View Full Version : Jupiter8 arpeggio plus A6 improv. (video)
clusterchord
10-05-2008, 10:33 PM
evo, moj prvi youtube uradak. ima par mjeseci da sam ovo snimio iz zjbncije, al rece Niksa pa sto ne bacis to na youtube i eto..
uglavnom, jupiter8 arpeggio. vozim ga kroz boss dm-300 analog delay. malo orville plate. plus improvizacija na A6.. 8 ujutro nakon neprospavane noci radi zg dox spice..
http://www.youtube.com/watch?v=JfAgG6QSxbc
goasia
10-05-2008, 11:00 PM
jupiter je do JAJA!!!!!!!!
e jednoga dana kad odrastem zelim da budem Chluster 8-)
Don Solaris
11-05-2008, 06:43 AM
Babiću, legendoooooooooooooooooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fischek
11-05-2008, 08:36 AM
strava! :) sabskrajbovo sam se - sad kad te ugleda matrixsynth, docice ti 100-tine da balave na sprave :rotfl:
silicon science
11-05-2008, 11:36 AM
Sta reci... Superiska:) :) :)
fischek
11-05-2008, 06:34 PM
http://matrixsynth.blogspot.com/2008/05/roland-jupiter-8-arpeggio-with-dm300.html :) :wink:
Mika Technika
11-05-2008, 09:25 PM
@clusterchord: nemoj da sam te dzabe subscrajbovao:D, hocu jos snimaka:D
svaka cast!
clusterchord
12-05-2008, 01:47 AM
@clusterchord: nemoj da sam te dzabe subscrajbovao:D, hocu jos snimaka:D
svaka cast!
hehe pa bit ce, kad me opet opali inspiracija..
jupiter je do JAJA!!!!!!!!
e jednoga dana kad odrastem zelim da budem Chluster
:D znaci procelav, s trbuhom..
goasia
12-05-2008, 07:58 PM
trbuh se vec nazire ..... JUPITER 8 !!! Bre!! :wink:
bio jedan u Nemackoj skoro ali o'so .... mozda padne Code ili Omega ako nadjem polovnog , slusao sam neke demoe i dopalo mi se ,valjda imaju diskterni vca i snappy envelope
kazi mi nesto o Moog Phaser-u treba da mi stigne jedan
.. jer bas onako vuce redovno?
clusterchord
13-05-2008, 01:28 AM
trbuh se vec nazire ..... JUPITER 8 !!! Bre!! :wink:
bio jedan u Nemackoj skoro ali o'so .... mozda padne Code ili Omega ako nadjem polovnog , slusao sam neke demoe i dopalo mi se ,valjda imaju diskterni vca i snappy envelope
kazi mi nesto o Moog Phaser-u treba da mi stigne jedan
.. jer bas onako vuce redovno?
code i omega, nisu snappy. ako hoces ovaku brzinu kao na ovom videu - nema sanse. nazalost. inace bi mi to puno puno privlacniji sint. iovako nije los, mislim nije skroz spor, moze neke baseve leadove ali za sequencing i arpeggio przionu (koju znam da hoces) nece ici.
moog phaser radi fenomenalno. nema greske.
HrastProgrammer
13-05-2008, 01:52 PM
ako hoces ovaku brzinu kao na ovom videu - nema sanse
Cuj, posto imas oba, jel' mozes usporedit brzinu envelopi na Andromedi i Jupiteru? Uz Enginer Optimizer na Andromedi postavljen na Fast Percussive meni se envelope cine jako brze (barem za vrstu glazbe koju radim), ali me zanima kako je to u usporedbi s JP8 ...
silicon science
13-05-2008, 02:35 PM
Stvarno, neverovatan envelope ima Jupiter:da:
@Cluster-Nasao sam Sh-2 u Japanu, 450 evrosa, sad cekam od drugara u Japanu da vidim da li mi moze uzetii da ga donese.... Ako budem morao da placam carine i shiping, odna necu uzimati...Sint je KAO NOV i servisiran, nema niti jednog skrecha, neverovatno... Jeste monofinik i sve to, ali sound mu je ZLOOO. Smeta mi sto nema VCF envelope:banghead: Al nema veze.
Evo fotki
E da, napajanje mu je na 100V, jer se to da lako srediti?
clusterchord
14-05-2008, 03:05 AM
da se sredit napajanje. uzimaj ODMA. plati carinu ako treba. nek ti napravi manji racun. jos uvijek se isplati. nema ih bas, a pogotovo u ovakvom stanju.
evnelopa i jest za VCF. bez toga nebi mogao gotovo nikakav bas napraviti.
zato VCA stavis na GATE, i tada tuce da ne mozes vjerovati. za neke soundove mozes stavit da env radi i
na VCF i na VCA, da bi imao release i sl. ali ja to gotovo nikad ne koristim.
na toj masini ti to ne treba.
uzivaj. :wink:
clusterchord
14-05-2008, 03:09 AM
Cuj, posto imas oba, jel' mozes usporedit brzinu envelopi na Andromedi i Jupiteru? Uz Enginer Optimizer na Andromedi postavljen na Fast Percussive meni se envelope cine jako brze (barem za vrstu glazbe koju radim), ali me zanima kako je to u usporedbi s JP8 ...
jupiter ima perkusivniji ili ako hoces, *EBACKIJI oblik envelope za takvu vrstu soundova. kad naguzim andromedu sa process optimizerom, jest ona brza ali ne toliko, i k tome nema taj "click" i "snap" kao jupiter. od polifonika gotovo nitko nema. osim Jupitera4.
ako razmisljas o drugoj analog spravi uz androemdu, a oces megabrzinske sekvence, Jup4 ti je best buy jer, makar nije skroz jeftin, jos uvijek je 4 puta jefntiniji od osmice.
ustvari bolje da sutim jer ih nema bas puno, a i ja smekam jednog u nekoj buducnosti. :D
HrastProgrammer
14-05-2008, 06:32 AM
ako razmisljas o drugoj analog spravi uz androemdu, a oces megabrzinske sekvence, Jup4 ti je best buy jer, makar nije skroz jeftin, jos uvijek je 4 puta jefntiniji od osmice.
ustvari bolje da sutim jer ih nema bas puno, a i ja smekam jednog u nekoj buducnosti. :D
Mene se ne moras bojat po tom pitanju jer mi je Andromeda sasvim dovoljna sto se tice cistog analognog zvuka (i brzine envelopi, for that matter). Samo me zanimalo, onako informativno, na sto se misli pod tim da Jupiter 8 ima jako brze envelope ...
Don Solaris
14-05-2008, 08:06 AM
E da, napajanje mu je na 100V, jer se to da lako srediti?
Ma naravno da može! Evo ja sam maloprije sredio jedno napajanje za SH-1 i zaradio nešto para za platit carine i poštarine za "neku robu" što dolazi. Još samo LFO treba popravit.
Uglavnom... svirao sam ga i ODUŠEVIO se!!!! Totalno sirov zvuk. Ma zvuči mi ko neki modular. Po sjećanju, mislim da je SH-2 jako sličan zvukom! Jedino mi se učinilo da kad dodaš rezonanciju na SH-1 da se manje stiša zvuk.
EDIT: kupuj bez razmišljanja. Tog nema u evropi!!
Ako ti ode ova akucija, nema veze. Onaj moj čovjek otvara na ljeto dućan, pa ćemo preko njega da sredimo. Ali morati ćeš čekati. Čak i u japanu se čeka na SH-2!!! Računaj 3-4 mjeseca. Evo ja već 3 i pol mjeseca čekam na SH-3a.
roginator
14-05-2008, 09:13 AM
kupuj ne skrtari na parama za to...to je najblize sto ces kupit minimoogy....
ja svog cuvam ko oko a imam ga od 96 znaci 12 godina!!!!!
KUPUJ SH 2
silicon science
14-05-2008, 10:44 AM
@Cluster, Don i Rogi
Hvala na savetima, u tom slucaju uzimam sigurno, samo da se drugar javi.:) :) :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.