View Full Version : AKG d 88 s vs Behringer b1 vs Shure 57
buzUki
13-04-2008, 05:38 PM
Sta bi ste uzeli da ste na mom mestu,potreban mic za vokal...
Nekako me najvishe privlaci ovaj AKG ali voleo bi da cujem tudja misljenja...
unapred hvala...
bezsmisla
13-04-2008, 09:06 PM
...pa pazi...od svih tih...ja bih najradije uzeo sm7b :)
...sm57 nije vokal mic..
b1 je kondenzator [a ova druga 2 su dinamicki] pa pruza neke pogodnosti koje ova 2 druga nemaju,ali mi se cini da nije dovoljno kvalitetan da to pokaze na pravi nacin.
Postoji jos jedna stvar koja je 100 puta recena,a to je u sta se gura taj mikrogon...dal je to neki dobar preamp ili mikrofon treba sam da se "pokaze"...
...sm57 nije vokal mic..
Da li si 100% siguran? :)
Licno ga vise volim od sm 58 na vokalu. Nije se jednom desilo da smo markirali pratece "iz ruke" na 57, pa da su ti tejkovi ostali i na konacnom snimku...
Samo oprezno sa savetima.
Inace sm 7b je mikrofon ranga cene od 500 evra, a sm 57 i B1 su 100 evra.
Od ta 3 sigurno sm57, mada sam par puta prisustvovao nezgodnim situacijama kada ljudi prvi put pevaju na sm57.
I ja verujem da sm57 nije zamisljen kao vokal mic (iako sam ja na svirkama goofinama pevao na njega), jer se treba malo navici na nedostatak klasicne kape, sto moze rezultirati jako cestim i uzasno glasnim PPPP BBBBBBBB....
a da radi odlicno neke vokale....to je vec klasika
lesha
13-04-2008, 11:39 PM
i mene zanima sta uzeti za prvi mic, sluzio bi i za vokal i snimanje ambijentalnih zvukova.
neko mi je osim 57ice predlozio i betu?
PA za ambijentalne zvuke, sigurno ne dinamicki mikrofon. Razlika izmenju sm i beta serije je samo u malo bustovanim visokima kod beta serije, sto ne mora uvek i neophodno da predstavlja prednost, ali na daljinu, oni nisu alatke koje ce ti zavrsavati posao. Eventualno neka mala membrana tipa Nt4 ili Nt5 ako hoces stereo mic... to za ambijentale, a za vokal... Tu je jako nezgodno davati savete "za male pare"
Ako nadjete oktavu 319, to je tu negde sa lovom:wink:
bezsmisla
14-04-2008, 01:22 AM
Ok.U svakom slucaju cemo se sloziti da b1 necemo da koristimo :)
Koristio sam ja i B1 i moze i sa njim da se uradi posao kada znas sta hoces... ;)
ja sam za B1, iako licno jako volim sm57... a za B1 sam zbog sledecih razloga:
- "blizi" je (kondenzator jbg)
- odlican je za muske vokale, zenski onako... moze uz intervencije
sm57 je sigurno bolji za instrumente... mekan je, lep i prijatan za bilo sta sto snimis.. ali lead vokal mi ne ide u tu pricu, pogotovo u modernoj produkciji gde sve sikcje i bije u glavu... nije ni b1 za to, ali je bolje resenje po meni
pozz :)
lesha
14-04-2008, 07:14 AM
PA za ambijentalne zvuke, sigurno ne dinamicki mikrofon. Razlika izmenju sm i beta serije je samo u malo bustovanim visokima kod beta serije, sto ne mora uvek i neophodno da predstavlja prednost, ali na daljinu, oni nisu alatke koje ce ti zavrsavati posao. Eventualno neka mala membrana tipa Nt4 ili Nt5 ako hoces stereo mic... to za ambijentale, a za vokal... Tu je jako nezgodno davati savete "za male pare"
ne trazim ja nista vrhunski, a pod "ambijentalnim zvucima" sam mislio na blisko snimanje tako da verujem da ce 57 da zavrsi posao.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.