PDA

View Full Version : Giboni, tajna vjeshtina?

HeatMan
11-05-2008, 11:05 PM
shta se radi ljudi? :)

pre par meseci sam se opasno navukao na ovu pesmu.. i na produkciju iste.. pa bih voleo da znam koji od vas je kriv za ovo chudo? :D

gledam u maxa, al nisam siguran.. mozda greshim dushu.. :) :)

elem, interesuje me koja je oprema korishcena I KOJA JE GITARA U SOLAZI!? poshto je zvuk intrigantan, bar za nashe prostore.. :)

elem, kompresor me najvishe interesuje koji je, poshto vidim da se bash igralo sa njim, i super je ispalo..

poz i hvala!

sRce
11-05-2008, 11:17 PM
pre par meseci sam se opasno navukao na ovu pesmu.. i na produkciju iste.. pa bih voleo da znam koji od vas je kriv za ovo chudo? :D

Niksa Bratos... zajeban igrac a...

Ogi
11-05-2008, 11:25 PM
Gresis dusu...
Verujem da bi mnogi od nas zeleli da mogu da se pohvale produciranjem (narocito) poslednje dve Gibonni-jeve ploce...
Medjutim, producirao ih je Niksa Bratos.
Miksao ih je, takodje, Niksa - cini mi se u Zagrebu (ne mogu da se setim sta mi je rekao - da li su snimali u raznim studijima a miksali u jednom, ili obrnuto)...
Dosta sola (skoro sve) je svirao Vlatko Stefanovski, vecinu gitara (i nekoliko sola) je svirao Niksa... ne secam se ko je od njih dvojice svirao taj za koji pitas...

HeatMan
11-05-2008, 11:26 PM
hah, nisam ja upoznat u imena producenata.. :) kapiram da kad tako kazesh, da ga nema na forumu.. :)

jes zajeban.. bar se meni svidja.. samo shteta shto je glavna melodija kradena, al ae kao.. nema veze.. :)

HeatMan
11-05-2008, 11:47 PM
Gresis dusu...
Verujem da bi mnogi od nas zeleli da mogu da se pohvale produciranjem (narocito) poslednje dve Gibonni-jeve ploce...
Medjutim, producirao ih je Niksa Bratos.
Miksao ih je, takodje, Niksa - cini mi se u Zagrebu (ne mogu da se setim sta mi je rekao - da li su snimali u raznim studijima a miksali u jednom, ili obrnuto)...
Dosta sola (skoro sve) je svirao Vlatko Stefanovski, vecinu gitara (i nekoliko sola) je svirao Niksa... ne secam se ko je od njih dvojice svirao taj za koji pitas...

e hvala ogi.. greshim dushu jer se secam da je max neshto prichao da je aleksandrine trake slao na master kod istog lika koji je radio giboniju.. inache, da ne znash mozda sluuuchajno koja je akustara korishcena na solazi u ovoj traci? ili mozda nekoga ko to sluchajno zna.. trazim vec duze vreme akustaru pogodnu za snimanje, i ne znam shta da radim.. razmishljao sam o ovim line 6 variax varijantama, al to nije to.. :)

Max
11-05-2008, 11:57 PM
e hvala ogi.. greshim dushu jer se secam da je max neshto prichao da je aleksandrine trake slao na master kod istog lika koji je radio giboniju.. inache, da ne znash mozda sluuuchajno koja je akustara korishcena na solazi u ovoj traci? ili mozda nekoga ko to sluchajno zna.. trazim vec duze vreme akustaru pogodnu za snimanje, i ne znam shta da radim.. razmishljao sam o ovim line 6 variax varijantama, al to nije to.. :)

Eehhhh kad bi Max sve ..... :rolleyes:

Niksa je definitivno jedan od najboljih producenata na prostorima bivse YU ..... i taj sound sto je uradio Dzibi je zaista inspirativan i emotivan ....

Covek voli gitare ( ako se ne varam , gitarista je ) zna da ih snima i to sve zvuci vrlo primamljivo .

Niksa mixa u svom studiju , u kom je ako se ne varam Mackie mixer i HR ovi ( moguce da gresim ) ..... ali kao sto je vec previse puta receno , uzmes dobru pesmu , napravis dobar aranzman , uzmes dobre svirace i dobre instrumente .... i sve to smuckas ..... velika je verovatnoca da dobijes dobar rezultat ....

Da ne bude zabune , ja sam radio jednu pesmu na albumu Aleksandre i to jeste slano na post ( kao i kompletan album ) kod Janeza Krizaja , koji je radio to i Dzibi ... ali tu se svaka slicnost zavrsava :)

http://www.diskografija.com/umjetnik/niksa-bratos.htm

Evo linka gde cete videti koliko je covek i za koga radio ..... od Crvene Jabuke ( gde je i svirao ) preko Severine i Bebeka .... do Dzibe ....

P.S. Evo sad videh da je covek 10 g stariji od mene ..... tako da za mene jos ima sanse :D

Pozdrav

HeatMan
12-05-2008, 12:49 AM
^to ti kazem.. znam da si kachio onu jednu sandrinu na rumski u itb vs otb pokolju koji je izbio.. (jednom od) :D

i secam se da si bash prichao o janezu.. btw, ovaj niksha je carina.. treba mu dici spomenik.. hehe.. tek sad gledam shta je uradio, skidam kapu.. stvarno.. zovite ga na rumski! :D

btw, shta bi sa onim picem i to? i da, ak osh chujesh kvestede, vrata su ti otvorena, al samo da opravim pojachalo..

poz i hvala

OFF
12-05-2008, 12:53 AM
sta fali pojacalu?:confused: :(

HeatMan
12-05-2008, 12:59 AM
ma nishta, nishta shto se ne da popraviti.. malo kontrafaze i malo nece da se ugasi.. :) ali nema veze, master se vec ponudio da ga opravi.. :) lik je carina, prosto.. elem, dobro je pojachalo (shto sam mogao da chujem), shum ni ne chujem.. tj, sve mi se vishe chini da cu ga ubosti direktno u kartu, a ne preko big knoba.. :) mada.. hmm..

mrzi me da koristim dsp mixer.. :?

poz

edit: i tebi stoji poziv, josh uvek.. :)