PDA

View Full Version : Od cega sve pada sistem!!!

alhoholicar
30-04-2008, 10:08 AM
Zdravo svima,

Evo prije 5 dana sam reinstalirao PC. Napravio nove particije, na radnu stavio freski windows XP-SP1 i dodao mu SP2. Stavih Nuendo 3.2.0.1128 i vst-e...Najprije mi je cim otvorim Nuendo i recimo otvorim plugin LEVELER odma javljao error i gasio isti. Kad to makoh, problem mi prave GuitarRig 3 i GuitarRig 2-isto gase, cak se pojavljuje blue screen, KS.SYS error itd. Cini mi se da mu smetaju ti GuitarRigovi...Imate li kakvih iskustava sa istim. Imam i 2 UAD-a i ProjectMix ali mislim da nije problem sa njuma...
Ajd ako nijeste lijeni, napisite od kojih sve pluginova vam pada sitem ili vam smetaju, bar da znamo sto je sumnjivo, posto uglavnom koristimo slicne stvari!:

Inace, kad testiram sa System mechanik 7 pro, sve djeluje OK osim sto mi javlja da imam 2GB rama, a imam ustvari 2,5GB sto i pise na MyComputer propertiesu. Probao sam vaditi RAM i mijenjati slotove ali uvjek ga pokaze, osim kad je vise od 2GB.
Nijesam uradio optimizaciju XP-a za muziku, jer mi se slicno dogadjalo i kad je bilo optimizovano. Da li stavljati SP2 uopste...
Sve sugestije dobrodosle, a nadam se da ce valjati svima vase iskustvo...
Hvala

p.s. Imam 2 HD, jedan ata od 250GB sa dvije particije, radna 50GB NTFS, a podaci na drugu od 200GB FAT32. Drugi Hard je sata od 400GB i NTFS. Povremeno ukljucim i treci od 80 GB FAT32 radi backup-a i on je spojen preko fioke!

"7"
30-04-2008, 11:21 AM
... nemoj nikad da naknadno instaliras SP2... instaliraj odmah verziju sa integrisanim sp2, znam da je to znalo da pravi probleme...

dexyco
30-04-2008, 11:55 AM
Da, a takodje obrati paznju i koju verziju XP-a sa SP2 instaliras... Pitaj onog ko ti je dao da li je imao probleme i sl...

Haxli
01-05-2008, 03:27 PM
... nemoj nikad da naknadno instaliras SP2... instaliraj odmah verziju sa integrisanim sp2, znam da je to znalo da pravi probleme...
Sve zavisi kako ga instalirash.Ako odma posle instalacije win-a dodash jedan pa drugi SP verovatno necesh imati problema (ako je sve uradu sa softverom) ali ako instalish win, sp1, drivere, programe i sl pa tak onda sp2 velika je verovatnoca da cesh imati neki problem.

Ako su u pitanju krekovani softveri sve je moguce, bar kad su plagovi u pitanju, tako da nema tu nekih pravila... sem da "nove" plgove istetisrash na suvo ili da ih uzimash od nekoga ko ih je vec koristio.

Elem, neshto ti nije uradu sa nekim do SP-ova koji stavlajsh - verovatno 2 ili sa direc-X... probaj prvo da sredish direct X ili da sklonish SP2 (ili jednostavno da ga ne instalirash sledeci put, pa vidi dal ce se greshka ponoviti) A ako ti bash treba neki SP2 nadji od nekoga ko ima stabilan SP2...

hm ako se nevaram ovaj error se javljao i kada se direktno sa neta skinu neke "dopune" za win.Pogotovo ako se skida sp2... nemojte me drzati za rech, za ovo zadnje mozda greshim.

alavuk
01-05-2008, 06:36 PM

ovo je velika verovatnoca tj skoro svima u mom okruzenju se to desava ...

alhoholicar
06-05-2008, 08:19 AM
ovo je velika verovatnoca tj skoro svima u mom okruzenju se to desava ...

Evo sam instalirao XP SP2 direktno i minimum software-a za rabotu. Za sad radi...
Hvala!
Nego, htjedoh reci da sam instalirao prije njega neki XP SP3... Niti mi je dao da instaliram ProjectMix, niti bilo koji firewire device... Uglavnom, za sad bjezite od toga...

dexyco
06-05-2008, 12:00 PM
Mislim da je sp3 pokusaj da se upropasti xp buggovima, kako bi ljudi presli na Vistu, mada ne mora da znaci...

Solozabal
09-05-2008, 06:26 PM
Evo sam instalirao XP SP2 direktno i minimum software-a za rabotu. Za sad radi...

Ja koristim SP1 za audio jer mi se pokazao dosta stabilnijim od dvojke, a ako ti windowsi sluze i za izlaz na internet onda bih ti preporucio dual boot..

debrex
04-07-2008, 09:42 PM
pada najvishe kada ne znash :)...

master29
05-07-2008, 02:50 AM
pada najvishe kada ne znash :)...

Ma pada i kad znas:D