PDA

View Full Version : Alfa RomeoTLM193

drzox
04-04-2008, 09:30 AM
Trenutno imam na raspolaganju Neumann TLM193 koji nije moj,nego mog rodjaka i on bi ga sad prodao za nekih 600 evra.Taj mikrofon po mom iskustvu sa njim odgovara samo zenskim vokalima ,jos ni jedan muski vokal mi se nije svidio(urdio sam jedno 10 pjesama sa njim 9+1).E sad pitanje je sljedece
Da li da kupim od njega TLM193 ili RODEK2 ili AKG solidtube.
Ni Rodu ni solidtube nisam nikad cuo.Za Solidtube imam prporuku covjeka koji ima Sony800g i imao je solidtube i kaze da bi ako ista opet uzeo solidtube,jer po njemu imaju slicnih karakteristika,ali mislim da rodu nije probao.

Eto ,sta da radim?Moze i preporuka neke druge marke nisam se ogranicio na ova dva ,nego me kopka ovaj SOLIDTUBE njega bi najradije ali jos koje misljenje nije zgoreg.
Hvala unaprijed.

**********************EDIT************************ ************************************************** **********************

Ovako je tema pocela... medjutim, u nastavku je clanu objasnjeno da mu mic i ne treba, da se zivi samo jednom i koji je najbolji auto koji ce ga zabaviti, omoguciti mu da uziva u gazenju zivine po selima, glasnom trubljenju u gluvo doba, prepadanju pesaka i ostrim startovima posle piva ispred zadruge :)

Idekius

kravadinka
10-04-2008, 12:28 AM
Zvala je u utorak da kaze da joj treba pesma za cetvrtak i eto... Nije za neku pohvalu, ali naslo se nekih dva metra kanapa na tavanu, a stap smo uzeli iz komsijske baste, onaj za paradajz... :D
Jos je ovde vokal ispao pristojno, sa sve ST i JM, valjda ima nesto i do Mandusica Vuka, to jest pevaca u ovom slucaju... ;)
Kako ide Alfa? :)

Oggy
10-04-2008, 12:37 AM
Kako ide Alfa? :)

Sporadicno... :D
Pre 2 dana sam prvi put izasao iz kuce posle deset dana danonocnog rintanja. Radio pesmu za Belorusiju i jos neke pesme za ovdasnje festivale, pa zaginuo, tako da nisam imao mnogo vremena ni za sebe, a kamoli da se vozam...
Sad se jedno 2-3 dana unazad izivljavam u 4 ujutru kad popizdim, pa odem da kupim Tuborg i grickalice... :D
Lepo ide kad ima vremena za to ;)

kravadinka
10-04-2008, 12:40 AM
Mislim da bih crk'o kad ne bih bar uvece okrenuo par krugova, pa i bez nekog posebnog smisla! Alfaholizam... 8-)

Oggy
10-04-2008, 12:44 AM
Jedino nam ne ide na ruku bas aktuelno stanje na trzistu nafte i naftnih derivata... Pa jos benzinci... Kukuuuuuuu!!!! :D

kravadinka
10-04-2008, 12:47 AM
Cekaj, pa zar ti nisi uzeo JTD? :confused:

Oggy
10-04-2008, 12:51 AM
Neeeeeeee....
Nikad ja traktor nisam terao... :)

1.6 , 120 KS Distinctive ;)

kravadinka
10-04-2008, 01:26 AM
Kod mene celih 30 konja vise, nemoj da se zalis... :D Sledece sto dolazi je 2.5 V6, samo ove pesme da rasprodam... :harmonikas:

Odosmo u off... :wc:

idekius
10-04-2008, 01:46 AM
Kod mene celih 30 konja vise, nemoj da se zalis... :D Sledece sto dolazi je 2.5 V6, samo ove pesme da rasprodam... :harmonikas:

Odosmo u off... :wc:

Obrisacemo posle... samo mi kazi koju Alfu ti imas?

kravadinka
10-04-2008, 01:53 AM
Ne moras da brises, stacemo ovde... :)

146 TI

idekius
10-04-2008, 01:58 AM
Ne moras da brises, stacemo ovde... :)

146 TI

Ja trazim to da kupim. Mnogo ih malo ima, a da su u dobrom stanju. Bio bih zadovoljan i sa 1.6. Bila je skoro u ponudi jedna lepa 1.4 Junior, ali bez klime, a i 1.4 :confused:

kravadinka
10-04-2008, 02:04 AM
Turismo Internazionale kod 146 ili Quadrifoglio Verde kod 145 su najjace izvedbe ovog modela, znaci 2.0 TS, sa svom mogucom opremom koja se u njih tada ugradjivala, posebnim enterijerom i exterijerom, sto je takodje i kod Junior modela samo sa 1.4 motorom! I pored toga sto se Alfa uzima srcem, pa se trazi sto jaci motor, neko je pravilo da se uzme najocuvaniji primerak pa bilo to i 1.4! Opet, nije malo ni 103 konja, jedino sto ce te terati da je cesce guras u crveno, nisu lagane a taj motor voli da se visoko vrti! 8-)
Jako je tesko pronaci dobru i to je ono najzalosnije, ali ako hoces posalji mi mail sta si gledao i sta zelis, pa mozda mogu da ti pomognem, dosta tih automobila sam gledao, a mnogo o njima znam pa ce se mozda nesto i pronaci da budes zadovoljan! :)

Oggy
10-04-2008, 02:09 AM
I tako se thread o kupovini mikrofona lagano okrenuo u potpuno neocekivanom smeru... :rotfl::rotfl::rotfl:

kravadinka
10-04-2008, 02:09 AM
Na kraju ce covek da kupi auto, hehehe... :wink: Sledeci put neka pita koje amortizere da stavi na Ladu, mozda dobije pravi odgovor... :)

idekius
10-04-2008, 02:14 AM
Turismo Internazionale kod 146 ili Quadrifoglio Verde kod 145 su najjace izvedbe ovog modela, znaci 2.0 TS, sa svom mogucom opremom koja se u njih tada ugradjivala, posebnim enterijerom i exterijerom, sto je takodje i kod Junior modela samo sa 1.4 motorom! I pored toga sto se Alfa uzima srcem, pa se trazi sto jaci motor, neko je pravilo da se uzme najocuvaniji primerak pa bilo to i 1.4! Opet, nije malo ni 103 konja, jedino sto ce te terati da je cesce guras u crveno, nisu lagane a taj motor voli da se visoko vrti! 8-)
Jako je tesko pronaci dobru i to je ono najzalosnije, ali ako hoces posalji mi mail sta si gledao i sta zelis, pa mozda mogu da ti pomognem, dosta tih automobila sam gledao, a mnogo o njima znam pa ce se mozda nesto i pronaci da budes zadovoljan! :)

Poslacu ti na mail sve sto sam do sada nasao... ta 1.4 je u definitivno (naizgled) najboljem stanju, ali... jebes 1.4... ide i ona, kad j nagazis, ali pre bih barem 1.6... zbog obrtnog momenta pre svega.

A prava je nocna mora traziti taj auto, a da mu pre tebe neko nije popio krv... i vec gubim zivce.

Za ono "srce"... nikad nisam vozio nista ispod 100 konja :wink:

kravadinka
10-04-2008, 02:20 AM
Samo malo strpljenja, posle se isplati! Evo ti mail (http://www.rumski.com/forum/bojanbojovic@gmail.com), pa cemo nesto vec pronaci! :wink:

idekius
10-04-2008, 02:21 AM
Chudi me da je Oggy kupio Alfu. On je stari techa i 60 je za njega vec opasna brzina :twisted:
Mora da je bilo A L F A... cudan neki nachin da se napishe Golf Dizel :rotfl:

kravadinka
10-04-2008, 02:36 AM
Govno Obmotano Limenom Folijom! :rotfl:

idekius
10-04-2008, 02:59 AM
Potraga za dobrom 146-icom stvarno ume da se pretvori u nocnu moru...
Pre nekoliko dana umalo da kupim (u ocajanju) Audi 100 C4 2.3E... prava techasta limuzina, koju je posle skupo registrovati... Na srecu, proradio je razum...

Oggy
10-04-2008, 03:09 AM
Chudi me da je Oggy kupio Alfu. On je stari techa i 60 je za njega vec opasna brzina :twisted:

:shock::shock::shock:

Ti si na nekim teskim, sintetickim drogama? :D

idekius
10-04-2008, 03:16 AM
:shock::shock::shock:

Ti si na nekim teskim, sintetickim drogama? :D

Sto? Da nisi usled prevelike brzine promasio Nish i presao Toplicu? :D

Oggy
10-04-2008, 03:19 AM
PA da znas da jesam.... :D
Kako je bilo cudno tek onim saobracajcima koje sam ubedio da treba da mi omoguce da napravim polukruzno na autoputu, na onom ispustu gde su se oni smestili da pecaju radarom... :D

Ali to nije nista u poredjenju sa pricom kada Studiotonac dolazi po mene u Zrenjanin iz Kraljeva da idemo na Kosovo i snimamo Vidovdansku akademiju, pa zavrsimo na rumunskoj granici... Ukapirali smo to kada smo vec par kilometara vozili neasfaltiranim putem... :rotfl:

idekius
10-04-2008, 03:21 AM
Eeee... setih se nesto starih automehanicarskih dosetki i preterivanja.
Stelovao mi svojevremeno izvesni lik karburatore na motociklu... i demonstrira mi on kako je to sada perfektno podeseno i turira motor, a kad doda gas cuje se kako karburatori povlache vazduh... i kaze mi:

"Pazi sa ovim! Usisava sitnu decu sa trotoara" :rotfl:

idekius
10-04-2008, 03:23 AM
PA da znas da jesam.... :D
Kako je bilo cudno tek onim saobracajcima koje sam ubedio da treba da mi omoguce da napravim polukruzno na autoputu, na onom ispustu gde su se oni smestili da pecaju radarom... :D

Ali to nije nista u poredjenju sa pricom kada Studiotonac dolazi po mene u Zrenjanin iz Kraljeva da idemo na Kosovo i snimamo Vidovdansku akademiju, pa zavrsimo na rumunskoj granici... Ukapirali smo to kada smo vec par kilometara vozili neasfaltiranim putem... :rotfl:

Pa kad uvek zaboravis da izbacis padobran za kocenje na vreme... dok on obuzda toliku brzinu, nije shala :D

Oggy
"Pazi sa ovim! Usisavva sitnu decu sa trotoara" :rotfl:

Sva sreca, pa nikada nisam bio sitan... :D

kravadinka
Au pa gde to?! :shock: Najdosadniji auto na svetu, tu je negde, kolje se sa G2 1.6 d! :banghead:

Moji su skoro kupovali kola i dok nisu odlucili da hoce bas Punta, bilo je tu svega u opticaju, pa i jedna 146 1.6! Uh, bila je udarena spreda, onako nije bas vracena maska kako valja, motor lepo povlaci, sve je to onako nekako, nema klimu, ali zato ima lepe 16 i unutra izgleda prilicno dobro! Sve je to bilo slabo i ne znam je li momak prodao, ali nije hteo ispod 4k eura da je da, a to je stvarno bilo mnogo za nju!
Bilo je jos par njih u oglasima, ali to je sve podmladjeno, uvezeno pre godinu dana, a 145 i 146 nisu nikako bile Euro 3, u Italiji je zakon stupio na snagu 1.1.2001. sto znaci tek 147 moze biti Euro 3, iako je to isti motor! Znaci ubacim podatke u ePER, godista se ne poklapaju, muva se na sve strane, uzas!

http://www.polovniautomobili.com/auto_oglas_detalji.php?id=47720

Ova Juniorka izgleda odlicno i cini mi se da je u odlicnom stanju, ali je podmladjena, njeno godiste je '99., cini mi se treci mesec kad je sisla sa trake, a vidis da ovde pise nesto sasvim drugo, usla je u zemlju kao Euro 3 pre godinu dana i to je ono sto me najvise brine! Ako pristane da je vozis u SUP, ako kazu da je regularna, moze biti zanimljivo!

http://www.polovniautomobili.com/auto_oglas_detalji.php?id=42776

Za ovui ne znam, ali tu je pocetak '99., hromirani okviri otvora za ventilaciju, ali opet stari branici, definitivno prvi kvartal '99. ili sam kraj '98. ako zelis zovi ga, trazi mu broj sasije pa mi posalji da ti proverim!

http://www.polovniautomobili.com/auto_oglas_detalji.php?id=50657

Evo je jos jedna podmladjena, izgleda zanimljivo ali nikako mladja od '98. pogledaj i nju, ako vec nisi!

http://www.polovniautomobili.com/auto_oglas_detalji.php?id=50377

Ovo moze biti jako realno! Cena "malo jaca" (a opet mnoooogo manja nego nesto ovako recimo od VW), ali ici ce to mozda dole! Koza na volanu i menjacu je ovde plus, ovo mi se svidja!

Ako hoces mogu da idem to da pogledam sa tobom, jer kad me vide sa kakvim kolima dodjem samo spustaju cenu, moja TI je kao sad iz salona da je izasla, unutra pogotovo! :D

Zrenjanin... Skoro je drugar sa crvenim 145 imao udes... Odvalio ga jedan sa Nubirom po sred njegovih vrata, srecom pa je auto mnogo jak i njemu nista nije bilo! A naizgled tako miran grad...

Oggy
10-04-2008, 03:30 AM
A sto ne kazes Deki coveku da si TI TAJ koji je vozio golfa 2, a da ja cak nisam nikada vozio ni tudjeg... :twisted:

idekius
10-04-2008, 03:31 AM
Za ovui ne znam, ali tu je pocetak '99., hromirani okviri otvora za ventilaciju, ali opet stari branici, definitivno prvi kvartal '99. ili sam kraj '98. ako zelis zovi ga, trazi mu broj sasije pa mi posalji da ti proverim!

http://www.polovniautomobili.com/auto_oglas_detalji.php?id=50657

Uhhh... ova izgleda kao dobra ponuda, a 145 mi se ne svidja zbog repa.
Ovo je danas postavljei oglas, zato ga i nisam video!

Ima li sanse da se nadje neki majstor koji poznaje Alfe u Bg da krene eventualno samnom da je pogleda? Platicu uslugu, naravno.

idekius
10-04-2008, 03:33 AM
A sto ne kazes Deki coveku da si TI TAJ koji je vozio golfa 2, a da ja cak nisam nikada vozio ni tudjeg... :twisted:

Moj je bio GTI :da::wave2: I onog tvog Kadeta je mogao da zakachi kao privezak na retrovizor :twisted: I nije 2, vec jedinica... to je bilo u prvoj polovini 90-ih :)

Oggy
10-04-2008, 03:37 AM
JEDINICA?!?!?!?! :rotfl::rotfl::rotfl:
Nema goreg i neudobnijeg auta od Golfa (bilo kojeg)...
A muzejski exponat, jedinica je van svih razmatranja. Eventualno im se moze procenjivati numizmaticka vrednost, ali i od toga slaba vajda... :)

kravadinka
10-04-2008, 03:37 AM
Uh, uh... Kad se 145 pojavila bio je to sok za sve, potpuno vanvremenski design, totalna avangarda, zato je i danas tako sveza i atraktivna... :wink:
Alfisti u 99% slucajeva vise vole 145, jer je ostrija nego 146, po izgledu naravno!

Naravno da ima, Desha je covek koji meni odrzava Alfu, znaci covek ih i sam obozava i ne pusta me uvek po pola sata kad odvozim auto sa servisa, zagleda, podvlaci se ispod da sve proveri, puno postovanje ima prema svakom, pa cak i prema krsinama starim 25 godina, stavlja stalno najlone na sedista i ostalo...
Nece krenuti sa tobom, ali mogu ga nazvati da organizujemo neki pregled kod njega, cini mi se da je to nesto oko 1k dinara, nisam siguran! Ima Examiner i posten je, ako on kaze da je kupovina dobra, nema razloga da sumnjas u to!

Ne diraj tog G 1, to je Giorgio Giugiaro crtao i tu nema sale, bio je to pravi biser za brend, koliko god seljacki on bio... ;)

Oggy
10-04-2008, 03:39 AM
Takodje tamo odrzavam kola. Tip je OK skroz.

idekius
10-04-2008, 03:42 AM
Uh, uh... Kad se 145 pojavila bio je to sok za sve, potpuno vanvremenski design, totalna avangarda, zato je i danas tako sveza i atraktivna... :wink:

Naravno da ima, Desha je covek koji meni odrzava Alfu, znaci covek ih i sam obozava i ne pusta me uvek po pola sata kad odvozim auto sa servisa, zagleda, podvlaci se ispod da sve proveri, puno postovanje ima prema svakom, pa cak i prema krsinama starim 25 godina, stavlja stalno najlone na sedista i ostalo...
Nece krenuti sa tobom, ali mogu ga nazvati da organizujemo neki pregled kod njega, cini mi se da je to nesto oko 1k dinara, nisam siguran! Ima Examiner i posten je, ako on kaze da je kupovina dobra, nema razloga da sumnjas u to!

Molim te da ga zoves sutra... ovo je izgleda stvarno o.k. ponuda i ovako me je obradovala jedino OVA (http://www.mojauto.co.yu/polovni-auto/207440)ponuda , ali se posle ispostavilo da nema klimu, ni bagove... nije mi ni do klime, ni do bagova, ali da Junior nema to, to je vec malo nemoguce, pa pretpostavljam da tu nisu cista posla....

Ova sa ovog novog oglasa stvarno o.k. izgleda i rado bih je kupio... samo moram to nekako da proverim.

kravadinka
10-04-2008, 03:46 AM
Kazem ti, mozemo da je pogledamo zajedno onako inicijalno da se vidi ima li smisla voziti je kod Deshe, ukoliko se ispostavi da je stanje kao sto se i cini na slikama, zvacu ga i dogovoriti sa njim, realno uvek mi kaze da mu se najavim za pregled bar dan ranije, eventualno ako bas tada nema posla pa da je pogleda, ali je to malo verovatno!
Prvo sto treba da uradis je da mu uzmes broj sasije da ubacimo u ePER da vidimo slaze li se sve!

idekius
10-04-2008, 03:49 AM
Kazem ti, mozemo da je pogledamo zajedno onako inicijalno da se vidi ima li smisla voziti je kod Deshe, ukoliko se ispostavi da je stanje kao sto se i cini na slikama, zvacu ga i dogovoriti sa njim, realno uvek mi kaze da mu se najavim za pregled bar dan ranije, eventualno ako bas tada nema posla pa da je pogleda, ali je to malo verovatno!

Zovem ja ovog tipa sutra, pa ako mi pricom potvrdi fotke i ono sto je napisao, sedam u bus i dolazim. Ako je ovo ovako kako kaze, nece ovo dugo opstati u oglasima, a da se ne proda...
Sutra cu da ga pitam za br. sasije... pa ako je o.k., prekosutra dolazim u Bg..

idekius
10-04-2008, 03:59 AM
A za Oggy-ja... Golf 1 GTI i nije zamisljen da bude udoban i ne sluzi da se njime ide na pijacu :)
Pocetkom devedesetih je itekako atraktivno izgledao, narocito jer je bio skroz beo, ukljucujuci i branike, spojlere i retrovizore, sa fluo narandzastom maskom i fluo narandzastim felnama.... :D

Ono kljusence od penzionerskog Kadeta ni u snu nije noglo tako da izgleda, a ni da ide :D

Eee... ako otkupim onu Alfu... mogao bih da je probam do Zrenjanina :)

Arthur
10-04-2008, 04:02 AM
nadjoste li vi kola za 4k E?

kravadinka
10-04-2008, 04:04 AM
Ne brini, nije mnogo njih dovoljno ludo da kupi Alfu od 120 konja, nece se ta prodati, pogotovo ne za ovu cenu! :D
Hajde zelim ti srecu sutra!

idekius
10-04-2008, 04:07 AM
Ne brini, nije mnogo njih dovoljno ludo da kupi Alfu od 120 konja, nece se ta prodati, pogotovo ne za ovu cenu! :D

Odoh ja da dremnem malo... mogao mi da mi bacis na pm br. telefona, ako budem trebo da ti javim da zakazzemo pregled auta kod tog Oggy-jevog i tvog lika...

idekius
10-04-2008, 02:12 PM

Jok... i nema... :) Cena nije bila velika za tu godinu i takvo stanje i opremu.
Verovao, ili ne, vec prodato! :confused:
Jutros sam ga zvao i dolazili su mu kupci, pa smo se dogovorili da pozovem opet oko tri... Naravno... PRODAT! :banghead::(

kravadinka
10-04-2008, 05:40 PM
Pa ti si stvarno prvi kome se to desava! :shock:
Hajde lagano, naci ce se jos nesto...
Pazi ovako... Za 1k eura vise imam za tebe mnogo ozbiljniju masinu, e sad... Ako si spreman! ;)

A dok se ne razmislis, evo ovako...

http://www.polovniautomobili.com/auto_oglas_detalji.php?id=50447

Evo je ova iz NS o kojoj sam ti pricao...

http://www.mojauto.co.yu/polovni-auto/201787

Slabasna, ali...

http://www.mojauto.co.yu/polovni-auto/191688

Jos jedna TI...

http://www.mojauto.co.yu/polovni-auto/213358

idekius
10-04-2008, 06:27 PM
Ovo iz NS definitivno ne vredi, jer je udarana spreda... jebes to sto nisu namestili precizno masku... ima nesto mnogo gore... to je pocinkovani lim, ali zastita od korozije vazi smo dok se ne udari, a i da nije, pitanje je koliko je udarana i koliko se tom autu posle havarije moze verovati. Dakle... izostanak zastite na udaranom delu je minimum.

Hmmmm... nista... valja traziti i dalje, dok ne izleti nesto poput onog danas/sinoc. Ma da ova 1.4 u V.Banji deluje zanimljivo... mozda vredi pozvati...

************************EDIT********************** ************************************************** **********************
Opet cudna situacija da auto nema airbag, a mladji je od 1996, od kada su , koliko znam, bagovi obavezni :-/

Max
10-04-2008, 07:07 PM
..... Deki , otkud sad ti zainteresovan za Alfe ???

Pozdrav

kravadinka
10-04-2008, 07:52 PM
Trebalo bi da ima na volanu, nisam siguran za suvozaca, to je vec bilo opciono! Malo je siromasna, plastika volan i menjac, retrovizori, sajtne i brave nisu u boji, hmmm...

Zasto ne pozoves za ove 2.0, kod njih nema promasaja sto se tice opreme, samo da se vidi u kakvom su stanju!

Oggy
10-04-2008, 07:54 PM
Zasto ne pozoves za ove 2.0, kod njih nema promasaja sto se tice opreme, samo da se vidi u kakvom su stanju!

Nema promasaja ni kada je u pitanju registracija... :)
Ni kubikaza, ni konjaza joj ne idu bas na ruku i tesko ce moci da akcija prodje bez 450-500 evra godisnje (po sadasnjim cenama, a ide drasticno navise uskoro...)

kravadinka
10-04-2008, 08:00 PM
Registracija je 19 000 dinara, evo pre par dana sam registrovao auto, potrosnja je ista kao kod tebe na 1.6, a cena delova gotovo identicna jer je u pitanju isti motor, samo sa drugim hodom klipa, dakle sve je isto, samo je uzivanje vece! :)
Slabasna 1.4 trosi manje jedan litar, ali i to nije uvek tako, teska je poprilicno i obrtni momenat je jako visoko pa uvek moras da je poteras vise da bi isla kako se to od nje ocekuje, zato je taj motorcic uvek u crvenom i potrosnja mu je velika!
Beograd-Kotor-Beograd prosek 9 litara, pun auto, meni noga preteska na papucici, sve vreme je na 5-6 k rpm!
Jos jedna stvar, plin je resenje za taj problem koji pominjes, kad sve izracunas 100 km kosta 500 dinara, pa sa Yugom bude skuplja voznja!
U sustini svaki luksuz kosta, pa sad ti vidi koliko zelis da se luksuziras... :D

Oggy
10-04-2008, 08:06 PM
Ne bih smeo da se zakunem da mene registracija nije izasla 21.000 pred Novu Godinu. Istina, sa novim tablicama, ali sumnjam da je pojeftinilo od ta doba. 2000 kubika je dve cenovne klase iznad (moja je "do" 1600 kubika) i secam se da je samo obavezno osiguranje bilo preko 11.000 pa jos milion nekakvih taksi, pa tehnicki pregled...

kravadinka
10-04-2008, 08:15 PM
Hehe... :wink: Zavisi gde registrujes auto, mnoge kuce hoce malo da zakinu, a pored toga ne mozes porediti automobil iz 1997 i tvoj iz 2001, ili mladji, to sve ima veze zaslugom dragog nam Haskog optuzenika... :D Evo vec treca godina kako je to ta cena, cak mi se cini da je sve manja, valjda zbog tih godina, sta li je vec... :wink:
Zato kazem, nema boljeg automobila za ovaj novac, naravno i ne samo zbog toga, svakako je pravo uzivanje voziti nesto takvo, utoliko vise sto nije mainstream... ;)

idekius
10-04-2008, 08:26 PM
http://rapidshare.com/files/106452317/PutnickaVozila.xls.html

Neki lik je lepo napravio "kalkulator registracije"... uneses podatke i dobijes cenu, koja je eki prosek... i to bez muvaze itd. Ne znam samo sa kojim je osiguranjem ovo radio.
Sad, mnoge oderu pri registraciji, ali to je druga prica. Oggy, ti si mozda skuplje platio, ako si uzeo neko bolje osiguranje, kasko npr.???

A sto se oglasa zice, gledam sve zivo... naporan posao.. i obicno pada u vodu kad tip pocne da te zavlachi telefonom. 60 % vozila u Srbiji je podmladivano, muvano ovako, ili onako i treba paziti (naravno, ne treba paranoisati).

Izleteo mi je povoljno neki Audi B4 2.0E, sa klimom, podizacima itd, pa cu sutra da vidim koliko je to "povoljno".
Heh... nije bas lako naci dobrog polovnjaka i mnogo mi vise igra stanje nego brand. Rekoh ja sinoc da ce ona Alfa da ode i tako i bi :) Ono je stvarno bila dobra ponuda.
Najbolji je bio jedan lik koji mi je ustedeo vreme svojom iskrenoscu :) Tako sto mi se sam pohvalio kako je motor dobar i sigurno ce izdrzati do zime :)

kravadinka
10-04-2008, 08:34 PM
Ne daj se! :) Taj B4 je mnogo dosadan auto, evo da te malo osvezim...

* (http://www.cuoresportivo.ch/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Alfa%20Romeo%27s%2FAlfa%20Rom eo%20146%2F146-rot-side.jpg)
* (http://www.cuoresportivo.ch/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Alfa%20Romeo%27s%2FAlfa%20Rom eo%20146%2F146-nero.JPG)
* (http://www.cuoresportivo.ch/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Alfa%20Romeo%27s%2FAlfa%20Rom eo%20146%2F146-rosso-back.JPG)
* (http://www.cuoresportivo.ch/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Alfa%20Romeo%27s%2FAlfa%20Rom eo%20146%2FAlfa-Romeo-146-1-69.jpg&start=80)

Ili ako se predas...

* (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/84/Audi_80_B4.jpg/800px-Audi_80_B4.jpg)

Ne daj se!!! 8-)

idekius
10-04-2008, 08:42 PM
Ne daj se! :) Taj B4 je mnogo dosadan auto, evo da te malo osvezim...

* (http://www.cuoresportivo.ch/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Alfa%20Romeo%27s%2FAlfa%20Rom eo%20146%2F146-rot-side.jpg)
* (http://www.cuoresportivo.ch/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Alfa%20Romeo%27s%2FAlfa%20Rom eo%20146%2F146-nero.JPG)
* (http://www.cuoresportivo.ch/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Alfa%20Romeo%27s%2FAlfa%20Rom eo%20146%2F146-rosso-back.JPG)
* (http://www.cuoresportivo.ch/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Alfa%20Romeo%27s%2FAlfa%20Rom eo%20146%2FAlfa-Romeo-146-1-69.jpg&start=80)

Ili ako se predas...

* (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/84/Audi_80_B4.jpg/800px-Audi_80_B4.jpg)

Ne daj se!!! 8-)

:D:D:D Ma B4 i C4 se mnogo lako proda i drzi cenu kao lood, a da nije moj ukus, definitivno nije... :confused:

Oggy
10-04-2008, 08:57 PM
Sad, mnoge oderu pri registraciji, ali to je druga prica. Oggy, ti si mozda skuplje platio, ako si uzeo neko bolje osiguranje, kasko npr.???

Platio sam najjeftinije moguce u tom momentu :wink:

Kasko je na katalosku vrednost mog automobila i na maximalni paket opreme u njemu, preko 50.000 (bez ucesca+ nadoknada stete za kradju vozila u inostranstvu) na sve ove troskove registracije. Zvao Dunav, DDOR, i Deltu. Svuda isto...

Jedino je moguce da je to neka fora na godiste, mada mi je logicnije da sa porastom godista automobila rastu i troskovi registracije, a ne suprotno...

kravadinka
10-04-2008, 08:58 PM
Nisi je ni kupio a vec razmisljas o prodaji, cccc... :wink: Ma za tebe je onaj G2 1.6d, a ne ova curica lepa...

Ne bi bilo logicno, jer bi onda sa godinama placao 1k eura za auto star dvadeset godina... ;)
Ma opusti se, to je zbog godista, znam o cemu govorim! :) A ni to nema nekog narocitog smisla, ali sta je tu je...

Znas kako, ja sam malo razmazen, jer kad imas 150 ks, malo ti ubrzo postane i sve bi vise! Nije u pitanju brzina, vec moc, zvuk, sam osecaj! Ne moze to tako lako da se objasni... ;)

Oggy
10-04-2008, 09:02 PM
Ma za tebe je onaj G2 1.6d, a ne ova curica lepa...

to smo odavno apsolvirali.... :twisted::rude:

idekius
10-04-2008, 09:03 PM
Ma za tebe je onaj G2 1.6d, a ne ova curica lepa...

Mercedes 124 sa kukom i volanom za techu :rotfl:

Oggy
10-04-2008, 09:04 PM
Ne bi bilo logicno, jer bi onda sa godinama placao 1k eura za auto star dvadeset godina... ;)

Kao sto je svuda u normalnom svetu i slucaj. Mator auto je nebezbedniji, vise zagadjuje okolinu, predstavlja opasnost na putu... Tzv. "povecani rizik exploatacije".

Oggy
10-04-2008, 09:05 PM

A jambolija na volanu? :D

kravadinka
10-04-2008, 09:06 PM

I sa sve jambolijom na sedistima, volanu i krovu, vise bokserske rukavice i krstaca ( sa kojom imas jos 4 konja, klasican tuning smiling), napred potkovica, a u gepeku 'armonika! :D :rotfl:

idekius
10-04-2008, 09:09 PM
Bez potkovice na masci nista! A zaboravili ste i kuchence iza zasnjeg vetrobrana koje klima glavom i one gumene trake sa municama na sva 4 blatobrana :D Boja - Zelena :D

kravadinka
10-04-2008, 09:11 PM
Je l' to ovaj (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cf/Mercedes_W123_5_h_sst.jpg/800px-Mercedes_W123_5_h_sst.jpg)?!

idekius
10-04-2008, 09:16 PM
Je l' to ovaj (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cf/Mercedes_W123_5_h_sst.jpg/800px-Mercedes_W123_5_h_sst.jpg)?!

To je 123! I on je pogodan za sredjivanje, ali ga je vec tesko naci u dobrom stanju. 124 nema bas toliki Srpski duh, ali ipak moze da prodje :D

idekius
10-04-2008, 09:35 PM
:d:d:d

Oggy
10-04-2008, 09:38 PM
E, sad vec pricamo o pravim vrednostima! :D

idekius
10-04-2008, 09:46 PM
E, sad vec pricamo o pravim vrednostima! :D

:rotfl: ....

kravadinka
10-04-2008, 10:07 PM
Da ne bih kacio slike, krenite redom pa dokle stignete, ima toga mnooogoooo... ;)

Tuning Smiling... (http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=4198)

"7"
10-04-2008, 11:41 PM
Znas kako, ja sam malo razmazen, jer kad imas 150 ks, malo ti ubrzo postane i sve bi vise! Nije u pitanju brzina, vec moc, zvuk, sam osecaj! Ne moze to tako lako da se objasni... ;)

Eeee kako te ja razumem... dok se nisam ozenio sam vozio Kalibru 4x4 Turbo... 205 konja... kako je to islo, k'o mecava... al' nemas gde da ubacis kolica :banghead: od pojacala, woofer-a i zvucnika :D ...

"7"
10-04-2008, 11:46 PM
Evo i fotke... cisto da zajedno placemo... :banghead:

3392

3393

kravadinka
11-04-2008, 01:12 AM
Hehe, ja ne placem, jos uvek uzivam... :wink: Pa znas kako... Jeste zaista malo nezgodno ako imas tipski auto, ali ja nekako volim Sport Sedan, vuk u jagnjecoj kozi, mozes da stavis i decije sediste i kolica, a opet mozes i jos ponesto... :D

Lepa Calibra! Inace ne volim ih jer vecinu voze neki seljaci, pa tuning smiling, pa folije, pa mooda i sarme, zgade ti auto! A svojevremeno je drzala rekord za drag factor 0.28, respect! :)
Imam neke snimke sa DTM-a '93. Alfa 155, BMW e36, izmedju ostalog i Calibra! Klanje... ;)

idekius
11-04-2008, 01:17 AM
vuk u jagnjecoj kozi

Eeeeee... bez prepisivanja, molicu lepo! U auto industriji je "vuk u jagnjecoj kozi" bio naziv za legendarni BMW 2002, tako da... malo postovanja prema legendama :)

kravadinka
11-04-2008, 01:27 AM
To je bio prvi ozbiljan BMW... :) Do tada je BMW bio jedna mala kompanija, ali pobeda na Turing Car Championship '68. i '69. je dosta uticala na dalji razvoj!
Ali realna legenda iz tog perioda je ipak...

perun
11-04-2008, 01:36 AM
Po meni najzanimljiviji BMW (zamalo da bude moj, ali prodavac nije bio dovoljno flexibilan) je ovaj... Prvi 3.0 CSI, dakle ne onaj iz 80tih, vec sredine 70tih. No, ne kajem se... Imao sam srecu da kupim neke podjednako zanimljive automobile kasnije... Mada, sve je to (drkanje sa retkim kolima) cist mazohizam.:mad:

Lepotan.

idekius
11-04-2008, 01:48 AM
Po meni najzanimljiviji BMW (zamalo da bude moj, ali prodavac nije bio dovoljno flexibilan) je ovaj... Prvi 3.0 CSI, dakle ne onaj iz 80tih, vec sredine 70tih. No, ne kajem se... Imao sam srecu da kupim neke podjednako zanimljive automobile kasnije... Mada, sve je to (drkanje sa retkim kolima) cist mazohizam.:mad:

Lepotan.

Evo ga... stigao u ovu temu i covek od kubikaze :)

Cena registracije u Srbiji se kategorizuje:

-Od 900 do 1150 ccm
-Od 1150 do 1300 ccm
-Od 1300 do 1350 ccm
-Od 1350 do 1600 ccm
-Od 1600 do 1800 ccm
-Od 1800 do 2000 ccm
-Od 2000 do 2500 ccm
-Od 2500 do 3000 ccm
-Od 3000 do 3150 ccm
-Preko 3150 ccm + extremni slucajevi
-Perun

kravadinka
11-04-2008, 01:54 AM
Sezdesete i dobar deo sedamdesetih je bilo najbolje vreme automobila! Istina bezbednost je bila na prilicno losem nivou, ali je design ostao neprevazidjen, pogotovo punokrvni automobili kao sto su ovi!
Danas je vecina automobila samo prevozno sredstvo, malo koji brand se moze pohvaliti da jos uvek pravi kola sa dusom, sve je otislo dodjavola sa ovom komercijalizacijom i globalizacijom!
Opel kao krajnje narodski brand danas daleke 1968. godine imajo je pravi biser u svojoj paleti, GT! Postoji jedan restauriran u Novim Banovcima...

Gore na slici Alfa Romeo Giulia GTA, BMW 2002, a u sedamdesetim GTV6, Montreal, 3.0 CSI...

perun
11-04-2008, 01:57 AM
Evo ga... stigao u ovu temu i covek od kubikaze :)

Cena registracije u Srbiji se kategorizuje:

-Od 900 do 1150 ccm
-Od 1150 do 1300 ccm
-Od 1300 do 1350 ccm
-Od 1350 do 1600 ccm
-Od 1600 do 1800 ccm
-Od 1800 do 2000 ccm
-Od 2000 do 2500 ccm
-Od 2500 do 3000 ccm
-Od 3000 do 3150 ccm
-Preko 3150 ccm + extremni slucajevi
-Perun

Jebi ga... Sa cenom od 101+ RSD po litru i sa cenama reg. kakve jesu, ne isplati se posedovati ozbiljnu masinu. A mogao sam i gore da prodjem da sam slusao intuiciju (uvek me uputi na pravi put, ali tada sam je, srecom, "prejeb'o"), no sreca pa mi je jedan od najboljih prijatelja bio zelen "po pitanju amerikanaca" pre 2 godine, inace zamalo da se castim jos jednim cudom... Ali, ustupio sam mu "zadovoljstvo". Hahaha. Sad stoji parkiran ispred njegove firme i ne pali ga vec godinu i po. Chevy Camaro iz '78. 5.7cc sa 2 karburatora. Lep ko lutka, a neupotrebljiv ko Behringer.:ups:

perun
11-04-2008, 02:00 AM
Opel kao krajnje narodski brand danas daleke 1968. godine imajo je pravi biser u svojoj paleti, GT! Postoji jedan restauriran u Novim Banovcima...

Fantastican auto, ali je ipak vrlo inspirisan Stingray Corvette-om. Nebitno, mikro korveta, kako ga mnogi zovu. Nazalost, onaj u Banovcima sam par puta ujurio (pre jedno 5-6 godina), ali vlasnici (neki serviseri, Shpanovici) nisu bili zainteresovani. Sada ga nema u Banovcima, vec dugo... Izgleda da im je neko dao bolju ponudu kasnije...

idekius
11-04-2008, 02:01 AM
Ljudi bi stvarno trebali pred vladu zbog cene registracije!!! Nisu normalni... a ne odnosi se to samo na luksuz i na izludjivanje. Npr. BMW 525 tds je vrlo funkcionalan i dobar auto, sa svojih 2500 kubika dizela i oko 130 ks. E sad... neko nece da kupi njega, vec npr 518i, koji se sa 1800 kubika (za onoliku skoljku) vuce ko prebijen, jer je neki administrativni genije uveo takav zakon :banghead: :confused:

Cena registracije za gore pomenuti Audi B4 2.0E je nesto manje od 20.000, a za isti, 2.3E je nesto preko 30.000!!! Za 300ccm!!!

perun
11-04-2008, 02:03 AM
Ljudi bi stvarno trebali pred vladu zbog cene registracije!!! Nisu normalni... a ne odnosi se to samo na luksuz i na izludjivanje. Npr. BMW 325 tds je vrlo funkcionalan i dobar auto, sa svojih 2500 kubika dizela i oko 130 ks. E sad... neko nece da kupi njega, vec npr 518i, koji se sa 1800 kubika vuce ko prebijen, jer je neki administrativni genije uveo takav zakon :banghead: :confused:

Slovenci imaju dobru foru... Vikend registracije, 2-mesecne itd... Za retke automobile, jake i za oldtimer kabriolete to je spas... Ko ce da vozi Triumpha ili nekog starog Jagu kabria zimi!? Niko normalan... Pogotovo ne po nasim cenama registracije...:banghead:

kravadinka
11-04-2008, 02:05 AM
To sa registracijom je debilno, kakvo je to glupo ogranicenje! Pa 90% ljudi ce voziti nesto ispod 2.0, samo par nas boodala ce vec ici i na vise! ;) Skoro je u oglasima bila jedna GTV 3.0, pravi automobil za ljubitelje, ali kad sam video da treba da izdvojim 1k eura svake godine... Ubistvo!

Video sam taj GT kod njih pre mozda godinu dana, bio je rasklopljen i zasticen nekim specijalnim sredstvom protiv korozije, trebalo ga je sklopiti i napraviti enterijer, ne znam sta se posle desilo...
Jako skup sport, da restauriras kako valja, kosta kao nov takav automobil danas, pa i vise! :(

Najgore je sto ne mozes da uvezes nista sto nije euro 3, potpuno ludo! Postoje automobili sa pocetka devedesetih, pravljeni u par stotina primeraka i kad bih to hteo da kupim, ne bih mogao da ga registrujem, pa to je kriminalno! Trebala bi da bude cast za jednu zemlju da ima tako nesto, ali ovo je looda drzava...

idekius
11-04-2008, 02:14 AM
Stvarno im chudna neka logika merenja liksuza po ccm... (mamicu im #$&%#$), a vrapci na grani znaju da kubikaza nije merilo luksuza...
Po njima je izgleda neki dekica-penzioner koji celog zivota glanca neki Opel Commodore, ili Record, starog Forda Granadu itd... primer luksuza kome treba j. kevu... neverovatno...

perun
11-04-2008, 02:18 AM
Najgore je sto ne mozes da uvezes nista sto nije euro 3, potpuno ludo! Postoje automobili sa pocetka devedesetih, pravljeni u par stotina primeraka i kad bih to hteo da kupim, ne bih mogao da ga registrujem, pa to je kriminalno! Trebala bi da bude cast za jednu zemlju da ima tako nesto, ali ovo je looda drzava...

Tu nisi u pravu, posto oldtimere (nisam siguran da mozes neku olupinu) uvek mozes da uvezes, a za "retke" automobile koji nisu oldtimeri mozes da trazis misljenje muzeja automobila u Majke Jevrosime i kada napismeno obrazloze ministarstvu da je to zaista nesto jako retkio i da ti treba dozvoliti uvoz, neces imati problem! Jeste drkanje, al' vazno je da postoji nacin...

idekius
11-04-2008, 02:27 AM
Odoh da se stidim... posto sam uhvatio sebe kako zloupotrbljavam dedice sa starim opelima, samo zato sto se drzava urotila protiv mog ukusa :ups:
Kao nije zbog mene, nego zbog dedica... jes' vraga :D