View Full Version : Stigli questedi!
HeatMan
02-05-2008, 02:46 PM
i preslushao ih kod dobavljacha (ne znam da li smem da mu pominjem ime) :) i oduvali su me..
uporedili smo sa nekim albumima (koji su bili pri ruci) moje vh2108 i vh108, i mogu vam reci da je razlika veoma primetna.. ako ne i ogromna.. u korist vh2108 (subjektivni sud), mada to je samo zato shto mi njihov zvuk vishe lezi.. 108mice su mi malo stegnute, no dobro.. da prekinem da delim odushevljenja. :)
imam jedno pitanje :)
Gde mogu naci kvalitetne kablove kojima bih povezao yamaha pc2002 pojachalo i ove kvestede? :) dobio sam preporuku da uzmem shto deblje strujne kablove, ali ne znam da li je to bash vrh vrhova.. :) i gde mogu da ih nabavim, a da znam da su kvalitetni..?
i, da.. nema dzekova, nema xlr-ova, i pojachalo i monitori rade na princip stege.. ili kako se to vec zove..
pozdrav
Manley
02-05-2008, 03:21 PM
drago mi je da si poslusao...imas fenomenalne moniore za normalnu lovu ;)
uzivaj u njima
Cestitam:wink:
Pa, i mora da radi dobro.... zvucnik od 19kg:)
Rhino
02-05-2008, 08:27 PM
Neka je sa srecom!:) :)
HeatMan
02-05-2008, 10:52 PM
hahah.. hvala ljudi, ali zashto mi niko ne pomogneee?! :)))
kablovi - probaj Klotz 2x2.5 to je verovatno ok
Imas radnju kod kafica " cvetic " kod cvetnog trga u Bg u .... Imas i radnju u trznom centru na pola Balkanske .... imas razne profi kablove raznih debljina ....
Pozdrav
HeatMan
02-05-2008, 11:30 PM
ee, da uzimao sam vec kablove kod tog lika u balkanskoj.. dobar je, zamenio sam sve zice iz studija kod njega.. imao je dobre nojtrikove konektore.. zvao sam ga, i nece biti u bg-u sledece nedelje, najverovatnije.. a ja kriziram.. imam sve, a nemam nishta.. :? u velikom sam problemu, zato shto sam degen i skroz sam zaboravio na kablove.. :?
a taj kod kafica cvetic.. nije mi se svidelo kako radi.. kako sam stavio njegove kablove, sve je shushtalo.. a nije bash mala para bila..
gde mogu ti klotzovi da se nabave? artist? mitros?
dvuckovic
02-05-2008, 11:33 PM
klotz u artistu
Artist, mozda i ostali (Mitros, Mega music....)
Ja njih imam, a mozes da slusas neke audiofile, pa da platis i 100e metar kabla
HeatMan
02-05-2008, 11:42 PM
aham.. platio bih ja koliko koshta samo da znam da necu imati problema sa njima.. btw, josh jedno glupo pitanje, taj klotz.. hahah.. jel se to uzima sa konektorima pa ih sechem ili se tako uzima?
stvarno nisam upucen u kablove i celu tu prichu.. eto za klotz sam chuo jer sam uzeo njihov multikor.. :)
shto se kablova i kompjutera tiche, to ostavljam caletu.. da imam i ja neke vajde od njegovog etf-a.. :)
MA jok, gole zice na krajevima... kupis na metar i cao.
imas PM:wink:
HeatMan
02-05-2008, 11:56 PM
dobro, samo da ne banem ko tarzan i vichem ungh ungh! da me svi gledaju tamo..
hvala ti puno.. imate svi skupa pivo od mene.. :)
spidermusic
03-05-2008, 10:54 AM
Kada sve popvezes, zovi da cujemo! Pozdrav i srecna ti kupovina bila.
Sto se kablova tice, pazari klotz i uzivaj.
HeatMan
04-05-2008, 03:15 PM
nemash brige.. zovem te chim izadjem iz guzve da se vidimo..
btw, Iam a gearslut. :) uzeo sam 2x4 kablove.. :D ovi 2x2 su bili neki domaci upetljani nekako chudno, a i predebeli.. i ove sam jedva rasporio..
RetroMan
19-10-2008, 10:16 PM
i preslushao ih kod dobavljacha (ne znam da li smem da mu pominjem ime)
Smes
uporedili smo sa nekim albumima (koji su bili pri ruci) moje vh2108 i vh108, i mogu vam reci da je razlika veoma primetna.. ako ne i ogromna.. u korist vh2108 (subjektivni sud), mada to je samo zato shto mi njihov zvuk vishe lezi.. 108mice su mi malo stegnute
Evo sa malo vecim zakasnjenjem da odgovorim, problem je bio u Quad 405 II pojacalu koje je staro 27 godina i na kome nista nije menjano, a zna se da kondenzatore treba menjati na 10 godina, tako da su ovi bili potpuno suvi i majstor se cudio da nesto nije crklo zbog njih. Elem frekvencije ispod 80Hz su bile prakticno nepostojece. Tek skoro sam Quada "frizirao" prepravio sa -10 na +4, zamenio neke trandze (stavljeni moderniji) i kondenzatore, i dobio fenomenalno pojacalo, a za one kojima je bilo cudno sto je S6 imao vise basa nego H108, evo najzad i racionalnog objasnjenja. Inace decko koji je sve to uradio se zove Boris (nekad radio u Art Media) i cool je lik.
RM
HeatMan
21-10-2008, 12:30 PM
e pa retroman mi je nabavio questede hahaha.. kolko je proshlo od ove teme, ja sam i zaboravio na nju..
btw, i meni riknulo pojachalo na starim monitorima.. dao ih nekim ortacima, ne znam shta su im radili.. nije ni bitno.. uglavnom, odneli ih u sky music pre dve nedelje i ovi nishta ne javljaju.. pa cemo morati nekog drugog da iscimamo.. inache, lik koji je ranije radio u sky-u (zaduzen za mackie i tapco - a moji su tapco s8) se ne javlja.. tako da cu definitivno morati nekog drugog da iscimam...
poz
voomighty
21-10-2008, 02:54 PM
^^^^^^^
LEO iz servisa hahahahahaah
hhaahahaa BUUUUUhaahahahahaha
nas snagas je popravljao BUKVALNOOOOOOOO 9 meseci, sa prekidima da ga odnesemo u studio i uverimo se da.... radi tj ne radi.... tj... nem pojma :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.