Log in

View Full Version : Evo nesto i od mene :)

Max
22-04-2008, 12:30 PM
Radili mjuzu za neku reklamu , pa ispalo fino :D

Ja i Vasil radili kompoziciju , a tekst i pevanje uradila nasa draga ( mada je u skorije vreme i nema na forumu ) drugarica Eeva :)

Njima se dopalo , pa cemo morati da zavrsimo celu pjesmicu ..... pa zato nisam bas bas picanio , ali je veeeseelooo .... :D

http://www.speedyshare.com/632437353.html

Pozdrav

lesha
22-04-2008, 12:40 PM
veselo i funky :da:

super je.

Rhino
22-04-2008, 12:46 PM
kul:)

DaBear
22-04-2008, 01:54 PM
ako je za reklamicu, super je!
Vokal je odlican , melodija / pevanje super, gitara cool...e onda onaj sinti (zvuk je super ali je linija, totalno van fazona pesme..neki polu euro pop kvazi trance..?)
i bubanj isto neradi ..

potrefili ste zvukove, ali (po meni) oni ne sviraju sta bi inace trebali da sviraju. Sve je stilski izmesano...funky bubanj, gitara pop, sinti - euro trance pop, vocal cool , diva fazon, dal' je house, dal' je RnB...svako svira i peva za sebe, zvuci sve lepo (uglavnom zbog vokala!) ali na drugo slusanje...:confused: :confused: :confused:

morao sam da se oglasim...(iz najbolje namere!) kao i uvek...:ups:

Rhino
22-04-2008, 02:08 PM
ako je za reklamicu, super je!
Vokal je odlican , melodija / pevanje super, gitara cool...e onda onaj sinti (zvuk je super ali je linija, totalno van fazona pesme..neki polu euro pop kvazi trance..?)
i bubanj isto neradi ..

potrefili ste zvukove, ali (po meni) oni ne sviraju sta bi inace trebali da sviraju. Sve je stilski izmesano...funky bubanj, gitara pop, sinti - euro trance pop, vocal cool , diva fazon, dal' je house, dal' je RnB...svako svira i peva za sebe, zvuci sve lepo (uglavnom zbog vokala!) ali na drugo slusanje...:confused: :confused: :confused:

morao sam da se oglasim...(iz najbolje namere!) kao i uvek...:ups:

Ja pomislih to za bubanj/sve ostalo, nego rekoh da ne grinjam da me ne bi shvatili pogresno...

A sto se tice sintija to mi je ok tako pomalo ischasheno:)

Max
22-04-2008, 02:25 PM
Ma grinjajte ljudi ..... meni veselo kad je cujem ..... :)

Pozdrav

balthazaar
22-04-2008, 02:32 PM
Meni je pjesmica sasvim dobra...baš mi se sviđa što ima svega i svačega - meni to nije nedostatak - naprotiv! Sve mi zvuči sasvim svijetski!

STUDIOTON
22-04-2008, 03:09 PM
Meni je pjesmica sasvim dobra...ba? mi se sviđa ?to ima svega i svačega - meni to nije nedostatak - naprotiv! Sve mi zvuči sasvim svijetski!

i ja tako mislim apsolutno .. svetski :thumbsup:

alavuk
22-04-2008, 03:16 PM
mislim da bi trebao dosta krace da traje jer se podosta ponavlja shine on i sl. , za ostalo nemam zamerki , a i pocetak je ko sweet child of mine od gansa tj asociralo me je na tu pesmu :]

lesha
22-04-2008, 04:36 PM
dabear, a zasto bi sve trebalo da bude po nekom "tvom" pravilu ?

nenad
22-04-2008, 05:07 PM
Dobro je ovo, nacisto ! Vokal prva liga !

milanCHE
23-04-2008, 12:28 AM
:thumbsup:

clusterchord
23-04-2008, 12:57 AM
...e onda onaj sinti (zvuk je super ali je linija, totalno van fazona pesme..neki polu euro pop kvazi trance..
mislim da bas sint linija super radi onako malo freestylerski.. i daje na kraju odlicnu kombinaciju. totalno slijepo drzanje stilskih i podstilskih obiljezja ostavimo nekreativnim imitatorima koji vjecno stizu drugi. ili gažerima koji sviraju covere. ni neznam koje napisao ta tzv. pravila, kad produkcija svakodnevno dokazuje da se ona konstatno ruse - bas sam neki dan slusao neki novi am. Hip Hop .. odjednom uleti refren (sa mega dobrom melodijom) i naj-seljackijim euro supersaw trance soundom u pozadini i arpeggiom !!, ono.. totalno me iznenadilo.. ali to radi.. i sto se dogodilo - ispade pre*ebena stvar, i ispade pre*ebeni hit preko noci. bas moram pitat kolegicu
sa sapunice kako se to zove.. (mala je avion btw.. :D )

nadalje, pjesma za reklamu ima druga pravila od radio uratka za novu house kompilaciju.

Max, produkcijski, samo par sitnica.. sto se meni cini.. volio bih da je open hihat na kontru nesto tvrdji i siroviji, i nizi u pitchu. bass sint da je nesto deblji/topliji , tamniji (treba ti SH-2 ;) ), da manje jede prostora i ritmike od vokala, a dole da trese. nesto bih ucinio sa drum busom opcenito da bude malo vise punchy. snare break u stanci bi mogao bit vise sexy.

sve u svemu .. :bravo:

idekius
23-04-2008, 01:03 AM
Mislim da cu svoje radove da skrivam od vas, koliko god mogu :D

opustenzy
23-04-2008, 01:10 AM
Na trenutak zvuci strasno prazno, a onda odjednom tutti.
Ne svidja mi se zvuk gitare i synth-a. Ostalo je fantasticno.

iatros
23-04-2008, 11:27 AM
Catchy, dobro radi! Bubnjevi mozda malo da su tvrdji! Al najveca je greska...prekratko! Napravite pjesmu! Vokal bas svjetski! Sve u svemu mnogo dobra stvar! Svidja mi se!

DaBear
23-04-2008, 01:13 PM
dabear, a zasto bi sve trebalo da bude po nekom "tvom" pravilu ?

niko ne kazu da su to moja pravila. ??!!?? Samo smatram da kao neko ko je proveo strasno mnogo vremena radeci sa ljudima koji prave i produciraju danasnju muziku, i radeci sa ljudima koji izdaju tu muziku, znam stvar ili dve..
(a , i skoro svih sto i trideset produkcija / mikseva / remiksa na kojima sam radio su izdati...)

sve moze, sve moze da se mesa i 99% ljudi to i radi JER NECE DA BUDU kao i drugi, "teraju nesto za svoju dusu" ali i u tom procesu OSTANU SAMO producenti iz spavace sobe!

Jako je tanka linija izmedju nabosti sve kako treba i omasiti. To ne moze svako da skapira...
Nekada dve-tri note prave razliku..

A sad da li je trebao dublji hi-hat ili tvrdja noga, to nema veze sa celim konceptom...

RetroMan
23-04-2008, 01:23 PM
Mislim da cu svoje radove da skrivam od vas, koliko god mogu :D
Zasto, pa vidis da se svima svidja, uz male primedbe:

- ne?to ... maaaalko ''bode'' u?i i ''kvari'' fluidnost

- podosta ponavlja shine on i sl

- Sve je stilski izmesano

- Ne svidja mi se zvuk gitare i synth-a

- sinti ... totalno van fazona pesme

- bass sint da je nesto deblji/topliji , tamniji

- da bude malo vise punchy

- bubanj isto neradi

- da je open hihat na kontru nesto tvrdji i siroviji, i nizi u pitchu

I sad se ja pitam kakvi bi komentari bili da je to okacio neki mladji clan foruma :confused:

RM

lesha
23-04-2008, 01:33 PM
Njima se dopalo , pa cemo morati da zavrsimo celu pjesmicu ..... pa zato nisam bas bas picanio , ali je veeeseelooo .... :D

lepo covek kaze da su radili za reklamu i da nije zavrseno..

RetroMan
23-04-2008, 01:57 PM
Mozda je malo offtopic, ali kad je vec spomenuto, da malo prokomentarisem i ja:

Sve je stilski izmesano...

U ovom slucaju (kad je u pitanju muzika za reklamu) to mozda i nije toliko bitno, ali to je mozda osnovni problem sadasnje domace muzike. Mesaju se babe i zabe, i posle se ti autori pitaju kako je moguce da ima nekih koji ne vide svu lepotu Frankenstajna.
Moram priznati da mi je za ovo otvorio oci kolega koji se u zadnje 2 - 3 godine bavi iskljuvivo blues-om, i komponujuci blues, on nikada ne mesa stilove ni u okviru blues-a (Delta blues, Texas blues...) i da ga sutra stavite da svira sa najvecim imenima blues-a, ne bi se obrukao. Naravno da je za to potrebno znaje svih tih stilova (koje se ne uci u skoli), pa se opet vracamo na osnovni problem - poznavanje muzike.

RM

cAAc
23-04-2008, 02:20 PM
pa zavisi kako se mesha po toj logici da su se svi jezili nekog mesanja ne bi ni bilo ovoliko zanrova i podzanrova niti bi se ishta desavalo(pogotovo u tom istom bluzu koji si pomenuo ) ,a sto se tice producenata iz spavace sobe ne bih stavljao 'samo' ispred ,vise bih voleo da su mi druge stvari u zivotu sredjenije i da ne moram da mislim o glupostima ,a muzika da mi ostane to sto jeste ..

kalson
23-04-2008, 02:26 PM
skroz kul
necu da pametujem i da trazim zamerke kako bih imao neku kritiku, sve je lepo uklopljeno
no ne znam zasto kazete mnogo puta se ponavlja "shine on" ipak je ovo klip od 1og minuta.

off:
mesanje pravaca, ne znam zasto se uopste prepirete, misljenja su razlicita... svako neka radi kako se njemu svidja pa makar mesao black metal sa psytrance-om...
bitna je muzika, ne cime, kako, gde, kada je napravljena i kog je zanra i da li je ovaj sint trancy ili su rifovi trasherski etc. postoji dobra i losa pesma, izmedju su varijante sive boje.

RetroMan
23-04-2008, 02:49 PM
pa zavisi kako se mesha
Da to je poenta, mozda nisam bio dovoljno jasan, ali jedna stvar je kad neko zeli da "prosiri" okvire, i pri tom zna sta radi, a savim drugo je kad neko (ko nema pojma) mesa babe i zabe, pa dobije nakazu,

RM

Rhino
23-04-2008, 03:03 PM
a savim drugo je kad neko (ko nema pojma) mesa babe i zabe, pa dobije nakazu,

RM

Oh Yeah!:D

cAAc
23-04-2008, 03:09 PM
Da to je poenta, mozda nisam bio dovoljno jasan, ali jedna stvar je kad neko zeli da "prosiri" okvire, i pri tom zna sta radi, a savim drugo je kad neko (ko nema pojma) mesa babe i zabe, pa dobije nakazu,

RM

opasne stvari

Oggy
23-04-2008, 03:16 PM
Slucajno naleteh na thread...

Vidim, svi su nesto u fazonu kao "super je, ali..."...

Neka mi bilo ko nabroji barem tri rada koja su ikad bila u "promociji" koja su bolja od ovoga, pa onda nastavite sa kritikom.

Malecka je extra ;)

cAAc
23-04-2008, 03:26 PM
Slucajno naleteh na thread...

Vidim, svi su nesto u fazonu kao "super je, ali..."...

Neka mi bilo ko nabroji barem tri rada koja su ikad bila u "promociji" koja su bolja od ovoga, pa onda nastavite sa kritikom.

Malecka je extra ;)

po cemu bolja ili gora ,ja ovakvu muziku ne volim(opet rasprava o ukusima) ,pogotovo josh ako se radi o reklami i to za pink up zensko cepi od koga ce sve da im krene na bolje ,evo tu po meni dva nasha rada koja su izasla na nemackoj kompilaciji ,Hatred prva ona mi je kstra itd bilo je interesantnih radova koji su mi privukli paznju ..ako se setim al mozda u nekom drugom tredu ,malo je glupo da ovde nabrajamo sad ..

Oggy
23-04-2008, 03:40 PM
Pa ko te je pitao za muzicki ukus na produkcijskom forumu? :)
Logicno je da volis onakvu muziku kakvu stvaras i da svako od nas ima potpuno drugaciji muzicki ukus osim raznih "wannabe" klonova.
To sto je pice zensko ili musko ne vidim da ima ikakve razlike. Mislis da je pivo vrednije od ovoga? Ako jeste zasto? Zato sto ga ti volis?
Da ne mislis da se samo na tebe odnosi ova replika...
Post pre sam napisao onako kako jesam jer mislim da ovde najmanje njih stvarno nesto radi, a kada neko nesto i uradi, sami sebi dizu (sa pravom) uzdrmano samopouzdanje kenjajuci po tom "nekome" ko radi. I to dobro radi.
Naravno, cast izuzetcima, jer je bilo i nekih konstruktivnih kritika ili bolje reci saveta, ali stav tipa "ovo je sranje zato sto ja to ne volim i to je zensko pice" nema veze sa mozgom.

Ovo bi mogla da bude i neka blaza moderatorska sugestija da se malo obrati paznja kada se pricao o necemu. Ako nista drugo, a ono zbog lepog ponasanja i postovanja.
Ako imate neki cvrst argument, vi argumentujte, dobronameran savet, a vi savetujte, ali nemojte pljuvati jer covek nije postavio rad da bi ga bilo ko malo revoltiran i iskomplexiran pljunuo, vec da podeli sa nama nesto za sta misli da je vredno.

Ne zamerite mi na ovome, ali ipak malo povedite racuna ;)

cAAc
23-04-2008, 03:54 PM
Pa ko te je pitao za muzicki ukus na produkcijskom forumu? :)
Logicno je da volis onakvu muziku kakvu stvaras i da svako od nas ima potpuno drugaciji muzicki ukus osim raznih "wannabe" klonova.
To sto je pice zensko ili musko ne vidim da ima ikakve razlike. Mislis da je pivo vrednije od ovoga? Ako jeste zasto? Zato sto ga ti volis?
Da ne mislis da se samo na tebe odnosi ova replika...
Post pre sam napisao onako kako jesam jer mislim da ovde najmanje njih stvarno nesto radi, a kada neko nesto i uradi, sami sebi dizu (sa pravom) uzdrmano samopouzdanje kenjajuci po tom "nekome" ko radi. I to dobro radi.
Naravno, cast izuzetcima, jer je bilo i nekih konstruktivnih kritika ili bolje reci saveta, ali stav tipa "ovo je sranje zato sto ja to ne volim i to je zensko pice" nema veze sa mozgom.

Ovo bi mogla da bude i neka blaza moderatorska sugestija da se malo obrati paznja kada se pricao o necemu. Ako nista drugo, a ono zbog lepog ponasanja i postovanja.
Ako imate neki cvrst argument, vi argumentujte, dobronameran savet, a vi savetujte, ali nemojte pljuvati jer covek nije postavio rad da bi ga bilo ko malo revoltiran i iskomplexiran pljunuo, vec da podeli sa nama nesto za sta misli da je vredno.

Ne zamerite mi na ovome, ali ipak malo povedite racuna ;)

steta sto se tek sad javljas ,na moju ne srecu moji kompleksi nemaju veze sa muzikom i uvek sam spreman da 'pljunem' takav rad (znam da se ne obracas samo meni) ,ako prelistas promociju videces kako funkcionise to sa komentarima pa bi video da na produkciju ima najmanje(prelistaj malo komentare po mojim radovima ako nadjes tri vezana za produkciju ,a ni sa drugim radovima nije nista bolji slucaj ..otud i mozda po neki kompleks kog nisam ni svestan ,a i kad sam nabrojao radove (pored zanra koji obradjuju svidja mi se i kako su isproducirane i ako nisam neki strucnjak) i opet steta sto se tek sad javljas ..(mada sam se licno navikao na ovu drugu vrstu komentara i moze se reci da mi koriste)
ne zameri ni ti

Oggy
23-04-2008, 04:03 PM
ako prelistas promociju videces kako funkcionise to sa komentarima pa bi video da na produkciju ima najmanje(prelistaj malo komentare po mojim radovima ako nadjes tri vezana za produkciju ,a ni sa drugim radovima nije nista bolji slucaj ..

Iskreno?

Procitaj moj prvi post, pa vidi koliko sam radova trazio da mi bilo ko nabroji, a da mogu da stanu pored ovoga?

Zato se i ne prica o produkciji, jer produkcije nema, pa se svi hvataju za sta stignu. Ovde ima o cemu da se prica, naravno ako su ljudi u stanju da ucestvuju u diskusiji na tom nivou, pa ko ne ume ili ne zeli, bolje da to i ne cini i pusti ljudima sa dobrom namerom da prokomentarisu rad coveka koji nije "bilo koji ucesnik foruma" i od koga svi dosta mogu da nauce.

Kao sto rekoh "sluzbeno": argumenti, saveti, elementarno lepo ponasanje.

cAAc
23-04-2008, 04:13 PM
Iskreno?

Procitaj moj prvi post, pa vidi koliko sam radova trazio da mi bilo ko nabroji, a da mogu da stanu pored ovoga?

Zato se i ne prica o produkciji, jer produkcije nema, pa se svi hvataju za sta stignu. Ovde ima o cemu da se prica, naravno ako su ljudi u stanju da ucestvuju u diskusiji na tom nivou, pa ko ne ume ili ne zeli, bolje da to i ne cini i pusti ljudima sa dobrom namerom da prokomentarisu rad coveka koji nije "bilo koji ucesnik foruma" i od koga svi dosta mogu da nauce.

Kao sto rekoh "sluzbeno": argumenti, saveti, elementarno lepo ponasanje.
kao sto rekoh ,nisam strucan da pricam o tehnikama (i ubuduce cu se sudrzavati od bilo kakvih komentara) ali nikako ne mogu da se slozim sa tobom da je ovo prvi rad koji zvuci dobro (mogu da cujem i da razaznam da li mi nesto prija ushima ili ne) ..i ono ,sasvim slucajno sam naletao na takve radove..,a i ako ljudi kazu da je tanak kik ili ne znam sta zasto to nije konstruktivno (mozda i sam naziv Promocija i nije bash najedakvatniji jer ako neko daje kritiku to ne promovishe nikog ..al to su vec drugi tripovi)
a i u samoj produkciji se moze raspravljti o ukusima ..ko kako voli tako da opet moze da ispadne chudno ili neka prica o kompleksima ..

Oggy
23-04-2008, 04:19 PM
a i ako ljudi kazu da je tanak kik ili ne znam sta zasto to nije konstruktivno (mozda i sam naziv Promocija i nije bash najedakvatniji jer ako neko daje kritiku to ne promovishe nikog ..al to su vec drugi tripovi)

Ili ne pratis dobro sta govorim ili izvlacis samo recenice koje mozes da upotrebis u pogresnom kontextu... :confused:
Rekao sam "cast izuzetcima", a ti ljudi i sami vec znaju ko su, jer su dali dobronamerne savete i ne pronalaze se u ovome o cemu ja pisem, jer i nema veze sa njima.

Otiisli smo daleko sa filozofiranjem. Ovde zavrsavamo.

cAAc
23-04-2008, 04:24 PM
kvotujem ceo tekst i ne izvlacim nista van konteksta nego se trudim da obuhvatim sve pomenuto-kratko objasnjenje ako sam pogreshno shvacen

sRce
23-04-2008, 04:31 PM
Samo mogu da kazem da ovaj decko zna svoj poso... a to da l' je linija ovakva ili onakva... to nije bitno...

Bravo MAX... :da:

SHIVA
24-04-2008, 01:16 AM
Max... ja znam "ozbiljne" band-ove koi bi dali ljevo jaje da ovako zvuche :)

Odlichno je... funky, groovy, uplifting, moderno, zanimljivo... svaka chast!

Mika Technika
24-04-2008, 02:23 AM
sedim na poslu, procitah sta ste sve nashvrljali, i moj komentar na vashe price je: AL STE PRSLI!:)

zoolander
24-04-2008, 07:07 AM
Super clip, vokal je stvarno dobar, no produkcijski nije po mojem ukusu, ne mogu definirati o čem se radi, dal o izboru soundova ili glasnoći pojedinih instrumenata, koji mi pomalo iskaču iz cijele zvučne slike (npr. bas linija) i daju mi dojam prenapumpanosti. Na početku, prije groova bi stavio uplifter.
Također se ne bih slo?io da je to najbolji rad u "promociji", svako ima svoje favorite. Uglavnom sviđa mi se i stilski mi je apsolutno sve ok, fino, veselo, s energijom i poletom.

alavuk
26-04-2008, 07:52 AM
cek bre pa gde nestade link sa reklamom ??? da reklama i pesma su odradjene ...

master29
26-04-2008, 12:38 PM
10+ (za vokal) 10 za sve ostalo,odlicno

vly
26-04-2008, 02:16 PM
Max,dobar posao.

Neke zamerke koji su neki imali u vezi aranzmana ne piju vodu zato sto je u pitanju arr i mix za tv,koji ima neka svoja pravila(znaci zaboraviti sugestije tipa "bass odozdo" i sl).
Sto se mesanja stilova tice,bilo bi jako dosadno ako bi se sve radilo bas onako "kako treba"naravno,pod uslovom da onaj koji menja pravila,poznaje i sama pravila.

Pretpostavljam da ce tu na kraju biti i neki VO i gomila SFX,pa ce i ta spomenuta praznjikava mesta biti popunjena.

Jedino se smejah,posto si rekao da je mjuza za reklamu,ja sam ladno cuo da riba peva SHAMPOON a ne SHINE ON,kao sto peva:rotfl: ,al to je vec posledica znas i sam vec cega.

Pozz

zmaj
05-05-2008, 11:34 PM
Sad videh i na TV-u...odradjeno je fenomenalno,a na video je leglo tako da bolje nije moglo...Maxe,iako imas malu prazninu u spektru,negde izmedju 3.654 i 3.658 KHz,ipak mogu da ti cestitam...do jaja,svaka cast!:wink:

Max
06-05-2008, 12:28 AM
Da vidim kritike uz dobre cice :D :D :D

<object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/52oCHvdeBnE&hl=en"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/52oCHvdeBnE&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

Pozdrav

Mogli
06-05-2008, 01:44 AM
Ala ova peva!:shock:

Rhino
06-05-2008, 01:58 AM
E sad je monogo bolja muzika!:D

zmaj
15-05-2008, 12:18 AM
Ove cice su bash dobre u visokima!:D