View Full Version : predlog opreme
grada27
15-05-2008, 11:38 AM
Ovako suma je 10k uzeo sam profakturu koja jos moze da bude promenjena u tom rangu cena pa cisto da pitam za misljenje da li sam negde omasio ipak na ovom forumu ima dosta vise ljudi sa vecim iskustvom,samo ako su voljni da prokomentarisu opremu.Nesto od opreme imam a to je FF400 i jos po nesto nebitno,monitore itd.
1)UAD 6176 shannel strip(gitare iz pojacala cak i neki vokali)
2)ALESIS HD24(planiram da radim zive koncerte i snimanje proba)
3)RME OCTAMIC II 8 ch adat
4)NEVE 8801 producer pack(vokal itd... za sve)
5)ATM 250 D DUAL DRUM MIC(kondezator i dinamicki u istom kucistu) za bas bubanj i bas gitaru
6) Sennheiser MD 421X2 tom
7)SE 1 A STEREO PAR overhead
8)Shure SM 57 X2 dobos i hh
9)SE GEMINI ll mic glavni za vokal
HeatMan
16-05-2008, 07:48 PM
sad ce da ti kazu da je gemini II bzvz.. al ne veruj zlochincima! :) izuzetan je mic, jako jako dobro radi..
ubaci i ev re20 da mozesh malo da kombinujesh na pojachalima..
koji monitoring imash?
grada27
16-05-2008, 09:28 PM
ubaci i ev re20 da mozesh malo da kombinujesh na pojachalima..
Ajde malo ovo blize objasni, nije mi jasno na sta si tacno mislio,zar to nije radijski mic sto se tice GEMINIJAII kupio me kako izgleda,ali ga nisam cuo kako radi i onako treba imati vise mikrofona,bice jedan od..
ova kombinacija pre ampa mislim da je ok valjda cu moci da ih kombinujem njihove eq,kompresore.Steta sto nemam love jos za jedan analog summing ustvari video sam nesto jeftino http://www.smproaudio.com/index.php?option=content&task=view&id=26
za to bih mozda i imao ali da li ima smisla uzimati tako nesto bez kvalitetnog ad/da ili barem samo ad gde bih snimak vratio nazad u komp mixduown,mada bilo bi lepo i slusati preko istog konvertera,jos nesto zanima me razlika izmedju aktivnog I pasivnog summinga?
Veliki pozdrav!
ps:monitori su ovi trenutno i jako sam zadovoljan kako rade, iako mali imaju odlican i precizan basshttp://www.musik-produktiv.ch/download/007/7169/Imagefoto.jpg
HeatMan
17-05-2008, 04:00 PM
kolko znam, razlika izmedju pasivnog i aktivnog sum mixera je da ti ne dodaje neku preteranu boju.. al nemoj me drzati za rech, verovatno lupam gluposti.. :)
re20 jeste standard u broadcast industriji, ali veruj mi.. ortak mi doneo tako iz zezanja.. i ostao sam na njemu shto se tiche pojachala, pa chak i nekih bek vokala..
evo, imam oba mikrofona, pa mozesh da dodjesh da vidish kako rade.. :) sledece nedelje il tako neshto.. ja sam veoma zadovoljan..
grada27
17-05-2008, 05:19 PM
Mikrofoni su za sada sasvim ok,jedino sto me zanima je NEVE 8801 da li za te pare uzeti nesto drugo,ili ostati ne njemu,veliki je problem i nabaviti neku komponentu ovde,ovoga trenutno ima u prodavnici, tako da sam se odlucio za to,ako neko misli da sam mogao i bolje da prodjem i da gresim sto uzimam njega ,da za te pare mogu puno vise da dobijem, neka kaze puno bi mi pomogao!
Hvala na pozivu HeatMan,bas me zanima kako zvuci GEMINI II javi mi kad budes mogao na pm, gledaj da bude subota ili nedelja.
Veliki pozdrav!
spidermusic
17-05-2008, 07:49 PM
Sto se tice mikrofona, ne bih zanemario ni Brauner-a AE.
Sto se tice NEVE-a, negde na forumu sam procitao da se za te novce, moze pazariti bolji channel strip. Za oko mi je zapao Buzz Audio ARC 1.1, koji sudeci po cenovniku jednog madjarskog site-a za internet prodaju kosta i manje od Neve-a.
Predlog: Ne zuri sa kupovinom, jer, ukoliko ne budes zadovoljan, skupe sprave se tesko prodaju.
Pozz.
PS: Javi se i dodji da probas Brauner-a. Heatman i ja smo u istom kraju.
Meni je jedino zapelo za oko to da hoces staviti SM57 i na hihat! Ja probao i nije mi se bas svidjelo. Ustvari, ocajno je bilo u usporedbi s bilo kojim kondenzatorskim stapicem (SDC-om). Tvrdo ce ti zvucati. Mozda za 200 eura otprilike da uzmes Oktavu 012 s jednom kapsulom. Sjajan mikrofon za male pare.
grada27
17-05-2008, 11:04 PM
Da sto se tice 57 ce, cist kompromis,a i dva umesto tri Sennheiser MD 421,jedan cu morati da pozajmim:banghead: morao sam da se uklopim sa cenom,jer mi je limit 10k a to tacno sa spiska iznosi toliko.Imam,pa cu pokusati i sa njim kako zvuci na hh akg c2000b. Ne verujem da u Artistu mogu da nabavim Buzz Audio ARC 1.1 koliko ja znam on je preko 3k ili nesto manje,ne verujem da je ispod 2,5k koliko je NEVE u Artistu u svakom slucaju hvala spidermusic imacu ga u vidu.
Veliko hvala za savet,kod mene je specifican slucaj mogu da placam samo preko firme, tako da ne mogu mnogo da biram, sto ce reci, samo sto Artist moze ili neka druga kuca da nabavi:mad::banghead:
Pozdrav!
spidermusic
18-05-2008, 07:36 AM
Oktave MK 012 i AKG C 451 su prodavali u Artistu. Proveri da li i sada mogu da ih nabave.
Imam Neve 8801,slobodno ga pazari,radi fenomenalno!
Buzz ne sumnjam da radi super takodje,ima ih par koji tvrde da je bolji,ali dok ne cujem licno,uvek takve ocene pripisujem licnom ukusu.Medjutim, jedno sam siguran,a to je da cak i ako je mozda bolji,sigurno nije toliko bolji koliko je skuplji.
Pazari Neve,i ne sekiraj se.
Pozz
ps
Gemini takodje imam,mikrofon radi za sve pare,takodje ga pazari,neces pogresiti(ali naravno,nikad nije lose imati jos koji)
grada27
18-05-2008, 12:11 PM
Hvala ti Vly,ok za savet, ostacu na tome pa sta bude, sve su to dobre sprave ukusi su razliciti,a i nemamo puno veliki izbor u ovoj zemlji.Jos nesto me zanima posto imas spravu da li je moguce koristiti nezavisno eq,kompressor bez pre ampa,nisam imao vremena da vidim,kod uada 6176 sigurno moze pa sam mislio da pravim neke kombinacije izmedju njih u zavisnosti od potreba, da li je to moguce?Posto UA 6176 ima tu ogromnu razliku izmedju 1:1 i 4:1 ratio,tako da ce mi Nedostajati 2:1, 2.5:1, 3:1, 3,5:1 pogotovo za vokal,mada pricam napamet spravu nisam cuo niti probao samo iz onoga sto vidim na njoj
Veliki pozdrav!
Nema na cemu.
Pazi,ja sam ga dobio pre nekoliko dana tako da ga jos uvek provaljujem,ali nezavisno u smislu da svako od njih radi za sebe poseban signal,ne moze.
Naravno,svaki deo lanca mozes da ukljucis ili ne,i da mu menjas mesto u lancu.
Posle par dana koriscenja,sa zvukom sam prezadovoljan,EQ je fenomenalan,preamp takodje,kompresor je odlican.
Cekam da mi stigne jos jedan komad,pa cu da ih uparim, preko side chain-a,i hojha!
Pozdrav!
grada27
18-05-2008, 08:06 PM
Naravno,svaki deo lanca mozes da ukljucis ili ne,i da mu menjas mesto u lancu.
To me i zanima da li moze da se ukljuci kompresor i eq, nezavisno od pre ampa,naprimer hocu pre amp uad, a kompresor i eq neve,ili pre amp neve a kompresor uad?To na uadu je moguce ne znam da li i neve ima tu mogucnost.
Ajde reci mi jos sta se desava kad ga ukljucis preko usb -a koje kontrole dobijes,mislim na softver,ako si probao,nisam imao puno vremena pa nisam stigao da se raspitam.
Veliki pozdrav!
grada27
19-05-2008, 10:30 AM
Steta sto nemam love za jedan analog summing ustvari video sam nesto jeftino http://www.smproaudio.com/index.php?...ask=view&id=26 (http://www.smproaudio.com/index.php?option=content&task=view&id=26)
za to bih mozda i imao, ali da li ima smisla uzimati tako nesto bez kvalitetnog ad/da ili barem samo ad gde bih snimak vratio nazad u komp mixduown,mada bilo bi lepo i slusati preko istog konvertera,jos nesto zanima me razlika izmedju aktivnog I pasivnog summinga?
Jos nesto me zanima posto imas NEVE 8801 da li je moguce koristiti nezavisno eq,kompressor bez pre ampa,(radi se o jednom signalu)nisam imao vremena da vidim.Kod uad-a 6176 sigurno moze, pa sam mislio da pravim neke kombinacije izmedju njih u zavisnosti od potreba,(blize sam objasnio u predhodnom postu,nisi me razumeo) da li je to moguce?Posto UA 6176 ima tu ogromnu razliku izmedju 1:1 i 4:1 ratio,tako da ce mi Nedostajati 2:1, 2.5:1, 3:1, 3,5:1 pogotovo za vokal,mada pricam napamet spravu nisam cuo niti probao, samo iz onoga sto vidim na njoj(ima slike u predhodnom postu)
Ponavljam pitanja jer sam ostao bez odgovora koja su mi jako bitna.Nadam se da nisam preterao u svojoj nestrpljivosti.
Veliki pozdrav!
lesha
19-05-2008, 01:03 PM
imam m-patch 2, njihov pasivni monitor kontroler, i koliko znam razlika je u tome sto nema aktivnih komponenti koje bi bojile zvuk.
Jos nesto me zanima posto imas NEVE 8801 da li je moguce koristiti nezavisno eq,kompressor bez pre ampa,(radi se o jednom signalu)nisam imao vremena da vidim.
Slabo stizem na forum ovih dana,posto renoviram novu gajbu,a pripremam selidbu,pripremam adaptaciju studija,a uz sve to naravno i sljakam:shock:
tako da onoliko koliko sam imao vremena da se posvetim novoj spravi shvatio sam da:
8801 moze da zaobidje svoj preamp ako picis u njega signal preko KEY INPUT ulaza koji (kako pise u manualu) u side chain ulazi od dinamicke sekcije sprave.Nisam imao prilike da to probam i uverim se da sam dobro razumeo,zato sto je za key input potrebna d-type 9- to pinska konekcija koju jos nisam nabavio jer cu uskoro raditi pach-kablazu za novi studio kad mi stigne sva nova oprema pa cu onda i to saznati,ali mislim da je to to.
Nadam se da ti ovo nesto pomaze,ali posto ne skodi, onda verovatno i pomaze:D
Pozdrav,Vly.
ps
pogledaj pm
grada27
23-05-2008, 11:34 AM
Posto nema nekih primedbi na opremu osim nekih mikrofona,razmisljam koja varijanta za snimanje bubnja je najbolja
1)RME FF400+OCTAMIC
2)RME FF400+RME QuadMic+RME ADI-2+SMPRO passive summing box+uad 6176(bass bubanj)+neve8801(dobos)
3)RME FF400+RME FF800
Hvala na predelogu uz moguce objasnjenje,mislim da najvise dobijam sa drugom varijantom,svaka sugestija dobro dosla.
PS: koliko je velika razlika izmedju konvertora FF400 i ADI-2 valjda je u korist ADI-2
Veliki pozdrav!
Viktor car
23-05-2008, 02:54 PM
radio sam s LA 610 channel strip. to je mrak, mrak mrakova. gazi i pr?i, radi točno ono ?to treba, za vokale, za akustare i el gitare, radi savr?eno. ?to se tiče geminija, neznam, ja bih za vokale radije imao nekoliko mirkofona, jer na jednom vokalu gemini je super, na drugom ni?ta ne radi. negdje je super 58, negdje 57.. meni se sviđaju sontronicsovi proizvodi.
grada27
24-05-2008, 09:29 AM
Posto nema nekih primedbi na opremu osim nekih mikrofona,razmisljam koja varijanta za snimanje bubnja je najbolja
1)RME FF400+OCTAMIC (2+8Ch)
2)RME FF400+RME QuadMic+RME ADI-2+SMPRO passive summing box+uad 6176(bass bubanj)+neve8801(dobos)(2+4+1+1Ch) http://www.smproaudio.com/index.php?...ask=view&id=26
3)RME FF400+RME FF800+uad 6176(bass bubanj)+neve8801(dobos)(2+4+1+1Ch)
Hvala na predelogu uz moguce objasnjenje,mislim da najvise dobijam sa drugom varijantom,svaka sugestija dobro dosla.
PS: koliko je velika razlika izmedju AD/DA konvertora FF400 i ADI-2 valjda je u korist ADI-2
Veliki pozdrav!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.