View Full Version : analogni Chorus efekti za sinteve
relis
04-05-2008, 06:13 PM
Trazim analogni stereo chorus efektor za svoje sinteve. Zaista ne znam puno na tom polju...
Da li uopce ima za kupiti, i kojih, novih spravi? Sve sto sam nasao su gitarski efekti, koji doduse dobro zvuce, ali ne znam kak bi to radilo sa sintevima. Slusao sam demo-e od Voodoolab Analog Chorus-a, kao od onih boljih..., i to mi je jako dobro. Al je mono. Dva komada bi kostala malo bogatstvo. Makar, da radi dobro, zasto ne?!?
Molim savjet!
:D
Moritz
04-05-2008, 06:24 PM
Ako ti pare nisu jako veliki problem savetujem ti da pogledas (cujes) Eventide Modfactor oko 250 -300 eura
http://www.eventide.com/AudioDivision.aspx
Don Solaris
04-05-2008, 08:39 PM
Moja preporuka jest da kupiš Korg SDD-1200 Dual Delay. Još uvjek je jeftin oko $110 (nadam se). Ili najjeftiniji, Boss CE-300 stereo chorus, za $60 (toliko sam ga platio).
A ako imaš para, e onda kupi Time Machine od Dynacorda. TAM-21, full analog, zvuk bolestan do besvijesti, sada su već po 300 EUR (i još će ići gore). Ja popalio Babiću za 260 EUR i pobjego. Sjedam u auto, vidim Babić izlazi iz stubišta trčući u starim papučana i gaćama za mnom, a ja GAS DO DASKE preko livade, pa na Horvaćansku! U daljini, iza dima auspuha se je čuo glas: "vrati seeeee....".
Ukratko.... odličan chorus efekt (sa true stereo izvedbom, dakle dvije PCB ploče unutra, a ne ona muljanja sa zakretanjem faze istog signala!) i najbolesniji flange. Mislim da je jedini bolji flange od njega: Marshall Time Modulator.
BTW ove digitalne sprave sa DSP-om, to batali. Imao sam ovdje jedan Digitechov digitalni chorus... prodao ga na vrijeme i kupio Dynacord.
silicon science
04-05-2008, 08:46 PM
@DON SOLARIS- Ima li da se nadje Korg SDD-1200 Dual Delay-a. Sad gledah na Ebay ali nista. Znas li ikog ko prodaje? Treba mi dobar delay JAKO
Moritz
04-05-2008, 08:53 PM
Don da li ti stvarno Eventide trpas u isti kosh sa Digitech i ostalim govancima ? :wink: ...
Pitaj clusterhord-a :)
gregor z
04-05-2008, 09:12 PM
po meni jedan najboljih........
HTTP://www.tcelectronic.com/SCF.asp
a ako nades ovo.....javi mi odmah....:D
HTTP://www.tcelectronic.com/TC1210.asp
Ovo isto fenomenalno radi.....
http://www.ehx.com/ehx2/Default.asp?q=f&f=%2FCatalog%2F14%5FModulation%2F14%5FStereo%5FPol ychorus
redroom
04-05-2008, 11:50 PM
otidji na Mode Zero (http://www.modezero.com/index.htm) , klikni na fx index i odvoji jedno par sati da preslusas sve audio clipove :)
Don Solaris
05-05-2008, 09:38 AM
po meni jedan najboljih........
HTTP://www.tcelectronic.com/SCF.asp
Na?alost nisam ga imao prilike jo? probati. Demosi me nisu ba? odu?evili. Već sam ga skoro naručio, no kada sam čuo demose, odlučio sam pričekati dok ne isprobam jednog u ?ivo.
@DON SOLARIS- Ima li da se nadje Korg SDD-1200 Dual Delay-a. Sad gledah na Ebay ali nista.
I ja gledah ebay. Ali brate 4 mjeseca. I tako svaki dan. Kad sam ga prona?ao... ma to je bilo slavlje - okretali smo janjca!!! (?taro)
Najgenijalnije je ?to u feedback mo?e? ubaciti low pass odnosno high pass filter. LFO-e mo?e? syncati u fazu, protufazno, ili potpuno nezavisni. Feedback se mo?e invertirati(!!!) - znaći mo?e i Flange da radi? sa time! A ne samo Chorus.
A mo?e? i skroz bolesne stvari radit. Npr izlaz efekta iz pvog bloka ?alje? na ulaz drugog a taj izlaz potom ?alje? u feedback od prvog, podesi? različita vremena i različite brzine i dubine LFO-a i da vidi? ludila.
Don da li ti stvarno Eventide trpas u isti kosh sa Digitech i ostalim govancima ? :wink: ...
Tu se djelomično i sla?em s tobom. Eventide je dobar. Ja od digitalnih imam Ensoniq DP-2 (ugrađen u ASR) koji je skroz ok. Ali postoje problemi. Na digitalnoj spravi ako previ?e poglasni?, dobije? onaj ru?ni digitalni clipping (pucketanje)! Na analognom chorusu nema takvog clippinga! Naprotiv, tamo dobije? saturaciju koja jo? dodatno digne sound u miksu, pa tek onda laganu distorziju. Također primjetio sam da se digitalni chorus puno lak?e gubi u miksu za razliku od analognog koji se bolje probija (vjerovatno zbog saturacije).
Vidi, imam ovde puni rack analognih chorusa i delaya:
http://img395.imageshack.us/img395/9797/dsc00004jz2.jpg
Na svakoj od ovih sprava koju vidi? mogu napraviti chorus (iznimka: Aphex 661 kompresor). Ovaj rack nebih mjenjano za NITI JEDAN Eventide Chorus na svijetu!
8-)
roginator
05-05-2008, 09:54 AM
Ovaj rack nebih mjenjano za NITI JEDAN Eventide Chorus na svijetu!
8-)
ruzno zboris brate
prvo kupis eventide onda ga probas pa zboris
;)
mene ti korusi s dynacorda nisu impresionirali nimalo a inace sam FAN dynacorda
Don Solaris
05-05-2008, 10:21 AM
ruzno zboris brate
prvo kupis eventide onda ga probas pa zboris
;)
mene ti korusi s dynacorda nisu impresionirali nimalo a inace sam FAN dynacorda
Želim ti puno sreće sa tim Eventide Chorusom! Ja ću i dalje ostati na Roland / Boss i Dynacord analog chorusima! Vidjet ćemo za 5 godina koliko će taj Eventide Chorus koštati, a koliko moj TAM-21. A onda će biti ona stara: "a zašt nisam kupijo...."
:rotfl:
OT: Evo jedna "rampa" na lijevo taman za stavit do tvojeg MCI:
http://www.studiottanta.it/images/sale/foto7.gif
roginator
05-05-2008, 12:08 PM
?elim ti puno sreće sa tim Eventide Chorusom! Ja ću i dalje ostati na Roland / Boss i Dynacord analog chorusima! Vidjet ćemo za 5 godina koliko će taj Eventide Chorus ko?tati, a koliko moj TAM-21. A onda će biti ona stara: "a za?t nisam kupijo...."
:rotfl:
OT: Evo jedna "rampa" na lijevo taman za stavit do tvojeg MCI:
http://www.studiottanta.it/images/sale/foto7.gif
imao sam puno analogija tog tipa u zadnjih 18 godina jos kad si ti bio mali :p
nije to lose ali nije ni spica.....
kupit sigurno necu, a pola ovog oz rampe imam a pola imam bolje :p
pa zato sam sretan s eventide a ima ga i rampa ..ti si misli zasto.....JEDNOSTAVNO NAJ JEBENIJI STROJ NA SVIJETU ZA MALE PARE JE H3000 DSE ili DSX
nema dvojbe u tome ;)
see ya
relis
05-05-2008, 04:04 PM
Hvala vam ljudi na savjetima. Morat cu prostudirati sve savjete pa na kraju odluciti..
Eventide mi se cini ok izbor. Vidit cemo---
Don Solaris
05-05-2008, 04:59 PM
pa zato sam sretan s eventide a ima ga i rampa ..ti si misli zasto.....JEDNOSTAVNO NAJ JEBENIJI STROJ NA SVIJETU ZA MALE PARE JE H3000 DSE ili DSX
Ma neeeeeeeeeeee......... jaooo. Mislim da imamo nesporazum u komunikaciji. Pričamo o ovome uređaju:
savetujem ti da pogledas (cujes) Eventide Modfactor oko 250 -300 eura
http://www.eventide.com/AudioDivision.aspxA ne o H-3000. :wink:
Kada bude topic o H-3000 ja ću biti prvi koji će mu se pokloniti. To je mislim jedna od prvih high-end sprava na svijetu koja je uvela onaj modular patchbay i koja dan danas dr?i cijenu od 1500$. H-3000 je san snova!!!
:jupi:
Kad padne ispod $1000, ja kupujem!
clusterchord
06-05-2008, 12:51 AM
ja bih ga ipak prvo probao na tvom mjestu, Don. inace zna se naci H3000SE za ispod soma. bez problema.
@Relis: ne treba ti dva chorusa. nije smisao da vozis dual mono u to. chorus efekt se najcesce koristi ili mono in->mono out, ili mono in->stereo out, da ti ga proseta po stereo slici. uz debljanje i modulaciju , to je i smisao chorusa.
od jeftnijih sprava koje dobro zvuce, EHX polychorus, MXR ChoralFlange, TC Electronics SCF superprecizan ali nesto hladniji (tipican TC). BOSS CE-2. ili ako hoces da trosis pare, jedan od najboljih ikad: BOSS CE-1 (oko 260 dolara u americi, in nije tako puno obzirom na kurs). ako hoces jos vise para da spič*aš onda je absolute najbolje sto sam cuo: AnalogMAn Chorus/Bi-Chorus i pogotovo Diamond HALO. ne sjecam se, oko $350 ili više. ima ih oba moj frend. potrazi malo demose na diamond i analogman site-vima. fenomenalno.
chorus na H3000 je stvarno fenomenalan od ono sto znam sa ploca.. jest drugaciji od bilokojeg analog chorusa.. ali jednako muzikalan. (poslusati 4AD izdanja, this mortal coil i cocteau twins, chorus na gitarama i yamaha CP80 piano itd). jendog dana bih ga volio dodati , ali prvo kod rogine da ga malo provrtim. ;)
Don Solaris
06-05-2008, 08:55 AM
ja bih ga ipak prvo probao na tvom mjestu, Don. inace zna se naci H3000SE za ispod soma. bez problema.
Wow nisam znao da im se spustila cijena. Na?alost sad nemam para.
?to se kupovine tiće. Ako ima Roginator, mora da je dobro, kupit ću i ja.
To je najjednostavnija jednad?ba koju koristim i za sada funkcionira bez gre?ke !!!
:jupi: :jupi: :jupi:
i cocteau twins, chorus na gitarama
Tooooo!!! To tra?im godinama! Hvalaaaaa hvala !!!!!!! Oduvjek me zanimalo od kuda dolazi onaj signature soung gitare, kad čuje? 2 sekunde i odmah zna? da je Cocteau Twins!!!! Ma to je najbolje isproducirana gitara !!!!!!!!
goasia
06-05-2008, 06:03 PM
posto nemamo svi para za high-end sprave ,iz mog skromnog iskustva solidan chorus mozes dobiti iz sledecih multi-fx sprava: Boss se-70, Korg am8000r ili dl 8000r i predpostavljam Roland sdx-330 to u klasi do 200 evra :wink:
roginator
06-05-2008, 09:08 PM
Boss Se 70 Ruleeeezzzzzzzzzzzzzz
silicon science
06-05-2008, 09:22 PM
Obozavam ga, hvala Goasia na ustupanju istog...:) Chorus je MEGA
Boss Se 70 Ruleeeezzzzzzzzzzzzzz
Ima li to veze sa boss sx700?
goasia
06-05-2008, 09:49 PM
..ima ,sx 700 je nes bas uspeli naslednik se-70 ,ali i taj ima solidan chorus ..
silicon science
06-05-2008, 09:59 PM
..ima ,sx 700 je nes bas uspeli naslednik se-70 ,ali i taj ima solidan chorus ..
A i ostalo mu je sjuper. Pogotovo gitarski dist preseti, koji vriste na sintovima:grin: :grin: :grin: On je, koliko sam chuo, navodno bio oko 1000 maraka kada se pojavio.
Ako pricas za sx700, bio je u Mitrosu skoro 800dm, krajem 2000te, verovatno je bio i skuplji ranije.
@Goasia
Mislis na obican chorus na njemu ili onaj 3d?
silicon science
07-05-2008, 12:28 AM
Ako pricas za sx700, bio je u Mitrosu skoro 800dm, krajem 2000te, verovatno je bio i skuplji ranije.
@Goasia
Ne, mislim na SE-70
goasia
07-05-2008, 06:50 AM
@Goasia
pa imao sam ga par godina , i ja sam ga uzeo u Mitrosu za nekih 750 dm cini mi se .... i generalno ,to je dobra sprava u trenutnoj secondhand cenovnoj klasi , ima dobar delaj , dobar chorus, neke solidne modulacione efekte , chorusi su svi onako topli tipicno rolndovski chorusi, malo mu je UI ..sta ja znam nije mi bas legao na ruke
ta 3d varijanta nije prosla bas narocito kod cele serije efekata sredinom devedesetih jer je u miksu gotovo necujna , nisam pridavao preveliki znacaj tom Roland Sound Space 3D projektu , ali kazem generalno da je sx 700 solidna sprava , moze raditi u dual modu tako da se lako konfigurise kao dva odvojena fx procesora ...dva mono in i jedan stereo out
razlika izmedju se 70 i sx 700 nije bas velika stim da po meni 16-to bitni konverteri od se 70 nesto malo bolje zvuce od 18-to bitnih sx 700 konvertera.
ali ipak je se 70 uspesniji model , mala legenda u klasi budzet fx-a :wink:
slowstar
09-05-2008, 01:52 AM
A valja li nesto BOSS SE-50?
imam ga negde u RACKu, i ne koristim ga uopste...
goasia
09-05-2008, 06:45 AM
valja , valja :)
Don Solaris
09-05-2008, 08:52 AM
Trazim analogni stereo chorus efektor za svoje sinteve.
I naravno ne zaboravi legendarne Dimension C i Dimension D od Rolanda. To ti je BBD chorus, full analog. Ako nađeš, kupuj bez razmišljanja. Također BBD chorus ti je Boss CE-300 (koji imam ja). Ili kupi potrgani Juno 60 i izvadi chorus, unutra je prejeben BBD chorus u klasi Dimension D, znači ne čuješ toliko pojavu chorusinga koliko čuješ proširenje zvuka!
clusterchord
09-05-2008, 08:16 PM
meni juno60 chorus bas nema nikakve veze sa dimension D. 60 je puno tanji i "elektronicniji" zvuk i ne bas suptilan. dimD sklop radi blize ensemblima nego klasicnom chorusu.
inace imam PCB sa Juno60 chorusom, ako neko bas oce da se igra s tim ..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.