View Full Version : Oprema za masterovanje?
spidermusic
10-05-2008, 08:29 PM
Molio bih cenjene forumase da naprave izbor opreme, zapravo EQ, kompresora i snimaca, za izradu mastera do 5000 eura.
Unapred hvala.
Manley
10-05-2008, 08:34 PM
auroru vec imas
ostalo;
Crane Song IBIS EQ
Buzz Audio SOC 1.1 COMP
snimac? pa za to imas Komp ili mislis analogno?
spidermusic
10-05-2008, 08:38 PM
Mislio sam na neki eksterni snimac, tipa Master Link, da ne vracam nazad u racunar.
Manley
10-05-2008, 08:42 PM
Mislio sam na neki eksterni snimac, tipa Master Link, da ne vracam nazad u racunar.
a sto ne bi vracao kada imas dobar konverter?
ne vidim razlog da to ne cinis, jer ne verujem da masterlink ima bolje konvertere od Lynxa ;)
razumem ako imas neki STUDER pa da ides na njega, ali ne vidim prednosti masterlinka ili njemu slicnim
pre bih ulozio novac u bolji monitoring ili ako vec imas dobar monitoring u AVOCET da pojacas monitor sekciju
to je moje misljenje, verovatno da imas kombinaciju u glavi cim pitas za tako nesto ;)
spidermusic
10-05-2008, 08:57 PM
Hvala na savetu. Uvek je dobro cuti i druga misljenja.
Monitoring su: Quested S8 i ADAM P11A, kontroler je SPL 2381.
Hvala jos jednom.
PS: Kakvo misljenje imas o Buzz Audio ARC 1.1 i da li se njegov EQ i kompresor (pod uslovom da ih imam dva) mogu koristiti za masterovanje.
Manley
10-05-2008, 09:02 PM
Hvala na savetu. Uvek je dobro cuti i druga misljenja.
Monitoring su: Quested S8 i ADAM P11A, kontroler je SPL 2381.
Hvala jos jednom.
PS: Kakvo misljenje imas o Buzz Audio ARC 1.1 i da li se njegov EQ i kompresor (pod uslovom da ih imam dva) mogu koristiti za masterovanje.
za mastering ti je monitoring slab...ako vec to mislis da radis, prodaj ova dva para kutija i ulozi u jedan, ali bolji par kutija...spl i nije los
Buzz ARC:
ja sam odusevljen tim uredjajem. dva komada i imas zaseban EQ i Comp + predpojacanje i sve nezavisno jedno od drugog....strasna mashina.
uostalom pitaj Moritza on ima jedan
spidermusic
10-05-2008, 09:11 PM
Ok, hvala, jos jednom.
spidermusic
10-05-2008, 09:14 PM
Ne zelim da se bavim samo masterovanjeme, ali zelim svoje mikseve da doteram, pa trazim neku varijantu koja ce mi pored snimanja zadovoljiti i potrebe za masterom ucinjenih snimaka i mikseva.
Pozz.
Manley
10-05-2008, 10:38 PM
nemoj pogresno da me shvatis....
ostavi to ljudima koji samo to rade...moraju i oni od necega da zive
umesto da ulazes u stvari sa kojima ces delemicno biti zadovoljan (mastering i rec)
postavis fajlove na server platis 100$ nekom profiju i dobijes gotovo nazad, kao gospodin covek ;)
spidermusic
11-05-2008, 09:33 AM
Slazem se sa tobom. Nije mi bila namera da se bavim svim poslovima vezanim za muzicku produkciju. Zeleo sam samo da imam dobar kompresor i dobar EQ sa kojim mogu obaviti usnimavanja, a i brzi mastering za songove ili neke reklame za koje nema ni budzeta, ma ni vremena za pravo masterovanje. Nazalost, u Srbiji jos uvek vazi parola: snadji se!
Dakle, ovaj post bi se mogao preobratiti u post: Koji bi stereo kompresor i EQ mogao odlicno posluziti za usnimavanja, a po potrebi i za brzo i efikasno masterovanje.
Color
14-05-2008, 10:23 AM
Dakle, ovaj post bi se mogao preobratiti u post: Koji bi stereo kompresor i EQ mogao odlicno posluziti za usnimavanja, a po potrebi i za brzo i efikasno masterovanje.
I?
Ima li takvog? :D
HeatMan
14-05-2008, 06:08 PM
drzi se plugova, vlado.. nije vishe sve u analogiji.. jeste, ali mnogo bi te koshtalo.. :)
poz
spidermusic
14-05-2008, 06:53 PM
Mozda si i u pravu, druze Sale.
PS: Kako rade Quested-i. Javi se kada budes imao vremena, da se druzimo. Pozz
HeatMan
14-05-2008, 10:29 PM
ma znash da nisam zaboravio na tebe, nego sam u guzvi neshto privatno trenutno, a i hocu da chujemo real deal.. sutra zovem servisera za pojachalo, pa te zovem neki dan..
poz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.