, pa gore pomenutog nesrecnika dovode u situaciju namerno pravi gresku.

Nekada je ljudima tesko objasniti da njihova zelja i trip mogu da imaju katastrofalne posledice po pesmu, da se to ne radi tako, da su svoj posao odradili i da je najbolje da imaju poverenja i idu kuci :)

Pritnaces da su to jako nezgodne i neprijatne situacije... sa ljudima je najteze, a narocito sa onima stto misle da sve znaju.

Kakvim metodama pribegavas u takvim situacijama?
Pravis nekakav kompromis, zrtvujes pesmu (kad je vec zapeo), pretis da neces da radis svesno pogresno?

dvuckovic
19-05-2008, 04:03 PM
Polako bre, ajmo po redu, mislim da bi prvo trebao Manley...

Dexxy
19-05-2008, 04:47 PM
Mislim da je ovo pravo pitanje za tebe, posto si ti "gost" kojega karakterise da vrlo cesto radi za druge i to dugi niz godina (placeni ubica :) ).
Dakle, pravi studijski zanatlija i upravo zato sam se sa odusevljenjem slozio da ti budes "gost", jer se to nekako i najvise uklapa u temu foruma.
Isto tako se nadam da cemo ovde videti i Deju Vuckovica, Peru Kaludjerovica i druge "vladare iz senke", tacnije one koji su krivi kad pesma ne valja, a kada je super, onda je zasluzan autor :)

Svi mi dobro znamo koliko ljudi umeju da rade lose svojoj sopstvenoj pesmi tako sto dodju u studio i krenu producentu, mix majstoru, ili kome vec... da dele savete, ubedjeni da najbolje znaju sta je dobro za njihovu pesmu, pa gore pomenutog nesrecnika dovode u situaciju namerno pravi gresku.

Nekada je ljudima tesko objasniti da njihova zelja i trip mogu da imaju katastrofalne posledice po pesmu, da se to ne radi tako, da su svoj posao odradili i da je najbolje da imaju poverenja i idu kuci :)

Pritnaces da su to jako nezgodne i neprijatne situacije... sa ljudima je najteze, a narocito sa onima stto misle da sve znaju.

Pravis nekakav kompromis, zrtvujes pesmu (kad je vec zapeo), pretis da neces da radis svesno pogresno?

Dobro si opisao "koliko ljudi umeju da rade lose svojoj sopstvenoj pesmi tako sto dodju u studio i krenu producentu, mix majstoru, ili kome vec... da dele savete, ubedjeni da najbolje znaju sta je dobro za njihovu pesmu, pa gore pomenutog nesrecnika dovode u situaciju namerno pravi gresku"

A cim nesto ne valja...kriv je onaj koji je mixao :shock:

I ja sam za Deju, i Peru.....I naravno Manley.

Simpraga
19-05-2008, 05:30 PM
I moj glas za Deju, Peru i Manly-a.

dvuckovic
19-05-2008, 09:04 PM
Stani bolan Sime, tek smo te naceli, imas ti da guslas bar pola godine :-)

Bitch
19-05-2008, 09:08 PM
...e dobro je, a ja se vec uplasio da ce idekius u ovoj temi da pita Shimeta da li je imao "odnose" sa klijentima :D :D :D

... nego bolan Shime, sta si stidljiv bre, opleti! Sad kad te saletimo s pitanjca bre, mojne da se tu rumenish :ups:

:)

pozz, odoh da smislim pitanjca za tebe :)

LACKY
21-05-2008, 12:58 AM
Mislim da je ovo pravo pitanje za tebe, posto si ti "gost" kojega karakterise da vrlo cesto radi za druge i to dugi niz godina (placeni ubica ).
Isto tako se nadam da cemo ovde videti i Deju Vuckovica, Peru Kaludjerovica i druge "vladare iz senke", tacnije one koji su krivi kad pesma ne valja, a kada je super, onda je zasluzan autor

Nekada je ljudima tesko objasniti da njihova zelja i trip mogu da imaju katastrofalne posledice po pesmu, da se to ne radi tako, da su svoj posao odradili i da je najbolje da imaju poverenja i idu kuci

Sustina jeste upravo u tome da coveku koji je dosao kod tebe i misli da sve zna, ili se tako ponasa (radi klijenta kome je uzeo pare).Pomognes da dodje do nekog rezultata a da mu pri tome neugrozis integritet, ili da ga opet navedes na ispravan kolosek a da to izgleda kao "njegov" pravac.
Cela prica se vrti u poslu oko jedne i najvaznije stavke, a to je da su ti klijenti iz studia izasli zadovoljni i nasmejani. Ako to nisi postigao, dzaba ti sve ostalo.
Elem, mnogo je lakse uraditi sam posao, a mnogo teze savladati predmet Psihologiju. Uspesnost u radu je kombinacija ta dva faktor, samo znanje bez baratanja psihologijom nije dovoljno.
E sada ovo je prica u domenu nekih razumnih granica ljudske sujete i decijih bolesti. A kada tu granicu neko flagrantno prekrsi, onda ide stari oprobani recept. Teraj se bre u materinu!
E sad, samo je pitanje, gde je svakome od nas ta granica?
A sa godinama se istancava osecaj, kome ima smisla vise a kome, ponekada i ni malo tolerisati igrarije (kod talentovanih ljudi umeju te igrarije biti itekako interesantne)

Arthur
21-05-2008, 03:23 AM
nije meni preterano tesko da klijente ucinim nasmejanim po izlasku iz studija sa diskom u ruci, vise me muci kako da posle to na TV-u slusam bez stiskanja zuba :banghead: e, skoro sam optuzen da pokusavam "previse da ulepsavam zvuk, da ga pravim nesto sto on nije"...
suzdrzao sam se.

LACKY
21-05-2008, 03:28 AM
Idi drugom metodom, sledeci put im napravi da grdje nemoze biti(pa tako ste hteli, neulepsano). Pa kada zakukaj, onda im ulepsas i njima padne kamen sa srca. I posle te obozavaju.
Ja sam nedavno imao relativno slicnu situaciju.
Devojka snima svoj prvi snimak u zivotu. Zeli da konkurise na jeda od festivala,nije zalila sve posteno platila. Profi aranzer (napravio pristojan aranzman), pesma polu sracka, ali profi. Otpevala (pocetnicki polu pristojno), bekovi pristojni. Ja seo smixao to nekako (nije toliko ni grdno). Ona dosla u studio ja joj pustio pesmu, ona u totalnom soku (prvi put cuje svoj glas snimjen ozbiljnije i istretiran pristojno) i kaze jao kakav mi je glas, nemogu da se naviknem itd. Ja joj narezao sve po PS-u, pesma matrica itd.
Posle tri dan vecanja sa drugaricama i kevom zove i kaze: Eto ja bih sebe pojacala u refrenu, pa bih ovde izbacila pratece i jos neke gluposti, eto svi su mi to rekli. Ja joj kazem vazi (samo da znas da cu ti sledeci put za ovakvu stvar naplatiti ponovo mix) uradicu ti ponovo.
E onda ja lepo sednem, isecem bekove i smanjim ih za 5 Db. pa onda pojacam vokal za 5 Db i stavim neki grozan reverb. Zatim to sve dobro nagazim sa Vintage Wormer-om i lepo joj dam.
I sta je bilo! Gospoica zove opet posle tri dana : Eto izvini sto am te maltretiral, ovde je sad moj glas jaci i uradio si ono sa bekovima, ali drugarice mi kazu (a i ja sam shvatila) da je ona prva verzija modernija.
Ja sam nekao jos davno shvatio da Pevacica nije zanimanje. To je mentalno stanje. I ako im pustis da vode igru ond je pukao fudbal.

Mitjovan
21-05-2008, 08:41 AM
:grin: Sjajno! Sto neko rece, treba da budesh psiholog extra da sve te tripove izdrzis! Rekle joj drugarice...:grin:

idekius
21-05-2008, 10:36 AM
Kad jednom batalim ovo i lepo otvorim auto plac, pizzeriu, trafiku sa hot-dogicima... dobice oni i ostriju nogu (shimiku u bulju) i plemenitiju chinelu (sa funkcijom giljotine) i izrazajniji klavir (zica oko vrata, kao Al Pacino)... :banghead::D

Cesto se kontrolisem i pravim nekakve kompromise... na finjaka pokusavam da kazem (kada mi neko donese gotov arr...) da se bubnjevi ne rade bilo kojim setom, da se ne gura 55 instrumenata u gornje srednje, a ni jedan dole itd...
Trudim se da ne uvredim nekoga, ma da mi cesto i ne uspe, pa dodje do prekida filma i rogusenja na klijenta, a svi oni najvise vole da ih hvalis i da im se divis po sistemu "bolje los CD, a nahranjen ego" :( Izgleda da mnogi, ako ih titras i pevas im pesmice, kasnije i da sve ne valja, dozivotno veruju kako je to super i ubice nekoga ako im kaze suprotno...

Treba sve to istrpeti i opet nekako izbeci da ti se mentoli popnu na glavu :(

Ako me nesto uzasava u ovom poslu, to je ovo, a i jos nesto, za sta cu Shimetovo misljenje potraziti u sledecoj temi, ako se usudim da javno popricamo o nekim skakljivim temama... :)

alavuk
21-05-2008, 10:43 AM
usudi se zarad nas amatera :)

master29
21-05-2008, 11:08 AM
Ste provalili,da ste postavili pitanje,sami dali obrazlozenje i odgovor na njega.
Tako da Simpraga nije ni morao da ucestvuje u debati.Pozz

idekius
21-05-2008, 11:09 AM
usudi se zarad nas amatera :)

Ne znam kakve su to podele na profi baje i amatere :)
Znam da nisi nista negativno mislio, ali nisam bas pobornik takvih kategorizacija :wink::)

Narocito posto znam neke "amatere" sa boljim rezultatima od "profesionalaca"...

idekius
21-05-2008, 11:10 AM
Ste provalili,da ste postavili pitanje,sami dali obrazlozenje i odgovor na njega.
Tako da Simpraga nije ni morao da ucestvuje u debati.Pozz

Pa kad ovaj Lacky ne zatvara usta :rotfl:

master29
21-05-2008, 11:13 AM
Pa kad ovaj Lacky ne zatvara usta :rotfl:
:):):)

LACKY
21-05-2008, 11:21 AM
Uf ja sam mislio da sam ja gost.

Simpraga
21-05-2008, 11:21 AM
Jesi djoku, ali neka ti bude samo jos ovaj put.

idekius
21-05-2008, 11:23 AM
Ovde imamo klasican primer rascepa lichnosti :D

Arthur
21-05-2008, 12:00 PM
Ovde imamo klasican primer rascepa lichnosti :D
sto je, u sustini, najzdravija pojava skoro na ovom forumu...

@master
ne znam za tebe, al meni ova pricica o devojci i njenim drugaricama dade dosta inspiracije .. za odnose ... :twisted: sa klijentima :da:

master29
21-05-2008, 12:14 PM
sto je, u sustini, najzdravija pojava skoro na ovom forumu...

@master
ne znam za tebe, al meni ova pricica o devojci i njenim drugaricama dade dosta inspiracije .. za odnose ... :twisted: sa klijentima :da:

Jadan Lacky josh ako je bila losa pi.ka,onda je bas prosao kroz pakao:D
Desava se to predpostavljam svima.To i jeste car naseg sado-mazo posla,da nepismene pevaljke preko noci postanu muzicki akademici....josh ako imaju pismene drugarice..............kuku.

@lacky
Trebao si da pozoves drugarice da pevaju bekove,ja bi to na tvom mestu uradio onda da joj zoves tatu i mamu da to lepo smiksaju.:banghead:Onda da ih sve posaljes u tri pi.ke materine i da im trazis odstetu za pretrpljeni strah i naneti bol:D

master29
21-05-2008, 12:20 PM
Sto im se vise titra to ti vise skacu po glavi,ja sam na to davno stavio tacku.Mogu da cute i pevaju il nek idu u p.materinu.Pogotovo ono sto ja radim ma tu je tek katastrofa.Skoro pitam jednu pevacicu,necu da je imenujem,koliko si platila te ZLATNE SANDALE????Kaze ona meni 350e.Ja joj kazem"Ma ok samo si za te pare mogla da nadjes postenog profesora da te nesto nauci,da ne kevljas po studiju po 10 sati jednu pesmu.Zanimljuivo naljuti se zena na mene,a ja stvarno neznam zasto:confused::confused::confused:.Stede na pratecim,zivim instrumentima ma na svemu sto im donosi pare,al kad je garderoba i ostalo u pitanju tu su veoma siroke ruke.

Max
21-05-2008, 12:57 PM
Ja sam nekao jos davno shvatio da Pevacica nije zanimanje. To je mentalno stanje. I ako im pustis da vode igru ond je pukao fudbal.

Lepo rece jedan nas stariji muzicar : " Pevac , to je teska i ne izleciva bolest " :)

Pozdrav

Dexxy
21-05-2008, 01:18 PM
Idi drugom metodom, sledeci put im napravi da grdje nemoze biti(pa tako ste hteli, neulepsano). Pa kada zakukaj, onda im ulepsas i njima padne kamen sa srca. I posle te obozavaju.
Ja sam nedavno imao relativno slicnu situaciju.
Devojka snima svoj prvi snimak u zivotu. Zeli da konkurise na jeda od festivala,nije zalila sve posteno platila. Profi aranzer (napravio pristojan aranzman), pesma polu sracka, ali profi. Otpevala (pocetnicki polu pristojno), bekovi pristojni. Ja seo smixao to nekako (nije toliko ni grdno). Ona dosla u studio ja joj pustio pesmu, ona u totalnom soku (prvi put cuje svoj glas snimjen ozbiljnije i istretiran pristojno) i kaze jao kakav mi je glas, nemogu da se naviknem itd. Ja joj narezao sve po PS-u, pesma matrica itd.
Posle tri dan vecanja sa drugaricama i kevom zove i kaze: Eto ja bih sebe pojacala u refrenu, pa bih ovde izbacila pratece i jos neke gluposti, eto svi su mi to rekli. Ja joj kazem vazi (samo da znas da cu ti sledeci put za ovakvu stvar naplatiti ponovo mix) uradicu ti ponovo.
E onda ja lepo sednem, isecem bekove i smanjim ih za 5 Db. pa onda pojacam vokal za 5 Db i stavim neki grozan reverb. Zatim to sve dobro nagazim sa Vintage Wormer-om i lepo joj dam.
I sta je bilo! Gospoica zove opet posle tri dana : Eto izvini sto am te maltretiral, ovde je sad moj glas jaci i uradio si ono sa bekovima, ali drugarice mi kazu (a i ja sam shvatila) da je ona prva verzija modernija.

Mislim da znam ko je u pitanju (mozda gresim N. iz PA) ...I ja uvek imam problema sa rodbinom, drugaricama, rodjacima...Oni moraju da daju svoj strasni sud o svemu. Ne svidja im se tekst, cinela, malo ima necega (delay-a) mora to da pliva bre. Najgore je kada pevac ili pevacica otpevaju pesmu. Posle preslusavamo, to raspolozenje, suze u ocima, pije se, peva se, ljube me, grle me, prezadovoljni.....dam im cd onako ne-izmiksan da puste kuci pesmu gore navedenim licnostima...Prodje par dana i vrate se sa pricom, da ipak ta pesma nije za njih, nesto tu fali. Govorim o pevacima koji imaju iza sebe po par albuma. trebalo bi da znaju sta je za njih a sta ne..bar ja tako mislim...uff :( necu vise...nerviram se..

alavuk
21-05-2008, 03:19 PM
kontam da vam je muka svega ali od neceg mora da se zivi ... jel se desilo nekome nekada da te zvezde bukvalno izbacite iz studija ili mirno cutite ...

kao naprimer howie weinberg billy corgana kad su snimali onaj cuveni album mellon collie and the infinity sadness jer mu se nije svidela billy-eva kosulja (naravno nasao je nekakav izgovor) !!! billy mu je bukvalno trazio cudesa :] nisam bio licno prisutan ali ko da jesam :)

Max
21-05-2008, 03:28 PM
... jel se desilo nekome nekada da te zvezde bukvalno izbacite iz studija ...

Jednom da .... dva puta ... zamalo ..... :D

Pozdrav

Rhino
21-05-2008, 03:36 PM
Ja sam s klijenticom imao odlican odnos:D

UglyKid
21-05-2008, 04:17 PM
a sta se desava kada dodje bend na snimanje i sve 'oce da snime sa zivim instrumentima, instrument po instrument i nesto sto planiras da zavrsis za dva sata maximum preraste u sledecu agoniju:
pocnemo da snimamo bubanj (pesma traje 1,5min!!) i snimamo ga 2 i po sata. ne racunam tu postavku mikrofona itd, samo svirku. onda preslusaju pa odluce da je dobro odsvirano (po meni nije al' ako su oni zadovoljni, ja jos vise) al' bi da menjaju ARANZMAN!! :banghead: pa onda dva sata probe pa jos dva sata snimanja dok je nije ub'o kako treba. posle toga ostali instrumenti i vokali. i onda vrh!! harmonikas ne dodje na snimanje vec gitarista snima usnjak bez da je imao kontakt sa tim instrumentom ikada ranije. znaci opet probe.. sve u svemu oko 10h za traljavo odsviranu pesmu od minut i po. mozak kljuca, ushi bole..

naravno, posle 3 dana zove bubnjar da opet snima bubanj za istu stvar, naravno da to udje u prethodno pogodjenu cifru!?! jebes taj pos'o, fast food je zakon!!

Arthur
21-05-2008, 05:35 PM
@ugly
jednostavno, odbijes takve poslove.

Mitjovan
21-05-2008, 08:53 PM
Ja bih voleo odnos sa ovakvim klijentom!
http://img191.imagevenue.com/img.php?image=21364_sandypoba_122_199lo.jpg

:D:rotfl:

lesha
21-05-2008, 09:00 PM

ja sam vise gledao koju opremu imaju u studiju, ona mi nije bila toliko zanimljiva..

roginator
21-05-2008, 09:21 PM
ja sam vise gledao koju opremu imaju u studiju, ona mi nije bila toliko zanimljiva..

lesha se razbolio :D :D :D :D

boki011
21-05-2008, 09:31 PM

Blago tebi i tata bi sineeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:D

Mitjovan
21-05-2008, 11:02 PM

Zapitaj se...:D

:wink:

LACKY
22-05-2008, 02:06 AM
a sta se desava kada dodje bend na snimanje i sve 'oce da snime sa zivim instrumentima, instrument po instrument i nesto sto planiras da zavrsis za dva sata maximum preraste u sledecu agoniju:
pocnemo da snimamo bubanj (pesma traje 1,5min!!) i snimamo ga 2 i po sata. ne racunam tu postavku mikrofona itd, samo svirku. onda preslusaju pa odluce da je dobro odsvirano (po meni nije al' ako su oni zadovoljni, ja jos vise) al' bi da menjaju ARANZMAN!! :banghead: pa onda dva sata probe pa jos dva sata snimanja dok je nije ub'o kako treba. posle toga ostali instrumenti i vokali. i onda vrh!! harmonikas ne dodje na snimanje vec gitarista snima usnjak bez da je imao kontakt sa tim instrumentom ikada ranije. znaci opet probe.. sve u svemu oko 10h za traljavo odsviranu pesmu od minut i po. mozak kljuca, ushi bole..

naravno, posle 3 dana zove bubnjar da opet snima bubanj za istu stvar, naravno da to udje u prethodno pogodjenu cifru!?! jebes taj pos'o, fast food je zakon!!
Vrlo jednostavno! Radis na sat.

LACKY
22-05-2008, 02:37 AM
E sad vec kada vucete za jezik! Sledi prica.
Moj drugar i ja smo 90-te godine snimali drugi solisticki album Tife.
Gospodin koji je na tom albumu bio "producent" (namerno ga necu imenovati, jerbo zbog godina u kojima vec jeste, nebi bilo pozeljno da mu se sa ovog foruma, za njega, neka deca, smeju po ulici), je prvoga dana dolaska u studi, odveo mog ortaka i mene na kafu, da nam izlozi plan rada.
(zbog poente, nekada se stvari prenesu sazeto i malo iskarikirano, sto cu i ja ovaj put uraditi)
Slede citati:
Da vam kazem ljudi, ja vrlo dobro znam sta hocu!
A to su sledece stvari: Bubanj mora bit' dobar. Bas mora bit' kako treba. A vokal, vokal mora bit' mrak!
I mi napokon shvatismo sta je produkcija, ali nas zajeba rat.
Tako da i sada lutamo kao guske u magli trazeci dobar bubanj, bas kako treba i mrak vokal!

master29
22-05-2008, 02:49 AM
I mi napokon shvatismo sta je produkcija, ali nas zajeba rat.

Svom srecom po producenta,Inace bi ga ti ranije opleo onako kako znas:D

Majke ti kako mu je objasnjavao sta da peva??S'tim da doticna persona nema blage veza sa gore pomenutim.

LACKY
22-05-2008, 02:55 AM
Nije on njemu nista objasnjavao, on je pokusao da objasni nama. U stvari nije ni nama, ma jeste, hteo je da kaze nama da je on producent (sta god to znacilo).
Ustvari, hteo je da nam kaze da se on tako oseca.
A bitno je da se covek, mislim oseca!

Danny Lou
22-05-2008, 10:23 AM
Da vam kazem ljudi, ja vrlo dobro znam sta hocu!
A to su sledece stvari: Bubanj mora bit' dobar. Bas mora bit' kako treba. A vokal, vokal mora bit' mrak!

iz ovog covijeka je u tom momentu progovorio Sokratov duh koji je shvatio svrhu svih tajni muzicke produkcije.... :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

ljudi mene ove price tako fino razbude da vas zamoljavam da ih bude sto vise :wink:

LACKY
23-05-2008, 04:06 AM
Uuuu, koliko toga ima!
Neko je davno otvorio tread: Vicevi o glazbenicima.
Kad bi otvorili tread neVicevi o glazbenicima, za dva dana bi bio puniji.

LACKY
23-05-2008, 04:07 AM
Mislim da znam ko je u pitanju (mozda gresim N. iz PA) ...I ja uvek imam problema sa rodbinom, drugaricama, rodjacima...Oni moraju da daju svoj strasni sud o svemu. Ne svidja im se tekst, cinela, malo ima necega (delay-a) mora to da pliva bre. Najgore je kada pevac ili pevacica otpevaju pesmu. Posle preslusavamo, to raspolozenje, suze u ocima, pije se, peva se, ljube me, grle me, prezadovoljni.....dam im cd onako ne-izmiksan da puste kuci pesmu gore navedenim licnostima...Prodje par dana i vrate se sa pricom, da ipak ta pesma nije za njih, nesto tu fali. Govorim o pevacima koji imaju iza sebe po par albuma. trebalo bi da znaju sta je za njih a sta ne..bar ja tako mislim...uff :( necu vise...nerviram se..
Nisam siguran da je ta na koju mislis.

Dexxy
23-05-2008, 11:29 AM
Nisam siguran da je ta na koju mislis.

Ok nije bitno...Pricao sam sa jednom koja je trebala da radi kod mene pa je onda otisla kod vas. A prepuna je sebe i u sve se razume. I snima prvi put. Mislio sam da je ona....Sve je to ista dijagnoza "zvezdiditis" :D

Viktor car
23-05-2008, 02:46 PM
instaliraj TV i xBox u studio. Kad počnu srat, onda lijepo predlo?i pauzu i partiju neke tučnjave. dobro ih razbij i tako nabildaj autoritet. ima ljudi koji će ti doć i pitat te, "ej, jel ima? ti GEJN'" ti će? na to reć, pa valjda imam..mislim da imam..onda će muzičar opet "e, to mora? nafrljit do kraja, i onda dobije? mrak svjetsku snimku". i tako. ima te?kih ljudi u studiju, većinom su uvijek te?ki i naporni. s vremenom će? počet pu?ti travu, i pustit asistentu da sve obavlja. onda će? nakon 20 godina pritiskanja prstom o REC gumb, razmi?ljat o odlasku na Bora Boru i svu lovu utuć u mali bungalov na pla?i i lovit ribu.
ja naprimjer volim muziku ali mrzim muzičare. nisu moj tip ljudi. to su manje vi?e socijalni invalidi, idioti.
to ti je odnos klijentima.

Mitjovan
23-05-2008, 03:29 PM
Brutalno! :D

Arthur
23-05-2008, 03:47 PM
...ali istinito!

Dexxy
23-05-2008, 03:48 PM
Instalirali smo na kompu Fifa 2008 i Virtua Tenis 3. E to nam je najbolji softw za muziku :D

psionic
23-05-2008, 08:23 PM
Moram da se ukljucim u raspravu... Ja sam upravo zbog ovoga izasao iz jednog studija, gde sam radio. Dodje ti i onda krene da te ubedjuje - oce da da para, ali nema sluha... Nista zato - imamo lek i za to - melodyne. Ali kako je ona 'pevacica' sada ona postavlja pravila. Drnda mixetu, kad joj ruku nisam odsekao... Ja sam njoj lepo reko - sklon' se od mixete... Kad je pocela da vice na mene - posto sam ja tamo neki 'radnik' ja sam saradnju sa tim studiom zavrsio... Zamalo i sadasnji posao da izgubim, gde sam zaposlen za 'stalno' iz slicnog razloga. Das im sve, napravis im bre i glas da imaju, a onda te provociraju da ih ubijes... Mnogo sam para i nerava izgubio - volim ovaj posao ali ga takvi dogadjaji cine ponekad paklenim.

A onda sam provalio diazepam ...

Dexxy
23-05-2008, 08:41 PM
A onda sam provalio diazepam ...

Jesi probao Ksalol :drunk:

LACKY
24-05-2008, 01:09 AM
Netreba da se bavis istrazivackim radom. Netreba ti Diazepam.
Ono sta ti treba, je rad na sat! Pa da vidis!

Bitch
24-05-2008, 01:31 PM
Netreba da se bavis istrazivackim radom. Netreba ti Diazepam.
Ono sta ti treba, je rad na sat! Pa da vidis!

Vidis, dobar podatak. Jel to znaci da ti uglavnom radis po satu?
Pozzz

Moritz
24-05-2008, 03:42 PM
Rad na sat je lek za sve studijske bolesti :wink: .

Sve moze, i da miksaju sami ( kad vec sam ne umes pa moraju da ti oni pokazu), i da programiraju, aranziraju...ma sve.

Samo ih onda zaboli vrat i glava od stalnog gledanja u sat i sabiranja istih :D .

Najbolji su oni ( npr. bubnjar ) sto hoce da mu zvuci kao Metallica a on sirot ni kantu ne ume da sutne ko svet a kamoli da svira, a o instrumentu koji poseduje necu ni da pricam. :banghead:

Danny Lou
24-05-2008, 05:08 PM
to su manje više socijalni invalidi, idioti.

politicari su manje vise devijantni kleptomani, bibliotekari su manje vise povucene osobe sklone mazohizmu kojem pribjegavaju kod kuce sa svim mogucim izopacenim metodama, medicinske sestre su manje vise nimfomanke... itd...

bez veze, ne mozes da generalizujes pricu. mozda je sad u ovom vremenu doslo vrijeme muzicara koji su manje-vise takvi kakvi kazes da jesu ali da radis sa ljudima i da imas takvu sliku o njima to ce svakako da se odrazi i na tvoj posao i na samog tebe... nemoj voliti ali nemoj ni mrziti. a nemoj ni tako govoriti o ljudima, bez veze...

LACKY
25-05-2008, 12:23 AM
Vidis, dobar podatak. Jel to znaci da ti uglavnom radis po satu?
Pozzz
Dugo nisam radio na sat, jednostavno nedesavaju mi se tako cesto "pacijenti". A verovatno godinama se izvezbas da odmah nanjusis problematican posao, pa ga i eskiviras. Nekada je bolje neki posao odbit, neprihvatati sve i po svaku cenu.

psionic
25-05-2008, 03:19 AM
Dugo nisam radio na sat, jednostavno nedesavaju mi se tako cesto "pacijenti". A verovatno godinama se izvezbas da odmah nanjusis problematican posao, pa ga i eskiviras. Nekada je bolje neki posao odbit, neprihvatati sve i po svaku cenu.

Ah... Kad dodjem do stadiuma da mogu da odbijam posao, jos mnogo 'pasulja cu pojesti'. A cene visoooke, prihodi niskiiii... :wink:

Max
25-05-2008, 03:49 PM
Ah... Kad dodjem do stadiuma da mogu da odbijam posao, jos mnogo 'pasulja cu pojesti'. A cene visoooke, prihodi niskiiii... :wink:

Drz' se ti tvoje price o reverbima i kupi jos koji dzak pasulja .... potrajace to :)

Pozdrav

LACKY
25-05-2008, 04:02 PM
Stelovanje Geneleca dodje tek posle.

psionic
25-05-2008, 07:07 PM
ccc, bash vam bodem oci, zar ne ? Nisu mi mama i tata ostavili dovoljno para da opremim studio pa sam primoran ici okolo i slusati ovakve komentare kao ove vase... jbg, zivot je qcka

Sta, jer cete sad svi sa onog topika da se premestite ovde i dalje me provocirate glupostema ? Ma bre, odo ja odavde...

LACKY
25-05-2008, 10:41 PM
Nepremestam se ja nigde, ti si se premestio. A to sto pasulj kuvas sa reverbom, to je stvar ukusa, licno vise volim rebarca.

Max
25-05-2008, 11:24 PM
ccc, bash vam bodem oci, zar ne ? Nisu mi mama i tata ostavili dovoljno para da opremim studio pa sam primoran ici okolo i slusati ovakve komentare kao ove vase... jbg, zivot je qcka

Sta, jer cete sad svi sa onog topika da se premestite ovde i dalje me provocirate glupostema ? Ma bre, odo ja odavde...

Htedoh da te pitam ( ali ozbiljno ) na drugoj temi si rekao da si radio Indy .... mozes li nesto vise detalja , koji album , ko je radio .... i koji Pink .... stari ili novi ?????

Pozdrav

Arthur
26-05-2008, 01:34 AM

ovo zadnja ti valja! ziv bio :P

psionic
28-05-2008, 04:58 AM
Evo mene opet... :D

@ Lacky

Nepremestam se ja nigde, ti si se premestio. A to sto pasulj kuvas sa reverbom, to je stvar ukusa, licno vise volim rebarca.

Nisam na tebe mislio, vec na ostatak... Nego, kad pomenuste Indy, reverb i suva rebarca...

Sta ono bi, sto je mix bio onako 'suv' - bar po meni... Sta ostali misle - ako su slusali Indy - njen 1. album ?

Jedino mi se svidelo kako rade kick i bass linija, tu si se pokazao, nema sta...

idekius
28-05-2008, 11:50 AM
Ja kod Indy ne vidim nista suvo :confused: Sve lepo, pa mesnato, pa zaobljeno, pa kompatibilno.... (steta sto nema neki smajlic kojem ide voda na usta :D )...

A gost foruma je jako kvaran covek! Kad glavimo u kafanu, uvek glavimo sa nekim ne bas tako inspirativnim drustvom kao sto je Indy :rolleyes:
Izgleda da ih skriva od mene :banghead:

Usput... sto nju nisi poslao da joj Diviner sklopi RuDAW, a ne onog Rastka, Abadica i sl. :rotfl: Verujem da bi dobila dzaba RuDaw XXLLLXL i jos pride vecheru i prevoz stojadinom :D

LACKY
28-05-2008, 01:30 PM
Ko, sta, kome, cemu druga-treca palatalizacija, rebarca bez reverba.

psionic
29-05-2008, 12:53 AM
Ko, sta, kome, cemu druga-treca palatalizacija, rebarca bez reverba.

Pa ne znam sad, jel se secas Indy... pre 2 godine odprilike... Rece nam ti da poskidamo sve FX, bar je do mene tako doslo, a onda - osta mix suv... K'o rebarca... :D

E sad, ne znam, mozda me geneleci varaju...

idekius
29-05-2008, 01:00 AM
Pa ne znam sad, jel se secas Indy... pre 2 godine odprilike... Rece nam ti da poskidamo sve FX, bar je do mene tako doslo, a onda - osta mix suv... K'o rebarca... :D

Koji model geneleca?
Ako je slucajno model 1031 oni su cuveni po faznoj dilataciji reverba, koja je narocito izrazena kod troidno pozicioniranh prostora...
Cak i poli reverbi, ukoliko im je bazna geometrija iole neprecizna umeju da prave problem na tim kutijama!

psionic
29-05-2008, 01:25 AM
Nije, tad je bio model 1030 aktuelan
:D

Nego, oni su davali rezonovanje na ~60 HZ, ali kako su biamp sistem, to nije uticalo na jasno izrazene visoke frequencije i da, bile su troidno postavljene sa naglasenom nesimetrijom bazne geometrije... Mora da je to uticalo na subjektivnost moje ocene... Bice da je to.

Arthur
29-05-2008, 03:47 AM
malko ti ovo ipak previse licno sve shvatas. Po poslednji put, drugarski, apelujem da iskuliras, i drzis se nekog korisnijeg nacina da provodis vreme na forumu. take it easy, nemaju ljudi ovde ni ovoliko strpljenja.

master29
29-05-2008, 04:04 AM

Nego, oni su davali rezonovanje na ~60 HZ, ali kako su biamp sistem, to nije uticalo na jasno izrazene visoke frequencije i da, bile su troidno postavljene sa naglasenom nesimetrijom bazne geometrije... Mora da je to uticalo na subjektivnost moje ocene... Bice da je to.

Umes li da se salis,pa ode i ova tema u off ako tako nastavis.Koliko znam otvorio si temu"Genelec" i ja i ostali smo ti lepo odgovorili,dobio si vrlo konkretan i konstruktivan odgovor.Zasto sada ovde potezes isto pitanje.Aj uzdravlje i polako.

psionic
29-05-2008, 05:26 AM

@master29
Mislim da je jasno da je ovo bila shala... bar se nadam da je jasno. :( Bar po smajliju... Boze koje mracne face ovde - sto bi reko neko kakoseonozvase iz rubrike najpljuvanje.

OK, sledeci put cu da naglasim da je shala ...

psionic
29-05-2008, 05:59 AM
malko ti ovo ipak previse licno sve shvatas. Po poslednji put, drugarski, apelujem da iskuliras, i drzis se nekog korisnijeg nacina da provodis vreme na forumu. take it easy, nemaju ljudi ovde ni ovoliko strpljenja.

:confused: :confused: :confused:
Imas li ti txt fajl pa gad god me vidis da nesto postujem, ti uradis copy + paste ??? Aj me malo iscooliraj za promenu.

BTW pogledaj private, pa me makar udostoji odgovora.

LACKY
29-05-2008, 06:21 AM

Vara te pamcenje, zato nemoj da me vuces za jezik.

psionic
29-05-2008, 06:28 AM
Vara te pamcenje, zato nemoj da me vuces za jezik.

Uf... ne znam na sta mislis... Zasto te vucem za jezik, sta se to onda desilo, sto je za cutanje ?
Sad me jos i radoznalost muci... :D

psionic
29-05-2008, 09:35 AM
U stvari nije ni bitno... Kako god, shvatio sam poentu...

master29
29-05-2008, 01:05 PM
@master29
Mislim da je jasno da je ovo bila shala... bar se nadam da je jasno. :( Bar po smajliju... Boze koje mracne face ovde - sto bi reko neko kakoseonozvase iz rubrike najpljuvanje.

OK, sledeci put cu da naglasim da je shala ...

Nekako se u grcu salis,opusti se nije ceo svet protiv tebe.Nema potrebe da se branis jer te niko ne napada.Uzivaj pozz

LACKY
04-08-2008, 12:54 AM
E sada sta je bilo pitanje?:Odnos sa klijentima?: Koljim klijentima?

opustenzy
06-12-2008, 10:28 AM
ja lepo kazem klijentu imas 2 cenovnika. jedan je full sve zivo i cena je ta i ta druga varijanta je klasik sve semplovi + prateci.
Nema mesanja u posao (aranzmani+mix+post).
avans pre pocetka, ostatak po davanju mastera.

LACKY
06-12-2008, 11:51 AM
Jel' dostavljas na kucnu ardesu?