View Full Version : Dobar 5.1 surround monitoring
bicko
22-04-2008, 10:38 PM
Zanimaju me mi?ljenja oko toga koji bi surround sistem bio dovoljno dobar da napuni sobu od 35 kvadrata zvukom.
?to se tiče firmi Genelec, PMC i Bluesky su neki koji dolaze u obzir.
Cijena do 7-8 tisuća eura je ok.
Ako netko ima iskustava sa nekim od setova od ovih firmi volio bi da to podijeli sa mnom.
Moritz
22-04-2008, 10:54 PM
Jako bitnu stvar nisi rekao a to je za sta ces koristiti taj set zvucnika, za miks muzike ili zvuka za film (video) bitna je razlika.
bicko
22-04-2008, 11:15 PM
Jako bitnu stvar nisi rekao a to je za sta ces koristiti taj set zvucnika, za miks muzike ili zvuka za film (video) bitna je razlika.
Za sve kolega, za sve
Sta mislis o AIR 15, dynaudio? To bi mozda moglo da se sabije u tu cenu?
bicko
22-04-2008, 11:33 PM
Nisam ba? lud za Dynaudiom a naročito ne za Air serijom.
A i već je to stara tehnologija
LACKY
22-04-2008, 11:40 PM
Moj favorit, PMC.
bicko
22-04-2008, 11:53 PM
Moj favorit, PMC.
PMC je vrlo ?irok pojam.
Koje zvučnike od PMC-a za sobu od 35 kvadrata?
LACKY
23-04-2008, 12:12 AM
Pa posto si naveo sa kolikim budzetom raspolazes, postoji samo jedna opcija.
http://www.pmc-speakers.com/product.php?mode=view&pid=165
bicko
23-04-2008, 09:47 PM
Te PMC db1a sam i gledao i na papiru izgledaju dobro.
Zanimaju me Geneleci 8240a ako ih je netko imao priliku čuti.
LACKY
24-04-2008, 12:22 AM
Pa sto nekazes sta te zanima. Ti si vec odlucio.
bicko
24-04-2008, 09:36 AM
Zanima me i jedno i drugo.
Problem je samo ?to izgleda da nitko nije radio ni na jednom ni na drugom sistemu.
Savjeti tipa: " Vidio sam ja to na internetu i to mi dobro izgleda"
nisu ba? od velike pomoći
LACKY
24-04-2008, 10:35 AM
Pa ja ti nebih nista preporucivao da nisam radio.
Arthur
24-04-2008, 10:38 AM
Zanima me i jedno i drugo.
Problem je samo ?to izgleda da nitko nije radio ni na jednom ni na drugom sistemu.
Savjeti tipa: " Vidio sam ja to na internetu i to mi dobro izgleda"
nisu ba? od velike pomoći
malko drska pretpostavka ako smem primetiti
bicko
24-04-2008, 01:31 PM
Pa ja ti nebih nista preporucivao da nisam radio.
Pa onda reci da si radio na njima i da ti zvuče dobro.
Ti si meni poslao link i rekao da je to u cijeni koju ja ?elim platiti.
Iz toga nije bilo jasno da si ustvari radio na njima.
NHF
Da li smatra? da u njima ima dovoljno snage za sobu od 35 kvadrata?
Rhino
24-04-2008, 04:53 PM
Da li smatraš da u njima ima dovoljno snage za sobu od 35 kvadrata?
Nema...... U slucaju da je slusalac gluv kao tri topa:D
Moritz
24-04-2008, 07:14 PM
Iskreno ja bih zaobisao PMC DB1 jer je to sve samo ne PMC, imao sam ih na probi i sve sto mogu da kazem da za te pare ima mnogo boljih kutija, visoki izuvaju - sve je cisto lepo i jasno, bas napucan ali midla ni od korova vokal i stringovi prosto utonu...realno to ne vredi 1400+ eura par.
Pre probaj ako ne Blue Sky 5.1 sistem, slusao sam ih nekoliko puta i veoma dobro rade za te pare ( oko 3500 ceo set sa kontrolerom), istina je da su malo vise orijentisani za film ali koliko vidim po netu dosta se koriste i u muzici.
DADDY Z
24-04-2008, 08:02 PM
ovde bi Bitch trebao da odgovori..on je naj merodavniji za PMC sorround...
Iskreno ja bih zaobisao PMC DB1 jer je to sve samo ne PMC, imao sam ih na probi i sve sto mogu da kazem da za te pare ima mnogo boljih kutija, visoki izuvaju - sve je cisto lepo i jasno, bas napucan ali midla ni od korova vokal i stringovi prosto utonu...realno to ne vredi 1400+ eura par.
Pre probaj ako ne Blue Sky 5.1 sistem, slusao sam ih nekoliko puta i veoma dobro rade za te pare ( oko 3500 ceo set sa kontrolerom), istina je da su malo vise orijentisani za film ali koliko vidim po netu dosta se koriste i u muzici.
Jesi probao mozda one mediadesk Blue Sky, jeftiniju varijantu? Vredi li to icemu?
LACKY
24-04-2008, 09:47 PM
Stvar je navike i ukusa, meni su Blue Sky nepodnosljivo odvratni. Ja na tome uopste nemogu da radim.
bicko
24-04-2008, 10:35 PM
Vidim mi?ljenja su prilično različita.
Kod Bluesky mi se sviđa to ?to dobijem bass management sa zvučnicima,
a kod PMC-a mi se sviđa reputacija i status.
A Genelec 8240 a su zvijerke koje mi se čine na prvi pogled najbolji izbor, dodu?e i najskuplji.
Čekam da se javi netko ko ih je imao priliku čuti.
Zanima me da li je netko čuo za nekakve navodne probleme Bluesky(naravno mislim uzeti System One 5.1) koje imaju sa rikavanjem visokotonaca kod glasnijeg slu?anja.
To bi definitivno bio veliki minus.
Za Genelece znam da su savr?ene kvalitete jer ih i sam imam a za PMC nisam čuo da je netko imao problema.
Moritz
25-04-2008, 11:45 AM
Kod PMC mozes da racunas na njihov zvuk i reputaciju samo od 5000 eura stereo par pa na dalje, za 5.1 samo sabirash i dobijash cifru, sve ostalo ne vredi tih para sto se tice PMC.
Oko crkavanja BlueSky visokotonaca nisam cuo nista, ljudi koji ih koriste po prilicno ih pendrece i do sada nisu imali nikakve primedbe.
Tacno , jeste stvar navike i ukusa, samo ih ipak ne bi toliko ocrnio, jer mislim da danas nema loseg zvucnika :wink:...samo onog koji ti se manje svidja ili vise kosta
Sto se Genelc-a tice mislim da bio dobio odlican sistem.
bicko
25-04-2008, 02:55 PM
Pojavio se jo? jedan igrač u top 5, a to je JBL 6328 5.1.
Koliko vidim sa raznih foruma ljudi su prezadovoljni a kod njih mi se sviđa to ?to imaju snage koliko voli?.
Sad sam tra?io cijenu u jednom dućanu u HR za Genelece i JBL-e i za ne povjerovati ali JBL su dosta skuplji:shock:
Koliko ja znam ti JBL-i bi trebali biti super povoljni u odnosu na Genelece.
Ne znam sad ko tu koga............:confused:
Manley
25-04-2008, 03:04 PM
te genelece bih ja zaobilazio u velikom luku, umaraju mnogo i slab mi je srednji opseg...
pokusaj sa EMESom...ja sam vec par dana vlasnik BLUE HR i to razbija kako radi...poredio sam ih sa s3a adamom i mnogo su bolje radili u svakom pogledu.
bicko
26-04-2008, 09:26 PM
Kao ?to mo?emo vidjeti izbor zvučnika je stvar ukusa.
Pa ću i ja shodno tome prvo poslu?ati one zvučnike koji ulaze u u?i izbor ?to cijenom, ?to kvalitetom, ?to reputacijom, i odlučiti na osnovu toga.
PMC sam eliminirao jer su stvarno minijaturni, Bluesky jer su sad već stari model,
Emes jer nitko od mojih klijenata nije čuo za njih, niti će u skoroj budućnosti čuti za njih, Dynaudio jer jednostavno ne volim taj zvuk.
Ostali su Geneleci i JBL-i.
Geneleci jer su čudo tehnike, mogu se prilagodit bilo čemu. jer su industrijski standard i ime, jer znam ?to mogu očekivati, a JBL jer su velike i sna?ne kutije, jer ih ljudi ne mogu dovoljno nahvaliti i jer su THX3 approved ?to kod mojih klijenata također igra ulogu.
Javit ću ?to sam uzeo, hvala svima
Manley
27-04-2008, 01:36 AM
blago tebi kada kupujes zvucnike koji su "ime"
a genelec ima samo ime i nista vise
uglavnom sretno
Arthur
27-04-2008, 01:44 AM
ja sam se par puta tako gadno proveo pokusavajuci da mixam na genelec 1032A, al opet imao solidne rezultate sa 8030, dok mi se 8020 ne svidjaju. Pa sad...
uglavnom sretno
Ha ha ha...... tako ti i treba kad hoces nekom da pomognes :)
Ja sam od toga odavno odustao :)
Pozdrav !!!
Manley
27-04-2008, 03:40 AM
Ha ha ha...... tako ti i treba kad hoces nekom da pomognes :)
Ja sam od toga odavno odustao :)
Pozdrav !!!
odprilke da sam i ja na tom putu ;)
bicko
27-04-2008, 09:53 AM
uglavnom sretno
Ne kupujem ja zvučnike koji su ime nego koji su i ime.
A opaska da Genelec ima samo ime i ni?ta vi?e je u najmanju ruku smije?na.
A najbolje mi je kad postavi? pitanje ljudima i tra?i? savjet,
a oni se postave kao veliki autoriteti bez da imaju pojma s kim uopće razgovaraju.
I onda su jo? uvrijeđeni ?to nisam odmah oti?ao u dućan i kupio njihovu preporuku.
Dajte ljudi malo odrastite
Arthur
27-04-2008, 11:32 AM
pa cinjenica je da se ovde ne gleda u pasulj ko je ko, ali se po nacinu razmisljanja da skontati stosta, bez obzira da dosadasnje rezultate.
Manley
27-04-2008, 11:54 AM
Ne kupujem ja zvučnike koji su ime nego koji su i ime.
A opaska da Genelec ima samo ime i ni?ta vi?e je u najmanju ruku smije?na.
A najbolje mi je kad postavi? pitanje ljudima i tra?i? savjet,
a oni se postave kao veliki autoriteti bez da imaju pojma s kim uopće razgovaraju.
I onda su jo? uvrijeđeni ?to nisam odmah oti?ao u dućan i kupio njihovu preporuku.
Dajte ljudi malo odrastite
prijatelju kupi ti za svoje pare sta hoces, ali prestani da budes drzak...koliko vidim tebi je bio cilj da se pohvalis da si veliki surround guru i vlasnik doticnog smeca zvanog genelec..zato uzmi sebi vremena da odrastes ili jos bolje da se opametis i slusas
ako hoces da znas radio sam na svim mogucim modelima geneleca i ne volim da mi neko kaze da to valja kada medju mnogima koje poznajem(a mnogo su veci profesionalci, koji ces ti ikada biti) i sa kojima radim vlada misjenje da je to SAMO IME
zato ako si imao nameru hvaliti se, postavis svoj rad u promociji radova i ljudi se dive tvom umetnickom delu
alavuk
27-04-2008, 12:47 PM
nije dobro ljutiti druga manley-a :( , mladjo , opusti se , medju najkorektnijima si sto se tice zivaca i saveta , vremena i volje prema nama ... razumem tvoj bes ... elem max lepo rece u promociji radova , kako je neko hteo da cuje ono sto zeli da cuje o produkciji tj ima vec unapred spremljen odgovor a mi samo da ga "potvrdimo" a mozda cak i lacky izvinjavam se pionirskom staresini imenjaku :)
Manley
27-04-2008, 12:54 PM
nije dobro ljutiti druga manley-a :( , mladjo , opusti se , medju najkorektnijima si sto se tice zivaca i saveta , vremena i volje prema nama ... razumem tvoj bes ... elem max lepo rece u promociji radova , kako je neko hteo da cuje ono sto zeli da cuje o produkciji tj ima vec unapred spremljen odgovor a mi samo da ga "potvrdimo" a mozda cak i lacky izvinjavam se pionirskom staresini imenjaku :)
easy druze moj ;)
alavuk
27-04-2008, 01:29 PM
i'm easy like sunday mornin' :)
bicko
27-04-2008, 09:36 PM
prijatelju kupi ti za svoje pare sta hoces, ali prestani da budes drzak...koliko vidim tebi je bio cilj da se pohvalis da si veliki surround guru i vlasnik doticnog smeca zvanog genelec..zato uzmi sebi vremena da odrastes ili jos bolje da se opametis i slusas
ako hoces da znas radio sam na svim mogucim modelima geneleca i ne volim da mi neko kaze da to valja kada medju mnogima koje poznajem(a mnogo su veci profesionalci, koji ces ti ikada biti) i sa kojima radim vlada misjenje da je to SAMO IME
zato ako si imao nameru hvaliti se, postavis svoj rad u promociji radova i ljudi se dive tvom umetnickom delu
Also dakle ovo je na nivou pubertetlije.
"Ja sam super i ja sam radio na "svim mogućim modelima geneleca"(to vjerovatno nisu ni in?enjeri u Genelec-u) i ja sam snimao na pravom SSL-u i svi moji prijatelji su genijalci i moj tata ima najbolji auto i ja najbolje znam dursku ljestvicu i svima ću vam ja pokazat i svi koje poznajem su veći profesionalci nego ?to će? ti ikada biti"( inače čovjek me dobro poznaje i ovo govori sa potpunom moralnom odgovorno?ću).:rolleyes:
U va?em slučaju, kolega, Apaurin bi pomogao.
A ako ste zihera? popijete jo? i jedan Praxiten i ovakve konverzacije će biti stvar pro?losti.
Arthur
27-04-2008, 09:40 PM
jos jedna besmislena rasprava, izgleda da je nesto sunce pocelo cudno da emituje. Od ove pocinjem da secem. Pa se vi bunite.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.