Log in

View Full Version : Pitanje za poznavaoce M1, T3 i EX5,7

akordeonista
05-04-2008, 10:28 AM
1. Mogu li se ove klaijature koristiti kao master klavijature (Korg M1, T3 i Yamaha EX5 ili 7)? Znam da mogu da se koriste dirke ali moze li se sa ovih klavijatura promeniti boja ili performance u nekom drugom modulu?

2. Po kojoj se ceni mogu kupiti u Srbiji ove sprave (M1, T3, EX5, EX7)?

3. Znate li nekog ko prodaje nesto od toga?

Pozdrav svima!

OFF
05-04-2008, 10:45 AM
Delimicno da pomognem..... T3 moze ali su mu oskudne kontrole, za M1 nisam siguran... .EX5 ces tesko naci, a super je kao master, dirka, kontrole, pogledaj npr Santana Supernatural koncert. Ex7 isto kao ex5, samo sto nema iste dirke. Opet, znam jedan ex7 koji se prodaje (moj bivsi), mogu da se raspitam. Cene - relativno, ali m1 i t3 do 250, ex7 i ex5 tesko odrediti jer ih jako malo ima, ali oko 500-600

akordeonista
05-04-2008, 10:59 AM
Hvala na odgovoru OFF!
Mislim da sam gledao taj koncert. Svira onaj melez sto ima Hammond B3 i na njemu EX5, zar ne?
Zar ne bi trebalo da EX 5 i 7 imaju iste dirke? Kakve su dirke na EX7?
Sta mi jos mozes reci o kontrolama na ovim klavijaturama?

OFF
05-04-2008, 11:19 AM
Da, ima hammond, EX5 koji kontrolise pun rack sprava i neki Emu (ne secem se modela)

Na zalost, ex7 ima dirke koje nisu 'one'. Te dirke yamaha uvek ugradjuje u jeftinije varijante workstation i rompler sprava (s30, w7, mislim cak i Mo6, kao i psr9000). Nisu lose, ali nisu kao Dx7

akordeonista
05-04-2008, 11:29 AM
OK. Aj` se raspitaj za taj tvoj "bivsi" EX7 koja bi mu bila cena? A ako cujes da neko prodaje EX5 javi na PM.

Pozdrav!

OFF
05-04-2008, 01:09 PM
hm.....raspitaj se i za W5, to moze da ti bude ultra zanimljivo, strava dirke, 76 dirki, takodje bivsi:D

akordeonista
05-04-2008, 11:07 PM
1. Kakav je sto se tice kontrola externih uredjaja? Nisam nasao na netu nista o tome. Mozes li malo blize o tome, posto mi je to sad prioritet?

2. Da li su dirke na W7 iste kao na W5 ili su razlicite, kao sto su EX5 i 7?

3. Koliko je on para sada?

OFF
05-04-2008, 11:26 PM
W5, kontrorla onako, dirke strava, cena, ne bi smelo da bude preko 400e. Vidi na netu za kontrole, ne se cam se bas, ali ima zanimljivih stvari na njemu

akordeonista
06-04-2008, 09:36 AM
Gledao sam malo po netu o W5 i EX5.
Izgleda da ce izbor pasti na EX5, samo kad bih je jos nasao kod nas...:confused:

OFF
06-04-2008, 10:16 AM
Mislim da ih u srbiji nama vise od 5 komada, jer je bila uzasno skupa (5500dm), a yamaha tad nije imala zvanicnog uvoznika (Skymusic je nesto dilovao). Takodje, pazi kod ex5, jedan komad je ukraden pre 3, 4 godine u BGu iz jedne vezbaonice, mada, ko zna gde je to zavrsilo:(

akordeonista
06-04-2008, 01:45 PM
Secam se, tamo negde pred kraj devedesetih godina proslog veka i milenijuma sam kupovao Korg i30 (i to je stara dobra sprava). Kupio sam ga kod Mise Komnenica i tada sam kod njega video cini mi se dva EX5 ili je mozda jedna bila EX7, ne secam se najbolje. Uglavnom, ostalo mi je u secanju da ima strava dirke, pipnuo sam ih samo onako na ugaseno. Od tada i nisam imao prilike da vidim tu spravu nigde uzivo!

U svakom slucaju hvala OFF, ako naidjem na neki zivi primerak kontaktiracu te radi konsultacije!

relis
06-04-2008, 03:36 PM
EX5 ima meni jako dobre tipke, ustvari jedne od najboljih. Nesto slicno andromedi, samo kompaktnije. Ima 2 midi out i in-a (1. samo thru). Medjutim, onih 6 knobova i nisu od velike pomoci, premalo ih je.

A ni zvuk nije za baciti... Mogucnosti editinga su strasno velike. U RH su cijene, kad neka tu i tamo naleti, jos uvijek dosta visoke. I preko 1000 eura. Meni pase:D , makar svoju nebi dao ni za 1500...

akordeonista
06-04-2008, 04:03 PM
Ma ne znam ni sam vise sta da radim, treba mi dobra master klavijatura, da ima dobre dirke a posto se tako nesto ne pravi prinudjen sam da uzimam neku solo klavijaturu.
Sad mi je svasta na pameti, od tog EX5, preko Korga Trinity-ja, 01W, T3, M1... sve sto moze da se kupi do jedno 500 eura! Na to bih najverovatnije dodao kontroler Novation ReMOTE ZeRO SL (http://www.novationmusic.com/products/midi_control/remote_zero_sl/#details) (http://www.novationmusic.com/products/midi_control/remote_zero_sl/#details%29).
U principu, ako bih uzeo ovaj kontroler onda mi na toj klavijaturi samo treba mogucnost pozivanja boja sa modula ili DAW-a i naravno dobre dirke, sto je prioritet!

OFF
06-04-2008, 11:56 PM
Trinity i 01w zaobidji, trinity je jako spor, i lenj, a 01w ima bagovite dirke (glupo zvuci, ali probao sam puuno losih 01w kalvijatura, sa cudnim dirkama).

Pogledaj neku Yamahu SY 85 ili 77, npr, to su mislim te dirke, a imas i dobre funkcije za PC, ako kupujes kontroler za druge stvari. Takodje, ja bih rado uzeo Korg T2 za master (takodje 2 midi outa). Takodje razmisli i o Roland XP80, a uz master mozes i koju farbu sa njega povuci... i sve je to ispod 500e, cak i xp80

tom
06-04-2008, 11:59 PM
Korg i30 (i to je stara dobra sprava). Kupio sam ga kod Mise Komnenica i tada sam kod njega video cini mi se dva EX5 ili je mozda jedna bila EX7, ne secam se najbolje. Uglavnom, ostalo mi je u secanju da ima strava dirke, pipnuo sam ih samo onako na ugaseno. Od tada i nisam imao prilike da vidim tu spravu nigde uzivo!

To je tacno.Prvi put sam ga probao prije par dana i najvise me podsjeca na DX7.

akordeonista
07-04-2008, 07:03 AM
Trinity i 01w zaobidji, trinity je jako spor, i lenj, a 01w ima bagovite dirke (glupo zvuci, ali probao sam puuno losih 01w kalvijatura, sa cudnim dirkama).

Kako mislis Trinity je spor, mislis na same dirke ili na rad sa klavijaturom?

Pogledaj neku Yamahu SY 85 ili 77, npr, to su mislim te dirke, a imas i dobre funkcije za PC, ako kupujes kontroler za druge stvari. Takodje, ja bih rado uzeo Korg T2 za master (takodje 2 midi outa). Takodje razmisli i o Roland XP80, a uz master mozes i koju farbu sa njega povuci... i sve je to ispod 500e, cak i xp80

Vidis, ja sam devedesetih svirao samo aranzere i nisu me mnogo interesovale solo klavijature pa mi ni ne padaju mnogo napamet. Ali zato tebi vidim padaju skroz zanimljive sprave, sto je super u ovoj situaciji!:)
Pogledao sam malo Yamahu SY 77 i 85. Nikada nisam imao prilike da ih probam uzivo. Mozes li mi malo poblize o njima, koja je bolja 85 ili 77 (na prvi pogled deluje 85-ica ali ne znam), imaju li obe iste dirke (one dobre kao na EX5), kakve su im njihove boje itd.
A nije mi palo na pamet ni to da bi XP80 mogao da bude ispod 500 eura! Za njega znam da je super klavijatura, jedan moj drugar je imao XP50 i to mi je bila super sprava tada ali davno je nisam sreo! Mozes li mi malo uporediti XP seriju sa Yamahinom SY serijom i dati eventualno neke okvirne cene za te sprave?

OFF, hvala puno na ovim savetima, nemas pojma koliko mi pomazes! Pisi sve sto ti padne na pamet a da se uklapa do te cene (500 eura) i za tu namenu. A ako cujes da neko prodaje nesto od tih sprava javi mi ili neka se taj ko prodaje javi na 062/432-450 pa da se eventualno nesto pazari!:)

milos
07-04-2008, 08:51 AM

Cest problem sa 01w je u onoj masti kojom su fabricki podmazane dirke i koja je jako podlozna "lepljenju" usled duvanskog dima tako da mozda dobijes koji sticky keys koji zapinje.Inace ,jedna od najtezih semi-weighted klavijatura koju sam svirao ali jako,jako dobra i kvalitetna mehanika .

akordeonista
07-04-2008, 07:53 PM
OFF, moze li ono poredjenje SY i XP?

OFF
07-04-2008, 08:00 PM
OFF, moze li ono poredjenje SY i XP?

tesko, to vec moras ti u skladu sa tvojim afinitetima i potrebama...to su vec stvari gde svako mora da odluci o svojoj kupovini. I jedno i drugo su nekad bile skupe sprave, peilicno kvalitetno napravljene i moguse naci u ok stanju. Takodje nije master ni jedno ni drugo, ali moze da bude. E sad, kako, zavisi upravo od toga sta 'teras' sa njih. Ako nas Slowstar cita, on moze da ti Xp80 pojasni do detalja

Razmisli i o korgu I3, moze da bude extra master

akordeonista
07-04-2008, 09:00 PM
U kom smislu "extra master"? Sta moze on u odnosu na recimo i30 ili neki drugi aranzer (Yamaha PSR ili Roland E seriju)?

OFF
07-04-2008, 10:11 PM
dobre dirke, tasteri za Pc u 2 reda, plus tasteri i za style koli se mogu koristiti zaa PC drugok midi kanala.... isto kao I30, samo jeftinije i kvalitetnije odradjeno

akordeonista
07-04-2008, 11:02 PM
OFF, znas li nekog ko prodaje XP-60 ili 80? Mislim da mi je to najinteresantnije za sada ako moze da se nadje ispod 500 eura? Najradje bih uzeo EX5 kada bih mogao da ga nadjem ali cisto sumnjam da cu ga pronaci. Eventualno ako cujes da neko prodaje neki SY85 ili 77 javljaj!:)

akordeonista
09-04-2008, 01:05 PM
Poznaje li neko ovu klavijaturu http://www.geocities.com/SiliconValley/Peaks/2242/info.htm?
U pitanju je Technics WSA-1. Nasao sam je za 300 eura pa se pitam da li vredi dati toliko novca za tu spravu? Kazu da ima super dirke a ima i dva midi porta.

akordeonista
11-04-2008, 07:44 AM
Zar niko nista ne zna o ovoj klavijaturi?:confused:

akordeonista
12-04-2008, 08:35 PM
Nasao sam jedan Roland XP-60 sa koferom za 500 eura.
Vredi li toliko?

OFF
12-04-2008, 10:01 PM
U dobrom stanju, da, jos ako ima neko prosirenje, sigurno

akordeonista
12-04-2008, 10:24 PM
Lik ima Pop prosirenje ali trazi 100 eura dodatno za njega.
Meni to prosirenje ne treba tako da da i ne planiram da ga uzimam ali klavijaturu da ako je u OK stanju a kazu da je kao nova, kupljena u Nemackoj, Svaba svirao...:wink:
Koja je njena realna vrednost sa koferom sada ako je u OK stanju?

OFF
12-04-2008, 11:32 PM
Pa to je relativno, s' obzirom da ih imas 1, 2 kom u 3 meseca u oglasima, vredi toliko

akordeonista
14-04-2008, 12:28 AM
Samo da se pohvalim da sam danas pazario klavijaturu!
Kupio sam Technics WSA-1. Klavijatura je u ok stanju, ima sasvim solidne boje za klavijature te generacije (prva polovina devedesetih) koje su slicne onim sa korgovih klavijatura, veliki displej i sto je najbitnije bolje dirke od XP-60 koji sam danas gledao.
Dalje, koliko na prvi pogled mogu da primetim, na njoj postoje odredjene stvari specificne samo za nju, kao sto su tri tockica (pitch bend, modulation 1, modulation 2), zatim dve kugle koje imaju po 4 pozicije od kojih je svaka programibilna kao i 2 x midi In, Out i Thru (sto je meni jedna od bitnih stvari). U ovom trenutku mi je manje bitno to sto je 32-multimbralna ali eto i to je neka specificnost ove sprave.
Sve u svemu, cini mi se da postoje prednosti u odnosu na ostalu ponudu u tom cenovnom rangu (280 eura), bar za ovu namenu za koju meni treba.
Kad malo bolje upoznam klavijaturu mozda i napisem neki red vise o njoj a za sada toliko.

Pozdrav svima koji su ucestvovali u ovom theard-u a pogotovo OFF-u koji je dao najvise ideja!
Ziveli!!!:grin:

P.S.: Ako je neko zainteresovan za Roland XP-60 toplo mogu da preporucim onaj sto sam danas probao (klavijatura je extra ocuvana a ima i flightcase) i kosta 500 eura.