View Full Version : Nuendo pitanjce 2
Treba nesto da zavrsim ovih dana , pa mi treba komanda u Nuendu koja bi radila isto sto i freeze ..... ali za stalno .....
To znaci da zameni originalni wave sa wave om koji je procesiran insert efektima ali ne i send efektima ( znaci isto kao freeze , tako da mogu da poiskljucujem insert kanale ....
Znam da postoji ono ... export track i to , ali pokusavam to da izbegnem .....
Eto , ako neko zna resenje za ovo ...... znanja nikad dosta :D
Pozdrav
Treba nesto da zavrsim ovih dana , pa mi treba komanda u Nuendu koja bi radila isto sto i freeze ..... ali za stalno .....
To znaci da zameni originalni wave sa wave om koji je procesiran insert efektima ali ne i send efektima ( znaci isto kao freeze , tako da mogu da poiskljucujem insert kanale ....
Znam da postoji ono ... export track i to , ali pokusavam to da izbegnem .....
Eto , ako neko zna resenje za ovo ...... znanja nikad dosta :D
Pozdrav
Cao,Max,
ako sam te dobro shvatio,pritisni f11,otvarice ti se vst loader.Pored svakog vst instr.imas komandu za freeze.pa izaberi opciju"freeze instrument only",
tako da si rasteretio cpu a imas i dalje sve kontrolle nad kanalima,insertima i sendovima...
Pozdrav,Vly.
Cao,Max,
ako sam te dobro shvatio,pritisni f11,otvarice ti se vst loader.Pored svakog vst instr.imas komandu za freeze.pa izaberi opciju"freeze instrument only",
tako da si rasteretio cpu a imas i dalje sve kontrolle nad kanalima,insertima i sendovima...
Pozdrav,Vly.
Ne .... npr imas obican audio , i stavio si eq i kompresor .... i sad , idealna varijanta je freeze , jer mozes da napravis unfreeze , ali meni bas treba komanda koja bi napravila novi audio , sa tim eq i kompresorom , tako da mogu onda te VST e da ugasim .....
Znam da moze naj obicnije audio mixdown , pa da odaberem samo taj kanal , ali mislio sam da postoji jednostavnije ( mozda ) resenje .....
Pozdrav
Aha,
sad sam skapirao!
Koliko ja znam,mislim da za audio nema varijante sem mixdown-a,bar u trojci,za cetvorku ne znam posto i dalje radim u trojci.
Pozdrav.
Arthur
14-04-2008, 02:17 AM
lepo zapamti sta si radio sa tim plaginovima, snimi im presete.
onda uradis offline process, gde prozoves jedan po jedan plugin, popalis presete, i odradis. rezultat je taj. Cak ako ustalis spisak stvari koje radis cesto mozes da ides na batch proces
lepo zapamti sta si radio sa tim plaginovima, snimi im presete.
onda uradis offline process, gde prozoves jedan po jedan plugin, popalis presete, i odradis. rezultat je taj. Cak ako ustalis spisak stvari koje radis cesto mozes da ides na batch proces
Koji tip zavrsnog fajla dobijas tako?
Pozz
Arthur
14-04-2008, 10:47 AM
normalan wav, ostaje u svom kanalu. Znaci, imas gitaru na kanalu sa comp i eq. Otvoris eq, to sto si napravio snimis kao preset "git". Isto uradis i sa compresorom. Zatim, selektujes audio fajl koji je u tom kanalu (ili fajlove,ako ih ima vishe), pa otvoris gore u audio - plugins - nadjes svoj eq, on ti otvori edit prozor za taj plug, prozoves svoj preset, i kliknes process. To ponovis i za comp, onim redosledom kojim su ti ta dva stajala na insert-u. I rezultat bi trebao biti isti - normalan wav (ili vise njih), sa renderovanim procesima koje si prethodno drzao na insertu kanala. Ja ovo svakodnevno radim vise stotina puta u obradi zvuka za sliku, gde imamo gomilu x-crackle, x-click, z-noise i eqium momenata koje nema smisla da kacimo po kanalima, jer se razlikuju od scene do scene.
Arthur
14-04-2008, 10:49 AM
naravno, posle offline procesa, ugasis efekte se inserta, da ne prave dupli posao. A ima i super fora za popravku - offline process history (ja ga vezao na shortcut inace se i on nalazi u Audio meniju), gde ti za odredjeni klip fajla kaze da li si vec nesto radio, neke plugove rendao, pa mozes privremeno da deactiviras taj proces, ili cak da udjes u modify i promenis ako si se nesto zajebo.
Kapiram , kapiram .... znam da to " filmadzije " stalno rade .... ali to mi dodje jos komplikovanije nego da exportujem track ..... ili mozda i nije .... u svakom slucaju .... fala ;)
Pozdrav
LACKY
15-04-2008, 01:21 AM
I jos jedan mali problemcic, trajno si "urado" track, to jeste, ako nisi napravio kopiju nema povratka.
A zasto te muci gasenje fx-a na frizovanom kanalu? Nista ne trose.
Arthur
15-04-2008, 02:28 AM
meni je nuendo namesten da "always assume new version", i pritom, ponavljam, sa offline history procesom mozes da drndas vunu do mile volje.
@max
cini mi se da je ovo zgodniji, brzi i cistiji nacin nego export tojest render traka, jer bi nominalno trebalo da zaobilazi ceo nuendo u routingu, tojest ne drkas se sa njegovom sabirnicom
Arthur
15-04-2008, 02:29 AM
meni je de fakto brzi, jerbo mi svaka epizoda traje po 45 min :D
meni je de fakto brzi, jerbo mi svaka epizoda traje po 45 min :D
Znam , znam ...... mislio sam na moj slucaj ...... za tvoj je svakako brzi .....
Jesi li se utrenirao za filmadzijski posao ? :)
Ima li izgleda za nesto dalje posle Ratkajevih ???
Pozdrav
allegrosteva
15-04-2008, 12:52 PM
Moze i ovako-u export-audio mixdown prozoru u outputs selektujes audio kanal koji zelis i eksportovece ti samo ono sto se desava u kanalu, bez sendova(import to pool i audiotrack selektovani da bi vratio exportovani audio u projekat, znas vec i sam), mute tool-om mutiras wav u originalnoj traci da ne opterecuje hd i ugasis audio plug inove na kanalu da ne opterecuje cpu.Ja uvek tako radim kad pocne da mi koci cpu jer tako zadrzavam originalni audio za nedajBoze
normalan wav, ostaje u svom kanalu. Znaci, imas gitaru na kanalu sa comp i eq. Otvoris eq, to sto si napravio snimis kao preset "git". Isto uradis i sa compresorom. Zatim, selektujes audio fajl koji je u tom kanalu (ili fajlove,ako ih ima vishe), pa otvoris gore u audio - plugins - nadjes svoj eq, on ti otvori edit prozor za taj plug, prozoves svoj preset, i kliknes process. To ponovis i za comp, onim redosledom kojim su ti ta dva stajala na insert-u. I rezultat bi trebao biti isti - normalan wav (ili vise njih), sa renderovanim procesima koje si prethodno drzao na insertu kanala. Ja ovo svakodnevno radim vise stotina puta u obradi zvuka za sliku, gde imamo gomilu x-crackle, x-click, z-noise i eqium momenata koje nema smisla da kacimo po kanalima, jer se razlikuju od scene do scene.
Nesto sporiji odgovor,bio u guzvi...
Tako sam i pretpostsavljao,ali koliko sam ukapirao Maxa on nije hteo wav kao rezultat?!?
Koliko brze ti uradi taj proces nego da soliras kanal i uradis klasican eksport audia?
Pozz
Arthur
15-04-2008, 03:36 PM
Ma brzi je definitivno, i manje je koraka (osim ako nemas popunjenih svih 8 sendova), a pretpostavljam da je i zvucno nesto superiorniji.
@max
Utrenirao se jesam, radim za 6h ono sto smo 3ojica radili na pocetku za 10h. Izgleda ima,al nista konkretno.
@max
Utrenirao se jesam, radim za 6h ono sto smo 3ojica radili na pocetku za 10h. Izgleda ima,al nista konkretno.
Znaci sad ima mesta i za " zivot " .... super !!!!
Cekaj , jos uvek ste trojica ili si ostao sam ???
Pozdrav
Arthur
15-04-2008, 03:46 PM
ima nas dvojica na zvuku i Sevdah na adaptaciji glazbe. Mada na zvuku ja radim 75% posla (eq dijaloga/atm+sfx/mix svega)
A mesta za zivot nema, jer me vec 3 nedelje paralelno "jashe" moj stari drugar Abdulraheem iz "FC Apatride UTD", radimo neke singlove za vinile za UK/US trziste, tako da sam minimum 13h dnevno dole :(
ima nas dvojica na zvuku i Sevdah na adaptaciji glazbe. Mada na zvuku ja radim 75% posla (eq dijaloga/atm+sfx/mix svega)
A mesta za zivot nema, jer me vec 3 nedelje paralelno "jashe" moj stari drugar Abdulraheem iz "FC Apatride UTD", radimo neke singlove za vinile za UK/US trziste, tako da sam minimum 13h dnevno dole :(
uhhhhh ..... devojka ti je znaci vrlo srecna i zadovoljna :)
Nema veze ...mlad si , i upao si u vatru ..... to je to :) .... samo napred !!!
Pozdrav
Digital distortion
25-04-2008, 12:32 AM
Pozdrav svima
Da se nadovezem pitanje, da ne otvaram novi topic.
Dakel ima li u nuendu delay compenzation, slicno nesto kao u logicu, da proracunava koliko kanal latencije stvara radi pluginova pa da namjesti da da playa sve uredno. Ko sto se u pro toolsima moze viditi koliko sampleova kasnjenja ima nesto na tu foru...
Znam za constrain delay compenzation, al to samo iskljucuje efekte koji stvarju odredjeni latenciju.
Arthur
25-04-2008, 08:12 PM
kolko ja znam, nuendo po defaultu radi automatsku delay kompenzaciju.
Digital distortion
25-04-2008, 10:54 PM
Hvala na odgovoru al cini se da ne, kad stavim vise efekata na neki kanal dobijem latencije, a komp vise nego solidan. Mislo sam da se to moze podesiti ili nesto tako.
Arthur
26-04-2008, 12:50 AM
ne kapiram, dobijes latenciju izmedju cega? Verovatno mislis na input kanale, koji prave latenciju kad u realtime-u nesto radis. Inace, u playback modu, ne bi smelo nista medjusobno da kasni. To je poenta delay compensationa, da izracuna koji plug na kojem mestu pravi najvise latencije, pa da za toliko "odgodi" playback, ne bi li svi kanali sa svim plugovima bili sinhroni. Ako mislis na inpute, ne znam masinu na kojoj se to moze podesiti. Al ajd detaljno opisi sta te muci, bas si me zainteresovao.
Desava se (ovo po milioniti put pisem...) da odredjen plugin ili soft synth napravi sranje, ako je Asio latencija velika.
RMX na primer, pravi sranja na latencijama preko 16 ms. Etnosphere pravi problem tako sto svi midi kanali (cini mi se, posto ga odavno ne palim kad usnimavam iz navedenog razloga... :) ) zure u odnosu na ono sto je svirano...
Ima ih jos, ali me mrzi da nabrajam. Proveri sta imas od plugova i da li problem raste-smajnjuje se-nastaje ili nestaje kada menjas latence kartice.
RMX na primer, pravi sranja na latencijama preko 16 ms.
:shock: :shock: :shock: .... nisam provalio .....
Pozdrav
HeatMan
26-04-2008, 02:20 AM
^ i meni pravi ponekad.. ali mislim da je samo u kombinaciji sa nekim drugim plugovima
pozdrav
LACKY
26-04-2008, 02:31 AM
Ja dok sam isao u skolu sam imao neverovatno veliku latenciju. Danas vise nemam, verovatno tehnoloski napredak, jaci compovi i bolji driveri.
opustenzy
26-04-2008, 02:47 AM
Aktiviraj satic u gronjem levom uglu
Aktiviraj satic u gronjem levom uglu
Taj satic je Constrain Delay Compensation i on poiskljucuje efekte koji imaju veliki delay comepnsation i covek je reko da mu to nista ne znaci.
Digital distortion
26-04-2008, 09:47 AM
ne kapiram, dobijes latenciju izmedju cega? Verovatno mislis na input kanale, koji prave latenciju kad u realtime-u nesto radis. Inace, u playback modu, ne bi smelo nista medjusobno da kasni. To je poenta delay compensationa, da izracuna koji plug na kojem mestu pravi najvise latencije, pa da za toliko "odgodi" playback, ne bi li svi kanali sa svim plugovima bili sinhroni. Ako mislis na inpute, ne znam masinu na kojoj se to moze podesiti. Al ajd detaljno opisi sta te muci, bas si me zainteresovao.
Ne, mislim bas u playback modeu.
i meni pravi ponekad.. ali mislim da je samo u kombinaciji sa nekim drugim plugovima
Bas sam napravio par testova jucer pa sam zakljucio da to jest samo kod nekih pluginova kao sto kazes. Npr Ozon3 za mastering sa svim procesima na ON radi 75 ms latencije... sto je mnogo reko bih, dok vecina ostalih neradi nista, tj na njih ocito pali delay compenzation koj je automatski.
Eto nisam prije isao za tim, mislio sam da mi svi rade latenciju, hvala na pomoci u svako slucaju.
Arthur
26-04-2008, 12:18 PM
e da, ozon ume za napravi sranje.. al ok je plug inace, vredi cekanja :D
Ozon smes samo na master bus. Na kanalu ti sjebe sve ;)
Znao sam da je to u pitanju.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.