View Full Version : Andromeda A6
fischek
14-04-2008, 09:46 AM
El ima neko iz Beograda A6 i da li bi eventualno bio raspolozen da mi malko demonstrira klavijaturu?
Cini mi se da je preskupa sprava za kupovinu bez bilo kakvog prethodnog testiranja (iako je relativno povoljna s obzirom na kvalitet i specs, itd.) . Hvala unapred ;)
Don Solaris
14-04-2008, 11:20 AM
Dobro, jel ti radi? neku glazbu ili samo kupuje? sintersajzere ?
:shock:
:wink:
fischek
14-04-2008, 11:21 AM
Dobro, jel ti radi? neku glazbu ili samo kupuje? sintersajzere ?:shock:
:wink:
Nista jos uvek - za sada samo nabavljam :D
milos
14-04-2008, 03:33 PM
Kupovinom A6-ice GAS ce da miruje jedno duze vreme :wink: :D
Cuti dobro je... poslusao me je...
fischek
14-04-2008, 04:18 PM
ma znam ja da je super sint, ali morao bih da probam prvo...
redroom
14-04-2008, 05:58 PM
ako imas lovu ne misli se :D
fischek
14-04-2008, 06:12 PM
ako imas lovu ne misli se :D
nemam, skupljam...a mislim da bi ipak bilo pametnije da probam, samo vidis, nema niko ovde
clusterchord
15-04-2008, 01:55 AM
Dobro, jel ti radi? neku glazbu ili samo kupuje? sintersajzere ?
:shock:
a ti? :rotfl:
ajde da je neko drugi postao to pitanje al ti..
pogotovo ovih dana,.,., ajd kad dolaze sprave javljaj mi odmah. :wink:
Don Solaris
15-04-2008, 09:24 AM
a ti? :rotfl:
ajde da je neko drugi postao to pitanje al ti..
pogotovo ovih dana,.,., ajd kad dolaze sprave javljaj mi odmah. :wink:
:rotfl:
Zahebavam ga malo (zna on). Ali... evo i kod mene se radi mjuzica lagano. Sada radim samo 10 sati dnevno na poslu, pa stignem iza 20 navečer malo svirati, prije nego padam u krevet.
Za sprave javim.... :wink:
Najviše od svega me zanima Obi-Wan. Gledao sam mu shematiku, to je de-facto SEM ali sa drugačijim filterom. S time što uz dva oscilatora ima i dva sub oscilatora. To bi trebalo da bude dosta masno! Baš me zanima dali će u 4-pole modu tuči SH-2 u bassu.
I ima tu foru sa modulacijom valong oblika, npr. iz saw ide u triangle preko potenciometra. To može i preko LFO-a. Nedostaci: na prvom oscilatoru ne radi ta modulacija, trebat će ga servisirati.
Na kraju, pogledaj što ovaj čovjek potražuje:
http://www.nabble.com/Wanted%3A-Oberheim-OB-1-td3389640.html#a3389640
A ti znaš tko je on i što posjeduje. :wink:
HrastProgrammer
15-04-2008, 10:04 AM
ma znam ja da je super sint, ali morao bih da probam prvo...
Znam da ti ovo ne moze zamijeniti "fizicki kontakt" s A6, ali sto se tice zvuka - mislim da bi trebalo biti dovoljno - meni je bilo :D
http://www.youtube.com/watch?v=S0EnzRoVY6Y
http://www.youtube.com/watch?v=zAcJnJOqln0
fischek
15-04-2008, 10:07 AM
Znam da ti ovo ne moze zamijeniti "fizicki kontakt" s A6, ali sto se tice zvuka - mislim da bi trebalo biti dovoljno - meni je bilo :D
http://www.youtube.com/watch?v=S0EnzRoVY6Y
hvala ti - gledao sam sve na YT ;) otud inicijalno interesovanje :)
milos
15-04-2008, 11:24 AM
Objasni ljudima da se dvoumis izmedju A6 i Virusa :):D
Moritz
15-04-2008, 11:34 AM
Kupi oba :)
fischek
15-04-2008, 11:35 AM
Kupi oba :)
hocu nego sam mislio i Prophet 08
silicon science
15-04-2008, 11:40 AM
Ma kakav Profet... Iz razloga sto se Andromeda ne proizvodi vise prvo nju ulovi, a posle Virusa:wink:
fischek
15-04-2008, 11:42 AM
Ma kakav Profet... Iz razloga sto se Andromeda ne proizvodi vise prvo nju ulovi, a posle Virusa:wink:
ma hocu - samo da me pogodi jedno 4 soma :)
redroom
15-04-2008, 12:10 PM
Nisi u pravu, Andromeda se i dalje proizvodi. Checkiraj Andromeda users' forum :wink: (http://electro-music.com/forum/index.php?f=90)
silicon science
15-04-2008, 12:18 PM
Ooo, pa super, to je lepa vest. Samo nek je prave:wink:
redroom
15-04-2008, 12:51 PM
Ne znam kakvu muziku radis, ali nema dvojbe izmedju Virusa TI i Andromede.
Imao sam Virusa TI i mjenjao za Andromedu. Kraj price :)
Moritz
15-04-2008, 12:55 PM
Diskutabilno :wink: , sve zavisi sta hoces.
fischek
15-04-2008, 12:56 PM
Pa da, tako razmislja vecina ljudi, zato i nisam postavio to pitanje - pitanje je postavio Milos. Mene interesuje kako zvuci Andromeda (meni uzivo, ne demo), a ne koje je misljenje o tome sta je bolje. :)
silicon science
15-04-2008, 01:02 PM
Kako to mislis?
Moritz
15-04-2008, 01:03 PM
Ne mesaj babe i zabe, Virus i Andromeda su dve potpuno razlicite sprave
redroom
15-04-2008, 01:08 PM
Pa da, upravo to sta je rekao Moritz. Virus i A6 su dva total razlicita syntha, u pitanju su babe i zabe :)
Ali opet, u ovoj prici je ipak bitnije kakvu muziku Fischek radi i shodno tome mu probat pomoc nego da se sad pocnemo natezat sta je bolje od ova dva, jel tako :)
redroom
15-04-2008, 01:09 PM
Kako to mislis?
Htio sam ustvari rec da nisam ni trenutka pozalio Virus > A6 zamjenu :)
fischek
15-04-2008, 01:22 PM
Ali opet, u ovoj prici je ipak bitnije kakvu muziku Fischek radi i shodno tome mu probat pomoc nego da se sad pocnemo natezat sta je bolje od ova dva, jel tako :)
Savrseno ispravan zakljucak...kakvu muziku? Pa najvise ambijent (uzori Jarre, Vangelis, bla bla). Najradije bih radio nesto nalik na Fahrenheit project na primer.
silicon science
15-04-2008, 01:23 PM
Htio sam ustvari rec da nisam ni trenutka pozalio Virus > A6 zamjenu :)
Da okej
Don Solaris
15-04-2008, 01:51 PM
uffff.... loše.... loše.
Dajte ljudi zgrabite analogije dok ih još ima. Ovih P 08 i Virusa će biti koliko hoćete. Znam čovjeka koji nabavlja Oberheime iz Amerike. Ima OB-8 za 1400 evra. To je super cjena, pošto je zadnji u evropi prodan za 1700. Ali dobro... nije loš onaj Virus, ali kada ugasiš efekte, zvuči kao onaj besplatni VSTi - Triangle.
fischek
15-04-2008, 02:09 PM
uffff.... lo?e.... lo?e.
Dajte ljudi zgrabite analogije dok ih jo? ima. Ovih P 08 i Virusa će biti koliko hoćete. Znam čovjeka koji nabavlja Oberheime iz Amerike. Ima OB-8 za 1400 evra. To je super cjena, po?to je zadnji u evropi prodan za 1700. Ali dobro... nije lo? onaj Virus, ali kada ugasi? efekte, zvuči kao onaj besplatni VSTi - Triangle.
To za Prophet 08 je bila sala, mada mi se svidja kao zvuci. Ispustio sam da ubacim smajli. Zasto mislis da je los?
A sto se Virusa tice i ta prica se ponavlja po raznim forumima. Obican VST, isti kao Albino, itd. To mi je mnogo cudna prica. Sta onda nije uredu sa svim tim ljudima koji toliko hvale Virus i kupuju ga besomucno? I kako je Access uspeo da prevari ljude tako strasno da odluce da kupe VST za 2000 evra?
Nesto je trulo u drzavi Danskoj :D
HrastProgrammer
15-04-2008, 02:34 PM
A sto se Virusa tice i ta prica se ponavlja po raznim forumima. Obican VST, isti kao Albino, itd. To mi je mnogo cudna prica.
I meni isto. Sve je to rekla-kazala. Imam Andromedu, Virus C i Waldorf Q ... mogu reci da sva trojica zvuce odlicno i dovoljno drukcije te da svaki od njih zasluzuje da ga imam u studiju. Medjusobno se jako dobro dopunjavaju, barem za tip glazbe koji mene zanima, i tesko bih se odrekao bilo kojeg od njih. Toliko ...
milos
15-04-2008, 03:39 PM
I meni isto. Sve je to rekla-kazala. Imam Andromedu, Virus C i Waldorf Q ... mogu reci da sva trojica zvuce odlicno i dovoljno drukcije te da svaki od njih zasluzuje da ga imam u studiju. Medjusobno se jako dobro dopunjavaju, barem za tip glazbe koji mene zanima, i tesko bih se odrekao bilo kojeg od njih. Toliko ...
fair enough8-)
Don Solaris
15-04-2008, 04:13 PM
Ispustio sam da ubacim smajli. Zasto mislis da je los?
Ne mislim da je lo?. Napisao sam da će tih Virusa i P08 biti jo? koliko hoće?. A cijene im vremenom samo padaju. Sa druge strane ima? vintage analogije čije cijene rastu (neke eksponencijalno). Onda ti je bolje sad investirat u pravu analogiju, a za 2 godine u neki Virus ili P08. To je bio samo savjet, by the way.
:wave2:
Joyba
15-04-2008, 04:23 PM
Dajte ljudi zgrabite analogije dok ih još ima. Ovih P 08 i Virusa će biti koliko hoćete. Znam čovjeka koji nabavlja Oberheime iz Amerike. Ima OB-8 za 1400 evra. To je super cjena, pošto je zadnji u evropi prodan za 1700. Ali dobro... nije loš onaj Virus, ali kada ugasiš efekte, zvuči kao onaj besplatni VSTi - Triangle.
ja mislim da je covek u pravu
cackao sam nesto kratko andromedu i nesto mi bas ne ubija, po meni je u klasi sa nord lead-om 2(mozda gresim, mozda je tu ljubav na duze staze).
verujem da ima mnogo boljih i jeftinijih vintage sprava od andromede, samo ako imas nekog ko bi mogao to da servisira a komsiluk nam je truo za te stvari :mad:
ipak ako kupis novu andromedu miran si, ali sa druge strane imas nord...
HrastProgrammer
15-04-2008, 04:47 PM
cackao sam nesto kratko andromedu i nesto mi bas ne ubija, po meni je u klasi sa nord lead-om 2
Andromeda u klasi s NL2? No comment.
fischek
15-04-2008, 05:05 PM
Ne mislim da je lo?. Napisao sam da će tih Virusa i P08 biti jo? koliko hoće?. A cijene im vremenom samo padaju. Sa druge strane ima? vintage analogije čije cijene rastu (neke eksponencijalno). Onda ti je bolje sad investirat u pravu analogiju, a za 2 godine u neki Virus ili P08. To je bio samo savjet, by the way.
:wave2:
ma da - hvala na savetu - shvatio sam - samo mi je stalo do tvog misljenja, pa sam pitao zasto ti se ne svidja P08 :wave2:
Joyba
15-04-2008, 06:24 PM
Andromeda u klasi s NL2? No comment.
svako ima pravo na svoje misljenje:wink:
Don Solaris
15-04-2008, 06:26 PM
pa sam pitao zasto ti se ne svidja P08
Ima ovdje negdje cjeli thread as P-08 ili neki sličan thread pa se prešlo na temu P-08 (oko ljeta 2007.). E tamo sve piše, i ja se zapravo slažem sa mišljenjima ostalih koji su tamo pisali o P-08.
Ako već DSI, onda nebih kupio P-08 nego PER (a i bagatela su polovne). Imaš luđačku spravu koja može da radi sve boleštine, imaš odličan bass, skoro ko Pro One po "analognom" zvuku i naravno transport je dječja igra, stane u običnu malu kutiju. Kupiš na ebaji, uvezeš, platiš porez i voziš.
clusterchord
16-04-2008, 02:35 AM
fischek i ja smo o toj njegovoj dilemi raspravljali x puta preko PM-a. za ono sto on hoce za mene dileme nema da je Andromeda bolji izbor. Vangelis, Jarre, Fahrenheit..tu bez pravog VCO-a nema nista. ajd da je reko psy trance, ambient itd itd.. druga stvar.
cackao sam nesto kratko andromedu i nesto mi bas ne ubija, po meni je u klasi sa nord lead-om 2(mozda gresim, mozda je tu ljubav na duze staze).nord2x je moj favorite VA sint. i neke stvari radi bolje od iceg drugog. neznam koliko poznajes pravu analgoji, i sto trazis u "analog" zvuku, jer danas to raznim ljudima znaci razne stvari a malo ih ima veze s realnoscu, ali mislim da grijesis, nord nema apsolutno nista sa andromedom. govorimo o algortimu na motorli koji je uvijek identican, naspram VCO analog sinta, koji pulsira i dise, driftaju oscilatori, filter saturira itd itd.. da ne ulazim sad u detalje. u domeni analog sounda, Andromeda je u odnosu na virus/nord ko bog i sesirdzija. e sad, sto je "bolje" generalno, za to ne postoji singularni odgovor. jer tad dolazi argument babe/zabe.. ovisi o ukusu, muzickom pravcu, tipu sinteze/sounda koji se trazi, aranzmanu itd itd - za mene su VA sintevi nesto sto je mozda pocelo kao losa imitacija neceg sto vec postoji, ali je onda u procesu evoluirao cijeli jedan novi milje soundova i stil glazbe, koji nije postojao prije, za koji VA rade apsolutno najbolje. i kad su u zadnjoj fazi su jos dodani elementi drugih sinteza.. kao npr. na NL3, Q ili TI stvorena je nova generacija digitalnih sintesajzera, za koje je sada naziv "virtual analog" jednostavno neprikladan i ogranicavajuci. stalno imam zelju da ubodem jedan nord2x ili mozda ovaj novi Snow, upravo zato jer rade sto analogija ne moze.
verujem da ima mnogo boljih i jeftinijih vintage sprava od andromede, samone znam koje si tocno vintage svirao, .. ali mogu samo rec na temelju mog iskustva; gotovo sve vintage sto iole vrijedi sam svirao, a dobar dio toga toga eno stoji u studiju rame uz rame uz A6; propheti, oberheimi, jupiter... i bas i ne cujem da A6 nesto fali kad ih koristim zajedno. svi imaju svoj neki karakter, sitne mane/prednosti.. i savrseno se nadopunjuju. za mene, A6 je definitivno postao jedan od "velikih". i po cijeni sve je tu negdje neki malo jeftiniji neki malo skuplji od A6.
hehe samo cekam, za par godina. kad ih nece vise bit u prodaji.. kad bude cijena isla gore i gore.. i onda kad krene kukulele..
jer, statisticki dokazano, trziste je razmazeno. prije 10godina, ljudi bi dali svoju djecu za pravi 16 polifoni analog sint. jer ga nije bilo. kad ga ima onda im je preskup. a kad ga opet ne bude, onda ce placat silne pare. zato da budu face..
fischek
16-04-2008, 06:35 AM
fischek i ja smo o toj njegovoj dilemi raspravljali x puta preko PM-a. za ono sto on hoce za mene dileme nema da je Andromeda bolji izbor. Vangelis, Jarre, Fahrenheit..tu bez pravog VCO-a nema nista. ajd da je reko psy trance, ambient itd itd.. druga stvar.
Tacno i ja sam ti zahvalan na pomoci. Ovde nisam spominjao dilemu, vec me je interesavalo ko ima Andromedu da bih je probao. Ne bih da kupujem spravu bez neposrednog iskustva.
Idealno bi bilo kad bih imao obe sprave na raspolaganju na jedno mesec dana, pa da se igram sa babama i zabama da bih video da li vise volim babe ili zabe, ali to je nemoguce.
stalno imam zelju da ubodem jedan nord2x ili mozda ovaj novi Snow, upravo zato jer rade sto analogija ne moze.
Super je zakljucak da VA vise nije samo emulacija analognih sprava. Sta mislis da mogu Nord i TI sto analogne sprave ne mogu (verovatno svaki pojedinacno posto se medjusobno razlikuju)?
clusterchord
16-04-2008, 06:46 PM
neznam nikog u BG ko ga ima. ali ako slucajno svracas u ZG, svakako si dobrodosao da svratis.. i sarafis sprave.. :D
goasia
16-04-2008, 06:50 PM
ima ga neko jer sam Andromedu prodao tamo
fischek
16-04-2008, 06:53 PM
neznam nikog u BG ko ga ima. ali ako slucajno svracas u ZG, svakako si dobrodosao da svratis.. i sarafis sprave.. :D
E bas 'ocu! Ako ne pre leta, onda preko leta, posto cu ici u Split verovatno. :)
clusterchord
16-04-2008, 06:53 PM
mislim ne poznam nikog osobno.. znam da ima.
@fischek: moze nema problema.
redroom
16-04-2008, 09:57 PM
E bas 'ocu! Ako ne pre leta, onda preko leta, posto cu ici u Split verovatno. :)
javi se kad dodjes :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.