Log in

View Full Version : RME FF preampi...?

OFF
17-04-2008, 01:04 PM
Draga moja ff800 sekto:) , da li je neko probao da snima ista ozbiljnije sa ovim preampima. Imam sad za vikend neki bubanj, a znacilo bi mi da bocem nesto u njih (tomove, npr). Sta bi pre upotrebili, njih ili preampe sa mackie VLZ PRO?

vly
17-04-2008, 01:56 PM
Draga moja ff800 sekto:) , da li je neko probao da snima ista ozbiljnije sa ovim preampima. Imam sad za vikend neki bubanj, a znacilo bi mi da bocem nesto u njih (tomove, npr). Sta bi pre upotrebili, njih ili preampe sa mackie VLZ PRO?

Ja bi uvek pre ff800,mada nemam iskustva sa snimanjem perkusija preko njegovih preampa,ali u nekim "visekanalnim" situacijama(viola,violina,sax,gitara i glas) su odradili sasvim ok posao.
Jedini razlog za koriscenje preamp sa mixete bi mozda bili eq, al posto nisi lud da koristis mackieve krsh eq,neces pogresiti sa ff800.

Pozz

Arthur
17-04-2008, 11:40 PM
snimao back vokale na nt1000, nisam primetio da mi je ista zestoko smetalo, legli u mix jako lepo.

HeatMan
18-04-2008, 07:03 PM
spiderstudio (sa foruma) ima izuzetne snimke bubnjeva, i sve ide preko ff-a ako se ne varam..

STUDIOTON
18-04-2008, 07:09 PM
kad budes probao preampe ja ocekujem tridenta u malim oglasima :razmislja:

OFF
18-04-2008, 09:27 PM
Trident je uvek na prodaju, kao i sve ostalo (sem NS10 i UADa:D )

Max
18-04-2008, 10:57 PM
kad budes probao preampe ja ocekujem tridenta u malim oglasima :razmislja:

Uh uh uh uh .... ne bih bas tako ;)

Pozdrav

spidermusic
19-04-2008, 07:37 PM
spiderstudio (sa foruma) ima izuzetne snimke bubnjeva, i sve ide preko ff-a ako se ne varam..

Hvala na lepim recima i komplimentima, ali za snimanje tih bubnjeva nisu korisceni RME FF 800 preampovi, vec Audient preampovi sa modela ASP 008.

clusterchord
20-04-2008, 01:51 AM
Uh uh uh uh .... ne bih bas tako ;)

Pozdrav

slazem se. fireface su ok preampi nize srednje klase. i to je to.

uvijek ovisi uvijek uz sto se usporedjuje. informativno je kad se stave A/B protiv preampa koji kosta jedan kanal kao cijeli FF800, onda se lakse primjecuju problemi. izoblicenja u srednjima. manjak detalja u visokima, nefokusiran, juhast bas. takodjer za dinamicniji signal tipa snare i kick, ritam masina itd imam dojam da je malo premali headroom.

s druge strane, puno bolje od mackie vlz, i mnogo drugih on-board preampa (motu) sto se trpaju po svim tim audio karticama, sad kad je to moda.

da ne bude zabune ja sam sretni korisnik FF800. za te pare, odlicni su mu konverteri.

prednost na VLZ je ocigledno da mozes insertirat neki kompresor na kanal da lagano "lize".. na FF800 ne mozes.

STUDIOTON
20-04-2008, 02:11 PM
slazem se. fireface su ok preampi nize srednje klase. i to je to.

uvijek ovisi uvijek uz sto se usporedjuje. informativno je kad se stave A/B protiv preampa koji kosta jedan kanal kao cijeli FF800, onda se lakse primjecuju problemi. izoblicenja u srednjima. manjak detalja u visokima, nefokusiran, juhast bas. takodjer za dinamicniji signal tipa snare i kick, ritam masina itd imam dojam da je malo premali headroom.

s druge strane, puno bolje od mackie vlz, i mnogo drugih on-board preampa (motu) sto se trpaju po svim tim audio karticama, sad kad je to moda.

da ne bude zabune ja sam sretni korisnik FF800. za te pare, odlicni su mu konverteri.

prednost na VLZ je ocigledno da mozes insertirat neki kompresor na kanal da lagano "lize".. na FF800 ne mozes.

ja sam poredio sa avalon m5 preampom .. koji je jedan kanal a kosta koliko dva ff800 .. naravno da nisam detaljno poredio ali cim na prvo slusanje nisam cuo znatne razlike(u zvuku) znaci da su dobri :)

doduse ,to su preampi i konvertori sa octamic II ovog novog .. jesu to isti preampi i konvertori kao na ff800:confused:

Arthur
21-04-2008, 01:57 AM
u SOS reklamnom oglasu pise da su na FF800 ADI-8 konverteri i Octamic preampi... bem ti reklame :banghead:

OFF
21-04-2008, 09:23 AM
Ne vidim zasto bi onda neko kupovao octamic da je bas tako, ali dobro, neka im bude:)