Log in

View Full Version : USB audio karte

sRce
16-05-2008, 11:32 PM
Kakva su generalno Vasa iskustva vezana za USB karte...

p.s. Vidim npr. u oglasima prodaje se Tascam US1641 ali me koci sto je samo USB ?!? :cry:

kVu
17-05-2008, 02:07 AM
ja sam pre mesec dana uzeo za editing i zaj'banciju u pro tools m-audio fast track i iznenadio sam se kako to dobro radi, a i zvuci.. a ciJena nesto malo preko 100 evra

s druge strane, cuo sam i da se neki zale na usb karte.. ja, fala bogu, zasad nemam tih problema.. sve radi k'a podmazano

Danny Lou
17-05-2008, 04:33 PM
imam fast track pro i radi solidno. mobilna je i ne treba ti dojajan komp da bi mogao da radis. jedino ne mozes ni jedan eff staviti dok radis arr jerbo onda krcka momacki... SOLID :thumbsup:

"7"
17-05-2008, 06:41 PM
Mbox 2 je usb i radi super... mene je nerviralo sto na pc-u ne moze da radi sa vise programa odjednom, ali to je do drajvera... sto se tice veze tj. usb-a sve je savrseno funkcionisalo

Pozz

Maiv
17-05-2008, 11:55 PM
Ja imam Edirol ua-25 i sasvim ok radi, pristojan saund, ok preampovi za te novce. Jedini minus je limiter koji nis ne valja i rad u 96/24 modu koji je poprilicno zeznut jer nije full duplex tak da to izbjegavam. Sto se tice latencije moze ici dosta nisko ali ne pod opterecenjem sa brdo pluginova, znaci za snimanje s minimalnom latencijom pogasiti sve u aranzmanu a onda pri mixu jednostavno dici latenciju:D

To su ocito neki kompromisi koji su ocekivani za jeftine uredjaje.

drzox
19-05-2008, 09:01 AM
imam fast track pro i radi solidno. mobilna je i ne treba ti dojajan komp da bi mogao da radis. jedino ne mozes ni jedan eff staviti dok radis arr jerbo onda krcka momacki... SOLID :thumbsup:

Imam i ja fast track pro ,i na veoma niskim latencijama mogu staviti barem 20 kanala eq i comp + par reverba i delaya i radi ko zmaj.Ocigledno ti nije nesto u redu sa kompom ili samom instalacijom.Deinstaliraj je i iz registrija izbrisi sve sto se zove fast tarack pa ponovo instaliraj,ako ti tada krcka onda nevalja ili ona ili komp.
Zivio

Danny Lou
19-05-2008, 10:56 AM
laptop je u pitanju pa mora da steka :wink: najslabija tacka hard na 5400 (to treba rijesiti)
a koliko ti je vst-ova upaljeno? koji imas komp?

drzox
20-05-2008, 12:40 PM
laptop je u pitanju pa mora da steka :wink: najslabija tacka hard na 5400 (to treba rijesiti)
a koliko ti je vst-ova upaljeno? koji imas komp?

imam core 2 duo 2,4ghz i 2 gb rama,ali imam laptop core2 duo 1,5 ghz i 2 mb rama i disk 5400 i na njemu mogu upaliti podosta plug inova ,evo reciimo addictive drums ,hypersonic i 4 kanala eq i compresor PSP i dva reverba Altiverb i Time Works i procesor je na 30 posto ,jeste da baci koji pik ali govorim o latenciji od 7ms(slazem se da je disk problem ali samo za vst instrumente,disk ne igra ulogu kod pluginova,tu je procesor i memorija bitna)
Pozdrav

Danny Lou
21-05-2008, 08:13 AM
sad si me zabrinuo... :( moracu da malo procesljam... ja upalim stylus rmx, hypersonic, 3 atmosphere-a i trilogy i samo jedan plugin ubacim i krene da krcka...

Maiv
21-05-2008, 01:04 PM
Ja mislim da je zbog tri Atmospherea:confused: Ak se ja dobro sjecam oni uzimaju sve svoje podatke sa diska (ne ucitavaju ih u memoriju)

Danny Lou
22-05-2008, 10:38 AM
a pazi ovo, kada dodam malo reverba ili bilo kojeg se efekta sa stylus-a krene onda pravi crack show! :banghead: