View Full Version : neve 8801 i portico
Da li neko ima veca iskustva u radu sa neve 8801 i neve 1073?
Zanima me kolika je razlika preampova u (pretpostavaljam) korist neve 1073?
Za EQ sam siguran da je sjajan,zanima me takodje koliko "siroko" je upotrbljiva kompresor sekcija?
Da li neko radi na Portico 5043? Misljenje?
Pozdrav.
66musicman
07-04-2008, 01:24 AM
mnogo je to skupa oprema da bi je u Srbiji neko posedovao.
Chast izuzecima, da me slucajno ne bombarduju komentarima.
spidermusic
07-04-2008, 05:22 PM
Portico 3012 i 5043 sam koristio sedam dana u studiju tokom snimanja bubnjeva i bas gitare. Kick, snare i bass su zvucali masno, jasno i leprsavo u stilu Neve-a, ali ne i toliko bogato, koliko bi se moglo ocekivati za sprave koje zajedno staju oko 3k evra.
Kompresor je radio korektno, bez velike kolorizacije i na vecim ratio vrednostima, ali ne sasvim cisto sto se nije ni ocekivalo od Neve-a.
U ponudi sam imao i AMS Neve 8801 kao glavni channel strip za studio, ali me je cena i potreba za dvokanalnim preampom odbila od te ponude. To ne znaci da i dalje ne bih zeleo da probam to cudo iz Neve-ove radionice.
Pozz!
Portico 3012 i 5043 sam koristio sedam dana u studiju tokom snimanja bubnjeva i bas gitare. Kick, snare i bass su zvucali masno, jasno i leprsavo u stilu Neve-a, ali ne i toliko bogato, koliko bi se moglo ocekivati za sprave koje zajedno staju oko 3k evra.
Kompresor je radio korektno, bez velike kolorizacije i na vecim ratio vrednostima, ali ne sasvim cisto sto se nije ni ocekivalo od Neve-a.
U ponudi sam imao i AMS Neve 8801 kao glavni channel strip za studio, ali me je cena i potreba za dvokanalnim preampom odbila od te ponude. To ne znaci da i dalje ne bih zeleo da probam to cudo iz Neve-ove radionice.
Pozz!
Spidermusic, tnx na odgovoru! Vrlo je moguce da ces imati priliku da ga cujes kod mene,nesto sam se nameracio na njega(cena je bolna,ali kako se ono kaze"nemam para za jeftine stvari").
Pozz!
Arthur
08-04-2008, 03:21 AM
Spidermusic, tnx na odgovoru! Vrlo je moguce da ces imati priliku da ga cujes kod mene,nesto sam se nameracio na njega(cena je bolna,ali kako se ono kaze"nemam para za jeftine stvari").
Pozz!
mudra taktika ;)
spidermusic
08-04-2008, 07:28 PM
mudra taktika ;)
Mudra i bolno skupa!
spidermusic
08-04-2008, 07:29 PM
Pozz!
Javi mi na PM, po kojoj ceni ga mozes nabaviti. Bas me interesuje.
Javi mi na PM, po kojoj ceni ga mozes nabaviti. Bas me interesuje.
OK,cekam jos da mi jave,saljem pm kad saznam.
Moritz
09-04-2008, 10:05 AM
Ajd i meni bacni cenu kad saznas :) thnx.
DaBear, Manley ako je neko mogao da se sretne sa ovim spravama(posebno me zanima 8801) to ste valjda vas dvojica 8-) ...
Neko vase iskustvo sa njima bi mi koristilo za izbor.
Pozz
Manley
09-04-2008, 07:49 PM
DaBear, Manley ako je neko mogao da se sretne sa ovim spravama(posebno me zanima 8801) to ste valjda vas dvojica 8-) ...
Neko vase iskustvo sa njima bi mi koristilo za izbor.
Pozz
ja ga ne bih uzeo (8801)...ima mnogo boljih stvari za manje para
ah da cena je 2700eu
ima i polovnih za oko 2300eu
ja ga ne bih uzeo (8801)...ima mnogo boljih stvari za manje para
ah da cena je 2700eu
ima i polovnih za oko 2300eu
Tnx na odgovoru. Koje bi bile tvoje preporuke?
Manley
09-04-2008, 08:02 PM
api 500 serija
buzz audio
great river
pacifica
ako bas mora channel strip onda buzz arc 1.1
Tnx na odgovoru. Koje bi bile tvoje preporuke?
Ne mora channel strip.Trazim stereo ili dual mono set up ili dva komada iste sprave, koji treba da budu hi end preamp,super eq i super compresor.
Ne mora naravno da bude sve jedna sprava,ocene i fleksibilnost 8801 su mi se ucinili kao nesto sto bi moglo da zadovolji moje potrebe(dva komada)ali na papiru sve svuda pise super,zato mi je vazno misljenje ljudi koji su ih culi(posto u BG ne znam da ga neko ima pa da licno cujem).
Znaci(ambiciozno)trazim set up koji mi je super za usnimavanje a i za mix ili master.
Sumirao bih verovatno kroz Trident 8t ili ATB(gde i dalje nisam pametan koji je bolji,ako si ih cuo,pomagaj!)
Tnx
Manley
09-04-2008, 08:25 PM
onda uzmi dva buzz arc 1.1 i imas individualno dva comp/limitera, dva eq-a i dva preampa koja mozes nezavisno da koristis
Tnx,pogledacu i tu opciju,nego da li imas neko misljenje u vezi Trident 8t i Toft ATB mixera?
spidermusic
09-04-2008, 09:24 PM
Manley, koja je cena ARC 1. 1 (novih i polovnih) u Evropi ili, jos bolje, franko Beograd. Unapred hvala na odgovoru.
Manley
10-04-2008, 07:00 AM
Manley, koja je cena ARC 1. 1 (novih i polovnih) u Evropi ili, jos bolje, franko Beograd. Unapred hvala na odgovoru.
novi su oko 3200eu
polovno ne verujem da moze jednostavno da se nadje...uostalom ima jedan clan foruma arc 1.1 pa se nadamo da ce da se javi
Rhino
10-04-2008, 07:11 AM
Uhhh ja bi great river.....Sreo sam se s njim jednom samo i taj snimak je bio mega, snimano je nekim blue micom cini mi se...
Koliko kosta to zadovoljstvo ako znas manley? Polovno naravno... Ili ne?
Mada i zadovoljicu se avalonom, samo da mi nekad stigne ako bude srece :]
Manley
10-04-2008, 07:22 AM
Uhhh ja bi great river.....Sreo sam se s njim jednom samo i taj snimak je bio mega, snimano je nekim blue micom cini mi se...
Koliko kosta to zadovoljstvo ako znas manley? Polovno naravno... Ili ne?
Mada i zadovoljicu se avalonom, samo da mi nekad stigne ako bude srece :]
ako zelis GR onda idi na varijantu api standarda pa napucas gr, p1, 512c, avedis, shadow h i purple i ne moze ti niko nista ;)
cena gr-a je oko 2100eu koliko ja znam u 500 formatu oko 500eu po kanalu
Rhino
10-04-2008, 07:36 AM
ako zelis GR onda idi na varijantu api standarda pa napucas gr, p1, 512c, avedis, shadow h i purple i ne moze ti niko nista ;)
Da, Da! sve cu to da kupim:rolleyes:
Thanx:wink:
Manley
10-04-2008, 07:58 AM
Da, Da! sve cu to da kupim:rolleyes:
Thanx:wink:
polako, jedno po jedno ;)
Rhino
10-04-2008, 08:05 AM
Evo sad nesto shunjam po netu i kazu da single rack preamp 500 serije ispane oko 750$... A pise da je sve potpuno isto unutra kao kod desktop/rack modela ME-1NV, on je oko 1000$... O njemu sam pricao u postu gore....
To i nije tako strasno ako bi stvarno moglo da se nadje po toj cijeni
Manley
10-04-2008, 08:16 AM
Evo sad nesto shunjam po netu i kazu da single rack preamp 500 serije ispane oko 750$... A pise da je sve potpuno isto unutra kao kod desktop/rack modela ME-1NV, on je oko 1000$... O njemu sam pricao u postu gore....
To i nije tako strasno ako bi stvarno moglo da se nadje po toj cijeni
zaboravljas carinu pa posiljku, pa porez, nije bas sve to tako kako stoji ;)
Rhino
10-04-2008, 08:19 AM
Pa platis jos oko 17% poreza...
A donese mi prijateljica stjuardesa:D
Manley
10-04-2008, 08:20 AM
Pa platis jos oko 17% poreza...
A donese mi prijateljica stjuardesa:D
e to je drugo, ako imas ko da ti donese, tako se isplati
Rhino
10-04-2008, 08:24 AM
Heh... Mozda i pocnem da kuvam mali pakleni plan:)
He he he he ..... stigli smo na pola puta .... damn You Manley !!!! :rotfl:
Pozdrav
Manley
10-04-2008, 09:14 AM
He he he he ..... stigli smo na pola puta .... damn You Manley !!!! :rotfl:
Pozdrav
ajd reci zar nije dobro ;)
ajd reci zar nije dobro ;)
Jest' majku mu ;) ...... ali moram da ti kazem nesto .... dobro se drzi bre Avalon ..... ( kao sto si i rekao )
Pozdrav
Manley
10-04-2008, 09:23 AM
Jest' majku mu ;) ...... ali moram da ti kazem nesto .... dobro se drzi bre Avalon ..... ( kao sto si i rekao )
Pozdrav
kao sto sam rekao, pusti gearslutz i slusaj svoje usi, avalon je odlican uredjaj za snimanje vokala tipa balada i rnb
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.