Log in

View Full Version : Test dva mica ......oko 1k$

OFF
08-04-2008, 08:06 PM
Evo 2 primera. Ostalo nam 3min na kraju termina i bukvalno je nasa uvazena forumashuca bacila 2 tejka iz prve. Nisam nista precizno namestao mikrofone, vec sam po ranijem iskustvu sa termina stavio na 'najbolje' pozicije i za jedan i drugi

http://rapidshare.com/files/105922281/MIC_1.mp3.html

http://rapidshare.com/files/105922282/MIC_2.mp3.html

Nema veze koji su mikrofoni, slicna im je cena. Poslusajte:wink:

SILENttONE
08-04-2008, 09:27 PM
More bre sto mi ne rece da sam ovako kilavo otpojala :)..eh...:banghead:

OFF
08-04-2008, 09:43 PM
More bre sto mi ne rece da sam ovako kilavo otpojala :)..eh...:banghead:

nisi ti:D

zvincic
08-04-2008, 09:48 PM
prvi zvuci miljama bolje...

drugi zvuci kao da je snimano u kutiji...

STUDIOTON
08-04-2008, 09:54 PM
mic 1 je amethyst

mic 2 mozda c414

:)

OFF
08-04-2008, 10:09 PM
prvi zvuci miljama bolje...

drugi zvuci kao da je snimano u kutiji...

oba su snimana u sobi:D

alavuk
08-04-2008, 10:25 PM
prvi mic otkida ...

STUDIOTON
08-04-2008, 10:26 PM
evo moj primer .. sa muskim vokalom .. posto je off-ov zenski :)

zvincic
09-04-2008, 01:28 AM
oba su snimana u sobi:D

ne znam...meni snimka drugog zvuci kao da je netko namjerno htio da zvuci tako - lose...

ili je mikrofon stvarno tako los?

cekam da objavis koji je koji.

zvincic
09-04-2008, 01:33 AM

razlika je ovdje puno manja na prvo slusanje

snimka 2 zvuci otvorenije i ugodnije od jedinice.

na jedinici pjevac kao da ima gadno zacepljene sinuse.....ko zna, mozda je to mikrofon za one koji stalno ?vaču Airways :D

OFF
09-04-2008, 01:57 AM
ne znam...meni snimka drugog zvuci kao da je netko namjerno htio da zvuci tako - lose...

ili je mikrofon stvarno tako los?

cekam da objavis koji je koji.

Pa pazi, nisam ni imao vremena da se trudim. Bukvalno, devojka je stal pred jedan pa pred drugi mic, onako kako to najcesce radi za date mikrofone (jedan je bio dosta blizu, malo u stranu). Kasnije je samo normalizovano, nikakva obrada, naravno.

A uopste ne osporavam da je razlika ne-mala

zvincic
09-04-2008, 02:27 AM
Kasnije je samo normalizovano, nikakva obrada, naravno.

a kroz sta je snimano?

Oggy
09-04-2008, 03:27 AM

1 je Ametist i pevac je barem 5 cm blizi nego na primeru br. 2 gde je K2, tako da opet nije neko poredjenje.

Rhino
09-04-2008, 03:32 AM
@OFF

Ajd nam fino reci koji je drugi mic... Ustvari kazi nam koji je preamp koristen:)

Oba majka su upotrebljiva sto se mene tice... Finije lezi ovaj prvi mic (vise "ostar" sound) njenoj boji glasa ovako na 1!

Miha Blaze
09-04-2008, 05:24 AM
drugi majk mi se vise svjidja, nekako je manje nazalan, otvorenijii je, ali nema problema sa sibilantima...

ovo nisam slusao na sistemu na kome radim muziku vec ovaj komp za net, tako da se mozda i potrkrade greska neka :)

generalno, drugi majk mi je nekako prezentniji i mocniji.. mozda je do tejka? sutra cu poslusati na adamima i reci finalno "moje misljenje"

pozdrav!

OFF
09-04-2008, 08:33 AM
Violet Amethyst Standard, i Akg c414 B-tlII, snimano kroz Trident s20. Nije merodavan test, ali cisto da se cju neke stvari

Rhino
09-04-2008, 08:42 AM
Cuje se da si zbrzao smimak, pogotovo u mIC2 fajlu...

I kako si zadovoljan amethystom? Tj jesi li ga upoznao koliko za tako kratko vrijeme?

BTW ja sam nekako 'emotivno' vezan za AKG 414 dugo vec :)

Era
09-04-2008, 08:46 AM
Ja znam da ti hoces da se pohvalis Ha ha ha ...Mislim ovakvo preslusavanje i poredjenje nije merodavno ,neki mikrofoni imaju ravniju karakteristiku (neuman) a neki su u startu svetliji (rode) pa te linearan snimak moze prevariti (npr da je rode nt1 bolji nego neuman u87),s druge strane nekom vokalu (ako je nazalan) bolje leze svetliji mikrofoni (akg 414) itd ...U vrhunskim studijima se mikrofoni menjaju prema boji pevaca a ne na eq...

OFF
09-04-2008, 09:09 AM
Ja znam da ti hoces da se pohvalis Ha ha ha ...Mislim ovakvo preslusavanje i poredjenje nije merodavno ,neki mikrofoni imaju ravniju karakteristiku (neuman) a neki su u startu svetliji (rode) pa te linearan snimak moze prevariti (npr da je rode nt1 bolji nego neuman u87),s druge strane nekom vokalu (ako je nazalan) bolje leze svetliji mikrofoni (akg 414) itd ...U vrhunskim studijima se mikrofoni menjaju prema boji pevaca a ne na eq...

Ma jok.... samo sam bacio da se cuje razlika, mozda nekome pomogne da se neki relativno nepoznat mic uproredi sa poznatim. Meni je najbitnija rezolucija i polozaj koji usnimak zauzme u matrici, kako da se izrazim, a 1-2 dB gore dole na nekim frekvencijama, uvek moze da se upegla.

STUDIOTON
09-04-2008, 10:15 AM
nisam ni rekao da je poredjenje relevantno .. decko je stao pred jedan pa pred drugi mic NA ISTOJ razdaljini .. mozda je dinamicki drugacije pevao .. bez ponavljanja,intonacije .. samo usao i otpevao .. priznajem da se nisam trudio da test bude dobar nisam imao vremena :(

Max
09-04-2008, 10:36 AM
@ Off

Meni su ova dva primera sto si mi poslao zapravo potpuno isti kao i Ivanovi ( sibilanata gde hoces a basa nigde ) Jednostavno , iako sam mozda navikao na " losije " vise bih voleo da mikrofon pokupi te " baseve " pa da imam mesa u vokalu za obradu ...

NA zalost moram da priznam da mi je primer 2 ( 414 kojeg mrzim ) bolji i korisniji za daljnju obradu nego ovaj sa Amethysta .... i prirodnije mi zvuci .......

Uuuuups .... prebrzo sam zaklucio .... svidja mi se snimak broj 2 ...... koji god da je , jeste da je glasnije snimljen , ali i kad se utisa , bolji je ( doduse kad se dosta utisa .... vrlo su slicni )

Pozdrav

Max
09-04-2008, 10:47 AM
Posto znam za Ivanov test

1 je K2
2 je Amethyst

..... ko se zeznuo , zeznuo se :)

Pozdrav

Oggy
09-04-2008, 10:55 AM
Zezas?! :)

Pa prvi mi nekako dosao taman, a drugi mi je bio svetliji, ali kao malo udaljeniji na samom usnimku (mada i dalje sam ubedjen da nije isti proximiti), pa sam pomislio da je u pitanju K2 koji je lose snimljen.
U slucaju da nisam u pravu za udaljenost, vise mi se svidja K2, tj. primer br.1

STUDIOTON
09-04-2008, 10:57 AM
pravo da vam kazem .. jedva cekam da snimke sa njega ubacim u mix da vidim kako se onda ponasa ..

mikrofon je extra .. drugaciji ..

OFF
09-04-2008, 04:42 PM
@ Off

Meni su ova dva primera sto si mi poslao zapravo potpuno isti kao i Ivanovi ( sibilanata gde hoces a basa nigde ) Jednostavno , iako sam mozda navikao na " losije " vise bih voleo da mikrofon pokupi te " baseve " pa da imam mesa u vokalu za obradu ...

NA zalost moram da priznam da mi je primer 2 ( 414 kojeg mrzim ) bolji i korisniji za daljnju obradu nego ovaj sa Amethysta .... i prirodnije mi zvuci .......

Uuuuups .... prebrzo sam zaklucio .... svidja mi se snimak broj 2 ...... koji god da je , jeste da je glasnije snimljen , ali i kad se utisa , bolji je ( doduse kad se dosta utisa .... vrlo su slicni )

Pozdrav

hm...ipak nam se ukusi malo razlikuju.:)

Evo, juce i danas, dva razlicita zenska vokala, i ........ necu da kazem8-) :rolleyes:

mandrak
10-04-2008, 09:21 AM
Mislim da je na forumu do sada najvi?e bilo rasprava upravo o Rode mikrofonima iz mnogo razloga i puna su usta vecine ljudi da su Rode mikrofoni puni sibilanata, svjetli, itd.... stoji donekle ali vi?e za neke jeftinije modele ali K2 definitivno ne spada u tu kategoriju.Nedavno sam pričao sa prijateljem koji ima Neumann U67 a radio je čovjek dosta i sa K2 i ka?e mi da ga jako podsječa na U 67 a poznato je da je on tamniji mikrofon, idem skoro do njega da usporedimo ta dva mikrofona.
?to se tice Ivanovog testa meni osobno se ovako solo snimak vi?e sviđa K2 jer ima vi?e tjela i definicije mada mislim da je pjevac stajao bli?e mikrofonu nego kod Violeta koji je barem ?to se ovog testa tice dosta svjetliji i ima barem toliko izra?ene sibilante kao i K2 ako ne i vi?e.
?ivo me zanima kako se Violet pona?a u miksu... pa Ivane ako ti se da komadic jednog i drugog na mail za usporedbu bio bih ti zahvalan.

Max
10-04-2008, 09:24 AM
Mislim da je na forumu do sada najvi?e bilo rasprava upravo o Rode mikrofonima iz mnogo razloga i puna su usta vecine ljudi da su Rode mikrofoni puni sibilanata, svjetli, itd.... stoji donekle ali vi?e za neke jeftinije modele ali K2 definitivno ne spada u tu kategoriju.Nedavno sam pričao sa prijateljem koji ima Neumann U67 a radio je čovjek dosta i sa K2 i ka?e mi da ga jako podsječa na U 67 a poznato je da je on tamniji mikrofon, idem skoro do njega da usporedimo ta dva mikrofona.

Napokon da neko ovo kaze .... ja posumnjah da nisam poludeo od price da su Rode svetli mikrofoni , a K2 je sve samo ne svetao ..... ( pomislio sam da imam falicni primerak u momentu :) )

Pozdrav