View Full Version : Problem sa Fast Track Pro
domko
12-04-2008, 05:51 AM
Pozdrav svima!
Prilikom snimanja i reprodukcije javljaju se ne?eljeni ?umovi i pucketanje. U uputama pi?e da treba dići latenciju (koja je iznosila 256) a povećao sam ju do kraja (4096), a jo? uvijek čujem pucketanja prilikom reprodukcije i snimanja. Stvarno ne znam u čemu je problem.
Hvala
Danny Lou
12-04-2008, 08:36 AM
uninstaliraj kartu, disable-uj integrisanu u device manageru, nabavi najnovije drajvere, instaliraj sa ugasenom kartom, upali i kad profunkcionise ako bude pucketanja ugasi tih 400 vst instrumenata pa javi da li pucketa :wink:
domko
12-04-2008, 08:45 AM
Probao i to... čak 3 puta. i ru?io windowse i opet isto. pucketa ko vrag
Koji procesor imas, plocu, koliko memorije... mozda ti neki drugi program ili servis srce resurse pa ti se to desava... proveri koliko ti komp trosi proc i memoriju...
domko
12-04-2008, 11:53 AM
Ma imam Athlon XP 2800+ proc, 1.5 GB RAM, Asus A7V8X-X ploču. OS Windows XP SP2 (u uputama pi?e da jedino na njemu radi za sad, postoji beta driver za vistu). Jako malo zauzeće procesora i memorije tro?i. kakvih najvi?e 35% procesora (mislim kad radim u Nuendu, kad slu?am samo mjuzu u winampu onda do 5%), a memorije ovisi o tome kolko toga natrpam u Nuendo 8-).... al to se događa i dok normalno slu?am ne?t a ne samo dok radim... ponavlja se pucketanje onak svakih 15-20 sec ....
alavuk
12-04-2008, 12:45 PM
probaj da smanjis rezoluciju graficke karte pa snimaj nestoi ili radi nesto gde ti se javlja pucketanje i zujanje ili update-uj ili vrati originalne drajvere za graficku kartu ...
Pozdrav :]
domko
12-04-2008, 04:47 PM
jesam i to... rušio sam windowse i to znači da sam imao najmanje 3 verzije drivera za graficku i nista... ponestaje mi ideja... ali pucketanje se javlja uvijek. bilo da ja sviran nešto ili ne, bilo da radim nuendu, montiram film...
... to je bolje nego da samo povremeno zeza... probaj sa drugom memorijom, drugim napajanjem... nema univerzalnog resenja, moras redom...
domko
12-04-2008, 06:44 PM
ha eto... bacam se na posao :grin:
jesam i to... ru?io sam windowse i to znači da sam imao najmanje 3 verzije drivera za graficku i nista... ponestaje mi ideja... ali pucketanje se javlja uvijek. bilo da ja sviran ne?to ili ne, bilo da radim nuendu, montiram film...
meni se desava sa obicnim fast trackom da se javi pucketanje tokom mixa, al odem u playback options, promenim zauzece procesora na bilo koji drugi parametar i odjednom je opet sve ok
a sto se tice latency, najbolja varijanta (po licnom iskustvu) za sve je 512
domko
28-04-2008, 05:58 AM
Jako zanimljivo! A gdje mijenjam taj playback options? Mo?e malo detaljniji opis? I zanima me jel se pucketanje onda događa i kod snimanja nekad? to mene najvi?e zabrinjava jer se onda to i snimi i ljudi slu?aju pucketanje umjesto pjesme. Zanimljivo je da ono pucketanje prilikom miksanja u nuendu nestane kad exportam pjesmu (mislim ne čuje se ak pustim na drugom kompu jer kod mene i u winampu dolazi do toga...) nego samo kod snimanja ostaje...:banghead:
Instaliraj si asio4all drivere, ja imam slicnu karticu (edirol ua-25) i radi mi bolje s tim driverima nego sa orginalnim edirolovim. Imao sam slicne probleme do zamjene drivera a sad sve radi ok.
Instalirao sam pre mesec dana istu kartu drugaru na masinu:intel 3.00ghz,chiftek,1g ram,Logic audio 5.2 i sve sljaka kako treba.Bufer je 256.Probaj driver koji si dobio uz nju,i mi smo taj instalirali i sve je ok.Pozdrav
domko
28-04-2008, 01:40 PM
Ni?ta nije pomoglo. Instalirao sam one drivere asio4all ali s njima uopće ne radi. Vratio sam na stare...
Ui, sorry!
Kod mene rade bolje neg sa edirolovim:confused:
domko
28-04-2008, 03:00 PM
Moguće da treba bolji sistem... Budem kod frenda probo instalirat. on ima AMD X2 6400 + black edition, 4 gb ram ddr2 800 mhz, GeForce 8800GTX, .... pa mo?da kod njega proradi. to mi je sinulo. budem probo pa ko zna
pa tamo gde je ono hardware pa imas to pa disk allocations.. ne mogu sad tacno napamet da se setim.. setup padajuci meni
pozz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.