View Full Version : Indira-Produkcija-Pitanje
VexMunja
16-04-2008, 12:29 AM
Kao prvo,da pozdravim sve ovde,s obzirom da sam novajlija na forumu!
E,sad, nisam siguran da li je ovo pravi pod-forum da postavim pitanje,ali zanima me sledece:
Da li neko zna da mi kaze cime je radjena Indirina pesma "Bio si mi drag"http://www.youtube.com/watch?v=KV5-lOR8qaw sa albuma "Zmaj"?
Konkretno interesuje me odakle potice set bubnjeva iz te pesme? Taj isti set je koriscen i za pesme "Ala-ala " "Da li si me volela il nisi"-Seja Kalaca,Stoja-"Metak" (isti producent Goran Ratković Rale )
Mnogo mi se svidja taj set bubnjeva,sve sam prevrnuo i nikako nisam mogao da skontam koji su to semplovi ili sta vec???
Primetio sam da ovde ima dosta profesionalaca pa se nadam da ce me bar neko prosvetliti po ovom pitanju.
Hvala i Pozdrav!
MilTon
16-04-2008, 07:55 PM
Kao prvo,da pozdravim sve ovde,s obzirom da sam novajlija na forumu! :)
E,sad, nisam siguran da li je ovo pravi pod-forum da postavim pitanje,ali zanima me sledece:
Da li neko zna da mi kaze cime je radjena Indirina pesma "Bio si mi drag"http://www.youtube.com/watch?v=KV5-lOR8qaw sa albuma "Zmaj"?
Konkretno interesuje me odakle potice set bubnjeva iz te pesme? Taj isti set je koriscen i za pesme "Ala-ala " "Da li si me volela il nisi"-Seja Kalaca,Stoja-"Metak" (isti producent Goran Ratković Rale )
Mnogo mi se svidja taj set bubnjeva,sve sam prevrnuo i nikako nisam mogao da skontam koji su to semplovi ili sta vec???:confused:
Primetio sam da ovde ima dosta profesionalaca pa se nadam da ce me bar neko prosvetliti po ovom pitanju.
Hvala i Pozdrav!
Meni lici na dezurne dance noge i dobose iz Stylus RMX-a, ali ako ti je bas toliko bitno, ortak ce ga pitati sutra.
Pozdrav.
milanCHE
17-04-2008, 12:35 AM
nisam neki poznavalac bubnja,ali ako ti je od ikakve pomoci probaj sa Sonorovim set-om ,posto je moj drugar bubnjar skoro radio neku pesmu gde je koristio slican "kantozvucni" snare,znam sigurno da je sample Sonorov-og 14 x 5" snare-a iz addictive drumsa,malko shiftovan navise (za oko 1 polustepen)frekvencijski ukljesten izmedju 450HZ i 5 kHz(imas onaj envelope/filter,njega ukljuci pa se poigraj,imas tu te funkcije)i mislim da mu je cackao odnos izmedju top i bottom snare mikrofona (75%) u korist gornjeg.i mutirao je room mic.ako ne nadjes nista bolje,pitacu ga sutra da mi kaze sta je cackao,ali me jako podseca na ovo sto trazis
a sto se tice drugih stvari,reeeetko ko ce ti reci bas u tancine sta je koristio,koliko god to lepo ili ogavno zvucalo,moraces sam da experimentises
i nemoj odma' da se ljutis,niko nije sigurno imao lose namere,sta mi "matori" da kazemo sta smo sve pregurali...mlad si,mi stariji pamtimo i bolja vremena .... i JNA... ono,kao dodjes prvi dan u askaru,osisaju te,maznu ti isto vece carape,a ko je simpatican dobije jos i cebovanje,a o "voznji bicikle"da i ne pricam(stara rumski garda sigurno zna o cemu pricam)
opusteno.dobrodosao
poz
VexMunja
17-04-2008, 01:25 AM
...
master29
17-04-2008, 12:59 PM
poslednja opomena
iatros
17-04-2008, 12:59 PM
@VexMunja: Ti bubnjevi se mogu naci u mnogim zbirkama itd. cak mislim u jednim od setova iz Battery-a stim sto malo kombinujes i stavis mnoooogo reverba itd., koji je bas karaktaristican za taj zanr! Konkretno ti je jedan clan ponudio da mu ortak pita Raleta koje je setove koristio ako hoces na brzinu da dobijes bas te iste bubnjeve! A Idekius ti je pored njegove zajebancije dao dobar savjet: Prosvrljas forum da saznas sta se inace koristi za bubnjeve, bass itd. i kako da dobijes to sto zelis! Imas mnogo tih stvari na izbor, pored sample zbirki, kao sto su Addictive Drums, Battery, BDF! Za bass pogledaj recimo Trilogy! Pozdrav!
Manley
17-04-2008, 01:03 PM
Ovako, postovi koji nisu odgovorali temi ili su bili "uvredljivi" su obrisani.
Od sada vas molim da se drzite teme i bez vredjanja, ako neko ima odgovor na postavljeno pitanje molim da odgovori, ko se ne slaze sa temom ili mu iz bilo kog razloga ne odgovara molim da ne komentarise.
Decko je postavio pitanje i kao clanovi ozbiljnog foruma trebamo da pokusamo da zajedno dodjemo do resenja, molim one koji ne misle isto da se suzdrze od provokacija, a istomisljenjike da ne vredjaju....
....i svet ce opet biti PINK boje za sve ;)
hajd uzdravlje svima
Danny Lou
17-04-2008, 01:05 PM
manley hajde ziv bio pobrisi sve oko teme i zakljucaj thread ... da se ne vuce svasta po forumu...
DaBear
17-04-2008, 01:05 PM
Ja bih ti pomogao, ali neznam ko je Indira, niti sam ikada cuo neku njenu pesmu....sorry
LACKY
17-04-2008, 01:12 PM
Obrisi i DA Bear-ov post vidis da provocira coveka!
Manley
17-04-2008, 01:14 PM
Ah da, u zaru borbe sa talasom postova, zaboravih glavno
VexMunja DOBRODOSAO koje god vere bio i koju god muziku slusao....
....svi smo mi u istim G... na kraju.
Nemoj da te obeshrabri ovakav start, svi smo skoro ovako prosli na pocetku ;)
videces sa vremenom da su to sve super likovi i drugari.
Ajd uzdravlje i neka je sto vise opreme i muzike ;)
LACKY
17-04-2008, 01:17 PM
Daj bre Manly potpuno si napravio zbrku sa ovim brisanje.m
VexMunja
17-04-2008, 01:55 PM
...
Molim malo ozbiljnosti,evo pokusacu da ogovorim ,mislim da se radi o rock setu bubnjeva sa g 800 ili g 1000 Rolandove klavijature koja se lako nalazi.Samo hrabro premda ti licno savetujem da budes malo inventivniji u izboru bubnja!
Zahvaljujem se moderatoru sto je stvari doveo u red,sad cini mi se moze da se dise...
U prvom postu sam ocigledno zaboravio da napomenem glavnu stvar:
NE BAVIM SE MUZICKOM PRODUKCIJOM!
Bavim se muzikom amaterski...po malo tezgarim,ali nista "opasno".Imam Korg Pa1x jer volim klavijature,a ovaj korg bas pruza mogucnosti za rad...Vise volim da "cackam" klavijaturu nego da sviram,volim da docaram pesmu sto je vernije moguce(boje,setovi bubnjeva)...Nisam pobornik ni jednog muzickog zanra konkretno...ali ovaj set koji sam spomenuo mi zapao za uvo,bas eto kod Indire...
Hvala i pozdrav.
:confused: :confused:
Nisam video posle mog posta sta se desavalo ali kako god,hvala moderatorima za odrzavanje foruma pod kontrolom,onakvim
kakvim ga svi zelimo.
VEXMUNJA dobrodosao na forum.
POZDRAV
LACKY
17-04-2008, 03:11 PM
A kakvim ga svi to zelimo?
DaBear
17-04-2008, 03:30 PM
A kakvim ga svi to zelimo?
E Lacky, kakav si ! K'o neki mali...samo zapitkujes nesto!!
diviner
17-04-2008, 03:35 PM
Samo trazi kavgu...tc, tc, tc, tc.... :)
I Alen i ostali su u pravu...dajte stvarno malo smanjite sa ironijom i cinizmom. Ako je covjek amater i klavijaturista, to nije razlog da se salje na drugi forum (da se tjera odavde). Ni meni se ne svidjaju tezgaroska muzika i eurotrance-turbo-folk produkcija, ali imam postovanja prema ljudima koji to rade, pogotovo ako znam da su ti ljudi i vise nego OK.
Dexxy
17-04-2008, 03:48 PM
Dobro je ....zivnuo je forum, nesto se desava :D:banghead:
silicon science
17-04-2008, 04:15 PM
E Laki, Laki:)
Trovach si neopevan:rotfl:
boggy
17-04-2008, 04:29 PM
.........
VexMunja DOBRODOSAO koje god vere bio i koju god muziku slusao....
....svi smo mi u istim G... na kraju.
Nemoj da te obeshrabri ovakav start, svi smo skoro ovako prosli na pocetku ;)
videces sa vremenom da su to sve super likovi i drugari.
Ajd uzdravlje i neka je sto vise opreme i muzike ;)
............ali imam postovanja prema ljudima koji to rade, pogotovo ako znam da su ti ljudi i vise nego OK.
Slazem se!
VexMunja dobrodosao na Rumski! :)
pozdrav
bogi
niko nije ni rekao da se ne slaze ,ja sam za to da se kao gost foruma dovede neko poznat iz sveta narodne muzike pa mozda i dobijem neke odgovore na koje mi josh niko nije odgovorio ..i ako mi je neciji post sulud mogu na to da skrenem paznju onako kako ja znam ili umem ... ,takodje bih voleo da taj gost bude neka pevacica i posto vecina ljudi ovde zivi od muzike mogli bi i da pricamo o tome kakva sve vrata otvara takav pristup muzici i od chega josh moze da se dobro zaradi zahvaljujuci istoj
i zasto kad god se postavi neko takvo pitanje ili se skrene paznja na neke stvari odmah se gleda kao provokacija ? ma nemoj!!
Tako i ako postavim konkretno pitanje vezano na tu temu ili pricam o mojim erotskim snovima sa Indirom(kad vidim polu golu zenu ja hteo ne hteo razmisljam o tome) isto mi se hvata ,bicu obrisan !
A takodje bi voleo da pricam o tome sta znaci to amatersko skidanje tudjih stvari i bezazleno tezgarenje .. meni nista nije jasno (i mozda je to covek koji bi usao u zapaljenu zgradu i spasio neciji zivot ali se tek o tome ovde ne pricha tako da su te stvari tek off )
diviner
17-04-2008, 06:28 PM
Ponekad stoji nasaliti se na tudj racun, ako poenta te sale jeste usmjeravanje i podsticanje osobe da promjeni nacin razmisljanja, ali treba imati takta...
Ne kazem da ste ti i ostali pretjerali, samo apelujem da toga bude manje, jer i pored vase dobre volje, drugi ce vas pogresno razumjeti i time ste htjeli nehtjeli postali saucesnici lose atmosfere koja rezultuje.
VexMunja
17-04-2008, 06:36 PM
Odoh ja odavde. Daleeeeko sam od dobrodoslog...
Previse negativne energije na jednom mestu. Ovo nisam u zivotu doziveo.
Ako nista drugo,znacu sta da kazem ako me neko ne daj boze bude pitao za ovaj forum.
Odoh ja odavde. Daleeeeko sam od dobrodoslog...
Previse negativne energije na jednom mestu. Ovo nisam u zivotu doziveo.
Ako nista drugo,znacu sta da kazem ako me neko ne daj boze bude pitao za ovaj forum.
Aj ako imas problema sa kontra stavovima i drugachijim misljenjem ZBOGOM!!
HeatMan
17-04-2008, 06:41 PM
Samo trazi kavgu...tc, tc, tc, tc.... :)
I Alen i ostali su u pravu...dajte stvarno malo smanjite sa ironijom i cinizmom. Ako je covjek amater i klavijaturista, to nije razlog da se salje na drugi forum (da se tjera odavde). Ni meni se ne svidjaju tezgaroska muzika i eurotrance-turbo-folk produkcija, ali imam postovanja prema ljudima koji to rade, pogotovo ako znam da su ti ljudi i vise nego OK.
slazem se u potpunosti.. zato sam i izbegavao temu svo vreme..
btw, caac spusti loptu brate.. iskuliraj se, popij pivo.. aj brate uzdravlje..
ja sam raspolozen(ako nisam to je zbog drugih stvari ,a ne necijeg posta) i kad mi kazu da mi je pesma grozna(malo zabrinut) , imam drugove koji slusaju narodnu i sam znam da zabodem u kafani do jutra ali o nekim stvarima zelim da pricham i da se raspravljam (forumi sluze tome) ,a za pivo si mi sad bacio rovca ..
@VexMunja (http://rumski.com/forum/member.php?u=6334): Bez da te uvredim, ali ako si citao malo forum pre nego da postavis pitanje, onda bi bio svestan da ti je pitanje malcice glupo. Ne zato sto je to bubanj Indire Radic, nego sto na to pitanje niko ne moze da ti da konkretan odgovor, i btw, postoje mnogo bolji drum setovi od ovoga sto sam cuo...Ja bih reko da je ono neki bubanj sa nekog aranzera, prilicno mi jeftino zvuci, ako mene pitas.I ne mozes postici takvu boju pukim ubacivenjem sempla u aranzer....Cesljaj malo forum pa vidi, neko ti je vec rekao da ima puno rasprava o bubnju...Na temi o bubnju u sekciji Ognjena Radivojevica ima dosta stvari, i na jos milion tema...
HeatMan
17-04-2008, 06:53 PM
ja sam raspolozen(ako nisam to je zbog drugih stvari ,a ne necijeg posta) i kad mi kazu da mi je pesma grozna(malo zabrinut) , imam drugove koji slusaju narodnu i sam znam da zabodem u kafani do jutra ali o nekim stvarima zelim da pricham i da se raspravljam (forumi sluze tome) ,a za pivo si mi sad bacio rovca ..
to ti kazem.. sad ste me iznervirali i sad cu se napijem.. :)
cu da napravim alkosa i od tebe.. :)
to ti kazem.. sad ste me iznervirali i sad cu se napijem.. :)
cu da napravim alkosa i od tebe.. :)
:rotfl: pa ja sam vec crni pojas flashe piva sedmi dan
HeatMan
17-04-2008, 07:02 PM
ih.. jedne flashe? :)
edit: josh ti stoji sedam dana? :D
poz
LACKY
17-04-2008, 07:09 PM
Da izvinjavam se eto ja sam preterao.
Ali samo jedno malo pitanjce, a zasto bez ikakvog objasnjenja obrisaste onomad decku tread koji razmenjuje studijske matrice grandovskih hitova, pa momka koji je hreo da razmenjuje stilove za aranzer i td.
Mozda ste u dusi bubnjari, pa prema bubnju Indire Radic gajite drugacija osecanja.
ih.. jedne flashe? :)
edit: josh ti stoji sedam dana? :D
poz
:rotfl: pa kad carape mogu da izdrze deset ,moze i pivo sedam dana
super ti nova slicica :) :) ,sad znamo kojim prstom cackas nos:)
diviner
17-04-2008, 07:53 PM
Da izvinjavam se eto ja sam preterao.
Ali samo jedno malo pitanjce, a zasto bez ikakvog objasnjenja obrisaste onomad decku tread koji razmenjuje studijske matrice grandovskih hitova, pa momka koji je hreo da razmenjuje stilove za aranzer i td.
Mozda ste u dusi bubnjari, pa prema bubnju Indire Radic gajite drugacija osecanja.
:) ...
Pa da je bubanj jak, jak je :D !
A sto se tice matrica, obrisane su posto se nismo mogli dogovoriti oko procenta da doticnim distributerom . :grin:
Idi bre Laki, ko te ne zna skupo bi te platio :mrgreen: (jope narodnjak :) ).
LACKY
17-04-2008, 07:55 PM
Sta da se radi kada nepodnosim bubanj.
diviner
17-04-2008, 07:57 PM
Nego nacuo sam da se u pricaonici otvorila nova tema tipa instant ventiliranje (nemerem se sjetiti imena)? I da je autor iste nas poznati i priznati moderator :wink:
LACKY
17-04-2008, 07:58 PM
Odavno nismo pravili zurku.
clusterchord
20-04-2008, 03:18 AM
e jeste usrali topic. svaka vam cast..
:rotfl:
manley je pokusao da malo stopira, al nije islo. to je kad udre vrucine, a u friziderima premalo piva.
o originalnom postu se moze rec ovo il ono, al da je bas glupo pitanje, to se nikako ne slazem. u ovom slucaju bilo je samo (nekih) glupavih odgovora ako cemo posteno. ima i neka poslovica vezano za to..
al ajde de. nista nova on d rumski.
cluster (u ocekivanju razvitka translator beama, da moze neko od vas zaista sad da mi posalje ladno pivce) chord
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.