View Full Version : Addictive drums
Harry
03-05-2008, 12:38 PM
http://www.xlnaudio.com/
Da li je tko isprobao ove bubnjeve i da li ih preporučate? U usporedbi sa ostalim vst bubnjevima (bfd, dfh...), kakvo je va?e mi?ljenje? Vrijedi li tih para?
Tomislav
03-05-2008, 01:24 PM
Meni se nisu svidjeli. Drazi mi je EZDrummer koji je, cini mi se, u toj klasi.
dejankuki
03-05-2008, 05:35 PM
Dobar i svestran VSTi...
EZ ima manu sto ne mozes da mu menjas pitch i jos neke parametre, ali zato ima puuno kit-ova pa ti biras sta hoces... u AD-u imas dovoljno elemenata i mozes da menjas pitch, ADSR ... (atack, decay, sustain i release), imas EQ za svaki elemenat, reverb efekte, kompresor i jos po nesto...
Dobar je i fleksibilniji od EZ...
BFD je po meni mozda i najbolji.. ali 55GB semplova... mnogo je...barem meni...
Malo je slabiji od EZ sa paternima ali ih ima dovoljno da uz male intervencije sa njima napravis pristojnu drum traku. Sa druge strane uvek mozes da skines drumm mapu EZ to AD i da sa AD sviras EZ paterne...
Neki su se zalili da AD ima neku cudnu distorziju... meni nema... samo pazi na velocity i nema greske...
to je kada pricamo o AD...
Support mi je malo cudan, eno ih na njihovom forumu i zezaju se a izbacili jedan update i nesto malo u jednom add-on expansion kitu... ???
EZ je ozbiljniji po tom pitanju...
Tomislav
03-05-2008, 05:47 PM
Meni se jednostavno zvuk na prvu nije svidio. Kasnije sam neke dry stvari slušao pa mi je bilo OK. Sad više nisam siguran šta mislim.
Meni je DFH Superior još uvijek bolji i od BFD, BFD2, EZD i svega drugog. BFD novi mi je previše fleksibilan :( Mislim da će mi trebati duugo da skontam sve parametre koji se mogu mjenjat i da napravim nešto onako kako želim.
Digital distortion
04-05-2008, 09:19 AM
AD ima vise podesivih parametara pa mi se zato nekako ajmo reci vise svidja nego na primjer EZDrummer, al mi EZD nekad bolje lezi u mixu nego AD, kako kad.
Tek sam nedavno probao AD i nisam siguran dali se mogu ubacivat svoji sampleovi, nekako mi izgleda kao da mogu al nisam u manualu nasao kako.
Da mogu to bi bilo super, EZD to nemoze sto mi cesto smeta, pogotovo sto se nemogu kombinirat elementi iz razlicitih expanzija.
dejankuki
04-05-2008, 03:35 PM
Ne mogu ni u AD... :(
SHIVA
04-05-2008, 04:04 PM
meni je AD odlichan, ali ja nemam iskustva sa snimanjem bubnjeva pa ne mogu bash procjeniti koliko je to blizu "pravoj" stvari.
Ono shto je sigurno je da ima solidan sound i zbilja dobru kontrolu soundova. Dosta precizan envelope (shto je za perkusije bitno) i solidan izbor klasichnih beat-ova koi se uz malo truda mogu odlichno razraditi. Preseti bubnjeva su mi nekako "orjentacioni"... tek da demonstriraju moguchnosti. Uglavnom izgubim i do sat vremena da dobijem sound koi mi odgovara.
Joxym
15-06-2008, 03:41 AM
Addictive drum je odlican.Koristim i EZ Drummer,ali mi paznju sve vise odvlaci Addictive!:D
Tako da vise radim sa njim.
Pozdrav!!!
DADDY Z
15-06-2008, 08:12 AM
Najtoplija preporuka !
Everbeatz
15-06-2008, 09:52 AM
Meni je dobar mada treba puno mucenja da bi se namestilo da zvuci kao pravi...najveca zamerka su hihats..interni efekti su dobri, kontrola bleed u OH i room je dobra stvar..meni je AD vise za alternativniji drum sound..
dawid
15-06-2008, 10:00 AM
meni je bolji ad od ezdrummera ali su mi cinele (ali bas sve) :cry:
tako da ga kombinujem uvek sa nekim drugim koji ima ok cinele.
jazztrilogy
15-06-2008, 12:27 PM
Preporučam Addictive!:)
shigumicu
15-06-2008, 09:41 PM
Meni je po svemu bolji ad od ezz, narocito su cinele bolje odradjene. Cinele kod ezz-a su mi najlosiji deo ovog programa.
Mada ... od nedavno koristim bfd2, tako da ... cuje se razlika :) .
radsoul
15-06-2008, 10:21 PM
Još jedan plus za addictive drums! Poseduje sve potrebne kontrole i efekte. Na veoma brz i komforan način se može doći do željenog zvuka. Lično, preset-i mi se ne sviđaju, i potrebno je dosta da se radi na zvuku dry bubnja zavisno od vrste muzike. Mislim da se dobro pokazuje u projektima koji zahtevaju jak "Groove" dok kod akustičnih i ambijentalnih projekata nije zadovoljavajući!
Za vlasnike "jačih" DAW mašina ipak preporuka BFD 2!
Joxym
15-06-2008, 11:59 PM
Mozda nije na odmet probati i drum iz Cakewalk Studio Instruments.
Nisam radio sa njim,ali sam ga nedavno instalirao i cini mi se da nije los.Malo cu se pozabaviti i njime.
Pozdrav!!!
P.S.
Ali,uvek se drzati Addictive-a!Sto je sigurno,sigurno!
Mika Technika
17-06-2008, 04:09 AM
http://www.youtube.com/watch?v=Bftv7UIQLdo&feature=related
Mika Technika
17-06-2008, 04:12 AM
http://www.youtube.com/watch?v=ozGc1vu7atI&feature=related
eterno
17-06-2008, 05:12 PM
Koristim AD odkad su izislu i zadovoljan sam. Samo steta sto XLN Audio malo oduzuje sa novim AD PAK-ovima. Al bice bolje.
Licno mi je AD bolji od EZ bukvalno u svemu. Veliki + za EZ je sto ima dosta EZX-ova.
Bybass
23-06-2008, 01:35 PM
Meni je AD super!
Uradio sam nekoliko "albuma" raznih zanrova sa AD-om i pokazao mi se kao "pravi bubnjar"!
Svirao (programirao) sam ga kao da je ziv covek odsvirao bubanj i skoro da nema nikakve razlike u odnosu na zivi bubanj.
E sad, nisam koristio njegove prostore, EQ i ostale gluposti koje ima na sebi, jer mi jedino to na njemu ne radi kako treba, odnosno kako ja hocu, ostalo je sve super.
Toplo ga preporucujem svima (koji imaju strpljenja da ga programiraju kao da snimaju zivi bubanj)!
Dushan_S
23-06-2008, 01:38 PM
Uop?te ne razumem kako svakih malo neko upoređuje AD sa EZ Drummerom, kad su to babe i ?abe. Mo?ete upoređivati AD BFD i Superior, EZ je potpuno drugačija varijanta gde su samplovi već ofarbani i jako je mala mogućnost menjanja postojećeg ali mu to naravno i jeste svrha tj zato je Ea-Sy Drummer
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.