View Full Version : Thomann
Inovative_kg
29-04-2008, 11:43 AM
Zanimaju me iskustva u kupovini sa Thomann-a, kako to ide, kako se placa, za koliko stize roba, koliko je pouzdano, da li je neko imao ostecenja prilikom transporta..U sustini sve vezano za online kupovinu:)..
Hvala:)
DaBear
29-04-2008, 11:55 AM
Zanimaju me iskustva u kupovini sa Thomann-a, kako to ide, kako se placa, za koliko stize roba, koliko je pouzdano, da li je neko imao ostecenja prilikom transporta..U sustini sve vezano za online kupovinu:)..
Hvala:)
ne znam za Srbiju itd..ali ovde (Engleska) dodje na vrata (donese kurir!), bez greske...lepo zapakovano itd...brzo!
@Vrach, i za vas (Engleska) je thomann dobra varijanta?
DaBear
29-04-2008, 12:17 PM
@Vrach, i za vas (Engleska) je thomann dobra varijanta?
pa ovde deru !!! mnogo je skupo i bezobrazni su....
Sad na pr. gledam da pazarim Fatso . Kod Thomanna ?1480 a ovde u Londonu najbolja cena ?1950 !!! Ide negde i za ?2100...he,he..
?510 razlika !!! malo vise od 600Eura...
plus kod Thomanna daju 3 godine garanciju a ovde ne!
Ja sam kupovao od thomann-a dok sam zivio u austriji i sve je bilo super, dostave ti na vrata i to dosta brzo, cijene su vise-manje prihvatljive (najcesce bolje neg kod nas). Problem je samo sa dostavom u ove krajeve. Mozda ak imas nekog rodjaka u austriji ili njemackoj... (mislim da cak i s madjarskom nije problem ak imas varijantu)
Manley
29-04-2008, 02:04 PM
jos jedan + za thomann
lesha
29-04-2008, 02:16 PM
jeftinija varijanta je preko artista, uglavnom mogu da nabave stvari koje su na thomannu.
Inovative_kg
29-04-2008, 02:41 PM
jeftinija varijanta je preko artista, uglavnom mogu da nabave stvari koje su na thomannu.
Ja sam bash zvao pre neki dan i pitao za nabavku, ali su mi rekli da neke stvari ne mogu da nabave, a ima ih na thomannu, stvari koje meni trebaju
bezsmisla
29-04-2008, 05:52 PM
mene su jako cudno pogledali u artistu kad sam rekao da zelim Focal monitore...i saopstili mi kako to ne moze da se naruci.
Reinhardt
29-04-2008, 10:23 PM
jel salju unutar EU.. slovenija?
Mitjovan
29-04-2008, 10:42 PM
Sa Thomann-a salju svuda koliko sam shvatio, samo je problem carina i spediterski troskovi. Salju iskljucivo DHL-om koji je dosta skup, a carina + pdv = 33% ukupne cene sa troskovima postarine, tako da to u principu izadje isto kao da si nesto ovde kupio...
E, sad, ako to nesto nema ovde da se kupi, probaj sa Thomann-a.
Najbolje bi bilo da imas nekoga u Nemackoj, Austriji ili bilo gde u EU ko ce da ti donese ili da narucis kod njega pa da ti posalje kao paket bez vrednosti obicnom postom, ili da da koji evro vozacu od poverenja koji vozi za BG ili gde vec...
Jebada je to velika, znam iz sopstvenog iskustva!:banghead:
Mislim da salju i u Srbiju. Treba proveriti. Uglavnom, iz banke su mi potvrdili da moze da se plati u EU nekoj firmi, na profakturu, tako da je pola problema reseno
Mitjovan
29-04-2008, 10:58 PM
Nema potrebe za profakturom, dovoljna je Viza internet kartica Vojvodjanske banke, odnosno, National bank of Greece i to je to.
Koga interesuje moze da se informise na www.voban.co.yu
Ja sam njom narucivao stvari iz USA, a i sa Thommana sam hteo, tj narucio, ali nisu imali trenutno ono sto me je zanimalo, tako da moze bez problema da se plati karticom i salju u Srbiju sigurno.:wink:
master29
29-04-2008, 11:11 PM
Nema potrebe za profakturom, dovoljna je Viza internet kartica Vojvodjanske banke, odnosno, National bank of Greece i to je to.
Koga interesuje moze da se informise na www.voban.co.yu (http://www.voban.co.yu)
Ja sam njom narucivao stvari iz USA, a i sa Thommana sam hteo, tj narucio, ali nisu imali trenutno ono sto me je zanimalo, tako da moze bez problema da se plati karticom i salju u Srbiju sigurno.:wink:
Istina,Vojvodjanskom kartom mozete kupovati gde god hocete.Samo dok stigne do nas imate da se ukocite od cekanja,tako da je najbolje ako imate nekog preko da ga zamolite da vam to kupi pa na neki autobus ili neko da vam doveze.Na forumu ima ljudi koji zive preko,pa eto kombinacije da oni zarade neku kintu.I njima i vama dobro.
alavuk
30-04-2008, 05:50 AM
jel salju unutar EU.. slovenija?
pa ako opsluzuju ceo svet i stize u srbiju , znaci tebi stize posle 5 minuta narudzbine (ne bukvalno ali kontas me sta hocu da ti kazem) :)
Ja sam u austriji dostavu placao koliko se sjceam 6? sto i nije puno ak se narucuje nest za par stotina. Dostava je trajala 3-10 dana ovisno o guzvi koju su imali.
alhoholicar
30-04-2008, 10:21 AM
Thoman je odlican... Ja sam im bio greskom u kucanju - koju nijesam ni vidio- dao pogresnu adresu za isporuku. Posto posiljka nije stizala, kontaktirao sam ih i rekli su mi da je adresa nepostojeca a njima se posiljka vratila. Kad sam im dao pravu adresu, poslali su sve uredno i o svom trosku- odnosno nijesu mi trazili da nesto opet platim iako sam ih malo izvozao...Fenomenalno, zar ne...Najbolje da ti posalju na neku adresu u Njemacku jer je dostava tamo besplatna, pa onda soferima islicno...
Mitjovan
30-04-2008, 08:21 PM
Kad bi postojala neka firma koja bi uvozila direktno sa Thomanna, a ne bi se ugradjivala mnogo propale bi prodavnice po Srbiji!:D
silicon science
30-04-2008, 08:33 PM
Kad bi postojala neka firma koja bi uvozila direktno sa Thomanna, a ne bi se ugradjivala mnogo propale bi prodavnice po Srbiji!:D
Da, to bi bilo super. Zastupnik za Thomanna:) Mogao bi da kupis sta ti padne na pamet, i to po super cenama. Mada, Artist me prijatno iznenadio nekim svojim cenama za recimo, Dave Smith Instr. sintove, koje su puno bolje neko kod Thomanna:)
fischek
30-04-2008, 09:24 PM
Mada, Artist me prijatno iznenadio nekim svojim cenama za recimo, Dave Smith Instr. sintove, koje su puno bolje neko kod Thomanna:)
si pitao za Prophet 08?
redroom
30-04-2008, 09:31 PM
to sta govoris nema smisla jer bi ti na kraju bilo skuplje nego da si sjeo 3 minute za komp i narucio online preko thomanna.
1) thomann nije veletrgovina, thomann je velika online maloprodaja (kao sto je to recimo u svojoj sferi amazon) i koja vec lagano je*e majku drugim online trgovinama u europi tipa digital village ili turnkey. pogledaj samo kolicinu thomann reklama po specijaliziranim glazbenim casopisima i bit ce ti sve jasno.
2) bilo kojoj firmi sa balkana se jednostavno ne isplati nabavljat robu od maloprodajne trgovine, a da ne govorimo da je to poslovno sulud potez jer bi vrlo brzo propala. pitas zasto? pa jednostavno zato jer i kad bi evenutalno mogla dobavljat robu od thomanna, to ne bi bilo nista povoljnije od cijene koju bi ti platio kupnjom online jer bi:
- morala platit prevoz i carinu kao sta bi i ti to platio
- morala platit spediciju tj. uvoznu carinsku deklaraciju. na vece kolicine, a ovde pricamo o sleperima, trosak spedicije zna bit prilicno velik, da ne kazem nenormalan
- morala platit i atest za svaki pojedini artikal koji se uvozi. a atest braco kosta i na njega se ceka dugo. koji put jako dugo.
3) svaki od ovih koraka dade se ubrzat, sto bi se rekli u narodu, podmazat. a to kosta. kad jednom pocnes podmazivat tome nikad kraja i nikad nisi siguran da u tom lancu neko nece nesto zaje*at, a ti naravno, ne smijes nista nikome rec jer te iste degenerike trebas i sutra za neki drugi uvoz i ne zaboravi da im dajes lovu na crno pa ti mogu u svakom trenutku je*at majku kad god im prne i prijavit te poreznicima ili zatrazit jos para. u oba slucaja opet te kosta :banghead:
4) doticna firma ima i svoje troskove, najam prostora, zaposlene, mora placat poreze i jos trista cuda i to sve naravno kosta.
i sad kad zbrojis sve ovo gore ajde ti meni reci po kojoj cijeni bi dobio u trgovini u beogradu synth koji si vidio da u thomanna kosta recimo 1000 eura? ja ti kazem da bi ga skupo platio, puno skuplje nego da si ga sam online narucio i platio carinu. i dobio bi ga daleko brze.
audio trgovine pokusavaju robu narucivat direktno od proizvodjaca. namjerno govorim pokusavaju jer ne mogu svi doc do tog levela. svaki proizvodjac kad ti daje popust na svoje proizvode ujedno ti postavlja i uvjete: godisnje, mjesecne ili cak tjedne kvote prodaje koje moras ispunit jer ako ne ispunis kvotu gubis status ekskluzivnog distributera/zastupnika za tu i tu zemlju i sl. neke firme gubitkom zastupstva znaju i bankrotirat.
da ne sirim pricu, proizvodjacima je najlakse radit sa velikim trgovinama tipa thomann jer kontaktiraju sa jednom firmom koja pokriva veliko podrucje i prodaje im velike kolicine robe pa im mogu dat dobru cijenu. tako se na thomannu znade naletit na paradoksalne situacije da su neki doepfer proizvodi jeftiniji u thomannu (http://www.thomann.de/gb/search_dir.html?sid=b0e7cf8fc4460e187bf585b3bbc98c 63&sw=doepfer&x=12&y=3) nego na doepfer (http://www.doepfer.de/home_e.htm) siteu itd. itd.
zato se male trgovine specijaliziraju jer bi inace u trci sa thomannom, turnkeyem, sweatwaterom i sl. odavno popusile :ups:
lesha
30-04-2008, 09:38 PM
Da, to bi bilo super. Zastupnik za Thomanna:) Mogao bi da kupis sta ti padne na pamet, i to po super cenama. Mada, Artist me prijatno iznenadio nekim svojim cenama za recimo, Dave Smith Instr. sintove, koje su puno bolje neko kod Thomanna:)
a i blofeld je mogao da se kupi jeftinije u artistu, dok je u thomannu trebalo da se ceka par meseci..
silicon science
30-04-2008, 09:49 PM
si pitao za Prophet 08?
KAzu da ce uskoro stici posiljka i bice na lageru i Propheta, i mono i poly Evolvera, i Blofelda valjda. :) :) :) :)
STUDIOTON
30-04-2008, 10:03 PM
visa internet kartica definitivno .. kupio sam mnoooogo toga sa njom ..
evo ja ovih dana ocekujem cetvrtu karticu(jer svake godine dobijas novu za narednih godinu dana:))
A kako se radi povracaj poreza, koji je uracunat u Thomann cene? ...ili ga oni odbiju u startu kad se radi za trece zemlje?
redroom
30-04-2008, 10:22 PM
skinu ti ga u startu, tako da ti final cijena uvijek bude manja
Da, istina je to sto tvrdi Redroom, negdje mislim cak i da pise da je politika thomanna da ima iste cijene za sve, znaci nema popusta na kolicinu ili poznanstvo:D
Mitjovan
01-05-2008, 08:39 AM
to sta govoris nema smisla jer bi ti na kraju bilo skuplje nego da si sjeo 3 minute za komp i narucio online preko thomanna.
1) thomann nije veletrgovina, thomann je velika online maloprodaja (kao sto je to recimo u svojoj sferi amazon) i koja vec lagano je*e majku drugim online trgovinama u europi tipa digital village ili turnkey. pogledaj samo kolicinu thomann reklama po specijaliziranim glazbenim casopisima i bit ce ti sve jasno.
2) bilo kojoj firmi sa balkana se jednostavno ne isplati nabavljat robu od maloprodajne trgovine, a da ne govorimo da je to poslovno sulud potez jer bi vrlo brzo propala. pitas zasto? pa jednostavno zato jer i kad bi evenutalno mogla dobavljat robu od thomanna, to ne bi bilo nista povoljnije od cijene koju bi ti platio kupnjom online jer bi:
- morala platit prevoz i carinu kao sta bi i ti to platio
- morala platit spediciju tj. uvoznu carinsku deklaraciju. na vece kolicine, a ovde pricamo o sleperima, trosak spedicije zna bit prilicno velik, da ne kazem nenormalan
- morala platit i atest za svaki pojedini artikal koji se uvozi. a atest braco kosta i na njega se ceka dugo. koji put jako dugo.
3) svaki od ovih koraka dade se ubrzat, sto bi se rekli u narodu, podmazat. a to kosta. kad jednom pocnes podmazivat tome nikad kraja i nikad nisi siguran da u tom lancu neko nece nesto zaje*at, a ti naravno, ne smijes nista nikome rec jer te iste degenerike trebas i sutra za neki drugi uvoz i ne zaboravi da im dajes lovu na crno pa ti mogu u svakom trenutku je*at majku kad god im prne i prijavit te poreznicima ili zatrazit jos para. u oba slucaja opet te kosta :banghead:
4) doticna firma ima i svoje troskove, najam prostora, zaposlene, mora placat poreze i jos trista cuda i to sve naravno kosta.
i sad kad zbrojis sve ovo gore ajde ti meni reci po kojoj cijeni bi dobio u trgovini u beogradu synth koji si vidio da u thomanna kosta recimo 1000 eura? ja ti kazem da bi ga skupo platio, puno skuplje nego da si ga sam online narucio i platio carinu. i dobio bi ga daleko brze.
audio trgovine pokusavaju robu narucivat direktno od proizvodjaca. namjerno govorim pokusavaju jer ne mogu svi doc do tog levela. svaki proizvodjac kad ti daje popust na svoje proizvode ujedno ti postavlja i uvjete: godisnje, mjesecne ili cak tjedne kvote prodaje koje moras ispunit jer ako ne ispunis kvotu gubis status ekskluzivnog distributera/zastupnika za tu i tu zemlju i sl. neke firme gubitkom zastupstva znaju i bankrotirat.
da ne sirim pricu, proizvodjacima je najlakse radit sa velikim trgovinama tipa thomann jer kontaktiraju sa jednom firmom koja pokriva veliko podrucje i prodaje im velike kolicine robe pa im mogu dat dobru cijenu. tako se na thomannu znade naletit na paradoksalne situacije da su neki doepfer proizvodi jeftiniji u thomannu (http://www.thomann.de/gb/search_dir.html?sid=b0e7cf8fc4460e187bf585b3bbc98c 63&sw=doepfer&x=12&y=3) nego na doepfer (http://www.doepfer.de/home_e.htm) siteu itd. itd.
zato se male trgovine specijaliziraju jer bi inace u trci sa thomannom, turnkeyem, sweatwaterom i sl. odavno popusile :ups:
To je bila vishe saljiva konstatacija nego poslovni predlog, tako da...:da: Citaj izmedju redova!:D
redroom
01-05-2008, 10:21 AM
To je bila vishe saljiva konstatacija nego poslovni predlog, tako da...:da: Citaj izmedju redova!:D
ma nema frke, volio bi i ja da je zivot ko u reklami, ali nazalost nije
kad u realnom svijetu prdnes - zbilja smrdi :D
ziv bio!
fipke
04-05-2008, 11:27 AM
narucivao od thomanna u srbiju. paket mi je stigao za nepunih 14 dana (ukljucujuci sve bozicne praznike koji su tad bili u jeku). pokupio sam ga na posti i platio nekih stotinak dinara.
sto se mene tice, domaci trgovci opremom za mene u velikoj meri vise-ne-postoje! svakako toplo preporucujuem, jeftinije je, bolje je i BRZE je od ovih nashih srbenda...
analog
04-05-2008, 01:11 PM
fipke, to zvuči super, jel možeš malko opširnije o tome?
Slali su DHLom a ispalo stotinak din?
Placao si Visa Internet karticom?
hvala
pozz
Moritz
04-05-2008, 01:21 PM
Sta si tacno kupovao, ako su trzalice onda je i 100 din puno :grin:
Informacija iz prve ruke. Danas ja zvao...
- Minimalna narudzbina 50e
- Salju samo DHL-om
kad mi vrate mail reci ce mi koliko ce biti cena transporta...
master29
25-06-2008, 11:26 AM
Imam prijatelja u Shvici koji se bavi prodajom instrumenata,plus ima svoju muzicku prodavnicu.Imamo nameru da prebacimo poslovanje u Srbiju,za sada mozemo donsiti manje kolicine instrumenata.Ako nekog interesuje mogu pomoci.A od novembra boze zdravlja bice prodavnica i u Srbiji.Ako nekog nesto trenutno interesuje moze mi baciti poruku na pm,da mu proverim uslove i cenu.Pozz
fipke
26-06-2008, 12:42 PM
one narudzbine sto sam ranije spominjao su uglavnom bile da, male stvarcice, tako da naravno da ce biti sicja.
a evo moje poslednje narudzbe:
naime pazario sam tri studijske rack kutije od 10U
sto me je izaslo oko 200e
DHL Premium + carinu sam platio isto toliko (kutije su naravno sklopljene i teske)
i takva racunica kad sam procunjao, uopste nije skuplja nego kad bi to radio preko nasih, a opet sam dobio ono sto JA hocu, sto znam STA JE, i to za nepune dve nedelje! 8-)
Sigurno je isplativo za neke lakse skuplje stvari, npr. audio kartice, mikrofone itd.
Manley
26-06-2008, 04:16 PM
Imam prijatelja u Shvici koji se bavi prodajom instrumenata,plus ima svoju muzicku prodavnicu.Imamo nameru da prebacimo poslovanje u Srbiju,za sada mozemo donsiti manje kolicine instrumenata.Ako nekog interesuje mogu pomoci.A od novembra boze zdravlja bice prodavnica i u Srbiji.Ako nekog nesto trenutno interesuje moze mi baciti poruku na pm,da mu proverim uslove i cenu.Pozz
kako se zove taj?
master29
27-06-2008, 01:58 PM
kako se zove taj?
Imas pm
Miha Blaze
28-06-2008, 03:24 AM
a carina?
alavuk
28-06-2008, 09:10 AM
kakav car , pa to je carina ! :)
Anjamen
04-08-2008, 08:09 PM
Malo da se pohvalim da sam pre par dana bio ba? u samoj radnji u Trependorfu i kupio klasičnu gitaru Hanika. I?ao sam do Če?ke pa sam svratio do Tomana.
Sama radnje je neverovatna, ima sve moguće instrumente i postavke studija tako da mo?e? da se "igra?" do mile volje.
Tamo se na licu mesta plaća roba sa nemačkim pdv-om ali ako im vratite fakturu po?tom sa pečatom mađarskog (ili nekog drugog na izlasku iz EU) carinika vratiće vam PDV. Znači em nema nemačkog poreza em nema na?e carine - milina :-).
Ova priča sa lakim dobijanjem pečata va?i za iznose manje od 1000 EUR, ako je iznos veći od 1000 EUR mađarski carinik tra?i neke "export papers".
U svakom slučaju ako nekoga put nanese neka obavezno svrati.
bellay
20-02-2009, 12:37 PM
Mozda sam lud/glup, ali nikako da prokljuvim jednu stvar...nije mi jasno kako mogu da dobijem račun sa uračunatom po?tarinom za Hrvatsku. Na pocetnoj stranici moram da odaberem neku od onih nekoliko zemalja iz Eu, kada na kraju odaberem "world wide shipping rates"-Hrvatska, napise mi da je postarina 25 eura, ali onda mi opet u ko?ari bude postarina od druge zemlje?:confused:
zlobisha
21-02-2009, 04:59 AM
Pa ja se ne bih ba? slo?io sa tim...
Skoro sam proveravao cenu za Neumann kms 105. Rekli su mi da je pribli?na cena oo 750e. Preko jednog čoveka koji je i?ao za Nemačku sam ga kupio za 500e. Ali dobro, tu ulazi ona priča o kojoj govori Redroom...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.